LRoi Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Οι κυπριακές τράπεζες χάριζαν δάνεια Διαγραφή δανείων πολιτικών προσώπων και συγγενών τους, αποκαλύπτει το Έθνος Συστηματική διαγραφή δανείων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ πραγματοποιούσαν οι κυπριακές τράπεζες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος που δημοσιεύεται σήμερα. Οι τράπεζες διέγραφαν συστηματικά δάνεια, τα οποία είχαν χορηγήσει σε κομματικά στελέχη και στους συγγενείς τους, καθώς και σε μέλη του ΔΣ τράπεζας, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα, αν και δεν αποκαλύπτει τα προσωπικά δεδομένα, «φωτογραφίζει» τα πρόσωπα και έχει παραδοθεί ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής. Τα νούμερα είναι ιλιγγιώδη: στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η περίπτωση διαγραφής του συνόλου του δανείου ύψους 2.813.000 ευρώ, στην Ξενοδοχειακή εταιρεία T.Η.Ε., που, όπως αναφέρει το έγγραφο, είναι «συνδεόμενη με ΑΚΕΛ – ΠΕΟ». Η εταιρεία Cy.Ind. Ltd, που ανήκει σε αδελφό του πρώην υπουργού του ΔΗΚΟ, Μ.Κ. μεγάλης πολιτικής οικογένειας του νησιού, από δάνειο 1.595.000 ευρώ αποπλήρωσε μόνο τις 310.000 και το Μάιο του 2011 διαγράφηκαν τα 1.285.000 ευρώ. Στη λίστα υπάρχουν από εν ενεργεία πρέσβεις μέχρι δήμαρχοι, μέλη των διοικητικών συμβουλίων τραπεζών και βουλευτές, ενώ η συγγενική τους λίστα επεκτείνεται από τους απογόνους και τις συζύγους μέχρι και τις νύφες τους. Η αποκάλυψη του καταλόγου ξεκίνησε από τον κύπριο δημοσιογράφο Σωτήρη Παπαδόπουλο και την ιστοσελίδα 24h.com.cy. Ο κ. Παπαδόπουλος παρέδωσε τον κατάλογο στο γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, Πέτρο Κληρίδη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα. Πηγή: Το Έθνος Το τερμάτισαν αυτοί. Πιο Έλληνες δεν ξέρω αν είναι τελικά, πιο Ελληνάρες είναι σίγουρα... 3
pournaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Το τερμάτισαν αυτοί. Πιο Έλληνες δεν ξέρω αν είναι τελικά, πιο Ελληνάρες είναι σίγουρα... Κατα τα αλλα, ουτε αυτοι "τα φαγαν μαζι", γιατι θα βγει παλι σε κανα φορουμ ο Ηλιθιος Ηλιθιου, και θα κλαιγεται οτι αυτος δεν εφαγε τιποτε. 7
kostas_dr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Σήμερα στο πρωϊνό του Mega, βγήκε ο πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και έλεγε απίστευτες μπούρδες για να καλύψει τις απατεωνιές των "συναδέλφων" του. Μάλιστα επιτέθηκε στα Ελλαδικά ΜΜΕ που πρόβαλαν το θέμα, λέγοντας ότι "πάνε να καλύψουν τις ευθύνες". Πρώτη φορά στην ζωή μου ακούω ότι όταν ένα θέμα βγαίνει στην δημοσιότητα, "καλύπτεται"! Θ' ακούσουμε και άλλα χειρότερα, γιατί εκεί κάτω πάνε να τα φορτώσουν όλα σ' ένα πρόσωπο, φυσικά Ελλαδίτη, άρα ξένο, που και αυτός βέβαια έχει τις ευθύνες του, αλλά η πολιτική ηγεσία, το πολιτικό σύστημα εν γένει, πάντα έχει τον κυρίαρχο ρόλο άρα και την κύρια ευθύνη. Αυτοί τώρα το παίζουν τρελλοί, του στυλ: "δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, δεν γνώριζα, δεν κατάλαβα" και άλλα φαιδρά. Ελπίζω ο λαός να μην πέσει στην παγίδα που του στήνουν, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος.
παπι Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Ελπίζω ο λαός να μην πέσει στην παγίδα που του στήνουν, αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. 1) αρχισαν να καινε γερμανικες σημαιες 2) λενε πως τους εκλεψαν οι ευρωπαιοι 2
Fotis13 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Ε θα φερουν και οι ακροδεξιοι εκει κανα 15% θα βγουν και οι δικοι τους γραφικοι να λενε πως τους ψεκαζουν και θα δεσει το γλυκο. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Για οση παραπληροφορηση/ημιμαθεια/αβασανιστα συμπερασματα εκ πολυθρονας κανανε παρελαση σε αυτο το νημα, λιγα ψιγματα ενημερωσης. Δεν τρεφω ιδιαιτερη εκτιμηση για τον Βαξεβανη, αλλα απο το εν λογω αρθρο θα βοηθηθει αρκετος κοσμος απο το να μην αρλουμπολογει υποθετικα και αυθαιρετα για το τι συνεβη στην Κυπρο: http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=174360&artTitle=k_vaxevanis_etsi_odigise_o_vgenopoulos_tin_kypro_sti_katastrofi#.UVbLbXpRtJU.facebook
LRoi Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Εγώ τα λέω 5 χρόνια για τον Βγενοσκωτά, αλλά κάποιοι βάζελοι μου την έπεφταν με τον χαρακτηρισμό του εμπαθή και επειδή πήρε πρωτάθλημα η μπανάθα να ούμε και ζήλευα. Στα ούλα τώρα με τον απατεωνίσκο...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Kαλα για τον Βγενο παιζει τα λεω χρονια κι ας ειμαι και ΠΑΟ αλλα ερχεστε και μου λετε μετα οτι τσακωνομαι με ομοιδεατες μου και ειμαι προβληματικος κλπ. Εσεις που λετε το ιδιο πραγμα...
andreapaog328 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 21 εκατομμύρια «φυγάδευσαν» πριν το κούρεμα συγγενείς του Αναστασιάδη είναι πολλά τα λεφτά άρη...
Cossutius. Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2013 Πάντως στην Κύπρο, που υποτίθεται οτι το πρόβλημα ηταν οι τράπεζες...διέλυσαν τις τράπεζες Στην Ελλάδα που το πρόβλημα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πάντα, πως ήταν ο δημόσιος τομέας, οι επίορκοι ακόμα γλεντάνε και οι μεγαλοπροιστάμενοι παίρνουν μεγάλους μισθούς που ανεβάζουν τους μέσους όρους των δ.υ. Αν μη τι άλλο είμαστε περισσότερο μάγκες. Καταστρεφουμε εκπαίδευση, περίθαλψη, ανεβάζουμε φόρους αλλά οι επίορκοι εκει. Σταθεροι.. Μάλιστα προσφατα μάθαμε οτι λιγόστεψαν...εγινε λιγότεροι απο 1000!!!!!!! 2
kostas_dr Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Είπαμε: στην Κύπρο κανείς δεν φταίει για τίποτα, όλο το κακό το έκανε ένας Ελλαδίτης (όπως πάντα). Τον συγκεκριμένο "δημοσιογράφο" περιμένουμε για να ενημερωθούμε. Και με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι το υφάκι των συνεχών προσβολών, συνεχίζεται αμείωτο. Όχι ότι περίμενα και κάτι το διαφορετικό βέβαια.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Είπαμε: στην Κύπρο κανείς δεν φταίει για τίποτα, όλο το κακό το έκανε ένας Ελλαδίτης (όπως πάντα). Τον συγκεκριμένο "δημοσιογράφο" περιμένουμε για να ενημερωθούμε. Και με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι το υφάκι των συνεχών προσβολών, συνεχίζεται αμείωτο. Όχι ότι περίμενα και κάτι το διαφορετικό βέβαια. Περιμενουμε τις πιο εγκυρες πηγες σου που μαρτυρουν το αντιθετο για τη Λαικη. Και γενικα περιμενουμε τις πηγες σου για οσα υποστηριζεις, οτι πχ δε φταινε οι τραπεζες και συγκεκριμενα προσωπα (πολιτικα και διοικητικα) αλλα ο λαος που εκανε καταθεσεις σε αυτες κλπ. Γενικα δεν αντιλεγω στο να ακυρωνετε τα λεγομενα ενος δημοσιογραφου κλπ, αλλα τουλαχιστον παραθεστε μας μια πηγη, αν οχι πιο εγκυρη, τουλαχιστον ΠΗΓΗ που να διαψευδει τον δημοσιογραφο. Παρεμπιπτοντως το κακο της Κυπρου (της Δημοκρατιας, οχι της τραπεζας) δεν ειδα να φορτωνεται στον Βγενο αποκλειστικα, ωστοσο εχει συντριπτικο ποσοστο ευθυνης στα της Λαικης. Γιαυτο αν ο σκοπος σου ειναι η "ευγενης" συζητηση οπως υπαινισεσαι, μην προσπαθεις να φορτωσεις τεχνηεντως στους συνομιλητες σου διαφορες υπερβολες που δεν ειπωθηκαν, απλα για να τους φερεις σε δυσκολη θεση. ΥΓ. Για τα υπολοιπα που συνεχιζεις να παιρνεις προσωπικα χωρις να απευθυνονται σε εσενα καν, κανε report και μην το κουραζεις με οφφτοπικ "παραπονα", ιδιαιτερα οταν αδυνατεις να απαντησεις επι του θεματος. YΓ2. Λιγες πηγες ακομη για την ενημερωση μερικων: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kosmos/154/139118/ta-plyntiria-tis-evropis-symfona-me-tin-incsr Ομως, η Κυπρος ειναι που εχει τραπεζικο μοντελο που την οδηγει σε βεβαιη χρεοκοπια. Το ειπε ο Σοιμπλε.
kostas_dr Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 "Και γενικα περιμενουμε τις πηγες σου για οσα υποστηριζεις, οτι πχ δε φταινε οι τραπεζες και συγκεκριμενα προσωπα (πολιτικα και διοικητικα) αλλα ο λαος που εκανε καταθεσεις σε αυτες κλπ." "συνεχιζεις να παιρνεις προσωπικα χωρις να απευθυνονται σε εσενα καν" Θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι απλώς δεν αξίζει τον κόπο, πλεον, αν άξιζε και ποτέ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Συνεχιζεις ομως να κανεις αυτο που δηθεν σε ενοχλει, να ειρωνευεσαι το συνομιλητη σου. Και οχι μονο αυτο, αλλα εχεις μεχρι στιγμης 3 στα 3 οφφτοπικ ποστ στα οποια απτη μια γκρινιαζεις για τη συμπεριφορα μου και απτην αλλη ειρωνευεσαι τον Midi_Miliz, διαψευδεις τον Βαξεβανη και γενικα ακυρωνεις θεσεις και αποψεις ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ, χωρις ομως να παραθετεις ουτε αποψη, ουτε στοιχειοθετηση, ουτε επιχειρηματα. Κι οταν αυτο στο επισημαινουν κανεις ποστ μεν αλλα οχι για την ουσια αλλα για να διασκεδασεις τις εντυπωσεις παριστανοντας τον θιγμενο. Νομιζω, αλλος αδυνατει να ακολουθησει τη συζητηση, αλλος δεν προσφερει τιποτα σε αυτην (εστω μια πηγη βρε αδερφε, ενα λινκ να ενημερωθουμε, οπως εγω πχ που παραθετω ενα σωρο links επισημα ή ανεπισημα στο παρον τοπικ προς γνωσιν...) και αλλος ψαχνει την ιντριγκα οταν δεν μπορει να στηριξει τη θεση του. Καλη σου συνεχεια.
kostas_dr Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Ευχαριστώ πολύ, να' σαι καλά. Να και ένα λινκ, για τις "πιθανές" ευθύνες και άλλων που είχαν το τιμόνι της Λαϊκής http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=170897 Έβαλα και εγώ ένα λινκ, έτσι για ξεκάρφωμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα