Perarg Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα παιδιά,έχω αγοράσει δύο TP-LINK WA5210G για σύνδεση μεταξύ γραφείου και σπιτιού. Στην ευθεία λιγότερο από 1km. Ανέβασα το κάθε ένα σε στύλο στην ταράτσα του γραφείου και του σπιτιού και θα έχω ευθυγραμμίσει όσο καλύτερα μπορούσα, χρησιμοποιώντας κυάλια για να βλέπω την απέναντι πλευρά. (Εδώ να πω, ίσως και βλακεία, ότι το μηχανάκι που παίζει και το ρόλο του Access Point, στην πλευρά του γραφείου, το τοποθέτησα στον ίδιο στύλο με την κεραία της τηλεόρασης, απλά λίγο πιο κάτω).Το ένα παίζει το ρόλο του Access Point, αυτό στην πλευρά του γραφείου, έχοντας το βαρύ φορτίο να μεταφέρει internet, 24Mbps.Το άλλο, στην πλευρά του σπιτιού, είναι ο client, προφανώς.Η σύνδεση γίνεται κανονικά και το internet φτάνει στο σπίτι, αλλά θα έλεγα ότι στη διαδρομή χάνει περίπου τα 22Mbps, με αποτέλεσμα να έρχεται internet με ταχύτητα μικρότερη των 2Mbps.To signal στη σελίδα status του client αναφέρει 33-34dB.Κάτι τέτοιο σας ακούγεται φυσιολογικό; Μου κάνει εντύπωση, ότι σε μια τέτοια μικρή απόσταση έχει τέτοιες απώλειες. Στα χαρακτηριστικά από το μηχανάκι, αναγράφει ότι με την εσωτερική κεραία των 12dBi καλύπτει μέχρι 15Km... (Κάτι δε δένει)Το signal πόσο θα πρέπει να είναι κανονικά; (μιας και "κανονική" τη δική μου περίπτωση δεν τη λες).
rfc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Ποσο ping εχεις με το απεναντι μηχανακι,........ αλλαξε και καναλι μηπως εχεις μεγαλο over-lapping. Δοκιμασε το 1-3-6-11, με αυτη τη σειρα. και κανε δοκιμες με το inssider, που ειναι free
Perarg Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Update: Σήμερα δοκιμάσαμε με ένα laser (από αυτά με την πράσινη ακτίνα) και ευθυγραμμίσαμε μέχρι τελικής πτώσεως τα δύο μηχανάκια. Τουλάχιστον από αυτή την άποψη είμαστε καλυμμένοι. Έτσι επικεντρώνομαι στις ρυθμίσεις. οσο ping εχεις με το απεναντι μηχανακι,........ αλλαξε και καναλι μηπως εχεις μεγαλο over-lapping. Δοκιμασε το 1-3-6-11, με αυτη τη σειρα. και κανε δοκιμες με το inssider, που ειναι free To ping θα το κοιτάξω αύριο. Αυτή τη στιγμή το έχω στο κανάλι 1. Το inSSider δεν το γνώριζα, το κατέβασα και το εγκατέστησα, φαίνεται πολύ πολύ χρήσιμο. Αλλά έχω μια απορία. Το να ψάξω το ασύρματο δίκτυο με την wifi κάρτα του laptop μου θα μου δώσει πολύ πιο αδύναμες τιμές από ότι λαμβάνει το μηχάνημα που δουλεύει ως client και που βρίσκεται ψηλά και ευθυγραμμισμένα με το access point. Με αυτό δε θα έπρεπε να δουλέψω ? Κι αν ναι, πως θα το πετύχω αυτό ?
rfc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Το μηχανημα δε συνδεεται με το laptop με μια ethernet ας πουμε?
Perarg Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Ναι συνδέεται με ethernet, αλλά το μόνο που κάνω όταν συνδέομαι είναι να μπαίνω στην ip από το μηχανάκι και να "πειράζω" τις ρυθμίσεις. Δεν έχω δοκιμάσει να "σκανάρω" χρησιμοποιώντας το μηχανάκι αυτό. Γίνεται κάτι τέτοιο ? (Γιατί έχω την αίσθηση ότι η απάντηση είναι προφανής κι αυτή τη στιγμή έχει σκαλώσει άσχημα το μυαλό μου...; )
rfc Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Κοιτα, με το inssider δε μπορεις να μετρησεις ενσυρματη καρτα. Καντο ομως με το μπακαλικο τροπο. Ανοιξε ενα command και με ping -t στο απεναντι μηχανακι, αστο εκει που θα εχεις τη πιο γρηγορη απαντηση σε ms. Μετα παιζεις και με τα καναλια αλλα καθαρα εμπειρικα μιας και δες θα εχεις μετρηση. Κατεβαζε μεγαλα αρχεια απο ATi, microsoft, Nvidia (παραλληλα και τα 3 ταυτοχρονα) και στο καναλι που θα εχεις το μεγαλυτερο DL, το αφηνεις εκει. Πες μου νεα.
Perarg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Κοιτα, με το inssider δε μπορεις να μετρησεις ενσυρματη καρτα. Καντο ομως με το μπακαλικο τροπο. Ανοιξε ενα command και με ping -t στο απεναντι μηχανακι, αστο εκει που θα εχεις τη πιο γρηγορη απαντηση σε ms. Δηλαδή, για δουλέψω με το inssider, θα πρέπει να συνδέσω ένα access point με usb στον υπολογιστή, όπου θα παίξει το ρόλο της ασύρματης κάρτας. Θα ανέβω ταράτσα με λάπτοπ και "κεραία" και θα προσπαθήσω να ευθυγραμμιστώ με το access point από την άλλη πλευρά. Θα ανοίξω inssider και θα το δουλέψω. Με λίγα λόγια, επειδή το μηχανάκι αυτό της TP-Link ενώνεται με ethernet στον υπολογιστή, δεν αναγνωρίζεται ως wifi κάρτα (λογικό μου ακούγεται), οπότε και δεν μπορείς να "σκανάρεις" δίκτυα, οπότε και να πάρεις πληροφορίες στο inssider. "Σκανάρεις" μόνο μέσω web interface και μέσω του κλασικού κουμπιού Survey. Σωστά ?
rfc Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Ναι σωστα το εχεις κατανοησει το θεμα φιλεμ. Χρησιμποποιεις και το green laser το οποιο ειναι αρκετα καλο, αν και το καλυτερο σε αποστασεις ειναι το μπλε...... και πιο ακριβο ομως. Το κοκκινο ειναι πιο φθηνο απο ολα αλλα και μικροτερης συχνοτητος. 390THz Red, 540THz Green και 700THz Blue (Tera Hertz) Το ΑΡ με usb πιθανοτατα να το δει το inssider. Ευτυχως που τα πιανεις και βοηθας τον εαυτο σου φιλε. Ποσο το πηρες αληθεια το laser.... ολο το σετ? Εχε υποψη σου οτι το μονο προβλημα που θα εχεις με το laser ειναι οταν θα βρεχει. Γενικως θα μαμας ομως.
Perarg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Α όχι παρανόησες Το laser δεν είναι μόνιμο επάνω στο access point! (έλα ρε, υπάρχει τέτοιο set... i like it ). To πράσινο laser, το είχε, στα μπρελόκ του ένας ξάδερφος ατσίδας, που ανέβηκε στην ταράτσα του γραφείου και στόχευσε ακριβώς εκεί που κοιτάει το access point κι ευθυγραμμιστήκαμε με το access point του σπιτιού. Και φυσικά ξαναλέω ότι ίσως το 1km να είναι κι υπερβολικό για την ευθεία που βρίσκονται τα μηχανάκια. (Βασικά τα πιάνω γιατί ενώ η κατεύθυνση που πήρα στη σχολή είχε να κάνει κυρίως με δίκτυα, cisco CCNA κτλ., δεν ασχολούμαι σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα να έχω χάσει την επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις. Γενικά όμως, κατέχω ορολογίες, έννοιες και διαδικασίες). Θα πρέπει όμως να δουλέψω με κάποιο τρόπο με το inssider, γιατί μου φαντάζει ανεξήγητο για ποιο λόγο, με 12dbi κεραία κι απόσταση μικρότερη του 1km, δεν έχω μια σχετικά ικανοποιητική ταχύτητα... Κάτι κάνω λάθος, πού όμως ;
rfc Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Παρανοησα αλλα και εσυ παρανοησες.... μπορεις να κανεις λινκ με μηχανημα σε laser συχνοτητα. Αυτο καταλαβα οτι ειχες κανει εν μερει. Πολυ ακριβα συστηματα. Τεσπα δεν αλλαζει κατι. Θες κεραια τυπου yaggi για κατευθυσνη και ευθυγραμμιση... εντελως κατευθυβτικη και ισως και παραπανω db απολαβης. Αυτα τα εχεις αγορασει ηδη? Σε nanostation μπορεις να δοκιμασεις κατι?
Perarg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δεν το ήξερα καθόλου το link με laser συχνότητες! Όχι, yaggi κεραία δεν έχω αγοράσει αλλά το σκεφτόμουν έντονα, μέχρι που διάβασα σε αρκετά posts ότι η ενσωματωμένη κεραία του WA-5210G δουλεύει καλύτερα. ('Η τέλοσπάντων ότι με τη yaggi δεν είχε καμία αισθητή διαφορά). Είχα δει στο ebay κάποιες κινέζικες ( Site: http://www.ebay.com/itm/190649999523?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649">Ebay Yaggi Antenna ) και το σκέφτηκα. Αλλά και πάλι έρχομαι στο βασικό μου ερώτημα, που είναι κι ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το thread, θα πρέπει να αγοράσω μια yaggi κεραία ή θα ήταν υπερβολικό για αυτήν την απόσταση, όταν η ίδια η TP-Link σου λέει πως το 5210G είναι για μέχρι 15Km, εφόσον εγώ χρειάζομαι μόνο το 10% της δύναμης του; Αν όντως είναι έστω και στο 10% έτσι όπως τα λέει η TP-Link, τότε κάτι άλλο ίσως στις ρυθμίσεις να κάνω λάθος... (Έτσι σκέφτηκα ). Nanostation what's this ? Θα πρέπει να google-αρω... Υ.Σ. Εδώ να μην ξεχάσω να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα για το χρόνο που μου διαθέτεις, μιας κι από ότι βλέπω μ' έχεις πάρει επ' ώμου. Το εκτιμώ ιδιαίτερα.
rfc Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Η tp-link μπορει να γραφει και 150 χιλ., δεν εχει να κανει. Εγω για αυτη την αποσταση θα πηγαινα σε κατι πιο επωνυμο (π.χ.nanostation), ή αν τοχα παντρευτει το συστημα θα το εψαχνα με κεραιες yaggi πανω απο 20db. Στα 12 εισαι πολυ οριακα τωρα. παντως θα δοκιμαζα και αλλα καναλια πριν προβω σε οτιδηποτε αλλο μιας και μου λες οτι εχεις γυρω στα 35db σημα. 35db σημα ειναι πολυ πανω απο εξαιρετικο να ξερεις. Αν δε πετυχει τπτ, καπου πεφτεις σε Η/Μ ακτινοβολια... κυριως απο επιγραφες υπερυθρων απο γυρω και παρτο μακρια απο τη κεραια της τηλεορασης για αρχη. Καπου εκει πιστευω οτι εχεις το θεμα σου, τρως overlapping απο αλλου. Πες μου νεα.
Perarg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Θα έλεγα ότι ήσουν σαφέστατος. Σ' ευχαριστώ πολύ! Ειδικά αυτό με το σήμα ήθελα να διαπιστώσω από τις εμπειρίες κι άλλων. Το σήμα παίζει από 38-40db. Οπότε θα ξεκινήσω δοκιμές και θα ενημερώσω. Και πάλι να 'σαι καλά
rfc Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Να φανταστεις οτι κατω απο 60 εχεις 5 γραμμες... μονο αυτο. Παρεμβολη εχεις.
Perarg Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δεν το κατάλαβα. Κάτω από 60db έχω 5 γραμμές (??) (σήμα ?). Και για την παρεμβολή εκτός από τα κανάλια, δοκιμάζω να σηκώσω σε άλλο στύλο την κεραία, μακριά από αυτή της τηλεόρασης και το επόμενο βήμα, πιο δυνατή κεραία με περισσότερα dBi ? Το οποίο σημαίνει, ότι η παρεμβολή θα παραμείνει, αλλά εγώ θα είμαι πιο "δυνατός" από αυτή... αν κατάλαβα σωστά ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα