Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικα η Γερμανια ειναι η τελευταια που μπορει να μιλαει για μαυρο χρημα. Λενε οτι αφου αρχισε να γινεται εκροη κεφαλαιων απο Ρωσια , οι πρωτες τραπεζες που εψαξαν να βρουν τους μεγαλοκαταθετες για να πανε εκει ειναι της Γερμανιας, της Ελβετιας.Βρηκαν τροπο να φανε τον αντιπαλο..

οσο για τους ιδιους τους Γερμανους ουτε αυτοι κερδιζουν απο ολα αυτα. Η αναπτυξη επεσε και τα εργοστασια τους κλεινουν. Ποιος θα αγορασει πχ αμαξια;Απο που θα κερδισουν;Απο τα λουκανικα του λιντλ;Μονο οι τραπεζες τους κερδιζουν..τπτ γκολντεν μποιζ της Γερμανιας τα προκαλουν ολα αυτα..αλλιως δεν εξηγειται.

Δημοσ.

Δεν μου λες το δια ταύτα όμως γύρω γύρω μου το πας. Εκτός του ότι τσατίστηκαν οι Τούρκοι πιο άλλο πλεονέκτημα απέκτησε η Κύπρος από την ένταξη της στο Ευρώ;

Δεν υπάρχει λόγος να σου απαριθμήσω τι κέρδισε η Κύπρος από ευρώ/ΕΕ. Μπορώ να το κάνω αλλά βαριέμαι, και δεν έχει και αξία, θα σου εξηγήσω γιατί.

Ζητάς κάτι θεωρητικό ενώ τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος είναι πρακτικά και άμεσα.

Δεν έχει σημασία τι αποκόμισε από ευρώ/ΕΕ ως προς την κρίσιμη διαπραγμάτευση των προηγούμενων 10 ημερών. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι ποιες θα ήταν οι συνέπειες από την κάθε απόφαση. Δηλαδή μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα εξόδου από ευρώ/ΕΕ και μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα παραμονής αλλά με αποδοχή των όρων.

Η συζήτηση τι κέρδισε από το ευρώ/ΕΕ με την είσοδο της είναι εντελώς διαφορετική από τη συζήτηση τι θα έχανε από την έξοδο. Εγώ επικεντρώθηκα στο δεύτερο (τι θα έχανε/κέρδιζε από μια έξοδο, εσύ με ρωτάς για το πρώτο τι έχασε/κέρδισε από την είσοδο)

Δηλαδή αν σχηματικά η Κύπρος ήταν στο 0 πριν μπει και μετά την είσοδο πήγε στο 5, δεν σημαίνει ότι αν βγει από το ευρώ/ΕΕ θα επιστρέψει στο 0. Γιαυτό δεν σου απαντάω γιατί αυτό που υποστηρίζω είναι ότι αν βγει η Κύπρος θα πέσει στο -10. Άρα μια συζήτηση του τι κέρδισε από το ευρώ, αυτή τη στιγμή των αποφάσεων είναι καθαρά θεωρητική και ιστορική, γιατί τώρα καλείται να πάρει αποφάσεις, ώστε να καθορίσει το μέλλον της, όχι το παρελθόν.

Συνεπώς αυτό που ρωτάς δεν είναι το διαταύτα αλλά μια θεωρητική υποερώτηση και ίσως εκτός πνεύματος της συζήτησης μας.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα η Γερμανια ειναι η τελευταια που μπορει να μιλαει για μαυρο χρημα. Λενε οτι αφου αρχισε να γινεται εκροη κεφαλαιων απο Ρωσια , οι πρωτες τραπεζες που εψαξαν να βρουν τους μεγαλοκαταθετες για να πανε εκει ειναι της Γερμανιας, της Ελβετιας.Βρηκαν τροπο να φανε τον αντιπαλο..

οσο για τους ιδιους τους Γερμανους ουτε αυτοι κερδιζουν απο ολα αυτα. Η αναπτυξη επεσε και τα εργοστασια τους κλεινουν. Ποιος θα αγορασει πχ αμαξια;Απο που θα κερδισουν;Απο τα λουκανικα του λιντλ;Μονο οι τραπεζες τους κερδιζουν..τπτ γκολντεν μποιζ της Γερμανιας τα προκαλουν ολα αυτα..αλλιως δεν εξηγειται.

Γιατί τα αυτοκίνητα της Γερμανίας έλληνες και κύπριοι τα αγόραζαν;Τίποτα δεν έχει πάθει η Γερμανία ίσα ίσα που την βολεύει όλη αυτήν η κατάσταση καθώς είναι αναμενόμενο μετά και τις χτεσινές δηλώσεις του προέδρου του eurogroup τα κεφάλια όλα θα πάνε προς τον βορά.

Δημοσ.

Δεν αναφερόμουν σε σένα καταρχήν αλλά στον teaser για αυτό και έγραψα edit στο προηγούμενο post για να είναι σαφές.Και γιατί δηλαδή είναι θέσφατο ότι είναι αυτονόητες οι δικές σου απόψεις;Δεν είναι λίγο φασιστική αυτή η άποψη;Ωραία λοιπόν τότε εγώ λέω ότι αυτονόητες είναι οι δικές μου απόψεις και όσοι πάνε και εφαρμόζουν το αντίθετο είναι προδότες.Έτσι θα την κάνουμε την κουβέντα;Λοιπόν το τι είναι αυτονόητο εξαρτάται από το ποια σκοπιά βλέπει ο καθένας τα πράγματα εδώ η άποψη της ιστορίας εξαρτάται από το ποιος την γράφει πόσο μάλλον οι οικονομικές και οι ιδεολογικές απόψεις.Προτείνω λοιπόν σε όλους μας να έχουμε πιο ανοιχτό μυαλό

Οχι η Ιστορια ειναι επιστημη ειναι μια η ιστορικη αληθεια ,το πως την γραφει  και ερμηνευει ο καθενας ειναι αλλο θεμα .

Εγω δεν ειπα οτι οι αποψεις μου ειναι οι μονες σωστες ειπα οποιος εχει αλλη εναλλακτικη λυση περιμενω να την ακουσω ,αντιθετα το μονο που κανετε οι περισσοτεροι ειναι να λετε οχι σε ολα ,τι κακοι που ειναι οι Ευρωπαιοι ,ποσο πατριωτες και "μαγκες" ειμαστε εμεις,αλλα τελος του μηνα   πηγαινεται ολοι στα ΑΤΜ .

Βαρεθηκα την κριτικη  χωρις εναλλακτικη λυση .

Δημοσ.

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει σε ότι αφορά τη Κύπρο και κάποιος που μένει εκει μπορει να το επιβεβαιώσει, ειναι πως αναφερόμαστε σε μια μικρή κοινωνία.

Ο υπουργός, ο βουλευτής, εκει ειναι ο γείτονάς σου. Τον ξέρεις, το παιδί σου μπορει να παίζει με το παιδί του.

Η κοινή γνώμη επηρεάζει άμεσα τις όποιες αποφάσεις στη Βουλή.

Είδατε κάποιον τσακωμό? Κάποια προσβολή εντός βουλής? Ψήφισαν ΌΧΙ γιατι αυτό ήθελε ο λαός.

Το λάθος τους ήταν οτι άφησαν να αιωρείται οτι υπήρχε εναλλακτική λύση, χωρίς αυτή τελικά να υπάρχει.

Ο Κυπριακός λαός δεν έχει καμία σχέση με τον Ελληνικό. Το 70% των κατοίκων της Κύπρου, έχει ζήσει τον Αττιλα.

Τώρα τους ζήτησαν να πληρώσουν πολιτικά και τραπεζικά λάθη με τις δικές τους καταθέσεις (αν και απ όσο γνωρίζω, μεγάλο ποσοστό Κυπρίων δεν ειχε τις καταθέσεις του στις 2 τράπεζες, αλλά σε άλλες μικρότερες συνεταιριστικές οι οποίες έδιναν καλυτερα επιτόκια απ ότι οι 2 μεγάλες Κυπριακές που ασχολούνταν τόσο καιρό με τους Ελλαδίτες και τους ξένους καταθέτες....ουσιαστικά συντάξεις και μισθοδοσίες είχαν κατά βάση απ το Κυπριακό λαό ή εταιρείες).

Όταν λοιπόν σε κολλάνε στο τοίχο, σου λένε πως θα σου κουρέψουν τις καταθέσεις με τον τσαμπουκά, λογικό να υπερισχύσει το εθνικό φρόνιμα και να πουν το όχι.

Ούτε τζάμπα μάγκες ούτε τίποτε. Το προφανές έκαναν, γνωρίζοντας οτι υπάρχει και σχέδιο Β, το οποίο τελικά δεν υπήρχε.

Το λάθος ειναι καθαρά τραπεζικοπολιτικό.

Δημοσ.

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει σε ότι αφορά τη Κύπρο και κάποιος που μένει εκει μπορει να το επιβεβαιώσει, ειναι πως αναφερόμαστε σε μια μικρή κοινωνία.

Ο υπουργός, ο βουλευτής, εκει ειναι ο γείτονάς σου. Τον ξέρεις, το παιδί σου μπορει να παίζει με το παιδί του.

Είδατε κάποιον τσακωμό? Κάποια προσβολή εντός βουλής? Ψήφισαν ΌΧΙ γιατι αυτό ήθελε ο λαός.

Το λάθος τους ήταν οτι άφησαν να αιωρείται οτι υπήρχε εναλλακτική λύση, χωρίς αυτή τελικά να υπάρχει.

Ο Κυπριακός λαός δεν έχει καμία σχέση με τον Ελληνικό. Το 70% των κατοίκων της Κύπρου, έχει ζήσει τον Αττιλα.

Τώρα τους ζήτησαν να πληρώσουν πολιτικά και τραπεζικά λάθη με τις δικές τους καταθέσεις (αν και απ όσο γνωρίζω, μεγάλο ποσοστό Κυπρίων δεν ειχε τις καταθέσεις του στις 2 τράπεζες, αλλά σε άλλες μικρότερες συνεταιριστικές οι οποίες έδιναν καλυτερα επιτόκια απ ότι οι 2 μεγάλες Κυπριακές που ασχολούνταν τόσο καιρό με τους Ελλαδίτες και τους ξένους καταθέτες....ουσιαστικά συντάξεις και μισθοδοσίες είχαν κατά βάση απ το Κυπριακό λαό ή εταιρείες).

Όταν λοιπόν σε κολλάνε στο τοίχο, σου λένε πως θα σου κουρέψουν τις καταθέσεις με τον τσαμπουκά, λογικό να υπερισχύσει το εθνικό φρόνιμα και να πουν το όχι.

Ούτε τζάμπα μάγκες ούτε τίποτε. Το προφανές έκαναν, γνωρίζοντας οτι υπάρχει και σχέδιο Β, το οποίο τελικά δεν υπήρχε.

Πες μου αληθεια, οτι τοσες μερες μετα, ακομη πιστευεις οτι το οχι το ειπαν επειδη ακουσαν τον κυπριακο λαο, και δεν το ειπαν επειδη ειχαν προσωπικα συμφεροντα και γενικοτερο φοβο οτι θα τους ρημαξουν οι Ρωσοι...

Εδω ο αλλος βγηκε ανοικτα μεσα στη βουλη και ειπε οτι θα ψηφησει παρων λογω κωλυματος, επειδη η γυναικα του εργαζεται σε μια απο αυτες τις τραπεζες, κι εσυ ακομη πιστευεις οτι ακουσαν το λαο.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να σου απαριθμήσω τι κέρδισε η Κύπρος από ευρώ/ΕΕ. Μπορώ να το κάνω αλλά βαριέμαι, και δεν έχει και αξία, θα σου εξηγήσω γιατί.

Ζητάς κάτι θεωρητικό ενώ τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος είναι πρακτικά και άμεσα.

Δεν έχει σημασία τι αποκόμισε από ευρώ/ΕΕ ως προς την κρίσιμη διαπραγμάτευση των προηγούμενων 10 ημερών. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι ποιες θα ήταν οι συνέπειες από την κάθε απόφαση. Δηλαδή μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα εξόδου από ευρώ/ΕΕ και μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα παραμονής αλλά με αποδοχή των όρων.

Η συζήτηση τι κέρδισε από το ευρώ/ΕΕ με την είσοδο της είναι εντελώς διαφορετική από τη συζήτηση τι θα έχανε από την έξοδο. Εγώ επικεντρώθηκα στο δεύτερο (τι θα έχανε/κέρδιζε από μια έξοδο, εσύ με ρωτάς για το πρώτο τι έχασε/κέρδισε από την είσοδο)

Δηλαδή αν σχηματικά η Κύπρος ήταν στο 0 πριν μπει και μετά την είσοδο πήγε στο 5, δεν σημαίνει ότι αν βγει από το ευρώ/ΕΕ θα επιστρέψει στο 0. Γιαυτό δεν σου απαντάω γιατί αυτό που υποστηρίζω είναι ότι αν βγει η Κύπρος θα πέσει στο -10. Άρα μια συζήτηση του τι κέρδισε από το ευρώ, αυτή τη στιγμή των αποφάσεων είναι καθαρά θεωρητική και ιστορική, γιατί τώρα καλείται να πάρει αποφάσεις, ώστε να καθορίσει το μέλλον της, όχι το παρελθόν.

Συνεπώς αυτό που ρωτάς δεν είναι το διαταύτα αλλά μια θεωρητική υποερώτηση και ίσως εκτός θέματος της συζήτησης μας.

Ωραία είπες την άποψη σου θα σου πω και εγώ την δική μου αν και νομίζω ότι την έχεις καταλάβει.Η Κύπρος με την ένταξη της στο ευρώ δεν κέρδισε τίποτα ούτε στον πολιτικό τομέα ούτε και στον οικονομικό.Είχε ένα πανίσχυρο νόμισμα που η ισοτιμία του ήταν στις 525 δρχ περίπου.Μπήκε αποκλειστικά για το πολιτικό της πρόβλημα άλλωστε αυτό δήλωνε και η Ελληνική πλευρά ότι αυτό θα εξυπηρετούσε η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε Δεύτερον στο οικονομικό πεδίο πιστεύω προσωπικά μπορεί να κάνω και λάθος  η μέσα στο ευρώ η εκτός η ζημιά θα είναι ακριβώς η ίδια.Με βάση λοιπόν την παραπάνω εκτίμηση και εφ όσον δεν έχει να κερδίσει τίποτα ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά ποιος ο λόγος της παραμονής της;Επειδή όμως έχουμε δημοκρατία και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές δεν λέω ντε και καλά ότι έχω το αλάθητο.Πάντως να με συγχωρείς αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο παραμονής της Κύπρου στο ευρώ.Και επαναλαμβάνω ομιλώ για την Κύπρο ούτε για Ελλάδα ούτε για άλλη χώρα.

Δημοσ.

Εδώ διαφωνώ. Ήξεραν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, τους το είχε πει ο Αναστασιάδης. Αλλά παρότι ήξεραν προτίμησαν να ψηφίσουν με τρόπο που να ικανοποιεί τον όχλο. Ανεύθυνα δηλαδή. Και το αποτέλεσμα ήταν την επόμενη εβδομάδα να αποδεχθεί η Κύπρος κάτι χειρότερο από αυτό που απερριψαν οι Κύπριοι βουλευτές μια εβδομάδα πριν. fail κανονικό. Πούλησαν τσάμπα επανάσταση και τα σκάτωσαν.

• Like 2
Δημοσ.

Πες μου αληθεια, οτι τοσες μερες μετα, ακομη πιστευεις οτι το οχι το ειπαν επειδη ακουσαν τον κυπριακο λαο, και δεν το ειπαν επειδη ειχαν προσωπικα συμφεροντα και γενικοτερο φοβο οτι θα τους ρημαξουν οι Ρωσοι...

Εδω ο αλλος βγηκε ανοικτα μεσα στη βουλη και ειπε οτι θα ψηφησει παρων λογω κωλυματος, επειδη η γυναικα του εργαζεται σε μια απο αυτες τις τραπεζες, κι εσυ ακομη πιστευεις οτι ακουσαν το λαο.

Δεν ξέρω αυτό το περιστατικό που γράφεις.

Απλά γνωρίζω τι ήθελαν οι περισσότεροι και τι θα ειχε συμβεί (χάος, πορείες, ξύλο κτλ κτλ) αν τελικά ψηφιζόταν εκείνο το νομοσχέδιο πριν μια εβδομάδα.

Μπορει να ηταν κόλπο που δε το ψήφισαν? Μπορει να έγινε έτσι ωστε να φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση και να θεωρεί πλέον ο Κυπριακός λαός οτι τελικά γλίτωσε τα χειρότερα? (λειτουργησε δηλαδη το Ελληνικο μοντέλο διοικησης?)

Μπορεί πολλά.

Δημοσ.

Οχι η Ιστορια ειναι επιστημη ειναι μια η ιστορικη αληθεια ,το πως την γραφει  και ερμηνευει ο καθενας ειναι αλλο θεμα .

Εγω δεν ειπα οτι οι αποψεις μου ειναι οι μονες σωστες ειπα οποιος εχει αλλη εναλλακτικη λυση περιμενω να την ακουσω ,αντιθετα το μονο που κανετε οι περισσοτεροι ειναι να λετε οχι σε ολα ,τι κακοι που ειναι οι Ευρωπαιοι ,ποσο πατριωτες και "μαγκες" ειμαστε εμεις,αλλα τελος του μηνα   πηγαινεται ολοι στα ΑΤΜ .

Βαρεθηκα την κριτικη  χωρις εναλλακτικη λυση .

Πότε είπα εγώ ότι είμαι ο μόνος μάγκας και πατριώτης και ότι εσύ δεν είσαι.Όσο για το άλλο περί επιστημονικότητας της ιστορίας όσο επιστημονική και να είναι κάποιος πρέπει να την γράψει και κατά την γνωστήν ρήση την ιστορία την γράφουν οι νικητές.Το να μην μπορώ να πάω στα Α.Τ.Μ δεν σημαίνει κιόλας ότι πρέπει να στηθώ στα τέσσερα προκειμένου να πάω.Σε όλα υπάρχει και ένα όριο δεν συμφωνείς;

Δημοσ.

Link.png Site: http://www.dw.de/germany-a-safe-haven-for-money-laundering/a-16343313">Germany, a safe haven for money laundering

Δημοσ.

Δεν ξέρω αυτό το περιστατικό που γράφεις.

Απλά γνωρίζω τι ήθελαν οι περισσότεροι και τι θα ειχε συμβεί (χάος, πορείες, ξύλο κτλ κτλ) αν τελικά ψηφιζόταν εκείνο το νομοσχέδιο πριν μια εβδομάδα.

Μπορει να ηταν κόλπο που δε το ψήφισαν? Μπορει να έγινε έτσι ωστε να φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση και να θεωρεί πλέον ο Κυπριακός λαός οτι τελικά γλίτωσε τα χειρότερα? (λειτουργησε δηλαδη το Ελληνικο μοντέλο διοικησης?)

Μπορεί πολλά.

Σελιδα 7

• Like 1
Δημοσ.

Αλλά παρότι ήξεραν προτίμησαν να ψηφίσουν με τρόπο που να ικανοποιεί τον όχλο.

Και εδω ειναι το λάθος σου. Στην Κυπρο δεν υπάρχει "όχλος".

Ο ένας γνωρίζει τον άλλο. Αυτο εξηγησα απ την αρχή.

Δεν μπορουσαν να κάνουν διαφορετικά κατά την άποψή μου οι βουλευτές. Θα έμπαινε ο κόσμος στη Βουλή παρέα με την αστυνομία τότε.

Ενω έτσι οπως ήρθαν τα πράγματα, κατηγορεί ο κόσμος τους αόριστους Γερμανους, την αοριστη Ε.Ε. κτλ κτλ.

Δεν λέω οτι ήθελαν οι βουλευτές να ακούσουν τον λαό. Λέω οτι ΙΣΩΣ τους βόλεψε αυτη η κατάσταση βάση το ποστ του Πουρνάρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως εδω εχεις δικιο.

Αυτο εχει ειπωθει πολλες φορες αλλα δεν ισχυει. Η κυπριακη βουλη ως οφειλε ψηφισε κατα του νομοσχεδιου, εκπροσωπωντας επαξια τον λαο. Η δουλεια της αυτη ειναι και οχι να βρει εναλλακτικη λυση πριν ψηφισει/καταψηφισει ενα τρεχον νομοσχεδιο. Και αυτο ειναι ευθυνη της κυβερνησης και οχι της Βουλης, ασχετα και ν η βουλη βοηθησε το κατα δυναμην προς αυτην την κατευθυνση.

Πρωτα ψηφιζεις οχι και μετα η ηγεσια αναλαμβανει "εντολη" να ψαξει εναλλακτικες. Η αν εχεις ικανη ηγεσια, τοτε θα σου εχει παρουσιασει εναλλακτικη λυση πριν την ωρα της ψηφισης του νομοσχεδιου. Θεμα ηγεσιας ειναι οι συνεπειες του οχι και οχι θεμα βουλης.

Λαθος. Ιδια νοοτροπια ως επι το πλειστον, ιδιες λογικες συγκαλυψης, παρομοιος σεβασμος του πολιτη απεναντι στο κρατος και τον νομο, νεοπλουτισμος ισως σε μεγαλυτερο βαθμο απο την Ελλαδα (για τα περαιτερω σε παραπεμπω στο κειμενο του Αλκινοου Ιωαννιδη το οποιο παροτι δεν με βρισκει συμφωνο σε πολλα, παρουσιαζει γλαφυρα την κυπριακη κοινωνικη πραγματικοτητα).

Ειναι απλα τα πραγματα.

1. Εξαγορα ελληνικων ομολογων απο τις κυπριακες τραπεζες και στη συνεχεια κουρεμα που δημιουργησε τρυπα. Πως και γιατι αγοραστηκαν εκεινη την περιοδο τα πλεον αναξιοπιστα κρατικα ομολογα στον κοσμο? Ποιοι κερδισαν απο αυτην την ενεργεια? Σε οτι αφορα δε, την Λαικη, υπαρχουν πολυ πιο μελανα σημεια "διαχειρισης" απο την ολιγομηνη παρουσια του δικου μας παιδιου, του Mr Mig ως ιδιοκτητη της...

2. Ο Χριστοφιας επι 9-10 μηνες που ολοι ξεραν οτι η Κυπρος παει για κανονι, ειχε πεταξει χαρταετο και δεν εκανε καμια συνομιλια με την ΕΕ, ουτε και με την Ρωσια, αλλα ουτε και παραιτουταν, μετακυλωντας απλα το προβλημα στην επομενη κυβερνηση και χανοντας πολυτιμο χρονο παραλληλα. Ετσι ηρθε ο Αναστασιαδης, αγαπητο παιδι στην Δυση, και εκτος του οτι βρεθηκε προ τετελεσμενων, ηταν βεβαιο (για τους Ευρωπαιους) οτι δεν θα προεβαλε καμια ιδιαιτερη αντισταση οπως φανηκε αλλωστε και στην πρωτη (και καταστροφικη) συνοδο του eurogroup απο την οποια ο Υπ Οικ γυρισε με προταση κουρεματος 10-15%.

3. Η ευθυνη του Αναστασιαδη ειναι οτι αποδεχτηκε στο πρωτο eurogroup την προταση, αντι να πει αρχικα "οχι" γυρνωντας Κυπρο και ψαχνοντας για αλλες λυσεις ή εστω συζητωντας το με τη βουλη/τεχνοκρατες/κοινωνια. Παιρνεις την αποψη του eurogroup την πας Κυπρο, αναζητας εναλλακτικες, ΞΕΡΕΙΣ τα δεδομενα και μετα κατεβαζεις το νομοσχεδιο για ψηφισμα εν γνωση της Βουλης οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη ουτε απο Ρωσσιες, ουτε απο Κινες, ουτε απο Ελλαδες.

Το πολυ ευκολο ναι του Αναστασιαδη ηταν το σημαντικοτερο πολιτικο λαθος της νεας κυβερνησης. Το οχι της Βουλης μπορει να μην ηταν και τοσο αναμενομενο, αλλα δεν αλλαξε και πολλα. Ουτως η αλλως και στην πρωτη λυση να παρεμενε το θεμα (για την οποια διατηρω τις επιφυλαξεις κατα ποσο καλυτερη μπορει να ηταν απο την τωρινη) 3-4 μηνες μετα θα ερχοταν η τροικα και θα ζητουσε νεο κουρεμα, νεα μετρα κλπ. Οπως θα συμβει και τωρα αλλωστε.

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτε.

Η γνώμη σου έχει μεγαλυτερο βάρος ως κάτοικος της Κύπρου.

Μόνο για το θέμα της νοοτροπίας, είχα την άποψη οτι κατά βάση και επειδή έχουν ζήσει δυσκολες καταστάσεις παλαιότερα, ήταν διαφορετικοι, αλλά πιθανότατα η διαφορετικότητα που βλέπω εγω έχει να κάνει με τον λίγο κόσμο που γνωρίζω εγώ ο οποίος φυσικά αποτελεί μικρό ποσοστό σε σχέση με αυτους που καθημερινά συναναστρέφεσαι εσύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...