Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα.εκανα ενα ψαξιμο στο νετ και ειδα οτι ειναι ευνοϊκοτερες οι προυποθεσεις για να υιοθετησεις ενα παιδι απο βουλγαρια παρα απο ελλαδα.γενικοτερα εχει κανεις εμπειρια απο το θεμα.που πρεπει να απευθυνθω και τι διαδικασιες πρεπει να γινουν?ευχαριστω.

• Like 1
Δημοσ.

καλημερα.εκανα ενα ψαξιμο στο νετ και ειδα οτι ειναι ευνοϊκοτερες οι προυποθεσεις για να υιοθετησεις ενα παιδι απο βουλγαρια παρα απο ελλαδα.γενικοτερα εχει κανεις εμπειρια απο το θεμα.που πρεπει να απευθυνθω και τι διαδικασιες πρεπει να γινουν?ευχαριστω.

Οι προυποθεσεις ειναι αυστηρες για να προστατεψουν το παιδι.Και αφου υπαρχουν που υπαρχουν τοσα Ελληνοπουλα στην Ελλαδα προσπαθησε εδω γιατι στο κατω κατω δεν ζητανε και κατι τοσο παραλογο.

Υγ.Παντως αμα δεν εχεις προβλημα,ασε τις υιοθεσιες και βαλε μπρος.

Δημοσ.

Μαλλον κ ο atitool ειρωνικα το εγραψε γιατι η υιοθεσια πιστευω ειναι μεγαλη μαγκια ειδικα στην εποχη που βρισκομαστε δεδομενο οτι δεν ειναι κ κανενας φραγκατος διασημος.

• Like 3
Δημοσ.

Σε υιοθεσία προχωρά κάποιος που έχει βιολογικό πρόβλημα. Κανενός δεν είναι η πρώτη επιλογή. Είναι ομως εναλλακτική επιλογή του να μην προσφέρει σε κανέναν τίποτα και να μείνει δίχως απογόνους.

Απο κει κ πέρα στο Ελλάντα πρέπει να περάσουν άπειρα χρόνια ώστε να σου δώσουν παιδί. Εκτός αν είναι ειδικών αναγκών. Και επιπλέον Έλληνας είσαι όταν μεγαλώσεις με την Ελληνική κουλτούρα. Το DNA φυσικά και δεν έχει καμία υπόσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Ρίξε ένα μάτι εδώ-=-=-> http://www.yiothesia.gr

Δημοσ.

ρε παιδες τρολλαρετε αλλα θεματα αλλα και αυτο για υιοθεσία?δηλαδη το βουλγαρικο μωρακι ελληνας δεν θα μεγαλωσει?χαλαρωστε...

Δημοσ.

Φιλε sphinxgr σε ολες τις χωρες εχουν αυστηρους κανονες για την υιοθεσια.Δεν ειναι μονο στην Ελλαδα ετσι.Μεχρι κ διασημοι κανουν πολυ καιρο να παρουν το παιδι.Κατα την γνωμη μου καλα κανουν ποτε δεν ξερεις τι μαλακινση εχει στο κεφαλι του ο καθενας..

Δημοσ.

Το έχω ψάξει πολύ. Μίλα με το Μητέρα. 
Στην Ελλάδα ζητάνε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ για υιοθεσία. 
Δεν ξέρω για τη Βουλγαρία που λες. Μετά την Ελλάδα κοίταξα για Αγγλία και εκεί ήταν πιο εύκολο να υιοθετήσω από εκεί εάν μένω όμως Αγγλία. 

Λοιπόν, για Ελλάδα: πρέπει να είσαι παντρεμένος. Να είστε πάνω από 30 με τη γυναίκα σου. Εάν είσαι ανύπαντρη γυναίκα, πρέπει να είσαι πάνω από 35 (εκτός κι αν τα έχουν αλλάξει πρόσφατα όλα αυτά). 
Πρέπει να έχεις δικό σου σπίτι και μόνιμη δουλειά, και να γράψεις τα περιουσιακά σου στοιχεία στο παιδί. 

Όταν ξεκινάνε οι συνεντεύξεις για να κρίνουν αν είστε κατάλληλοι για να υιοθετήσετε, περνάνε από συνέντευξη ΚΑΙ οι γονείς σας/θείοι σας κτλ γιατί πρέπει λέει να θέλουν ΟΛΟΙ στην οικογένεια να υιοθετήσετε, για να μην βιώσει το παιδί ξανά την άρνηση από συγγενή. 

Να ξέρεις ότι για να σας καλέσουν θα περάσουν πάνω από 5 χρόνια.... 

Παραπάνω πράγματα δεν ξέρω γιατί εγώ ήθελα-και θέλω, να υιοθετήσω παιδάκι με αναπηρία που εκεί είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. (δίνουν πιο γρήγορα γιατί έχει "χαμηλή ζήτηση"...) 

Από την άλλη, αν σε ενδιαφέρει, υπάρχει και το άλλο. Να γίνεις ανάδοχος. 
Δεν είναι παιδί σου το παιδί που θα πάρεις σπίτι σου, γιατί έχει γονείς οι οποίοι αρνούνται την υιοθεσία (μπορεί να είναι χρήστες σε απεξάρτηση ή να είναι στη φυλακή ή να το έχουν αφήσει στο ίδρυμα επειδή ξαφνικά δεν μπορούσαν να το ταΐσουν) και κάποια στιγμή θα το πάρουν πίσω. 
Μπορεί να το πάρουν πίσω μετά από 2 χρόνια, ή μετά από 10 ή και να μην το πάρουν ποτέ..... 

Στην περίπτωση της αναδοχής, σου δίνουν ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του παιδιού. Ουσιαστικά εσύ του προσφέρεις στέγη και αγάπη. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σχολικά, τα προσφέρουν εκείνοι. 

Να ξέρεις, πάντως, ότι στην περίπτωση της αναδοχής, υπάρχει ένα παραθυράκι υιοθεσίας... Μπορεί μετά από καιρό οι γονείς του να δεχτούν να υιοθετηθεί το παιδί και τότε θα είναι και νομικά παιδί σου :) 

• Like 2
Δημοσ.

ρε παιδες τρολλαρετε αλλα θεματα αλλα και αυτο για υιοθεσία?δηλαδη το βουλγαρικο μωρακι ελληνας δεν θα μεγαλωσει?χαλαρωστε...

Είναι θέμα καθαρότητας της φυλής νταξ; Ουγκ. Πρέπει να διατηρηθεί αυτό το εκφυλισμένο γονίδιο που προτρέπει τον εκφυλισμένο να σηκώνει την δεξιά του.;ρ

Στην περίπτωση της αναδοχής, σου δίνουν ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του παιδιού. Ουσιαστικά εσύ του προσφέρεις στέγη και αγάπη. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σχολικά, τα προσφέρουν εκείνοι. 

Να ξέρεις, πάντως, ότι στην περίπτωση της αναδοχής, υπάρχει ένα παραθυράκι υιοθεσίας... Μπορεί μετά από καιρό οι γονείς του να δεχτούν να υιοθετηθεί το παιδί και τότε θα είναι και νομικά παιδί σου :) 

Μετά τους 14 μήνες αναδοχής, νομίζω, μπορείς να κινήσεις διαδικασίες.

Δημοσ.

αχ δεν το ξέρω καθόλου. θυμάμαι μόνο που μου είπαν ότι μπορεί να μην βάλουν ποτέ οι γονείς υπογραφή ενώ δεν το έχουν δει ποτέ το παιδί. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. 

Στην Αγγλία πάντως, μπορούσα να υιοθετήσω από τα 21(!), ανύπαντρη, χωρίς μόνιμη δουλειά και χωρίς δικό μου σπίτι, με τη μόνη προϋπόθεση να δώσει ο σπιτονοικοκύρης συστατική επιστολή που να λέει ότι δεν χρωστάω ενοίκια και ότι δεν πρόκειται να με διώξει από το σπίτι.
και μάλιστα όταν άκουσαν ότι έχω σκύλο, ενδιαφέρθηκαν παραπάνω, γιατί τα παιδάκια με αναπηρία κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα όταν έχουν σκύλο στο σπίτι. :) 

Δημοσ.

αχ δεν το ξέρω καθόλου. θυμάμαι μόνο που μου είπαν ότι μπορεί να μην βάλουν ποτέ οι γονείς υπογραφή ενώ δεν το έχουν δει ποτέ το παιδί. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. 

Στην Αγγλία πάντως, μπορούσα να υιοθετήσω από τα 21(!), ανύπαντρη, χωρίς μόνιμη δουλειά και χωρίς δικό μου σπίτι, με τη μόνη προϋπόθεση να δώσει ο σπιτονοικοκύρης συστατική επιστολή που να λέει ότι δεν χρωστάω ενοίκια και ότι δεν πρόκειται να με διώξει από το σπίτι.

και μάλιστα όταν άκουσαν ότι έχω σκύλο, ενδιαφέρθηκαν παραπάνω, γιατί τα παιδάκια με αναπηρία κοινωνικοποιούνται πιο εύκολα όταν έχουν σκύλο στο σπίτι. :)

Απο καθαρή περιέργεια για το πως το σκέφτεσαι, γιατί προτιμάς παιδάκι με αναπηρία? Προφανώς και δεν κατακρίνω την επιλογή σου, ούτε το θεωρώ κακό. Απλά θα μου άρεσε μια επιπλέον άποψη
Δημοσ.

Γιατί είναι παιδάκια που όλοι τους αρνούνται μία φυσιολογική ζωή. Σχολεία δεν υπάρχουν, οικογένειες δεν υπάρχουν, δουλειές δεν υπάρχουν. Είναι καταδικασμένα να ζήσουν και να πεθάνουν μόνα σε ένα (ή παραπάνω) ίδρυμα(τα). 
Τα υπόλοιπα παιδιά στα 18 τους θα βγουν από το ίδρυμα, θα έχουν δουλειά και σπίτι για να πατήσουν στα πόδια τους αρχικά. Τα παιδιά με αναπηρία μια ζωή ζουν με το να μην τους αποδέχεται σχεδόν κανείς. μόλις γίνουν 16-18, πάνε σε άλλο ίδρυμα.......

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...