Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλ. ποια είναι η λογική πρόταση που χεις;

Μιλάμε για την περίπτωση που καυστήρας που χει μέγεθος αντίστοιχο για να εξυπηρετεί 20 διαμερίσματα, ουσιαστικά χρησιμοποιείται μόνο από 2 γιατί όλοι οι άλλοι έχουν κλειστή τη θέρμανση.

Δηλαδή εσένα σου φαίνεται λογικό;

Αν ο τύπος έκαψε την ίδια ποσότητα πετρελαίου ή 50% περισσότερο να πληρώσει +350%...

Οκ...

Αν σου φαίνεται λογικό εγώ πάω πάσο...

Εγώ σου λέω ότι είναι μαλακία της εταιρίας που βγάζει τα κοινόχρηστα...

Αλλά ποσός με νοιάζει στην τελική.

Πλέον όλες οι οικοδομές τουλάχιστον αθήνα θεσσαλονίκη έχουν φυσικό αέριο και εγώ προσωπικά δε θα  νοίκιαζα ποτέ σπίτι με κεντρική θέρμανη.

Ή ατομικό λέβιτα πετρελαίου ή άλλο είδος θέρμανσης...

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατανάλωσαν 1000 λίτρα πετρέλαιο για να ζεσταθούν 2 διαμερίσματα επειδή ο καυστήρας των 20 διαμερισμάτων τόσο έκαψε. Ποιος πρέπει να τα πληρώσει;

Δεν θα χαιρόμουν να μαι στη θέση κάποιου απ τους 2 ενοίκους αλλά δεν έχω ιδέα τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει γι αυτό δε σχολίασα το θέμα. Εσύ που είπες ότι δεν είναι λογικό, ποια λύση έχεις να παραθέσεις;

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή εσένα σου φαίνεται λογικό;

Αν ο τύπος έκαψε την ίδια ποσότητα πετρελαίου ή 50% περισσότερο να πληρώσει +350%...

Οκ...

Αν σου φαίνεται λογικό εγώ πάω πάσο...

Εγώ σου λέω ότι είναι μαλακία της εταιρίας που βγάζει τα κοινόχρηστα...

Αλλά ποσός με νοιάζει στην τελική.

Πλέον όλες οι οικοδομές τουλάχιστον αθήνα θεσσαλονίκη έχουν φυσικό αέριο και εγώ προσωπικά δε θα  νοίκιαζα ποτέ σπίτι με κεντρική θέρμανη.

Ή ατομικό λέβιτα πετρελαίου ή άλλο είδος θέρμανσης...

Δεν καίει ποτέ κανένας μόνος του. Καίει η πολυκατοικία. Ο καυστήρας έχει πολύ συγκεκριμένη απόδοση. Είτε 1 διαμέρισμα καίει, είτε 20 ο καυστήρας θα κάψει το ΙΔΙΟ για να ζεστάνει το νερό. Αυτό που θα το μετριάσει λίγο είναι οτι θα κρυώσει πιο αργά το νερό. Οι 2 γκαρσονιέρες λοιπόν, όταν άναβαν όλοι οι άλλοι, εκεί που τους αναλογούσαν ας πούμε 100λ, απο τα συνολικά 1000 που είχαν καει τώρα έκαψαν οι 2 τους 1000λ.

Δεν έκαψαν 50% παραπάνω, έκαψαν 500% παραπάνω.

Είναι προφανές ότι γίνεται τρομακτική σπατάλη ενέργειας....αλλά έτσι λειτουργεί. Πως αλλιώς να στο πώ, είναι σαν να απογειώνεις ένα boeing 747 με 10 επιβάτες μόνο για να πας Αθήνα-Θεσ/νίκη.

Εδώ να φανταστείς ότι εγώ ζω σε σπίτι 100 τ.μ και υπάρχουν 6 διαμερίσματα στη πολυκατοικία απο την οποία ανάβουμε μόνο τα 2...και έχω αρκετά μεγαλύτερο κόστος. Πόσο μάλλον αν είχα γκαρσονιέρα.

• Like 2
Δημοσ.

Εξακολουθεί να μη μου φαίνεται λογικό να καταναλωθηκαν τόσα λίτρα από 2 τόσο μικρά διαμερίσματα.

Εγώ απλά δε θα πλήρωνα ένα τόσο εξωφρενικό ποσό όπως και κανένας λογικός άνθρωπος.

Μη περιμένεις ο άλλος που νοικιάζει γκαρσονιέρα και δίνει πχ 200-300 ευρώ να δώσει 2 φορές το νοίκι του μόνο για πετρέλαιο.

Δε ξέρω τι ποιος φταίει ή γιατί ο καυστήρας έκαψε τόσα λίτρα για να ζεστάνει 2 γκαρσονιέρες.

Οπότε επειδή προφανώς και ο άλλος δε θα τα πληρώσει ή τα πληρώνετε εσείς ή αποκόπτεσται από αυτή την παρωδία δίνεται ένα φυσιολογικό ποσό για την θερμότητα που κάψατε και άντε γειά.

Στην κεντρική θέρμανση μια είναι η λύση και την κάνουν πολλές οικοδομές.

Κεντρικός διακόπτης που τον ανοίγουν 2 φορές την μέρα από 2-3 ώρες.

Πχ όλα ΟΛΑ  τα καλοριφέρ ανάβουν πρωί 9-11 και απόγευμα 5-7 ή ώρες που ρυθμίζει η πλειοψηφία των ενοίκων.

Αλλιώς συνεχίζετε αυτή την παρωδία

Δημοσ.

Δεν καίει ποτέ κανένας μόνος του. Καίει η πολυκατοικία. Ο καυστήρας έχει πολύ συγκεκριμένη απόδοση. Είτε 1 διαμέρισμα καίει, είτε 20 ο καυστήρας θα κάψει το ΙΔΙΟ για να ζεστάνει το νερό. Αυτό που θα το μετριάσει λίγο είναι οτι θα κρυώσει πιο αργά το νερό. Οι 2 γκαρσονιέρες λοιπόν, όταν άναβαν όλοι οι άλλοι, εκεί που τους αναλογούσαν ας πούμε 100λ, απο τα συνολικά 1000 που είχαν καει τώρα έκαψαν οι 2 τους 1000λ.

Δεν έκαψαν 50% παραπάνω, έκαψαν 500% παραπάνω.

Είναι προφανές ότι γίνεται τρομακτική σπατάλη ενέργειας....αλλά έτσι λειτουργεί. Πως αλλιώς να στο πώ, είναι σαν να απογειώνεις ένα boeing 747 με 10 επιβάτες μόνο για να πας Αθήνα-Θεσ/νίκη.

Εδώ να φανταστείς ότι εγώ ζω σε σπίτι 100 τ.μ και υπάρχουν 6 διαμερίσματα στη πολυκατοικία απο την οποία ανάβουμε μόνο τα 2...και έχω αρκετά μεγαλύτερο κόστος. Πόσο μάλλον αν είχα γκαρσονιέρα.

Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Εάν αληθεύουν όσα έχει πει ο TS, δηλαδή από τα 20 διαμερίσματα να είναι κλειστά τα σώματα στα 18 (έστω και υποθετικά, ας το θεωρήσουμε), οι ανάγκες για θέρμανση δεν θα είναι για όσο έχει υπολογιστεί ο λέβητας και δεν θα χρειάζεται να ζεσταίνει το νερό τόσο συχνά όσο θα το έκανε σε πλήρη λειτουργία. Επομένως, η κατανάλωση πετρελαίου δεν θα είναι η ίδια όπως αν λειτουργούσε ο λέβητας κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λογικό να έχει καταναλώσει ο λέβητας πετρέλαιο αξίας 3000 ευρώ, δηλαδή 2500 λίτρα περίπου, για να ζεστάνει δύο ΜΟΝΟ γκαρσονιέρες. Κάτι άλλο συμβαίνει που δεν το γνωρίζουμε και δεν είναι σωστό να κάνουμε σενάρια χωρίς να ξέρουμε την πραγματικότητα.

Δημοσ.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον υπεύθυνο μηχανικό ξανά αλλά δεν τον βρήκα. Μίλησα με μια κοπέλα αλλά η οποία δεν μου φάνηκε και πολύ σχετική και μου είπε ότι έχουν ρυθμίσει να καίει ο καυστήρας όλο το 24ωρο ώστε να μπορεί ο καθένας να ανάβει όποτε θέλει τα σώματα. Αυτό βέβαια δεν το κατάλαβα καλά γιατί θα σήμαινε ότι όλη η πολυκατοικία θα καίει το μήνα ένα στάνταρ ποσό και αυτό θα μοιράζεται ανάλογα με πόσες μονάδες έκαψε το κάθε σώμα. Αυτό βέβαια θα ήταν τρελό, γιατί εάν για παράδειγμα καίει για ένα μήνα όλη η πολυκατοικία 2.000 λίτρα (κάθε φορά) εάν άναβαν 100 σώματα θα ήταν 20 λίτρα στο καθενα ενώ εάν άναβαν 10 θα ήταν 200! Ελπίζω να μην ισχύει αυτό γιατί άντε να βγάλεις άκρη μετά.

Ένα δεύτερο είναι ότι δεν ήξερε με ποιον τρόπο κάνουν τη μέτρηση του πετρελαίου οπότε κρατάω μια επιφύλαξη να έχει γίνει κάποιο λάθος στον υπολογισμό πχ να τους έβαλαν να πληρώσουν τα λίτρα όταν γέμισαν τον λέβητα και αυτά να υπάρχουν ακόμα μέσα. Τέτοια περίπτωση μια στις χίλιες αλλά τί άλλο να σκεφτώ.

Σκέφτομαι τη γιαγιά μου που στενοχωριέται γιατί δεν έχει ιδέα από τέτοια θέματα και φοβάται μην τη βάλουν να πληρώσει αυτή τα χρήματα σαν ιδιοκτήτρια, αφού δεν τα αναγνωρίζει ο ενοικιαστής και αυτή έχει μια μικρή σύνταξη 450 ευρώ οπότε καταλαβαίνετε....

Δυστυχώς θα πρέπει να ρωτήσω και κάποιον με νομικές γνώσεις γιατί πολύ φοβάμαι οτι δεν θα ξεκαθαρίσει εύκολα η υπόθεση.

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να μάθεις, όπως σου είπα από την αρχή, είναι εάν υπάρχει ακνονισμός και αν εφαρμόζεται γιατί αυτά που σου είπε είναι παρανοικά.

Ο λέβητας μιας πολυκατοικίας δεν ήταν ρυθμισμένος να καίει επί 24ώρου βάσεως ούτε ότανζούσαμε με τις παχιές αγελάδες όχι τώρα που οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν ανάβουν το λέβητα.

Πρέπει επειγόντως να μάθεις πως έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί ο λέβητας γιατί αυτά που σου είπε είναι τρελλά.

Δημοσ.

δε τιθεται θέμα λάθους... οι υπολοιποι 18 απλα ήταν μαιμούνια και ακαιγε το καλοριφέρ ασκοπα για 2 άτομα που θα μπορούσαν να αναψουν και απο ενα καλοριφεράκιθ λαδιού τοσα λιγα που ειναι τα τετραγωνικα...

ή θα βρείτε ενα συμβιβασμό με τον ενοικιαστή ή κατα πάσα πιθανότητα θα φύγει κατα πως το κόβω... Ουτε εγω δε θα το πλήρωνα αυτό το ποσο επειδη οι υπολοιποι ειναι κάφροι...

υ.γ. εγω εχω αυτονομη θερμανση πετρελαίου και ενημέρωσα τη διαχείριση οτι δε θα το κάψω φέτος...

υ.γ.2 το ποσοστό που λες 20% ειναι κανονικά 30%...

Δημοσ.

Fan το σπίτι είναι νόμιμα νοικιασμένο; Δηλαδή το όνομα του ενοικιαστή φαίνεται στους λογαριασμούς κ τα κοινόχρηστα;

Αν ναι γιατι χαλιέται η γιαγιά κ γιατι ασχολησαι κ συ; Ασε τους ενοικους να βρουν μόνοι τους την άκρη κ αν δεν αρέσει στον ενοικιαστή σου ας πάρει το πουλο άμεσα.

Δημοσ.

υ.γ.2 το ποσοστό που λες 20% ειναι κανονικά 30%...

Το ποσοστό για την κοινόχρηστη δαάνη πετρελαίου κυμαίνεται συνήθως από 20 έως 25% με σπάνιες περιπτώσεις αυτό που αναφέρεις. Και αυτό πάντα στον Κανονισμό λειτουργίας της πολυκατοικίας ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι δεν εφαρμόζεται.

Δημοσ.

[...]

Ο λέβητας μιας πολυκατοικίας δεν ήταν ρυθμισμένος να καίει επί 24ώρου βάσεως ούτε ότανζούσαμε με τις παχιές αγελάδες όχι τώρα που οι περισσότερες πολυκατοικίες δεν ανάβουν το λέβητα.

[...]

Δεν αποκλείεται αυτό, ούτε γενικά είναι λάθος. Σε μας, όταν μπήκε θερμιδομέτρηση, ο τεχνικός είπε πως για την οικονομικότερη λειτουργία, ο λέβητας δε θα πρέπει να κλείνει ποτέ. Σε πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων, αν παίζει ρόλο.

Και τον πρώτο μήνα που τηρήθηκε αυτό, το κόστος του πετρελαίου κυμάνθηκε σε normal επίπεδα με πάνω απ τα μισά διαμερίσματα να χουν λειτουργήσει τα σώματα φυσιολογικό αριθμό ωρών. Μετά βέβαια το κόψαν γιατί ο διαχειριστής (ο οποίος δε χρησιμοποιούσε καλοριφέρ) τους έπεισε πως ο λέβητας δε θα πρέπει να ναι αναμμένος όλη μέρα και τους επόμενους μήνες άρχισε να τσούζει το κόστος σ αυτούς που καναν χρήση. Οπότε με τον καιρό το κόψαν κι αυτοί αφού ο λογαριασμός ανέβηκε κι έμειναν οι 2 που συνέχισαν ν ανάβουν καλοριφέρ να πληρώνουν τα κέρατά τους.

Επίσης το πάγιο παίζει, δεν είναι σταθερό και πολλές φορές αλλάζει ετσιθελικά. Τώρα το χουν πάει 10-15% σε μας.

Δημοσ.

Fan το σπίτι είναι νόμιμα νοικιασμένο; Δηλαδή το όνομα του ενοικιαστή φαίνεται στους λογαριασμούς κ τα κοινόχρηστα;

Αν ναι γιατι χαλιέται η γιαγιά κ γιατι ασχολησαι κ συ; Ασε τους ενοικους να βρουν μόνοι τους την άκρη κ αν δεν αρέσει στον ενοικιαστή σου ας πάρει το πουλο άμεσα.

Ναι, όλα νόμιμα είναι. Συμβόλαιο κατατεθειμένο στην εφορία, κανονικά η φορολόγηση και τα κοινόχρηστα είναι στο όνομα του ενοικιαστή. Ασχολούμαι γιατί ο ενοικιαστής είπε ότι δεν το αναγνωρίζει ότι έκαψε τόσα χρήματα και θα φύγει εάν δεν του λύσουμε εμείς το πρόβλημα.

Και φυσικά εάν φύγει το χρέος μάλλον θα το επωμιστεί η γιαγιά δυστυχώς.

Δημοσ.

Οπως ειπωθηκε και παραπανω ,οταν ενας μεγαλος καυστηρας δουλευει μονο για δυο γκαρσονιερες δεν θα καψει 2500 λιτρα γιατι οι αναγκες θερμανσης ειναι πολυ λιγοτερες και το νερο θα κανει πολυ περισσοτερο χρονο  να παγωσει και ετσι θα παρει μπροστα παρα πολυ λιγες  φορες .Ειναι εξωπραγματικο το ποσο...εγω δεν θα το πληρωνα.ολη μερα να ηταν ανοιχτα τα σωματα δεν υπηρχε περιπτωση να καουν αυτα τα λιτρα.Πανε να περασουν στην ζουλα πετρελαιο που καηκε προηγουμενους μηνες και η απο λαθος η εσκεμενα δεν πληρωθηκε...αυτα

Δημοσ.

στο είπανε και πρίν με το παράδειγμα του λεωφορείου, μια χαρά συμβαίνει και είναι απο τα ελαττώματα της συγκεκριμένης μεθόδου αυτονομίας. 

πιθανόν να μήν έβαλαν αντιστάθμιση στον λέβητα, να μήν έβαλαν inverter Κυκλοφορητή οπότε να καίει τα άντερα του ο λέβητας για τις δύο γκαρσονιέρες.

παρεμπίπτοντος ο κανονισμός της πολυκατοικίας έχει σχέση με το πάγιο της κατανάλωσης οσο η λούτσα με την βούρτσα.

το πάγιο προκύπτει απο τον μελέτη θέρμανσης και δεν είναι ποτέ σταθερό. απλά στην ελλάδα το έχουμε βάλει σταθερό για να κονομάνε οι εταιρείες κοινοχρήστων και οι διαχειριστές πατώντας στην μη εφαρμογή της μελέτης θέρμανσης.

Δημοσ.

[...]

το πάγιο προκύπτει απο τον μελέτη θέρμανσης και δεν είναι ποτέ σταθερό. απλά στην ελλάδα το έχουμε βάλει σταθερό για να κονομάνε οι εταιρείες κοινοχρήστων και οι διαχειριστές πατώντας στην μη εφαρμογή της μελέτης θέρμανσης.

Με την ευκαιρία, πώς επωφελούνται οι εταιρίες κοινοχρήστων από το πάγιο του πετρελαίου; Σε μας πάντως η αμοιβή αυτή είναι σταθερή, κάπου 7-10€/μήνα (δε θυμάμαι ακριβώς), όλο τον χρόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...