Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά αποκλείεται πάντως να είναι στα ίδια χάλια με μας καταρχήν σε όποια απόφαση ή στο ναι ή στο όχι δεν άνοιξε ρουθούνι.Τώρα όντως μόνο κάποιος που ζει εκεί μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη.

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτε.

Η γνώμη σου έχει μεγαλυτερο βάρος ως κάτοικος της Κύπρου.

Μόνο για το θέμα της νοοτροπίας, είχα την άποψη οτι κατά βάση και επειδή έχουν ζήσει δυσκολες καταστάσεις παλαιότερα, ήταν διαφορετικοι, αλλά πιθανότατα η διαφορετικότητα που βλέπω εγω έχει να κάνει με τον λίγο κόσμο που γνωρίζω εγώ ο οποίος φυσικά αποτελεί μικρό ποσοστό σε σχέση με αυτους που καθημερινά συναναστρέφεσαι εσύ.

Και με Ελληνα να συναναστραφεις στα λογια μια χαρα τα λεει για τους πολιτικους τα ρουσφετια τις μιζες κλπ.

Στην πραξη οπου βρει ευκαιρια ομως χωνει τη μυτη του και καθεται μουγκα.

Πανω κατω το ιδιο ειναι και με τους Κυπριους κατω των 40-45. Θα τους ακους να εχουν λογο-μαχαιρι για τα κακως κειμενα, σε χωρες δε σαν την Ελλαδα (που προφανως δεν εχουν τα κονε και τα μεσα) θα τους δεις να τα εφαρμοζουν κατα γραμμα, αλλα μολις βρουν την ευκαιρια δυσκολα θα την αφησουν να παει χαμενη...Αντε να το σκεφτουν λιγα λεπτα παραπανω απο τον Ελληνα.

Απτην αλλη, οι πολιτικοι τους δειξαν μια πιο υπευθυνη σταση απεναντι στην κριση. Αφησαν τις αντιπαλοτητες και τις αντιπολιτευσεις του κωλου για 10 μερες στην ακρη και κατσαν ολοι μαζι στο τραπεζι να δουν τι θα κανουν. Στην Ελλαδα σε αντιστοιχες περιπτωσεις προτεραιοτητα εχουν οι κομματικες διαφωνιες και μετα η εξευερεση λυσης.

Οσο για τις "ηρεμες" αντιδρασεις του λαου, μην ξεχνατε οτι αναφερομαστε σε λαο που μεχρι πριν 1 βδομαδα ζουσε στο δικο του ληθαργο παχιων αγελαδων και παραμενει μουδιασμενος. Ακομα δεν εχουν καταλαβει πολλοι Ελληνες σε ποια κατασταση βρισκονται επειδη τρωνε απτο λιπος των προηγουμενων χρονων, οι Κυπριοι θα το αντιληφθουν μεσα σε 2 μερες?

• Like 2
Δημοσ.

Πότε είπα εγώ ότι είμαι ο μόνος μάγκας και πατριώτης και ότι εσύ δεν είσαι.Όσο για το άλλο περί επιστημονικότητας της ιστορίας όσο επιστημονική και να είναι κάποιος πρέπει να την γράψει και κατά την γνωστήν ρήση την ιστορία την γράφουν οι νικητές.Το να μην μπορώ να πάω στα Α.Τ.Μ δεν σημαίνει κιόλας ότι πρέπει να στηθώ στα τέσσερα προκειμένου να πάω.Σε όλα υπάρχει και ένα όριο δεν συμφωνείς;

Ετσι αερολογουσαν και οι Κυπριοι και επαναστατησαν  γιατι εκει δεν ειναι "προδοτες" οπως εδω .Βεβαια με μια μικρη λεπτομερεια η επανασταση κρατησε 3 μερες  διοτι ενισχυσεις δεν ηρθαν ,να πανε σουπερμαρκετ δεν μπορουσαν,ε καραδοκουν και κατι κορακια απο εξω απο τα συνορα που να μενουμε και χωρις ιντερνετ τωρα και τα ποντικια δεν ειναι νοστιμα και τελικα αποφασισαν  να στηθουν στα 4 χορτατοι , απο το να στηθουν οριζοντια σε αυτη την θεση για παντα.Φυσικα εσυ δεν εισαι σαν αυτους  ειμαι σιγουρος...Πες ομως και καμια προταση  τσαμπα ειναι .

• Like 2
Δημοσ.

Ετσι αερολογουσαν και οι Κυπριοι και επαναστατησαν  γιατι εκει δεν ειναι "προδοτες" οπως εδω .Βεβαια με μια μικρη λεπτομερεια η επανασταση κρατησε 3 μερες  διοτι ενισχυσεις δεν ηρθαν ,να πανε σουπερμαρκετ δεν μπορουσαν,ε καραδοκουν και κατι κορακια απο εξω απο τα συνορα που να μενουμε και χωρις ιντερνετ και τα ποντικια δεν ειναι νοστιμα και τελικα αποφασισαν  να στηθουν στα 4 χορτατοι  απο το να στηθουν οριζοντια σε αυτη την θεση για παντα.Φυσικα εσυ δεν εισαι σαν αυτους  ειμαι σιγουρος...

Επιμένω σε αυτό που σου λέω και το αναγάγω στο εξής υποθετικό σενάριο.Σε έναν πόλεμο με την Τουρκία θα χάσουμε που θα χάσουμε άρα γιατί να αμυνθούμε του εδάφους μας αν μας προτείνουν απλώς να εγκατασταθούν και αυτοί εδώ και από Δευτέρα θα δουλεύουν κανονικά όλα. Α.Τ.Μ  τράπεζες χρηματιστήριο τα πάντα.Φαντάζομαι με την λογική του πρέπει να πάω ντε και καλά στο Α.Τ.Μ ή στο supermarket πρέπει να τους αφήσω να με κατακτήσουν ειρηνικά.Δεν λέω μπορεί και να ακούγεται δελεαστικό σε κάποιους ανθρώπους προκειμένου να μην ξεβολευτούν αλλά έλα που σαν λαός δεν το πράξαμε ποτέ.Δεν είναι στο D.N.A μας βρε αδερφέ η υποταγή γενικά πως να το κάνουμε;Αλήθεια κάτι άλλο και θέλω να μου το πεις με το χέρι στην καρδιά πιστεύεις ότι ,μετά το λούκι που θα περάσουν οι περισσότεροι Έλληνες φέτος θα ψηφίσουν ξανά οι περισσότεροι κόμμα που πρεσβεύει μνημόνια κ.τ.λ άσχετα αν κατά την γνώμη σου αυτό είναι το σωστό.Επίσης οι Κύπριοι που επαναστάτησαν άλλαξαν γνώμη ή οι πολιτικοί τους;

Δημοσ.

Επιμένω σε αυτό που σου λέω και το αναγάγω στο εξής υποθετικό σενάριο.Σε έναν πόλεμο με την Τουρκία θα χάσουμε που θα χάσουμε άρα γιατί να αμυνθούμε του εδάφους μας αν μας προτείνουν απλώς να εγκατασταθούν και αυτοί εδώ και από Δευτέρα θα δουλεύουν κανονικά όλα. Α.Τ.Μ  τράπεζες χρηματιστήριο τα πάντα.Φαντάζομαι με την λογική του πρέπει να πάω ντε και καλά στο Α.Τ.Μ ή στο supermarket πρέπει να τους αφήσω να με κατακτήσουν ειρηνικά.Δεν λέω μπορεί και να ακούγεται δελεαστικό σε κάποιους ανθρώπους προκειμένου να μην ξεβολευτούν αλλά έλα που σαν λαός δεν το πράξαμε ποτέ.Δεν είναι στο D.N.A μας βρε αδερφέ η υποταγή γενικά πως να το κάνουμε;Αλήθεια κάτι άλλο και θέλω να μου το πεις με το χέρι στην καρδιά πιστεύεις ότι ,μετά το λούκι που θα περάσουν οι περισσότεροι Έλληνες φέτος θα ψηφίσουν ξανά οι περισσότεροι κόμμα που πρεσβεύει μνημόνια κ.τ.λ άσχετα αν κατά την γνώμη σου αυτό είναι το σωστό

400 χρονια σε διαψευδουν ,δεν σε παω πιο παλια ουτε πιο μετα γιατι θα σε πιασει καταθλιψη.Για τα υπολοιπα εχω απαντησει πολλακις και εγω και αλλοι  .

• Like 1
Δημοσ.

Αλήθεια κάτι άλλο και θέλω να μου το πεις με το χέρι στην καρδιά πιστεύεις ότι ,μετά το λούκι που θα περάσουν οι περισσότεροι Έλληνες φέτος θα ψηφίσουν ξανά οι περισσότεροι κόμμα που πρεσβεύει μνημόνια κ.τ.λ άσχετα αν κατά την γνώμη σου αυτό είναι το σωστό.Επίσης οι Κύπριοι που επαναστάτησαν άλλαξαν γνώμη ή οι πολιτικοί τους;

Τώρα είναι που έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν οι γελοιότητες που λέγανε μερικοί. Μέχρι πριν λίγες μέρες κάποιοι νόμιζαν ότι υπάρχουν πρόθυμοι Ρώσοι, Κινέζοι να μας δανείσουν και οι πολιτικοί μας ως προδότες δεν το έκαναν. Αλλά απότι φάνηκε από το παράδειγμα της Κύπρου οι Ρώσοι και οι Κινέζοι είχανε να μας δανείσουν τα ^^#$# τους. Συνεπώς, οι ψεύτικες εναλλακτικές που υπήρχαν μέχρι χθες, πλέον είναι παρελθόν και άρα η μόνη επιλογή είναι η δανειοδότηση από την ΕΕ μέσω μνημονίων.

Αντίθετα με αυτό που λες, μέχρι χθες ο κόσμος ίσως ήταν δικαιολογημένος να έχει παραπλανηθεί από τους απανταχού λαικιστές, σήμερα όμως, μετά την αποκάλυψη των μύθων, κανένας Έλληνας δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζει.

• Like 5
Δημοσ.

400 χρονια σε διαψευδουν ,δεν σε παω πιο παλια ουτε πιο μετα γιατι θα σε πιασει καταθλιψη.Για τα υπολοιπα εχω απαντησει πολακις.

όχι με επιβεβαιώνουν κάνεις μέγα λάθος.Σε όποιονδήποτε άλλο λαό 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους και καμιά 1.000 από ρωμαίους/βυζαντινούς θα τον έκαναν να ξεχάσει το όποιο ιστορικό παρελθόν είχε.Αντίθετα σε μας γιγαντώθηκε η επιθυμία της λευτεριάς.Και για να μην φανώ εθνικιστής ενώ είμαι σφόδρα αντίθετος μπορεί στο τέλος να μας ελευθέρωσαν οι τρεις μεγάλες δυνάμεις  γιατί και τότε φροντίσαμε να φαγωθούμε πάντως ο αγώνας για την ελευθερία μας ήταν συνεχής και αδιάκοπος.

• Like 2
Δημοσ.

Βλεπω υπαρχουν ατομα που ακομα και σημερα με 60% ανεργια στους νεους,με μισθους 500ευρω,με νεοναζι στους δρομους,με χουντικες αποφασεις και αλλα πολλα ,ακομα πιστευουν και υποστηριζουν οτι η Γερμανια(Ε.Ε) θα μας σωσει και θα μας βγαλει απο το αδιεξοδο(ποιος μας εβαλε σε αυτο?).

Δηλαδη τι αλλο πρεπει να παθει αυτος ο Ελληνας για να βαλει μυαλο?

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα είναι που έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν οι γελοιότητες που λέγανε μερικοί. Μέχρι πριν λίγες μέρες κάποιοι νόμιζαν ότι υπάρχουν πρόθυμοι Ρώσοι, Κινέζοι να μας δανείσουν και οι πολιτικοί μας ως προδότες δεν το έκαναν. Αλλά απότι φάνηκε από το παράδειγμα της Κύπρου οι Ρώσοι και οι Κινέζοι είχανε να μας δανείσουν τα ^^#$# τους. Συνεπώς, οι ψεύτικες εναλλακτικές που υπήρχαν μέχρι χθες, πλέον είναι παρελθόν και άρα η μόνη επιλογή είναι η δανειοδότηση από την ΕΕ μέσω μνημονίων.

Αντίθετα με αυτό που λες, μέχρι χθες ο κόσμος ίσως ήταν δικαιολογημένος να έχει παραπλανηθεί από τους απανταχού λαικιστές, σήμερα όμως, μετά την αποκάλυψη των μύθων, κανένας Έλληνας δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζει.

Να μην γνωρίζει τι;Το ότι πρέπει σώνει ντε και καλά δηλαδή με όποιο τίμημα να παραμείνει στο Ευρώ.Όχι λοιπόν και πάντως πάντα υπάρχουν λύσεις έστω και αν μοιάζουν πιο οδυνηρές από αυτές που μας επιβάλλουν. Δηλαδή πρέπει να ξεπουλάμε την εθνική μας κυριαρχία για να έχει βενζίνη η χάρλεϊ και να έχω 24 ίντερνετ ώστε να κατεβάζω ταινία των 20 gb σε μία ώρα;όχι φίλε μου για μένα δεν τίθεται καν θέμα επιλογής.

Δημοσ.

Aκριβως ,αυτο λεγεται ρεαλισμος  και μονο ετσι καποια στιγμη θα βρεθει λυση ,διοτι με ευχολογια και λαικισμους το μονο που βγαινει ειναι νεκροι και πετσοκομενα κρατη οπως πολυ καλα  θα επρεπε να γωριζουμε εμεις ως μικρη χωρα .

Πειτε ολοι εσεις που δεν θελετε την Ε.Ε και τα μνημονια μια  λυση εναλλακτικη ,επειδη προς το παρον δεν υπαρχει καμια απολυτως λυση  ρεαλιστικη  και επειδη οταν θα ερθει  συνολικη λυση δεν θα ξεκινησει απο εμας απλα θα επηρεασει και εμας .Ας βγει η Κυπρος απο την Ε.Ε λοιπον και ας ετοιμαστει για νεο "κυπριακο" αν μεινει καθολου μη κατεχομενο εδαφος ,ας βγουμε και εμεις που ειμαστε παλικαραδες και ας ετοιμαστειτε να φαει ο ενας τον αλλον εδω διοτι εχουμε και κακο ιστορικο  με εμφυλιους.

Εν κατακλειδι "τσαμπα μαγκες " μια ζωη και μολις την τρωμε μας φταινε παντα καποιοι αλλοι ...

Μπορεί η Κύπρος να τυπώσει δικό της νόμισμα που να χρησιμοποιείται στις εσωτερικές συναλλαγές. 

Δημοσ.

Πάλι καλά που τους μπλοκάραμε και δεν θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.Άντε και καλή χρεοκοπία εντός ευρώ.Α μην νομίζετε είναι καλύτερη η χρεοκοπία εντός ευρώ από ότι η χρεοκοπία εκτός ευρώ.Γιατί έτσι μ αρέσει. :devil:

Δημοσ.

Δεν ειναι απαραιτητα χειροτερο γτ με αυτον τον τροπο σωθηκαν οι καταθεσεις στις μικρες τραπεζες, παλια το κουρεμα ηταν σε ολες τις τραπεζες. Το θεμα ειναι τι θα γινει μετα.. αν ολοι οι ξενοι παρουν τα λεφτα τους πολυ απλα θα πεσουν σε υφεση. Και μετα θα ερθει δευτερο μνημονιο και τριτο και τεταρτο και ξανα νεα μετρα. Και δεν βγαινεις ποτε.. η γειτονικη ρουμανια ποσα χρονια εινι ετσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...