Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) ναι για 60db σημα μιλαω

2) Μη σηκωσεις αλλη κεραια διοτι σημα δειχνεις ναχεις καλο, παλεψε το πρωτα με αυτα που εχεις σε αλλο σημειο (πιο ψηλα ας πουμε) και παιξε και με καναλια. Αν ηταν στα 5Ghz θα ηταν καλυτερα τα πραγματα αλλα αυτα παιζουν μονο στα 2.4

Δημοσ.

Δεν το κατάλαβα. Κάτω από 60db έχω 5 γραμμές (??) (σήμα ?).

Κι οι 5 γραμμές τι σημαίνουν ? Όταν δηλαδή το σήμα είναι κάτω από 60dBi θεωρείται αρκετά δυνατό ?

Δημοσ.

Δηλαδή για να μπω λίγο καλύτερα στο νόημα φίλε μου, όσο πιο κοντά στο 0 τόσο πιο δυνατό το σήμα ??

Σίγουρα δεν το μπερδεύουμε με τα db του θορύβου που όντως θέλουμε να είναι χαμηλά... ?

Δημοσ.

Στην αρχική οθόνη status του access point που δουλεύει ως client, υπάρχει η ένδειξη signal κι η οποία παίζει σε μένα από 38-40dB. Εγω θεώρησα ότι είναι η ένταση του σήματος που λαμβάνεται (οπότε, όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο)...

Επειδή όμως δε θα κάτσουμε να σκάσουμε με το τι θέλει να πει η TP-Link, ίσως αύριο (γιατί εδώ βρέχει από το πρωί) θα δοκιμάσω με laptop, inssider, την Airlink sl-8702n και φυσικά ταράτσα, δίπλα στο client access point, οπότε και θα μάθουμε (ελπίζω) τι ακριβώς συμβαίνει ;)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καταλαβα.......... εσυ εχεις ενδειξη SNR και εγω σου μιλουσα για απωλεια σηματος. Δυστυχως πρεπει να κατσουμε να σκασουμε στη προκειμενη περιπτωση διοτι δεν εισαι καλος

Η απωλεια (μεγεθος σηματος) που σου μιλουσα εγω μετριεται σε -db με αριστο το 0. Το SNR στο οποιο αναφερεσε εσυ, ειναι σαφως ως προς το θορυβο τον οποιο αναφερες και πρεπει πασει θυσια να ξεπερασεις τα +60db για να μην εχεις προβληματα. Ενα αριστο σημα φθανει και τα 75db. Πραγματικα ειχα κουφαθει τοσο καιρο που νομιζα οτι με τα tplink και 12db κεραια ειχες απωλεια σηματος -40db. τωρα εξηγειτε η παρανοηση που ειχαμε.

Με πολυ γρηγορους υπολογισμους και εχοντας υποψη οτι εχεις τελεια ευθυγραμμιση και χωρις εξωτερικους παραγοντες λογω του οτι εισαι στα 2.4, σου λεω οτι επρεπε ναχεις κεραιες κατευθυντικες 25db εκαστη, για να επιτυχεις το στοχο που σου λεω στο 1km. Ευθυγραμμιση καλη μπορεις να πετυχεις μπακαλικα οπως σου προανεφερα με ping -t στο εταιρο μηχανακι, μιας και σιγουρα εχεις ενα ωφελιμο alligment στις κεριαες σου, της ταξεως των 10-15 μοιρων. Εννοω τη περιοχη καλυψης της κεραιας σου σε μοιρες. Οσο πιο κατευθυντικες ειναι τοσο λιγοτερες μοιρες σε περιοχη απωλειας θα εχουν. Αν εχουν 5 μοιρες σημαινει μεγαλη κατευθυντικοτητα και πιο μεγαλη δυσκολια στην ευθυγραμισση. Θα βλεπεις δλδ αυξηση του ping, ή request time out.  Κοιτα στο manual σου.

Πες μου νεα.

Δημοσ.

Τελικά φίλε μου, ανεβαίνοντας στην ταράτσα κι ελέγχοντας τι γίνεται με τα ασύρματα εκεί (χαμός... περισσότερα από 50 δίκτυα), επέλεξα το κανάλι 4 που έβλεπα ότι εκεί εκπέμπουν τα λιγότερα και με λιγότερη ισχύ. Έτσι, πλέον στο speed test που δίνει το interface του tp-link μεταξύ των δύο ap, εμφανίζει 17Mbps.

Προφανώς ήταν θέμα επιλογής καναλιού...

Όπως και να χει σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθείς με το πρόβλημα μου  :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...