isay Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, mparaxir είπε isay αμα εχω ανοιχτο κινητο wifi ανοιχτο και της γυναικας απο το κινητο παρολου που εχω βαλει στον χωρο που ειναι το tv box wifi extension οταν βλεπω netflix με αυτα ποιο πανω ανοιχτα χαλαει η εικονα πρεπει να τα απενεργοποιησω μην τρωγετε το wifi απο που πουθενα αλλου παρα μονο απο το tv box. γιαυτο σκεφτομαι να βαλω powerline με ethnet ομως ενσυρματα Δεν κατάλαβες τι σου εγραψα και μάλλον δεν ξέρεις οτι κάποιες συσκευές οταν ειναι συνδεμενες στο net, κανουν πραγμτα (οχι αναγκαια κακα) ακομα κι αν το χρηστης δεν αγγιζει τις συσκευές. Βασικό σου πρποβλημα ειναι οτι εχει συνδεση 9mpbs, το οποιο μεταφράζεται σε περιπου 900kb/sec Αν λοιπον την ώρα που εσυ βλέπεις netflix σε καλη ποιότητα (που θελει 6-8mbps) παραλληλα το κινητό σου (που δεν το αγγιζεις καν) κάνει συνδεση στο net για συγχρονισμο ή updates, σου ρουφηξε 3-4mbps οποτε εσυ βλεπεις προβληματα στο netflix. Αν εχεις ανοιχτο τον υπολογιστη και κάνει torrenting, θα σου ρουφά νετ και μαλιστα πολύ αν στο terrent γινεται upload (τεχνικη του adsl). Οταν ολα τα αλλα τα εχεις απενεργοποιημένα τοτε ολο το bandwidth της γραμμής σου ειναι θεωρητικά διαθέσιμο στο tv box σου, μεσω του wifi και ΕΔΩ μπαινει η παραμετρος ποιο ποιοτική ειναι η επικοινωνια του wifi του box με το wifi του router σου (παιζουν ρολο η αποσταση, τα ενδιαμεσα εμποδια, η συχνοτητα του καναλιου, κ.α). Αν λοιπον με κλειστά ολα τα αλλα εχεις wifi ταχυτητες στο box 7-8 mbps τοτε εχεις ΚΑΛΗ ταχυτητα wifi και δεν εχεις κανενα λογο να παρεις powerlines για ενσυρματη συνδεση. Aυτό γιατί ακομα κι αν βάλεις powerlines, αν εχουν internet αλλες συσευες (κινητα, pc, κλπ) θα ρουφανε internet και δεν σου περισσευει οτι κάνεις streaming. Με δυο λογια, με κλειστες τις αλλες συσκευες ΜΕΤΡΑ τις ταχυτητες του wifi και αν ειναι καλες, τα powerlines ειναι πεταμένα λεφτα, ενω αν ειναι 2-3mbps τα powerlines θα σε βοηθήσουν
mparaxir Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Να σε ρωτησω ναι τωρα το κατάλαβα οπως το είπες επειδή γενικά έχω μεινει πίσω τεχνικά πως μετράω την ταχύτητα του wifi; και που θα το μετρησω; κινητο; υπολογιστή η tv box;
isay Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, mparaxir είπε Να σε ρωτησω ναι τωρα το κατάλαβα οπως το είπες επειδή γενικά έχω μεινει πίσω τεχνικά πως μετράω την ταχύτητα του wifi; και που θα το μετρησω; κινητο; υπολογιστή η tv box; Για android (κινητό ή tvbox) ειτε την εφαρμογη της speedtest.net ή browser και πας στη σελιδα fast.com Κάνει 3-4 φορες τη μετρηση και βλεπεις περιπου το νουμερο που "επικρατει". Για υπολογιστη ο πιο ευχρηστος ειναι με browser στις σελιδες speedtest.net και fast.com Υπαρχουν και αλλες λύσεις αλλα δεδομενου οτι ολες αυτες οι μετρησεις (και με τους παραπανω τροπους) εχουν σφάλμα, δεν αξιζει να ψάξεις πολυ παραπάνω. Επισης σε ολες τις περιπτωσεις θα ειναι χαμηλοτερη απο την πραγματικη σου που ειναι αυτη που βλέπεις στη σελιδα ρυθμισεων του router σου. Το ιδανικο ειναι τις δοκιμες να τις κάνεις με κλειστες ολες τις αλλες συσκευες του δικτυου σου και εκει που μετράς να ΜΗΝ κάνεις κατι αλλο (π.χ. να μετρας και να εχεις torrents ή να μετρας και να παιζει youtube)
mparaxir Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 ωραια κατσε να δοκιμασω και θα σου πω τι ταχυτητα με wifi
isay Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, mparaxir είπε ωραια κατσε να δοκιμασω και θα σου πω τι ταχυτητα με wifi δε χρειαζεται να μου πεις εμενα. Σου εδειξα τον τροπο για να δεις αν σε συμφέρει να παρεις powerlines. Εσυ θα κρινεις με βαση τα αποτελεσματα. Στα υποψη οτι εγω εχω αλλεργια στους repeaters. Είμαι υπερ του καλωδιου ή τα powerlines (με ή χωρίς wifi module)
mparaxir Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, isay είπε δε χρειαζεται να μου πεις εμενα. Σου εδειξα τον τροπο για να δεις αν σε συμφέρει να παρεις powerlines. Εσυ θα κρινεις με βαση τα αποτελεσματα. Στα υποψη οτι εγω εχω αλλεργια στους repeaters. Είμαι υπερ του καλωδιου ή τα powerlines (με ή χωρίς wifi module) Λοιπον εκανα 4 δοκιμές με κλειστά τα πάντα μόνο το tv box πρώτη μέτρηση 7.14mbs 8.43 5.40 και 3.40 το download το upload ηταν και στις 4.μετρησεις σταθερό 0.80mbs. Το wifi repeater της xiaomi ειναι στο σαλόνι εκεί που ειναι και το tv box. Χμμμ καμια γνώμη;
letom Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 On 27/09/2018 at 18:50, vrwmiaris said: Αυτό το up to 2ghz δεν με αρέσει.μην έχουμε πάλι κοφτή στο 1,5 Τι παίζει με αυτό το θέμα? Δεν το είχα υπόψη και με αφορμή το σχόλιό σου έβαλα το cpu-z και είδα ότι όντως ο επεξεργαστής γράφει 1.5GHz. Για ποιο λόγο μπαίνει κόφτης? Σε review στο youtube είδα να το μετράει με cpu-z και να βγάζει 2.0GHz. Πως γίνεται αυτό?
vrwmiaris Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 41 λεπτά πριν, letom είπε Τι παίζει με αυτό το θέμα? Δεν το είχα υπόψη και με αφορμή το σχόλιό σου έβαλα το cpu-z και είδα ότι όντως ο επεξεργαστής γράφει 1.5GHz. Για ποιο λόγο μπαίνει κόφτης? Σε review στο youtube είδα να το μετράει με cpu-z και να βγάζει 2.0GHz. Πως γίνεται αυτό? Από το 2/16 και τις αρχικές παρτίδες και αφού το έβαλε στο χέρι ο superceleron , είδαν ότι δουλεύει μόνο μέχρι 1,5ghz.τώρα γιατί το έκανε αυτό δεν θα μάθουμε ποτέ.θέλεις ως δικλείδα ασφαλείας για να μην έχει throttling το κουτί, για να μην καεί , για να μην βάλουν ψύκτρες της προκοπής, δεν ξέρω.(ένα πράγμα σαν το έως 24 mbps και στα ψιλά γράμματα γράφουν από0,5 mbps και πάνω για να είναι καλυμμένες οι εταιρείες). Ο SC με τις ρομ γράφει ότι έχει κάνει oc για να φτάνει 2ghz και έχει πειράξει τις μνήμες.για μένα θεωρείται παραπλάνηση αγοραστικού κοινού από την aml.ένα αυτό , με τις μνήμες, ένα με τις usb 3.0 που δεν είναι usb3.0 σε ταχύτητα, με κάνουν αρκετά επιφυλακτικό πλέον με τους νέους cpu.
PaaNooS7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δυο αποριες κι απο μενα τον αδαη.. Διαβαζω το νημα και βλεπω οτι τα λεγομενα κορυφαια μηχανακια εχουν (τουλαχιστον μεχρι σημερα) Android 7. Με Android 8 ειναι πολυ λιγα boxes 1η απορια : γιατι συμβαινει αυτο ?? 2η απορια : Τα Beeling , Tanix κλπ που εχουν 7αρι θα αναβαθμιστουν καποια στιγμη σε 8 μονα τους?? εννοω απο αποψη hardware αντεχουν το upgrade και οι εταιρειες τους το υποστηριζουν ??
gsa1967 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 σε μια 6ετιας samsung smart tv θελω να βλεπω netflix σιγουρα και αν μπορω και κατι ακομη . καλυτερα mibox η roku express? στο mibox μπαινει kodi για να βλεπω και αλλα πραγματα ? μπορει να μπει kodi sto roku? (Η τηλεοραση στο σαλονι ειναι σμαρτ και εχει ηδη netflix επανω οποτε ειμαι καλυμενος)
villasg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, PaaNooS7 είπε 1η απορια : γιατι συμβαινει αυτο ?? Γιατι ολα αυτα τα Box ειναι με test keys και δεν εχουν License . 12 λεπτά πριν, PaaNooS7 είπε 2η απορια : Τα Beeling , Tanix κλπ που εχουν 7αρι θα αναβαθμιστουν καποια στιγμη σε 8 μονα τους?? εννοω απο αποψη hardware αντεχουν το upgrade και οι εταιρειες τους το υποστηριζουν ?? Αμα ελευθερωθει για ολους το 8 και αμα δεν εχουν βγαλει αλλα μηχανακια με 8 ( για να σπρωξουν τα καινουργια μηχανακια ) ναι Ηδη το Beeling GT1 Ultimate εχει ξεκινησει με 6 και μετα περασε σε 7 ....... 5 λεπτά πριν, gsa1967 είπε σε μια 6ετιας samsung smart tv θελω να βλεπω netflix Αφου ειναι Smart δεν εχει την εφαρμογη Netflix ? κοιταξες για Update ? 6 λεπτά πριν, gsa1967 είπε στο mibox μπαινει kodi για να βλεπω και αλλα πραγματα ? ΝΑΙ 6 λεπτά πριν, gsa1967 είπε μπορει να μπει kodi sto roku? ΟΧΙ
PaaNooS7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Beelink GT1 Ultimate 3GB DDR4 + 32GB EMMC Mecool M8S Pro L- TV Box -3GB /32GB, Tanix TX9 Pro Amlogic S912 Octa Core Ποιο προτεινετε ?? σε τι διαφερουν ?? τι εχει το ενα που δεν εχει το αλλο ?? Αξιοπιστια / υποστηριξη ??
isay Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 6 λεπτά πριν, PaaNooS7 είπε Beelink GT1 Ultimate 3GB DDR4 + 32GB EMMC Mecool M8S Pro L- TV Box -3GB /32GB, Tanix TX9 Pro Amlogic S912 Octa Core Ποιο προτεινετε ?? σε τι διαφερουν ?? τι εχει το ενα που δεν εχει το αλλο ?? Αξιοπιστια / υποστηριξη ?? Αν δεν θες netflix, oλα ειναι καλα, ολα έχουν μικρα σημεια υπεροχής εναντι των υπολοιπων, οποτε αγοράζεις απο εκει που σε συμφερει ή αν καποια διαφορα ειναι σημαντικη για σενα (πχ το beelink εχει πιο καλο τηλεχ/ριο - για μενα αδιαφορο, για σενα ισως σημαντικο). Αν τωρα θες ΚΑΙ netflix, μονο το meccol
gsa1967 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2018 39 λεπτά πριν, villasg είπε Αφου ειναι Smart δεν εχει την εφαρμογη Netflix ? κοιταξες για Update ? ΝΑΙ ΟΧΙ θα δοκιμασω με αναβαθμιση να δω αν κατεβασει netflix. ειδαλως με βλεπω με mibox. σε ευχαριστω για την απαντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα