Fan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Η γιαγιά μου έχει μια παλιά γκαρσονιέρα σε μια μεγάλη πολυκατοικία και τη νοικιάζει. Ο νοικάρης είναι γενικά συνεπής στις πληρωμές του. Τον προηγούμενο μήνα όμως του ήρθε να πληρώσει 480 ευρώ πετρέλαιο για 30 μέρες και αρνείται να το κάνει διότι δεν δέχεται ότι μπορεί να έκαψε τόσο πολύ μια γκαρσονιέρα 38 τμ. Επειδή έχουν κεντρική θέρμανση έχουν βάλει στα σώματα πομπούς ώστε να πληρώνει ο καθένας όσο καίει. Πήγα στο μηχανικό που βγάζει τα ποσοστά του καθενός και μου έδειξε ότι όντως είχε κάψει τόσα. Απόρησα και εγώ με το ποσό αλλά μου είπε ότι όλα τα μεγάλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας (καμιά εικοσαριά) είχαν σταματήσει να ανάβουν το καλοριφερ και μόνο δύο γκαρσονιέρες το έκαιγαν γι' αυτό και τους βγήκε τόσο πολύ. Φυσικά, όλοι πλήρωσαν το πάγιο 20% και το ποσό που έμεινε μοιράστηκε 480 ευρώ στη μια γκαρσονιέρα και 460 στην άλλη (συν κάτι λίγα σε 2-3 άλλα διαμερίσματα). Μάλιστα ο νοικάρης μας απειλεί ότι θα φύγει εάν δεν βρεθεί λύση. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε ή είναι σίγουρο ότι θα φάμε το 480αρι στη μάπα + όσα ενοίκια χάσουμε μέχρι να βρούμε άλλον.
mikegad Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 γιατί δεν τον στέλνεις αυτόν στον μηχανικό ,να του εξηγήσει τι έχει γίνει
mikegad Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Όλα λύνονται με μια... Κ Α Ρ Α Μ Π Ι Ν Α σωστό και αυτό
makfil Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Υποψιάζομαι ότι στην πολυκατοικία είτε δεν υπάρχει κανονισμός (πράγμα απίθανο) είτε δεν εφαρμόζεται από τότε που τοποθετήθηκαν μετρητές (μάλλον το δεύτερο ισχύει). Και αυτό, γιατί αναφέρεις ότι ο μηχανικός (; υπολογίζει την κατανάλωση κάθε διαμερίσματος. Εάν, πράγματι, ισχύει αυτό που υποθέτω, και ο νοικάρης το σκαλίσει, αφού αρνείται να πληρώσει, και δικαιολογημένα αφού το ποσό των 480 για ένα μήνα, σε μία γκαρσονιέρα, δεν καταπίνεται με τίποτε, θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες. Η καλλίτερη λύση, κατά την άποψή μου, είναι ένας συμβιβασμός, για προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος και σοβαρή συζήτηση του θέματος με τους άλλους συνιδιοκτήτες γιατί το πρόβλημα θα ξαναβγεί στην επιφάνεια. 3
Moderators Malthador Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Επειδή έχουν κεντρική θέρμανση έχουν βάλει στα σώματα πομπούς ώστε να πληρώνει ο καθένας όσο καίει. Πήγα στο μηχανικό που βγάζει τα ποσοστά του καθενός και μου έδειξε ότι όντως είχε κάψει τόσα. Απόρησα και εγώ με το ποσό αλλά μου είπε ότι όλα τα μεγάλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας (καμιά εικοσαριά) είχαν σταματήσει να ανάβουν το καλοριφερ και μόνο δύο γκαρσονιέρες το έκαιγαν γι' αυτό και τους βγήκε τόσο πολύ. Φυσικά, όλοι πλήρωσαν το πάγιο 20% και το ποσό που έμεινε μοιράστηκε 480 ευρώ στη μια γκαρσονιέρα και 460 στην άλλη (συν κάτι λίγα σε 2-3 άλλα διαμερίσματα). Δεν το κατάλαβα αυτό. Πώς γίνεται να είχαν σταματήσει να ανάβουν το καλοριφέρ, όταν η θέρμανση είναι κεντρική; 1
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Αυτό δε στέκει. Ακόμα και αν το άναβαν μόνο αυτοί οι 2-3 η γκαρσονιέρα δε λύνει να έκαψε 480 ευρώ σε πετρέλαιο. Σε λίτρα να το πάρεις πρακτικά δε βγαίνει. Κάποια πούστηα παίζεται και ο ΆΛΛΟΣ καλά κάνει και δεν πληρώνει. Προφανώς μπήκε πετρέλαιο πριν ΜΉΝΕΣ στο ντεποζιτο του καυστηρα το οποίο καταναλώθηκε σε κάποιον προηγούμενο μήνα από πολύ περισσότερα διαμερίσματα. Και αυτό το μήνα που έτυχε να βγάλετε λογαριασμό για το πετρέλαιο που είχατε βάλει έτυχε τα ξυπνοπουλια να μην καψουν καλοριφέρ. ΔΕΣ ΠΌΤΕ βάλανε πετρέλαιο και ποσο. Και πότε κάηκε. Δε ξέρω τι άλλη βρωμιά μπορεί να παίζεται αλλά αν εγώ ήμουν νοικαρης μια μεγάλη μουτζα την προκαταβολή πίσω και άντε γειά. Είχαμε διαφορά θέματα και εμείς τέτοια που αλλοσ το έκαιγε και άλλοι πλήρωναν οπότε άντε γειά βάλαμε ατομικό φυσικό αερίο. Τα υπόλοιπα ζώα συνεχίζουν να μαλακιζονται για το ποιοσ έκαψε πότε και πόσο. Τράβηξε τουτ μια μουτζα κ εγκατέστησε φυσικό αερίο αν αξίζει τον κόπο ΑΛΛΙΏΣ αποσχιστείτέ από την κεντρική θέρμανση κ νοίκιαζε το ωσ ΧΩΡΊΣ κεντρική θέρμανση. Κ ας κανονίζει ο νοικαρης πωσ θα ζεσταθεί. Φίλος μου ΦΟΙΤΗΤΉΣ στισ σέρρες έτσι το νοικιάζει. Μια γκαρσονιέρα ζεσταίνεται εύκολα με αεροθερμο θερμόπομπό κ καλή μόνωση. Σε κάθε οικοδομή τα ίδια... Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App Απλή διαδικασία. Βάζεις πετρέλαιο κ επιτόπου βλέπεις τουσ μετρητες που βρίσκονται και όταν καεί και έρθει η ώρα για γεμίσμα τότε ξανάβλέπεται τους μετρητες κ βγάζετε τι χρωστά ο καθένας. Ούτε μαλακίες μηχανικοί κ εταιρίες κοινόχρηστων ένας σωστός γάμοδιαχειριστής και ένας ξεκάθαρος κανονισμός. Ευτυχώς πλέον σχεδόν σε όλες τισ νέες οικοδομές βλέπω ατομικα ρολόγια φυσικού αερίου κ άντε γειά Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App
antonl Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δεν το κατάλαβα αυτό. Πώς γίνεται να είχαν σταματήσει να ανάβουν το καλοριφέρ, όταν η θέρμανση είναι κεντρική; Θερμιδομέτρηση με αυτονομία ανά σώμα, λογικά.
Fan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δεν το κατάλαβα αυτό. Πώς γίνεται να είχαν σταματήσει να ανάβουν το καλοριφέρ, όταν η θέρμανση είναι κεντρική; Τί πώς γίνεται; Κάθε σώμα έχει το μετρητή του. Τα σώματα που είναι σβηστά δεν καταναλώνουν τίποτα παρά μόνο το πάγιο.
cthulhucarbide Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μεταξύ μας τώρα, άμα είχα μια γκαρσονιέρα και από εκεί που ερχόντουσαν 50€ τα κοινόχρηστα ξαφνικά μου ερχόντουσαν 150, θα έβαζα τα κλάματα, τι κακό με βρήκε κλπ. Άμα όμως μου ερχόντουσαν 450, η αντίδραση θα ήταν αυτή: 1
z4rx07 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Για γκαρσονιέρα 450 ....;Είναι πολλά τα λεφτά κακά τα ψέματα.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μια χαρά γίνεται, αν η πολυκατοικία έχει 20 διαμερίσματα και 2 γκαρσονιέρες καίνε όση ενέργεια χρειάζεται ολόκληρη η πολυκατοικία για να ζεσταθεί είναι φυσικό κι'επόμενο. Οκ εντάξει το νερό θα καθυστερεί να κρυώσει, αλλά όταν ο καυστήρας αρχίσει να ζεσταίνει το νερό...τότε τον μπούλο. Είναι σαν να ταξιδεύει ένα λεωφορείο άδειο, το κόστος των καυσίμων του οποίου θα πληρώσει ο οδηγός, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα το πλήρωναν οι 50 επιβάτες. 2
Fan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Αυτό δε στέκει. Ακόμα και αν το άναβαν μόνο αυτοί οι 2-3 η γκαρσονιέρα δε λύνει να έκαψε 480 ευρώ σε πετρέλαιο. Σε λίτρα να το πάρεις πρακτικά δε βγαίνει. Κάποια πούστηα παίζεται και ο ΆΛΛΟΣ καλά κάνει και δεν πληρώνει. Προφανώς μπήκε πετρέλαιο πριν ΜΉΝΕΣ στο ντεποζιτο του καυστηρα το οποίο καταναλώθηκε σε κάποιον προηγούμενο μήνα από πολύ περισσότερα διαμερίσματα. Και αυτό το μήνα που έτυχε να βγάλετε λογαριασμό για το πετρέλαιο που είχατε βάλει έτυχε τα ξυπνοπουλια να μην καψουν καλοριφέρ. ΔΕΣ ΠΌΤΕ βάλανε πετρέλαιο και ποσο. Και πότε κάηκε. Το μοναδικό που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτό. Αλλά το θέμα είναι ότι οι μονάδες που έκαψε είναι ελάχιστα παραπάνω από τους προηγούμενους μήνες για τους οποίους πλήρωνε 100-110 ευρώ. Απλώς οι υπόλοιποι έκαψαν πολύ λιγότερο οπότε αυξήθηκε η τιμή της μονάδος. Ο μηχανικός είπε ότι η πολυκατοικία έκαψε 3.000 ευρώ συνολικά (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς τα νούμερα) και ότι το ποσό αυτό επιμερίζεται στον καθένα ανάλογα με τις μονάδες που έκαψε. Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες το απόγευμα. Απλώς θα ηθελα να ξέρω εάν κάποιος αρνείται να πληρώσει είτε έχει δίκιο είτε άδικο τί γίνεται. Τα πληρώνει ο ιδιοκτήτης στο τέλος; Απλή διαδικασία. Βάζεις πετρέλαιο κ επιτόπου βλέπεις τουσ μετρητες που βρίσκονται και όταν καεί και έρθει η ώρα για γεμίσμα τότε ξανάβλέπεται τους μετρητες κ βγάζετε τι χρωστά ο καθένας. Ούτε μαλακίες μηχανικοί κ εταιρίες κοινόχρηστων ένας σωστός γάμοδιαχειριστής και ένας ξεκάθαρος κανονισμός. Πώς να μετρήσεις επιτόπου τους μετρητές όταν έχεις 25 διαμερίσματα που στο καθένα μπορεί να έχει από 3 έως 10 σώματα με ξεχωριστό μετρητή εντός τους διαμερίσματος; Οι μετρήσεις αυτές στέλνονται ασύρματα σε μια εταιρία που έχει τα ανάλογα μηχανηματα
pantelis21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Εμένα δε μου φαίνεται λογικό όλο αυτό. Είσαι ένας τυπάς σε μια γκαρσονιέρα και τον ένα μήνα καις 100 λίτρα και πληρώνεις 100€ τον άλλο μήνα καις πχ 150 λίτρα και πληρώνεις 450€; Δε μπορώ να καταλάβω τι σημασία έχει το πόσο έκαψαν οι υπόλοιποι. Μαλακίες μηχανικοί του κόλου. Ένα σωρό οικοδομές ξέρω που βγάζουν μόνες τους κοινόχρηστα. Τους έφαγε η πολύ τεχνολογία με ασύρματους μετρητές και ξεχάσαν να σκέφτονται ΛΟΓΙΚΑ... Υπάρχουν εταιρίες που ζουν και θησαυρίζουν απλά βγάζοντας κοινόχρηστα δηλαδή έλεος. Είμαστε που είμαστε σε οικονομική κ΄ριση να πάρει και η εταιρία το κατιτίς της... Το αν θα τα πληρώσεις εσύ ή αυτός ή κανείς μικρή σημασία έχει καθώς δεν είναι ΔΕΙ εφορία ή οτιδήποτε να σε κυνηγάνε κρατικοί μεγάλοι φορείς. Εδώ μπήκε πετρέλαιο το οποιό πληρώνουν όλοι οι ένοικοι. Άρα αυτόι που θα σε κυνηγήσουν αν δε πληρώσεις είναι οι ένοικοι. Νομίκα δύσκολα να κάνουν κάτι. Είχαμε χρόνια τέτοια προβλήματα και δεν έβγαινε άκρη ούτε φυσικά θα κάτσει να ασχοληθεί κάποιο δικαστήριο "κύριε δικαστά δεν πλήρωσε το πετρέλαιο που βάλαμε"... Οπότε αν δεν πληρώσει αυτός οι υπόλοιποι θα κράζουν εσάς
antonl Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2013 Εμένα δε μου φαίνεται λογικό όλο αυτό. Είσαι ένας τυπάς σε μια γκαρσονιέρα και τον ένα μήνα καις 100 λίτρα και πληρώνεις 100€ τον άλλο μήνα καις πχ 150 λίτρα και πληρώνεις 450€; Δε μπορώ να καταλάβω τι σημασία έχει το πόσο έκαψαν οι υπόλοιποι. Μαλακίες μηχανικοί του κόλου. Ένα σωρό οικοδομές ξέρω που βγάζουν μόνες τους κοινόχρηστα. Τους έφαγε η πολύ τεχνολογία με ασύρματους μετρητές και ξεχάσαν να σκέφτονται ΛΟΓΙΚΑ... Υπάρχουν εταιρίες που ζουν και θησαυρίζουν απλά βγάζοντας κοινόχρηστα δηλαδή έλεος. Είμαστε που είμαστε σε οικονομική κ΄ριση να πάρει και η εταιρία το κατιτίς της... [...] Δηλ. ποια είναι η λογική πρόταση που χεις; Μιλάμε για την περίπτωση που καυστήρας που χει μέγεθος αντίστοιχο για να εξυπηρετεί 20 διαμερίσματα, ουσιαστικά χρησιμοποιείται μόνο από 2 γιατί όλοι οι άλλοι έχουν κλειστή τη θέρμανση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα