Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

περισσεύουν σε κανένα 20 στρέμματα να μου νοικιάσει;

τα 15.000 € που θα βγάλω είναι ότι πρέπει για κάνα ταξιδάκι τον αύγουστο στις μαλδίβες  B)

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί δεν ψήνεσαι να βάλεις ζώα ;

Φτιάξε μια αξιοπρεπή μονάδα με πρόβατα , ή ακόμα καλύτερα με κοτόπουλα . Τα κοτόπουλα έχουν μικρό κόστος ως προς το χτίσιμο των εγκαταστάσεων ΓΕΝΙΚΑ . Αποκεί και πέρα σε κάθε περίπτωση εξαρτάται το πόσα ζώα και το πόσο ποιοτικά θες να κινηθείς ως προς τις εγκαταστάσεις , την πρόληψη και κυρίως την περιποίηση που θα έχεις στα ζώα .

Δημοσ.

Γιατί δεν ψήνεσαι να βάλεις ζώα ;

Φτιάξε μια αξιοπρεπή μονάδα με πρόβατα , ή ακόμα καλύτερα με κοτόπουλα . Τα κοτόπουλα έχουν μικρό κόστος ως προς το χτίσιμο των εγκαταστάσεων ΓΕΝΙΚΑ . Αποκεί και πέρα σε κάθε περίπτωση εξαρτάται το πόσα ζώα και το πόσο ποιοτικά θες να κινηθείς ως προς τις εγκαταστάσεις , την πρόληψη και κυρίως την περιποίηση που θα έχεις στα ζώα .

Σε ποσο καιρο θα εχει κερδος με τα ζωα ωστε να παρει το αμαξι;

Δημοσ.

ρε μη ζηλεύετε όλοι σας!

αφήστε τον άνθρωπο να κάνει την επένδυσή του..

ελλάδα..

μη δούμε άνθρωπο να προκόβει..

πάντως αν δεις πως δεν πιάνει το γκότζι μπέρι, 

δοκίμασε κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά τι λέει; Τρολολολ;By the way η μηχανή είναι βαμβακοσυλλεκτική και ο άνθρωπος που την είχε την δούλευε επαγγελματικά δηλαδή μάζευε και αλλονών καλλιέργειες.Κανένας δεν αγοράζει βαμβακοσυλλεκτική όχι για 200 αλλά ούτε για 1.000 στρέματα καθώς κάνει πάνω από 70.000 euro μεταχειρισμένη και παλιό μοντέλο εννοείται.Άσε που αυτήν που μας έδειξε ήταν εξάσειρη δηλαδή μάζευε έξι σειρές βαμβάκι και όχι τετράσειρη άρα το κόστος εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο καθότι είναι σπάνιες οι εξάσειρες.Και θέλει να την κάνει μετατροπή για 200 στρέμματα;Χαχαχαχαχ.Παίζει να μην έχει δει χωράφι στην ζωή του γενικά.Άσε τα προσδοκώμενα έσοδα που λογάριαζε να πάρει από το Goji Berrie ήταν που μου έδωσαν την χαριστική βολή.Συμβουλή προς τον φίλο .Μετέτρεψε τα κέρδη σε χρυσό σταθερή αξία.Σοβαρά τώρα φίλε μην περάσεις ούτε δίπλα από τα χωράφια σου γιατί με τα μυαλά που έχεις πας κατευθείαν κορυδαλό για χρέη.Πιο σίγουρα λεφτά θα πάρεις αν τα πουλήσεις και αν είναι ποτιστικά, δηλαδή  αν υπάρχει νερό που να καλύπτει τις ανάγκες και των 200 στρεμμάτων ακόμα και σήμερα θα πάρεις καλά λεφτά και χωρίς να χρεωθείς καθόλου.Δεν ξέρω τις τιμές σήμερα έφυγα από το χωριό εδώ και δύο χρόνια αλλά όταν πούλησα εγώ τα δικά μου ποτιστικά τα έδωσα 1.500 euro/στρέμμα.Πιστεύω ότι και σήμερα ένα χιλιάρικο το πιάνουν οπότε να 200.000 euro ανέξοδα και χωρίς κόπο εκτός και αν βαρύνονται από χρέη.Αν θέλεις στείλε μου αύριο μήνυμα και θα σου πω πόσο πουλιούνται στην περιοχή μου.Ένα τηλέφωνο στο χωριό και έμαθα αμέσως πάντως αν είναι ποτιστικά κάτω από 1.000 euro δεν πρέπει να έχουν πέσει.

οχι φιλε σε καμια περιπτωση δεν θελω να πουλησω γη.κατι που εκανε ο παππους μου με κοπο και ιδρωτα δεν θα παω εγω να το πουλησω.εγω εχω την δουλεια μου οποτε θελω να τακ αλλιεργησω για να εχω εξτρα εισοδημα.και προσανατολιζομαι σαυτες τις καλλιεργιες που δεν θελουν πολυ φροντιδα ποτισματα κτλ κτλ.

Δημοσ.

Σε ποσο καιρο θα εχει κερδος με τα ζωα ωστε να παρει το αμαξι;

Αμάξι ; Δεν σε πιάνω

Τελοσπάντων , το πόσο κέρδος θα έχει εξαρτάται απο διάφορους παράγοντες .

Μεταξύ αυτών :

-το είδος του ζώου που θα διαλέξει

-το κεφάλαιο που είναι διατεθιμένος να διαθέσει 

-το αν είναι διατεθημένος να έχει και να παρέχει ουσιαστική φροντίδα στα ζώα και να είναι στην μονάδα ο ίδιος κάθε μέρα , και όχι να αφήνει να κάνεις τις δουλειές ο υπάλληλος (ημεδαπός ή αλλοδαπός) , αράζοντας ο ίδιος στις καφετέρειες ή πατώντας 2 φορές την εβδομάδα στην Εκτροφή .

- την όρεξη που θα έχει για την επιχείρησή του .

Πάνω απο όλα , η εκτροφή ζώων είναι επιχείρηση . Ούτε αγγαρεία , ούτε τσομπανιλίκι . Και δεν είναι ανάγκη να αρχίσει πχ με 100 αγελάδες . Για αρχή και οι 50 είναι μια χαρά . Όπως πχ και τα 50 πρόβατα (σε ενα χρόνο θα ειναι ~80) .

Ξαναλέω , οι κότες και τα πρόβατα είναι αυτά που θα διάλεγα . Μετά , οι αγελα΄δες .

Δημοσ.

το ξαναλεω οτι η κυρια ασχολια μου δεν ειναι αγροτης.ουτε ζωα ουτε δεντρα κτλ κτλ δεν εχω το χρονο να καλλιεργησω και να ασχοληθω.

Δημοσ.

Συνεπώς βολέψου με ένα μεταχειρισμένο Smart κοντά στα 7.000, γιατί τόσα θα βγάλεις καθαρά αν βάλεις επιδοτούμενο προϊόν.

Αν βάλεις Γκότζι Μπέρι και Ζούτσου Μπρούτσου ψάξου για Lada Zastava. 

Με 200 στρέμματα καλλιέργεια σε επιδοτούμενο προϊόν, τόσα βγάζει το χρόνο η οικογένειά μου, μιας και δεν έχει ούτε ποτιστικά, ούτε τα μηχανήματα, συνεπώς τα μισά και πλέον λεφτά φεύγουν σε λιπάσματα, γεωπόνους, τρακτέρ, συλλεκτικές, καθαριστήρια κλπ.

• Like 3
Δημοσ.

Παιδια καλες οι ελπιδες και η μοδα των εναλλακτικων καλλιεργειων αλλα το εχουμε παραχεσει.

Ακουω συνεχως ατομα να θελουν να βαλουν ιπποφαες, γκοτζι μπερι, ροδιες κλπ χωρις να εχουν ιδεα με το αντικειμενο.

Απλα παθαινουν ενα σοκ απο τις τιμες και ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που ακουνε και θελουν να γινουν ολοι αγροτες-επιχειρηματιες.

Φιλε saab ξεχνα τις αποδοσεις που θα παρεις και οτιδηποτε αλλο. ΤΟ ΜΟΝΟ που πρεπει να σε απασχολησει στην αρχη ειναι ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ το προιον. Αυτο και τιποτα αλλο... Και επισης ξεχνα να καλλιεργησεις 200 στρεμματα με γκοτζι μπερι. ΑΔΥΝΑΤΟ για πολλους λογους.

Σε ποια περιοχη εισαι? Να σου πω τι θα μπορουσες να βαλεις.

Δημοσ.

Παιδια καλες οι ελπιδες και η μοδα των εναλλακτικων καλλιεργειων αλλα το εχουμε παραχεσει.

Ακουω συνεχως ατομα να θελουν να βαλουν ιπποφαες, γκοτζι μπερι, ροδιες κλπ χωρις να εχουν ιδεα με το αντικειμενο.

Απλα παθαινουν ενα σοκ απο τις τιμες και ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που ακουνε και θελουν να γινουν ολοι αγροτες-επιχειρηματιες.

Φιλε saab ξεχνα τις αποδοσεις που θα παρεις και οτιδηποτε αλλο. ΤΟ ΜΟΝΟ που πρεπει να σε απασχολησει στην αρχη ειναι ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ το προιον. Αυτο και τιποτα αλλο... Και επισης ξεχνα να καλλιεργησεις 200 στρεμματα με γκοτζι μπερι. ΑΔΥΝΑΤΟ για πολλους λογους.

Σε ποια περιοχη εισαι? Να σου πω τι θα μπορουσες να βαλεις.

βορεια ειμαι φιλε.γιαννιτσα.εκει ειναι τα χωραφια.εγω μενω θεσσαλονικη

Δημοσ.

Α επομενως δεν μπορεις να εισαι διπλα στο χωραφι συνεχως. Πρεπει να πηγαινοερχεσαι. Καθε ποτε μπορεις δηλαδη να εισαι γιαννιτσα?

• Like 1
Δημοσ.

Α επομενως δεν μπορεις να εισαι διπλα στο χωραφι συνεχως. Πρεπει να πηγαινοερχεσαι. Καθε ποτε μπορεις δηλαδη να εισαι γιαννιτσα?

μενει ενας αλβανος εκει στο κτημα που τον ειχε ο παππους μου οποτε αυτος θα εχει την επιβλεψη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...