Teaser Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2013 Αυτά τα δραματοποιημένα δεν τα μπορώ καθόλου ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου.Με έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στην κυπριακή λίρα θα είχε ύφεση της τάξεως του 30% λεν οι οικονομολόγοι ενώ τώρα θα έχει κοντά στο 25%.Δηλαδή σιγά την διαφορά συν το ότι το 5% της διαφοράς στην ύφεση θα το καλύψει από το έτσι και αλλιώς πιο ελαστικό νόμισμα της.Για την Ελλάδα όντως θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι 100 φορές χειρότερα με χρεοκοπία αν και τότε που δεν υπήρχαν μηχανισμοί στήριξης και άλλα τέτοια ωραία μπορούσες να τους απειλήσεις πολύ πιο αποτελεσματικά αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.Το θέμα είναι ότι ή έτσι η αλλιώς η Κύπρος στην ίδια δραματική οικονομική δίνη θα είναι από αύριο το πρωί.Και μην ακούω ότι από την παραμονή αποκομίζει και πολιτικά οφέλη γιατί εδώ θα είναι για γέλια με την κατοχή που όλοι αποδοκίμασαν στα λόγια αλλά κανείς στην πράξη. Τα ποσοστά 30%-25% είναι επιεικώς απαράδεκτα. Είναι αδύνατη μια τέτοια πρόβλεψη και οι οικονομολόγοι που την έκαναν έπαιξαν τζόκερ. Σχετικά με την απειλή εξόδου vs απειλή χρεοκοπίας, σε τέτοιες καταστάσεις νικάει ο ισχυρότερος. Φαντάσου, μια υποθετική περίπτωση, η κύπρος με το (περίπου) 1 / 1000 του ΑΕΠ της ΕΕ να εκβίαζε την ΕΕ ότι θα αποχωρήσει από την ένωση. Και το πραγματοποιούσε. Πιστεύεις ότι την άλλη μέρα θα υπήρχε Κύπρος; Ή θα είχανε πέσει όλοι επάνω της και θα την είχανε ισοπεδώσει; Άπαξ και είχε βγει η Κύπρος από το ευρώ κάνοντας πράξη την απειλή και τον εκβιασμό, η ΕΕ θα είχε κάθε συμφέρον η Κύπρος να καταστραφεί γιατί θα το παρουσίαζε ως παράδειγμα προς αποφυγή για υπόλοιπα κράτη. Φαντάσου τώρα, μια Κύπρος (κουκίδα) ολομόναχη, χωρίς συμμάχους, στην πιο καυτή γεωπολιτικά περιοχή του πλανήτη, με εχθρό την ΕΕ, πτωχευμένη, με κλειστές τράπεζες και μηδέν ρευστό, άδεια σούπερ μάρκετς να παλεύει για την επιβίωση της. Λες να είναι σε θέση να απειλήσει; 2
No limit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Γιατί πριν μπει στην Ε.Ε μία κουκκίδα στον χάρτη δεν ήταν;Και τις δύο φορές που καταστράφηκε εξαιτίας μας καταστράφηκε μία από την χούντα και μία από τα ομόλογα τα δικά μας (αυτά ντε που έδιναν 22% απόδοση) και όχι επειδή ήταν μόνη της στην νοτιοανατολική μεσόγειο.Τίποτα δεν θα της έκαναν της Κύπρου.Δηλαδή αν μία χώρα δεν θέλει να συνεχίσει στην Ε.Ε so what;Δηλαδή εκτός του ότι είμαστε σε μνημόνιο είμαστε και υπό ομηρία;Δεν νομίζω όποιος θέλει να φύγει φεύγει απλά αυτοί που κυβερνούν δεν θέλουν.Και ποιος απειλεί ποιον;Η Ε.Ε απειλεί την Κύπρο όχι το αντίθετο.Αν μία χώρα δεν γουστάρει άλλο την παραμονή της στο Ευρώ αυτό δεν συνιστά απειλή αλλά επιλογή και είναι ελεύθερη να το πράξει όποτε γουστάρει.Μου φαίνεται ότι έχεις μπερδέψει το ποιος απειλεί ποιον.
Teaser Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Γιατί πριν μπει στην Ε.Ε μία κουκκίδα στον χάρτη δεν ήταν;Και τις δύο φορές που καταστράφηκε εξαιτίας μας καταστράφηκε μία από την χούντα και μία από τα ομόλογα τα δικά μας (αυτά ντε που έδιναν 22% απόδοση) και όχι επειδή ήταν μόνη της στην νοτιοανατολική μεσόγειο.Τίποτα δεν θα της έκαναν της Κύπρου.Δηλαδή αν μία χώρα δεν θέλει να συνεχίσει στην Ε.Ε so what;Δηλαδή εκτός του ότι είμαστε σε μνημόνιο είμαστε και υπό ομηρία;Δεν νομίζω όποιος θέλει να φύγει φεύγει απλά αυτοί που κυβερνούν δεν θέλουν.Και ποιος απειλεί ποιον;Η Ε.Ε απειλεί την Κύπρο όχι το αντίθετο.Αν μία χώρα δεν γουστάρει άλλο την παραμονή της στο Ευρώ αυτό δεν συνιστά απειλή αλλά επιλογή και είναι ελεύθερη να το πράξει όποτε γουστάρει.Μου φαίνεται ότι έχεις μπερδέψει το ποιος απειλεί ποιον. Σε αυτό το ποστ αναφέρεσαι ξεκάθαρα περί απειλής. Η απάντηση μου ήταν στο επιχείρημα σου ότι "θα μπορούσε η Ελλάδα να απειλήσει" αναφερόμενος έμμεσα και στην Κύπρο. Εαν μια χώρα δεν θέλει να συνεχίσει στην ΕΕ, τότε θα χάσει όλα τα προνόμια που είχε όταν βρισκόταν στην ένωση. Και άρα όλες τις συμμαχίες. Η Κύπρος το μόνο όπλο που είχε τόσα χρόνια ήταν ότι βασιζόταν στην ΕΕ, δεν έχει στρατό, οικονομία, πληθυσμό, τίποτα. Απλά ήταν μέλος της ΕΕ με ότι αυτό συνεπάγεται. Η στρατηγική της πορεία ήταν βασισμένη ότι ήταν κράτος μέλος ΕΕ. Οι επιλογές φίλε δεν είναι καραμέλες. Λες ότι αν δεν επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ είναι επιλογή της. Φυσικά αλλά όπως είπα πριν, θα πρέπει να συνυπολογήσει τις συνέπειες. Αν η Κύπρος τα βάλει κάτω και δει ότι την συμφέρει η έξοδος γνωρίζοντας τις συνέπειες, τότε όλοι μαζί της. Αλλά αυτό που γίνεται στην Ελλάδα για να αυξήσουν κάποιοι ανεύθυνοι τα ποσοστά τους όπου ο κάθε άσχετος προτείνει έτσι απλά την έξοδο και το ΗΡΩΙΚΟ ΟΧΙ χωρίς να γνωρίζει τι παίζεται, είναι για γέλια. 1
No limit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Η απειλή πάει για την Ελλάδα στην περίοδο του 2009 που ήταν ανοργάνωτη η Ε.Ε από μηχανισμούς στήριξης και όλα τα συναφή εκτός και αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφω.Εσένα η άποψη σου είναι ότι μεγαλύτερη συμφορά θα είναι αν η Κύπρος αποχωρήσει από την Ε.Ε εμένα η άποψη μου είναι ότι και με την απόφαση που πήρε τα ίδια και χειρότερα θα της συμβούν με την απόφαση που πήρε.Άρα δεν υπάρχει νόημα να το συνεχίζουμε ο καθένας έχει την άποψη του η οποία φυσικά είναι απολύτως σεβαστή. 1
Teaser Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Τι σημασία έχει η ύπαρξη ή όχι μηχανισμού στήριξης σε συνάρτηση με την απειλή εξόδου; Η απειλή είναι ανεξάρτητη του μηχανισμού. Λες και αν υπάρχει μηχανισμός δεν μπορεί να απειλήσει μια χώρα ότι θα βγει από το ευρώ. Μια χαρά καταλαβαίνω, αλλά αυτό που λες είναι άσχετο. Ναι μεταξύ των δύο συμφορών πιστεύω χειρότερη θα ήταν η χρεοκοπία και ή έξοδος από το ευρώ. Όχι ότι αυτό που έγινε δεν είναι συμφορά.
No limit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Τι σημασία έχει η ύπαρξη ή όχι μηχανισμού στήριξης σε συνάρτηση με την απειλή εξόδου; Η απειλή είναι ανεξάρτητη του μηχανισμού. Λες και αν υπάρχει μηχανισμός δεν μπορεί να απειλήσει μια χώρα ότι θα βγει από το ευρώ. Μια χαρά καταλαβαίνω, αλλά αυτό που λες είναι άσχετο. Ναι μεταξύ των δύο συμφορών πιστεύω χειρότερη θα ήταν η χρεοκοπία και ή έξοδος από το ευρώ. Όχι ότι αυτό που έγινε δεν είναι συμφορά. Αγόρι μου εσύ είπες ότι εγώ αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο μου post για απειλές και σου απαντώ ότι δεν εννοούσα την περίπτωση της Κύπρου ως ιδανική να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε απειλή αλλά αναφερόμουν στην περίπτωση της Ελλάδος με τους όρους του 2009.Για την Κύπρο δεν υποστήριξα ποτέ καμία απειλή υποστήριξα αντίθετα την τέλεση συγκεκριμένης πράξης η οποία είναι άμεση αποχώρηση από την ζώνη του ευρώ.Δεν μπορώ να στο εξηγήσω πιο απλά.Δηλαδή μόνο η Ελλάδα ήταν σε θέση να παίξει μπλόφα και αυτό το 2009.Η Κύπρος το καλύτερο που έχει να κάνει για μένα μετά από αυτό που της επέβαλαν είναι η άμεση αποχώρηση από την ζώνη του ευρώ.Ούτε απειλές ούτε φοβέρες.Άμεση αποχώρηση.
Mirlogria Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δεν πρέπει να βλέπεις μόνο τι κέρδισε με την παραμονή στην ΕΕ. Αλλά και τι θα έχανε με την αποχώρηση της. Και είμαι σίγουρος ότι θα έχανε τα πάντα. Θα μας πεις επιτέλους ΤΙ κέρδισε;
Teaser Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 No limit είναι σαφής η θέση σου. Αποχώρηση από το ευρώ ώστε να μπορεί η Κύπρος να τυπώνει δικό της νόμισμα και να μην εξαρτάται από τη χορήγηση ρευστότητας από την ΕΕ. Δεκτό. Αυτό ήταν και το εναλλακτικό σενάριο, το οποίο όμως ΔΕΝ επιλέχθηκε από την Κυπριακή κυβέρνηση προφανώς για κάποιους λόγους. Βέβαια δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν θα επιλεγεί στο μέλλον. Θα δούμε. Πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι θα πρέπει να βγει και από την ΕΕ αν θέλει να βγει από το ευρώ, οπότε ξεχνάμε στήριξη, συμμαχίες, προνόμια που είχε εντός ΕΕ. 1
Fotis13 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ουσιαστικά η Κύπρος ως τραπεζικός/φορολογικός παράδεισος έχει σβήσει από τον χάρτη. Ευτυχώς έχει τουρισμό, θάλασσα, φυσικό αέριο. Ίσως να μεταφερθεί εκεί το νέο παραγωγικό μοντέλο της Κύπρου. Σχετικά με κάποια ποστ "είναι βοήθεια αυτή που μας δίνει η ΕΕ;" Λοιπόν η ΕΕ δεν έχει ως σκοπό να βοηθήσει την Κύπρο, αλλά να την αλλάξει. Θέλει να καταστήσει σαφές ότι οι καταθέτες από εδώ και στο εξής θα είναι υπεύθυνοι για τις τράπεζες που επιλέγουν. Αν επιλέξουν μια τράπεζα αναξιόπιστη να είναι έτοιμοι να χάσουν τις καταθέσεις. Αυτό έχει κάποια λογική εν μέρει. Δεν είναι δυνατόν τα κέρδη να τα καρπώνονται οι τράπεζες και τις ζημιές οι φορολογούμενοι. Μέχρι στιγμής, όταν οι τράπεζες δεν πήγαιναν καλά, το κράτος στον φόβο ότι οι πολίτες θα χάσουν τις καταθέσεις τους, έδιναν εγγυήσεις και έκτακτες ενισχύσεις από τα κρατικά ταμεία. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει και θεωρώ ότι αυτός είναι ένας σωστός τρόπος. Θέλεις κύριε φορολογικό παράδεισο και 10% επιτόκιο; Κανένα πρόβλημα αλλά άπαξ και έγινε το μπαμ θα χάσεις εσύ τα λεφτά σου. Νομίζω ότι είναι μια πολύ σωστή πολιτική αυτή της Μέρκελ καθώς τα κεφάλαια θα μεταφερθούν από αναξιόπιστες τράπεζες/χώρες σε πιο αξιόπιστες με αποτέλεσμα να αποφεύγεται το φαινόμενο να βρίσκονται ολόκληρες χώρες δέσμιες των τραπεζών. Ως προς την υποτιθέμενη βοήθεια: Καταρχήν βοήθεια με το νόημα που της δίνουμε δεν υπάρχει περίπτωση να δωθεί, κανένας πλέον δεν σε βοηθάει, δεν σου χαρίζει λεφτά. Δάνειο δίνεται και αυτό με εξασφαλίσεις ότι θα επιστραφεί. Γιαυτό και υπογράφονται τα μνημόνια, σου λέει η ΕΕ χαζή είμαι να σου δώσω χρήματα χωρίς να εξασφαλίσω ότι θα τα επιστρέψεις; Υπόφραψε το μνημόνιο αν θέλεις λεφτά, αλλιώς πτώχευσε. Αυτό για όσους κατηγορούν τα μνημόνια ως κακά, αλλά δεν μας λένε πως αλλιώς θα έβρισκαν αυτοί λεφτά. Σχετικά με την έξοδο από την ευρωζώνη. Νομίζω το να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο είναι τραγικό. Πρέπει πάση θυσία η Κύπρος να παραμείνει στην ευρωζώνη και ας είναι και κουτσή. Γιατί αν δεν κάνω λάθος, αν θέλει να βγει από το ευρώ θα πρέπει να βγει πρώτα από την ΕΕ και εν συνεχεία από το ευρώ. Σενάριο που είναι άκρως επικίνδυνο. Καλύτερα λοιπόν μια Κύπρος με ύφεση παρά μια Κύπρος απομονωμένη και κατεστραμένη εκτός ΕΕ. Ως προς τον τίτλο: "Τελικά μήπως οι Κύπριοι είναι πιο Έλληνες από εμάς"; ...αναφερόμενο προφανώς στο μεγάλο όχι της Κύπρου..τρομάρα σας. Βιαστήκανε να πανηγυρίσουν οι απανταχού λαικιστές για το μεγάλο ΟΧΙ της Κύπρου, που αναγκάστηκε μια εβδομάδα μετά να αποδεχτεί πολύ χειρότερους όρους. Όλοι αυτοί οι λαικιστές, θα πρέπει τώρα να ζητήσουν και μια συγνώμη για το παραλήρημα τους. Είχα προειδοποιήσει την αμέσως επόμενη ημέρα του ΟΧΙ. Aκριβως ,αυτο λεγεται ρεαλισμος και μονο ετσι καποια στιγμη θα βρεθει λυση ,διοτι με ευχολογια και λαικισμους το μονο που βγαινει ειναι νεκροι και πετσοκομενα κρατη οπως πολυ καλα θα επρεπε να γωριζουμε εμεις ως μικρη χωρα . Πειτε ολοι εσεις που δεν θελετε την Ε.Ε και τα μνημονια μια λυση εναλλακτικη ,επειδη προς το παρον δεν υπαρχει καμια απολυτως λυση ρεαλιστικη και επειδη οταν θα ερθει συνολικη λυση δεν θα ξεκινησει απο εμας απλα θα επηρεασει και εμας .Ας βγει η Κυπρος απο την Ε.Ε λοιπον και ας ετοιμαστει για νεο "κυπριακο" αν μεινει καθολου μη κατεχομενο εδαφος ,ας βγουμε και εμεις που ειμαστε παλικαραδες και ας ετοιμαστειτε να φαει ο ενας τον αλλον εδω διοτι εχουμε και κακο ιστορικο με εμφυλιους. Εν κατακλειδι "τσαμπα μαγκες " μια ζωη και μολις την τρωμε μας φταινε παντα καποιοι αλλοι ... 1
kostas_dr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Ακόμα και τώρα, μετά τις απανωτές σφαλιάρες απ' όλους, ακόμα και απο χώρες σαν την Μάλτα, που ειρωνεύεται κιόλας, το παίζουμε "μάγκες", ευτυχώς απ' ότι καταλαβαίνω πλεον, μόνο μεταξύ μας. Βρυχυθμοί στον καθρέπτη, με κλειστές πόρτες και παράθυρα, μην μας καταλάβουν κιόλας. 1
No limit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 No limit είναι σαφής η θέση σου. Αποχώρηση από το ευρώ ώστε να μπορεί η Κύπρος να τυπώνει δικό της νόμισμα και να μην εξαρτάται από τη χορήγηση ρευστότητας από την ΕΕ. Δεκτό. Αυτό ήταν και το εναλλακτικό σενάριο, το οποίο όμως ΔΕΝ επιλέχθηκε από την Κυπριακή κυβέρνηση προφανώς για κάποιους λόγους. Βέβαια δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν θα επιλεγεί στο μέλλον. Θα δούμε. Πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι θα πρέπει να βγει και από την ΕΕ αν θέλει να βγει από το ευρώ, οπότε ξεχνάμε στήριξη, συμμαχίες, προνόμια που είχε εντός ΕΕ. Σε όλα μαζί σου αλλά επιμένεις να μην μου λες για τα προνόμια που απολαμβάνει εντός Ε.Ε. Π.χ θα μπορούσα να δεχτώ αυτό που λες αν η Ε.Ε έλεγε ότι δεν ανέχεται καμία κατοχή σε Ευρωπαϊκό έδαφος και ότι επιβάλει λύση του κυπριακού.Εκεί θα έλεγα ότι η μαρτυρική μεγαλόνησος κάτι έχει να κερδίσει από την Ε.Ε.Αλλά τι λέω εδώ αναγνωρίζει τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο σε χώρα ιδρυτή της ευρωζώνης όπως είναι η Ελλάδα την Κύπρο θα υποστηρίξει; Aκριβως ,αυτο λεγεται ρεαλισμος και μονο ετσι καποια στιγμη θα βρεθει λυση ,διοτι με ευχολογια και λαικισμους το μονο που βγαινει ειναι νεκροι και πετσοκομενα κρατη οπως πολυ καλα θα επρεπε να γωριζουμε εμεις ως μικρη χωρα . Πειτε ολοι εσεις που δεν θελετε την Ε.Ε και τα μνημονια λυση εναλλακτικη ,επειδη προς το παρον δεν υπαρχει καμια απολυτως λυση ρεαλιστικη και επειδη οταν θα ερθει συνολικη λυση δεν θα ξεκινησει απο εμας απλα θα επηρεασει και εμας .Ας βγει η Κυπρος απο την Ε.Ε λοιπον και ας ετοιμαστει για νεο "κυπριακο" αν μεινει καθολου μη κατεχομενο εδαφος ,ας βγουμε και εμεις που ειμαστε παλικαραδες και ας ετοιμαστειτε να φαει ο ενας τον αλλον εδω διοτι εχουμε και κακο ιστορικο με εμφυλιους. Εν κατακλειδι "τσαμπα μαγκες " μια ζωη και μολις την τρωμε μας φταινε παντα καποιοι αλλοι ... Δηλαδή όποιος αποχωρεί από το Ευρώ απειλείται και η εθνική κυριαρχία του δηλαδή είμαστε μέλη από εκβιασμό αυτό μου λες τώρα;Γιατί νόμιζα ότι είμαστε συνέταιροι και ομότιμοι.Edit στην προηγούμενη τοποθέτηση υπάρχουν τουλάχιστον τρία κράτη που δεν είναι στο Ευρώ αλλά είναι στην Ε.Ε.Μια χαρά μπορείς να παραμείνεις στην Ε.Ε χωρίς να είσαι στο Ευρώ.
Teaser Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Επειδή αναφέρεις το Κυπριακό, η Τουρκία κάθε άλλο θα ήθελε παρά μια μια ευρωπαική Κύπρο. Τα σενάρια περί αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ και από την ΕΕ, είναι ακριβώς αυτό που εύχεται η Τουρκία. Η απομόνωση της Κύπρου συμβαδίζει με τα συμφέροντα της Τουρκίας η οποία να φανταστείς ότι δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ανεξάρτητο κράτος. Η ένταξη της στη ΕΕ και την ευρωζώνη ήταν μια γερή σφαλιάρα για τους Τούρκους και εντελώς παράλογα έχουμε από την Ελληνική πλευρά τώρα κάποιους να φωνάζουν για έξοδο μη γνωρίζοντας γιατί πράγμα μιλάνε. 2
No limit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δεν μου λες το δια ταύτα όμως γύρω γύρω μου το πας. Εκτός του ότι τσατίστηκαν οι Τούρκοι πιο άλλο πλεονέκτημα απέκτησε η Κύπρος από την ένταξη της στο Ευρώ; 2
Fotis13 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Διαβασε τι εχουμε γραψει απο την πρωτη σελιδα διοτι εχουμε απαντησει .Σιγα μην λεμε τα ιδια ολη την ωρα στον καθενα και εξηγουμαι τα αυτονοητα.
No limit Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Διαβασε τι εχουμε γραψει απο την πρωτη σελιδα διοτι εχουμε απαντησει .Σιγα μην λεμε τα ιδια ολη την ωρα στον καθενα και εξηγουμαι τα αυτονοητα. Δεν αναφερόμουν σε σένα καταρχήν αλλά στον teaser για αυτό και έγραψα edit στο προηγούμενο post για να είναι σαφές.Και γιατί δηλαδή είναι θέσφατο ότι είναι αυτονόητες οι δικές σου απόψεις;Δεν είναι λίγο φασιστική αυτή η άποψη;Ωραία λοιπόν τότε εγώ λέω ότι αυτονόητες είναι οι δικές μου απόψεις και όσοι πάνε και εφαρμόζουν το αντίθετο είναι προδότες.Έτσι θα την κάνουμε την κουβέντα;Λοιπόν το τι είναι αυτονόητο εξαρτάται από το ποια σκοπιά βλέπει ο καθένας τα πράγματα εδώ η άποψη της ιστορίας εξαρτάται από το ποιος την γράφει πόσο μάλλον οι οικονομικές και οι ιδεολογικές απόψεις.Προτείνω λοιπόν σε όλους μας να έχουμε πιο ανοιχτό μυαλό
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα