SPANK Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Διάβασα και επίσημα οτι πλεον η τράπεζα κύπρου θα συγχνωνευτεί απο την πειραιώς , φαντάζομαι δηλαδη πως και σύντομα τα καταστήματα θα αλλάξουν σε πειραιώς. Εμεις που εχουμε την prepaid απο τράπεζα κύπρου πρέπει να κάνουμε καποια αλλαγή της κάρτας η συνεχίζουμε οπως είμαστε ? Θα πάρω ενα τηλέφωνο απο αυριο να ρωτήσω κιολας αλλα λεω μήπως ξέρει κανενας τι υσχίει
makfil Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Όπως γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, σιγά-σιγά, θα αλλάξουν οι κάρτες με τις αντίστοιχες της νέας τράπεζας αλλά αυτό δεν θα γίνει άμεσα αφού οι προτεραιότητες είναι άλλες. Όπως και νάχει, η χρεωστική της Πειραιώς λέγεται ότι ΔΕΝ έχει προμήθειες για αγορές από το αγγλικό Amazon. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2013 από makfil
SPANK Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αρα δηλαδή καποι στιγμή θα πρέπει να την αλλαξουμε με κάρτα της πειραιώς, ελπίζω να διατηρήσει το ιδιο μοτίβο που ακολουθούσε μεχρι τώρα οχι δηλαδή να πρέπει να ανοίξω λογαριασμό και να εχω και κάρτα linked στον λογαριασμό αυτον.
makfil Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2013 Αφού βιάζεσαι, άνοιξε το site της Πειραιώς και μάθε τους όρους που έχει για τις κάρτες.
panosno1com Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 πρεπει ν ψαξουμε για κατι συγκεκριμενο στους ορους; εκτος κ αν δεν εννοεις ν ψαξουμε για τη μεταβαση.. κ εγω κυπρου prepaid απο το 2009 εχω! οντως χαζομαρα αν πρεπει ν ανοιξουμε λογαριασμο κλπ... την ειχα παρει με ταυτοτητα κ βεβαιωση αποδοσηςαφμ τοτε !!
makfil Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Τα υποκαταστήματα της Κύπρου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν από χθες και αποτελούν, πλέον, υποκαταστήματα της Πειραιώς, μετά τη χθεσινή εξαγορά τους. Επομένως, και οι κάρτες της Κύπρου θα ακολουθήσουν την πολιτική και τους όρους έκδοσης της νέας ιδιοκτήτριας τράπεζας. Αυτή η διαδικασία θα γίνει σταδιακά, όπως είναι προφανές. Εάν η διαδικασία έκδοσης καρτών από την Κύπρου ήταν διαφορετική από αυτή που ακολουθεί η Πειραιώς, είναι, επίσης προφανές, ότι θα πρέπει να αλλάξει εκτός εάν η Πειραιώς υιοθετήσει αυτή τη διαδικασία. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες/μήνα θα ανοκοινώσει η Πειραιώς την πολιτική της και στο θέμα αυτό.
shodan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Όπως και νάχει, η χρεωστική της Πειραιώς λέγεται ότι έχει προμήθειες για αγορές από το αγγλικό Amazon. Έχω μια προπληρωμένη της Κύπρου εδώ και αρκετά χρόνια, νομίζω κάπου μέσα στο 2007 την έβγαλα. Είχα κάνει προπαραγγελία το Bioshock Infinite από Amazon και με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δεν μπορούσα να βάλω χρήματα. Οπότε πήγα στην Πειραιώς και άνοιξα ένα καταθετικό λογαριασμό και μου εκδώσανε μια Visa χρεωστική. Προχθές με χρέωσε το amazon 41pounds και μέσω winbank βλέπω χρέωση 48,27€. Δεν προκύπτει επομένως θα έλεγα κάποια άλλη χρέωση ή προμήθεια*. Θα το παρακολουθήσω βέβαια για σίγουρα. *Αν και είναι μικρό σχετικά το ποσό και δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς την ισοτιμία λίρας αγγλίας - ευρώ για προχθές. 1
makfil Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Έχεις δίκιο. Με αφορμή την παράθεση του μηνύματός μου, διαπίστωσα ότι έκανα λάθος και δεν έβαλα το ΔΕΝ, δηλαδή το σωστό είναι "... ότι ΔΕΝ έχει προμήθειες ..." και ήδη διόρθωσα το post. Άλλωστε, έχει γίνει αρκετή συζήτηση για το θέμα αυτό στο forum. Από τη διαίρεση 48,27/41 προκύπτει 1,17 περίπου που αντιστοιχεί στην τρέχουσα ισοτιμία αυτών των νομισμάτων. Υπενθυμίζω, βέβαια, ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν λογαριάζουμε τη μετατροπή με βάση την τραπεζική ισοτιμία αλλά με εκείνη των Visa/MasterCard. Υπάρχει σχετική αναφορά στο αντίστοιχο κεφάλαιο στον οδηγό της υπογραφής μου.
SPANK Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Μολις πήρα τηλέφωνο και μου ειπαν οτι χρησιμοποιούμε την κάρτα οπως και πριν στα καταστήματα την κύπρου (οσο ακομα αυτα υπάρχουν) , αργότερα μου λεει η κοπέλα οτι θα γίνεται ακριβώς η ιδια διαδικασία και την πειραιώς με την συγκεκριμένη κάρτα.
panosno1com Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 εχμ επειδη μπερδευτηκα λιγο ( ) παραμενουμε ως εχει και καποια στιγμη θα μας ειδοποιησει η τραπεζα πειραιως για αλλαγη της καρτας?[αναφερομαι στη κυπρου prepaid card ] 1
SPANK Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Απο επικοινωνία που ειχα μαζι τους μου ειπαν οτι χρησιμοποιούμε την κάρτα κανονικά ως εχει , αν θα αλλάξει κατι αργότερα δεν γνωρίζουν ακομα
makfil Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2013 εχμ επειδη μπερδευτηκα λιγο ( ) παραμενουμε ως εχει και καποια στιγμη θα μας ειδοποιησει η τραπεζα πειραιως για αλλαγη της καρτας? [αναφερομαι στη κυπρου prepaid card ] Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή στην ενσωμάτωση των κυπριακών τραπεζών στην Πειραιώς. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ενσωμάτωσης, θα ειδοποιηθείτε για όποια αλλαγή αποφασιστεί στις κάρτες. Μην αγχώνεστε, λοιπόν. Απο επικοινωνία που ειχα μαζι τους μου ειπαν οτι χρησιμοποιούμε την κάρτα κανονικά ως εχει , αν θα αλλάξει κατι αργότερα δεν γνωρίζουν ακομα Από εμπειρία, έχω καταλάβει ότι οι πληροφορίες που δίνουν τηλεφωνικά οι υπάλληλοι σε διάφορα θέματα είναι, μερικές φορές, αρκετά μακρυά από την πραγματικότητα. Θυμάμαι ότι όταν έγραφα τον οδηγό της υπογραφής μου, τηλεφώνησα κάμποσες φορές στην Τράπεζα Πειραιώς για το θέμα της χρέωσης προμήθειας στις κάρτες στις περιπτώσεις αγοράς σε συνάλλαγμα και ενώ αναρτούσα τις απαντήσεις τους, πολλά μέλη μου έλεγαν ότι αυτά δεν ισχύουν. Γιαυτό, χρησιμοποιείστε τις κάρτες σας κανονικά και όταν έρθει η ώρα θα ειδοποιηθείτε για οποιαδήποτε αλλαγή.
4ever Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Η εμπειρία που έχω εγώ πάντως με την ένωση της Πειραιώς με την ATE Bank, σε οτι αφορά την prepaid είναι αποκαρδιωτική για να μη πω κάτι χειρότερο! Αν θεωρηθεί και ως προηγούμενο τότε λάβετε τα μέτρα σας! Αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια φάση αντικατάστασης της prepaid της ΑΤΕ με μια νέα της Πειραιώς-ΑΤΕ. Πράγμα που έκανα ως κάτοχος prepaid της ΑΤΕ! Το μετάνιωσα βέβαια και θα εξηγήσω γιατί... 1. Δεν έχεις web-banking. Δεν έχεις έλεγχο δηλ της κάρτας απο το web-banking της ΑΤΕ, αλλά σε αναγκάζουν να ανοίξεις νέο λογαριασμό στη Πειραιώς, να ξαναπληρώσεις τα 5 ευρώ, για να αποκτήσεις νεόυς κωδικούς της winbank! 2. Δεν έχεις καμία άλλη επιλογή φόρτισης της κάρτας παρα μόνο σε ταμείο της Πειραιώς και μόνο! Τη νέα κάρτα δεν τη βλέπουν καν τα ΑΤΜ της ΑΤΕ! Ενώ σε αυτά της Πειραιώς μπορείς μόνο να δεις το υπόλοιπο! 3. Τη παλιά κάρτα τη φόρτιζα με χρέωση 1Ε μέσω web banking, η νέα, σου κρατάνε 2Ε προμήθεια και πρέπει να πας σε κατάστημα της Πειραιώς! 4. Το token που το πλήρωνες μια και εξω στην ATE, τώρα ζητάνε 8Ε ετήσια (!!!) συνδρομή! Αν θες βέβαια να αποκτήσεις ...οτι είχες και πριν! Τα είπα και στην ΑΤΕ και στην Πειραιώς. Οι υπάλληλοι έχουν καταλάβει οτι πρόκειται για μέγα κοροιδία και πατάτα αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί... Λύση: Την έχουν πει σε άλλο topic στο φορουμ, άνοιγμα 2 λογαριασμών με εκδοση χρεωστικής debit visa (κανει στο παυπαλ και για ηλεκτρονικές αγορες)..και μεταφορά χρημάτων απο τον κύριο λογαριασμό σε δευτερο δηλ. των αγορών και κυρίως ανέξοδα! Εν κατακλείδι κατάργηση της prepaid! Ελπίζω να βοήθησα λίγο με τι δική μου εμπειρία και εύχομαι εσείς να "ενωθείτε" με καλύτερους όρους! Αν και δεν το κόβω...
panos81c Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Η Τράπεζα Κύπρου (όπως και η CPB Bank που αποτελούσε το Ελληνικό παρακλάδι της Laiki Bank) και η Ελληνική Τράπεζα δεν συγχωνεύθηκαν με την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό που έγινε ήταν η εξαγορά των δικτύων καταστημάτων τους στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς. Ως νομικά πρόσωπα, η Τράπεζα Κύπρου και η Ελληνική Τράπεζα εξακολουθούν να υφίστανται, αλλά δεν έχουν πλέον τραπεζική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Η Laiki Bank έσπασε σε καλή και κακή και η Τράπεζα Κύπρου απορρόφησε το καλό κομμάτι, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της ATEbank. Στην περίπτωση της ATEbank ο διακριτικός τίτλος εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς απορρόφησε ολόκληρο το ενεργητικό και τα περιουσιακά στοιχεία της Αγροτικής Τράπεζας, μεταξύ αυτών και τον διακριτικό τίτλο, το σήμα κ.τ.λ.. Έτσι, τα καταστήματα της πρώην ATEbank παραμένουν - και για το ορατό μέλλον θα παραμείνουν - με σήματα ATEbank παρότι λειτουργούν πλέον ως καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς. Η λειτουργική ενοποίηση ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, και τώρα όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και της ATEbank είναι ένα και το αυτό, προσφέρουν τα ίδια προϊόντα, λειτουργούν με τους ίδιους όρους και καθεστώς, απλά διαφέρουν οι επιγραφές και αυτό για λόγους στρατηγικής - η ATEbank ήταν ανέκαθεν ένα ισχυρό όνομα στον Ελληνικό τραπεζικό χώρο και προσφιλές στον - διόλου ευκαταφρόνητο - αγροτικό πληθυσμό, και η Τράπεζα Πειραιώς φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται πως την συμφέρει να το διατηρήσει ενεργό. Με τις Κυπριακές τράπεζες, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί γι' αυτές ειδική διάδοχο. Στις συμβάσεις πώλησης προβλέπεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα διακριτικά σήματα των Κυπριακών τραπεζών για 1 χρόνο σε πινακίδες καταστημάτων, κάρτες, υλικά αλληλογραφίας κ.τ.λ.. Έτσι θα δείτε καταστήματα των τριών Κυπριακών τραπεζών που ακόμα έχουν επιγραφές Τράπεζας Κύπρου, CPB Bank και Ελληνικής Τράπεζας, ενώ άλλα έχουν επιγραφές Τράπεζας Πειραιώς, με αυτοκόλλητο στο χρώμα της προκατόχου τους (τυρκουάζ, μπορντό ή μπλε αντίστοιχα) που αναφέρει ότι είναι πρώην καταστήματα των αντίστοιχων Κυπριακών τραπεζών. Ό,τι και να γράφουν οι επιγραφές, τα καταστήματα αυτά ανήκουν μεν στην Τράπεζα Πειραιώς πλέον, αλλά το πρώην δίκτυο κάθε Κυπριακής τράπεζας λειτουργικά παραμένει αυτόνομο, καθώς η διαδικασία ενοποίησης είναι χρονοβόρα και δύσκολη. Για την ATEbank πήρε σχεδόν 1 χρόνο. Από τις Κυπριακές, μάλλον η Ελληνική θα ενσωματωθεί πρώτη, θα ακολουθήσει η CPB Bank και τελευταία η Τράπεζα Κύπρου - λόγω μεγέθους δικτύων. Ως τότε, οι κάρτες θα παραμείνουν ως έχουν από κάθε άποψη, ενώ οι πρώην πελάτες των Κυπριακών τραπεζών θα εξυπηρετούνται από τα πρώην καταστήματα της αντίστοιχης Τράπεζάς τους, άσχετα αν στην επιγραφή γράφει "Τράπεζα Κύπρου" / "CPB Bank" / "Ελληνική Τράπεζα" ή "Τράπεζα Πειραιώς". Όταν ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση κάθε τράπεζας, πολλά πράγματα θα αλλάξουν - οι ίδιες οι κάρτες, και οι όροι συναλλαγών. Παράλληλα, θα αρχίσει και η διαδικασία κλεισίματος αλληλοκαλυπτόμενων καταστημάτων και η οριστική εξαφάνιση του ονόματος της Τράπεζας Κύπρου, της CPB Bank και της Ελληνικής Τράπεζας - αλλά και της Millennium Bank που μπαίνει σε παρόμοια διαδικασία. Η Geniki Bank από την άλλη φαίνεται ότι παραμένει ως έχει. Εξακολουθεί να υφίσταται ως νομικό πρόσωπο, με δικό της Α.Φ.Μ./Αρ.Μ.Α.Ε./Αρ. Γ.Ε.Μ.Η., απλά είναι θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς. Το μόνο που την ενώνει λειτουργικά με τον υπόλοιπο Όμιλο είναι η δωρεάν χρήση των ΑΤΜ των άλλων τραπεζών του Ομίλου από τους πελάτες της Geniki Bank και αντίστροφα. 4
makfil Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Κατ' αρχάς, καλώς όρισες στο forum και καλές δημοσιεύσεις (σαν την παραπάνω). Συγχαρητήρια για το εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο κείμενο, το οποίο είναι, επιπλέον, και σωστό από γραμματικής και συντακτικής σκοπιάς, και σπανίως διαβάζουμε στη σημερινή εποχή !!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα