jmallen3 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μα εαν δηλωσει το ΑΦΜ του στο Αμαζον, το δεχτουν και προχωρησει στην αγορα και στειλουν τιμολογιο με Ελληνικο ΑΦΜ, τι σχεση εχει εαν εχει ενεργοποιησει τις ενδοκοινοτικες συναλλαγες? Θα στειλει απλα το τιμολογιο στην εφορια και θα του επιστραφει το ΦΠΑ οπως γινεται και με τα καταστηματα εδω, κανω λαθος πουθενα?
HERTHAN Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Ξερει κανεις αν υπαρχει η επιλογη να δωσεις κανονικα το αφμ σου ωστε να κανεις τις αγορες σου χωρις να πληρωνεις το φπα σαν επαγγελματιας αλλα ταυτοχρονα να κανεις και μια αγορα αλλα να μην θες να σου κοψει τιμολογιο και να γινει η αγορα σαν απλος ιδιωτης. Γινεται αυτο?
guardianx71 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Μα εαν δηλωσει το ΑΦΜ του στο Αμαζον, το δεχτουν και προχωρησει στην αγορα και στειλουν τιμολογιο με Ελληνικο ΑΦΜ, τι σχεση εχει εαν εχει ενεργοποιησει τις ενδοκοινοτικες συναλλαγες? Θα στειλει απλα το τιμολογιο στην εφορια και θα του επιστραφει το ΦΠΑ οπως γινεται και με τα καταστηματα εδω, κανω λαθος πουθενα? If you are registered as a Business customer on our site, and have provided a valid VAT number, you will receive an invoice without VAT which shows Amazon’s UK VAT number. It is then your responsibility to report any VAT due in Greece. Τιμολόγιο σύμφωνα με αυτό που σου έστειλαν κόβουν με το Αγγλικο ΑΦΜ
makfil Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Μα εαν δηλωσει το ΑΦΜ του στο Αμαζον, το δεχτουν και προχωρησει στην αγορα και στειλουν τιμολογιο με Ελληνικο ΑΦΜ, τι σχεση εχει εαν εχει ενεργοποιησει τις ενδοκοινοτικες συναλλαγες? Θα στειλει απλα το τιμολογιο στην εφορια και θα του επιστραφει το ΦΠΑ οπως γινεται και με τα καταστηματα εδω, κανω λαθος πουθενα? Είναι σαφές ότι δεν γνωρίζεις τη διαδικασία που γίνεται στους επαγγελματίες σε ότι αφορά στον ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ δεν επιστρέφεται αλλά συμψηφίζεται με τις εισροές του, δηλαδή τα έσοδά του. Έχω κουραστεί να λέω ότι πρέπει να μιλήσει ο φίλος σου με το λογιστή του, για να μην χτυπήσει το κεφάλι του αργότερα. Υπάρχει σχετική νομοθεσία και διαδικασία, που δεν είναι δυνατόν να αναλυθεί στο ίντερνετ. Ξερει κανεις αν υπαρχει η επιλογη να δωσεις κανονικα το αφμ σου ωστε να κανεις τις αγορες σου χωρις να πληρωνεις το φπα σαν επαγγελματιας αλλα ταυτοχρονα να κανεις και μια αγορα αλλα να μην θες να σου κοψει τιμολογιο και να γινει η αγορα σαν απλος ιδιωτης. Γινεται αυτο? Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά νομίζω ότι, εάν εγγραφείς στο Amazon ως επαγγελματίας, δεν μπορεί να σε αντιμετωπίζει παράλληλα και ως ιδιώτη. Εν πάση περιπτώσει, μπορείς να τους ρωτήσεις. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2013 από makfil
HERTHAN Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2013 Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά νομίζω ότι, εάν εγγραφείς στο Amazon ως επαγγελματίας, δεν μπορεί να σε αντιμετωπίζει παράλληλα και ως ιδιώτη. Εν πάση εριπτώσει, μπορείς να τους ρωτήσεις. Εγω στην αρχη εκανα κανονικα σαν ιδιωτης και θελω τωρα να κανω και σαν επαγγελματιας. Λογικα μπορει να γινεται γιατι υπαρχουν πραγματα τα οποια μπορω να παρω και να τα δικαιολογησω και αλλα που δεν μπορω.Οποτε ισως υπαρχει η δυνατοτητα αυτη. π.χ. μπορει να σε ρωταει στο τελευταιο βημα αν θελεις απλη αποδειξη ή τιμολογιο. Αν γνωριζει κανενας ας μας πει.
kage Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 γιατι λετε οτι αν ζητησεις τιμολογιο δεν πληρωνεις φπα? στην ελλαδα αν εχεις επαγγελματικο αφμ οτι τιμολογιο και να κοψεις στην ουσια πληρωνεις το φπα και απλα συμψηφίζεται-αντισταθμιζεται με των εσοδων του!!
makfil Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2013 γιατι λετε οτι αν ζητησεις τιμολογιο δεν πληρωνεις φπα? στην ελλαδα αν εχεις επαγγελματικο αφμ οτι τιμολογιο και να κοψεις στην ουσια πληρωνεις το φπα και απλα συμψηφίζεται-αντισταθμιζεται με των εσοδων του!! Συζητάμε για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το Amazon τους επαγγελματίες αγοραστές. Όπως είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται και από την απάντηση που έστειλε σε σχετική ερώτηση, το Amazon δεν προσθέτει τον ΦΠΑ στο τιμολόγιο που εκδίδει σε επαγγελματία αλλά, προφανώς, το τιμολόγιο αυτό πρέπει να το περάσει ο επαγγελματίας στα έξοδά του και για να γίνει αυτό πρέπει να έχει δηλώσει στην εφορία ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Στην Ελλάδα, βέβαια, και ο ιδιώτης και ο επαγγελματίας καταβάλλουν τον ΦΠΑ, αφού αυτή άλλωστε είναι και η λογική του φόρου αυτού, και ο επαγγελματίας τον συμψηφίζει με τις εισροές του (έσοδα) στην περιοδική δήλωση που κάνει κάθε τρίμηνο.
Nerven Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Συγνώμη που ξεθάβω το θέμα αλλά θέλω να ρωτήσω. Είμαι επαγγελματίας, αλλά θέλω να αγοράσω πράγματα για προσωπική χρήση (όχι επαγγελματική) απο αμαζον Αγγλίας. Και μου το κόψουν χωρίς το αγγλικό ΦΠΑ, πρέπει δηλώσω κάτι εδώ στην Ελλάδα; Επαναλαμβάνω μόνο για προσωπική χρήση, και όχι μεταπώληση.
faronas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 ρώτα λογιστή για αυτό το θέμα για να είσαι σίγουρος
makfil Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Συγνώμη που ξεθάβω το θέμα αλλά θέλω να ρωτήσω. Είμαι επαγγελματίας, αλλά θέλω να αγοράσω πράγματα για προσωπική χρήση (όχι επαγγελματική) απο αμαζον Αγγλίας. Και μου το κόψουν χωρίς το αγγλικό ΦΠΑ, πρέπει δηλώσω κάτι εδώ στην Ελλάδα; Επαναλαμβάνω μόνο για προσωπική χρήση, και όχι μεταπώληση. Μπορείς να αγοράσεις αντικείμενα που είναι συμβατά με το επάγγελμά σου γιατί θα περάσεις στα βιβλία σου τα τιμολόγια αγοράς. Εάν δεν δικαιολογούνται από το επάγγελμά σου είναι πολύ επικίνδυνο να τα αγοράσεις γιατί σε ενδεχόμενο έλεγχο θα σε ξετινάξουν. Άλλωστε, υπάρχει ειδική υπηρεσία που ασχολείται με τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές των επαγγελματιών. Στην περίπτωση που μπορείς να κάνεις τις αγορές πρέπει να δηλώσεις στην Εφορία σου ότι θα κάνεις ενδοκοινοτικές συναλλαγές και, οπωσδήποτε, να συνεννοηθείς με το λογιστή σου.
Cupras Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δηλαδή παιρνω 2 παιχνίδια ps3 και καμία ταινία για μένα με επαγγελματικό αφμ που έχω δηλώσει, σε περίπτωση που δεν δηλώσω τίποτα πουθενά και σε κανέναν. Υπάρχει περίπτωση να γίνει διασταύρωση; Sorry που σας ζαλίζω, ξέρω θα μου πείτε να ρωτήσω το λογιστή μου, ρώτησα αλλά είχε μαυρα μεσάνυχτα (είμαι επαρχία)
makfil Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2014 Ο λογιστή σου έχει μαύρα μεσάνυχτα και του εμπιστεύεσαι τα βιβλία σου; Εγώ θα τον άλλαζα χθες. Στην ουσία τώρα. Στην εισαγωγή του σχετικού οδηγού της υπογραφής μου αναφέρεται ότι: Στην κλασσική ερώτηση «πως γλιτώνω τον ΦΠΑ ;», η απάντηση είναι ξεκάθαρη· αν είστε ιδιώτης, απλά, δεν τον γλυτώνετε, ενώ εάν είστε επαγγελματίας, τα πράγματα αλλάζουν. Σε ενδοκοινοτικές συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών δεν χρεώνεται ο ΦΠΑ από τον προμηθευτή αλλά ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να δηλώσει όλα τα σχετικά στοιχεία της συναλλαγής στις περιοδικές του δηλώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν, βέβαια, ότι λειτουργεί ο φορολογικός έλεγχος Intrastat με διασταύρωση των σχετικών δηλώσεων προμηθευτή/αγοραστή, για να διαπιστωθεί εάν δηλώθηκε η συναλλαγή και από τους δύο εμπλεκόμενους. Επομένως, συνιστάται να μην δηλώνει κάποιος ψευδώς ότι είναι επαγγελματίας, γιατί θα εντοπιστεί από το σύστημα, με βάση τον ΑΦΜ του που θα δώσει στον προμηθευτή, και θα υποστεί όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτή η πράξη.
musicbill84 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα, μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος που έκανε πρόσφατα αγορές. Σε περίπτωση αγοράς ενός προϊόντος από amazon και έπειτα επιστροφής του τι προκύπτει με το τιμολόγιο που εκδίδεται ? Θα πρέπει να κατατεθεί η αγορά στην εφορία και έπειτα θα πάρω κάποιο άλλο έγγραφο από τον πωλητή για να καταθέσω την ακύρωση της αγοράς ή επειδή επιστρέφεται εντός του μήνα και ακυρώνεται δεν χρειάζεται να δηλωθεί ?
makfil Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δεν διευκρινίζεις αν αγόρασες από ευρωπαικό ή από αμερικάνικο.
musicbill84 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2017 Δεν διευκρινίζεις αν αγόρασες από ευρωπαικό ή από αμερικάνικο. Ευρωπαϊκό, από Αγγλία
Προτεινόμενες αναρτήσεις