Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρωί είχε πέσει ένα αδέσποτο γατί στο λιμάνι του Ηρακλείου (μεσ' το νερό). Εγώ μαζί με κάτι άλλους παριστάναμε τους ήρωες κι είπαμε να το βγάλουμε έξω. Το βγάλαμε. Εμφανώς συγχισμένο, μου έκατσε 3-4 «καλές» δαγκωνιές σ' ένα δάχτυλο. Μάτωσα κάμποσο. Καθάρισα την πληγή με αλκοολούχο λοσιόν με... αλόη βέρα (ότι υπήρχε διαθέσιμο) που μου 'δωσε ένας άνθρωπος, λογικά πρέπει να ήταν αντισηπτικό. Από τότε δεν έκανα κάτι άλλο.

Το δάχτυλο στο σημείο που τις μάζεψε έχει πρηστεί, ενώ πονάει λίγο. Εντάξει, έχω ξαναμαζέψει δαγκωνιές από γάτα, (είχα μπόλικες :P) αλλά από γάτα που ήξερα. Δικιά μου. Δε με απασχολεί το δάγκωμα σαν δάγκωμα, όσο η πιθανότητα μόλυνσης από οτιδήποτε.

Βρίσκω και διάφορα νέα- άρθρα στο Google για εξάρσεις λύσσας σε όλη τη χώρα, και στην Κρήτη, οπότε έχω αρχίσει να σκιάζομαι λίγο...

Τι θα μου προτείνατε; Ντουζάκι και βόλτα προς το διανυκτερεύον νοσοκομείο; Ή η πιθανότητα να πάθω τίποτα είναι 0,000001% οπότε δεν αξίζει;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φιλε πηγαινε στο νοσοκομειο. Θα εμενες εκπληκτος αν ηξερες ποσες κοινες ασθενειες εχει και μπορει να μεταδωσει στον ανθρωπο μια γατα.

Δημοσ.

Δυστυχως εδω και χρονια καποιοι εχουν το κακο συνηθειο να  κλωτσανε τις γατες στην θαλασσα,ειδικα προς τον κουλε...

Πηγαινε σε ενα νοσοκομειο,ποτε δεν ξερεις...

Δημοσ.

Να κολλήσεις ασθένεια από δάγκωμα δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο - η μόλυνση όμως του χεριού είναι αρκετά πιθανή, μιας και το ζώο λογικά θα τρώει σάπια και σκουπίδια. +1 κι από εμένα για επίσκεψη σε γιατρό

Δημοσ.

πωω χαχα πριν 5-6 μηνες με είχε δαγκώσει κ μένα ενα γατί μικρό αδεσποτο οταν πήγα να το πιάσω και φοβόμουνα κι εγω μην έχω κολλησει λύσσα και έτρεχα στο νοσοκομείο και τους έλεγα να μου κάνουν αντιλυσσικό ορό και αυτοί με διώξανε χαχα.τεσπα 6 μηνες μετα είμαι ακόμα ζωντανός. οπότε δεν έπαθα λύσσα.Πάντως το δίδαγμα που έμαθα είναι οτι απο δω και πέρα δε ξανα συναναστρέφομαι με γάτες

Δημοσ.

Εγώ δε θα έκανα τίποτα, αλλά το σωστό είναι να πας. Το μαγικό με τη λύσσα είναι πως αν δεν την προλάβεις, είναι η μοναδική ασθένεια που είναι 100% θανατηφόρος. Κατά τα άλλα, είναι νορμάλ να είναι χάλια το χέρι, απλώς την άλλη φορά βρες οπωσδήποτε οξυζενέ για να σκοτώσεις τα αναερόβια που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.

Δημοσ.

πωω χαχα πριν 5-6 μηνες με είχε δαγκώσει κ μένα ενα γατί μικρό αδεσποτο οταν πήγα να το πιάσω και φοβόμουνα κι εγω μην έχω κολλησει λύσσα και έτρεχα στο νοσοκομείο και τους έλεγα να μου κάνουν αντιλυσσικό ορό και αυτοί με διώξανε χαχα.τεσπα 6 μηνες μετα είμαι ακόμα ζωντανός. οπότε δεν έπαθα λύσσα.Πάντως το δίδαγμα που έμαθα είναι οτι απο δω και πέρα δε ξανα συναναστρέφομαι με γάτες

Πόσους μήνες επώασης έχει η λύσσα;

Δημοσ.

Το μαγικό με τη λύσσα είναι πως αν δεν την προλάβεις, είναι η μοναδική ασθένεια που είναι 100% θανατηφόρος.

Οκ, με έπεισες. :P Μπανάκι κι έφυγα.

Παίζει να με κοροϊδέψουν βέβαια αν με δουν στα επείγοντα επειδή «με δάγκωσε μια γάτα», αλλά οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα φίλο τον δάγκωσε η γάτα του πρόσφατα...και το χερι του τουμπάνιασε. Πήγε νοσοκομείο και πέραν του τυπικού του θέματος, τον έδιωξαν. Του είπαν απλά αν σηκώσει πυρετό να πάει κατευθείαν πίσω. 

Παλιότερα στη ξεφτίλα κάνανε και ένα αντιτετανικό, τώρα τίποτα...

Δημοσ.

Να πας στο νοσοκομείο. 
Εδώ ο δικός μου ο παπαρίκος με είχε δαγκώσει πριν ολοκληρώσει τα εμβόλιά του  και μου κάναν αντιτετανικό και κάτι άλλο. 
Αδέσποτο είναι το καημενούλικο. Ποτέ δεν ξέρεις τι έχει... 

Δημοσ.

Πήγα. Και γύρισα. Λύσσα μου λένε δεν. Μου έγραψαν αντιτετανικό ορό και μιαν αντιβίωση να πάρω για μια 'βδομάδα, για την όποια πιθανότητα μόλυνσης.

Α, και μου είπαν να μη ξαναβγάλω γατιά που πέσαν μεσ' το λιμάνι... γίνεται μόνιμα μου λέει, κι απλά κολυμπάνε ως το Κούλε και βγαίνουν καμαρωτά μόνα τους. Κουλό μου φαίνεται, αλλά ποιος ξέρει. :P

Δημοσ.

τσέκαρε την αντιβίωση... κάποιες αντιβιώσεις σου προκαλούν μέθη και δεν κάνει να οδηγήσεις (πήρα πρόσφατα οέ οέ) 
ξεκινάει από C το όνομα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...