Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς κάνε οτι θέλεις.

Αλλά καλό είναι να συμβουλευτείς απο ειδικούς.

Επιπλέον να θυμάσαι οτι τουλάχιστον σε πρώτη φάση πρέπει να ασχοληθείς εσύ και όχι να αφήνεις άλλους να επιβλέπουν διότι ΘΑ ΣΕ ΚΛΕΨΟΥΝ.

Αλλα να το μελετησεις το αντικείμενο.

Δημοσ.

Εφόσον έχεις έναν άνθρωπο που είναι κοντά στα χωράφια, κάνε μία συμφωνία μαζί του ΕΑΝ κρίνεις ότι αυτός "το έχει" το θέμα.

Πες του να αναλάβει αυτός επιλογές προϊόντος, καλλιέργειας, διαχείρισης κτλ... εσύ βάζεις χωράφια και τα κέρδη μισά - μισά. Θα αφαιρείτε έξοδα, εφορίες κτλ... θα του ΚΟΛΑΣ ΕΝΣΗΜΑ και ό,τι μείνει το μοιράζεστε. Απλά, όμορφα και καθαρά. 

Και αυτός θα βρεθεί με κέρδη από μία περιουσία που δεν έχει και εσύ δεν θα καταστραφείς. Γιατί χωρίς να έχεις ιδέα από γεωργικές εργασίες, με αυτά που λες για φούντο σε βλέπω. 

Δημοσ.

Εφόσον έχεις έναν άνθρωπο που είναι κοντά στα χωράφια, κάνε μία συμφωνία μαζί του ΕΑΝ κρίνεις ότι αυτός "το έχει" το θέμα.

Πες του να αναλάβει αυτός επιλογές προϊόντος, καλλιέργειας, διαχείρισης κτλ... εσύ βάζεις χωράφια και τα κέρδη μισά - μισά. Θα αφαιρείτε έξοδα, εφορίες κτλ... θα του ΚΟΛΑΣ ΕΝΣΗΜΑ και ό,τι μείνει το μοιράζεστε. Απλά, όμορφα και καθαρά. 

Και αυτός θα βρεθεί με κέρδη από μία περιουσία που δεν έχει και εσύ δεν θα καταστραφείς. Γιατί χωρίς να έχεις ιδέα από γεωργικές εργασίες, με αυτά που λες για φούντο σε βλέπω. 

τι μισα μισα ρε φιλε?εχει δωρεαν στεγη εκει και θα του πληρωνω μεροκαματο οταν δουλευει.

• Like 1
Δημοσ.

το βρηκα!!ψαξου για στεβια..κανε και μια μικρη αλλα προτυπη μοναδα εκτροφης (κοτες ή γιδια ή μουσκαρια(ισως και κουνελια))και ταιζε τα με συνδυασμο στεβια(μαζι με ενσυρωση/καλαμποκι/τρυφηλη/αχυρο).μπορεις να τα κανεις και ποπ.μαζι με τη βοηθεια του πανεπιστημιου θεσσαλονικης πιστευω θα κανεις παπαδες με την ιδεα μου(η οποια δεν ειναι τσαμπα;) )

Δημοσ.

Λιγο δυσκολο εφοσον δεν θα εισαι εσυ εκει saab.

Γεωργια χωρις προσωπικη δουλεια αλλα αποκλειστικα με μεροκαματα δεν ειναι βιωσιμη.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις εφοσον δεν θελεις να πουλησεις τα χωραφια ειναι να τα νοικιασεις. Αν ειναι ποτιστικα το ενοικιο ισως ειναι 50 ευρω/στρεμμα τον χρονο (δεν ξερω ποσο τα νοικιαζετε στην περιοχη σας). Αρα 10 χιλιαρικα τον χρονο χωρις κοπο.

• Like 1
Δημοσ.

Λιγο δυσκολο εφοσον δεν θα εισαι εσυ εκει saab.

Γεωργια χωρις προσωπικη δουλεια αλλα αποκλειστικα με μεροκαματα δεν ειναι βιωσιμη.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις εφοσον δεν θελεις να πουλησεις τα χωραφια ειναι να τα νοικιασεις. Αν ειναι ποτιστικα το ενοικιο ισως ειναι 50 ευρω/στρεμμα τον χρονο (δεν ξερω ποσο τα νοικιαζετε στην περιοχη σας). Αρα 10 χιλιαρικα τον χρονο χωρις κοπο.

θα μπει φορος στα αγροτεμαχια..αρα τα εσοδα θα ειναι αρκετα λιγοτερα απο αυτα που υπολογιζεις

Δημοσ.

Αφού έχεις άλλο επάγγελμα και δεν χρειάζεσαι τα χωράφια για να ζήσεις τότε το καλύτερό που μπορείς να κάνης είναι να νοικιάσεις τα χωράφια και τα μηχανήματα σε κάποιον που θα μπορεί να τα δουλέψει.

Έτσι και τα κτήματα δεν θα λογκόσουν και θα έχεις και κάποιο εισόδημα χωρίς κίνδυνο.

Αυτό που θα σκεφτόμουν εγώ σαν λύση είναι να ρωτήσω τον εργάτη που είχε ο παππούς (με την προϋπόθεση ότι τον εμπιστευόταν ο παππούς) αν θέλει αυτός να τα δουλέψει.

Αυτά που ακούς για τρελά λεφτά από πρωτοποριακές και νέες καλλιέργειες μην τα πιστεύεις, ούτε ότι θα κάθεσαι στο καφενείο και θα έρχονται τα λεφτά μόνα τους.

Όλες οι δουλειές θέλουν πρώτα από όλα το χνότο του αφεντικού για να πάνε καλά.Ξέχνα ότι εσύ θα είσαι στην Θεσσαλονίκη και τα χωράφια θα τα δουλεύουν άλλοι.

• Like 2
Δημοσ.

θα μπει φορος στα αγροτεμαχια..αρα τα εσοδα θα ειναι αρκετα λιγοτερα απο αυτα που υπολογιζεις

Καλα 9 χιλιαρικα

Δημοσ.

για να τα νοικιασω ρωτησα.επειδη ειναι ολο το χωραφι μονοκοματο 200 στρεμματα 80 ευρω το στρεμα μου παν.απλα καλλιεργωντας τα πιστευω οτι μπορω να βγαλω τα διπλα και τα τριπλα

Δημοσ.

Αν βρεις άτομο να τα νοικιάσεις 80 ευρώ το στρέμμα, τους βάζεις και μία κορδελίτσα και είσαι έτοιμος.

Από τη στιγμή που δεν μπορείς να ασχοληθείς προσωπικά με το αντικείμενο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αξιοποίησης αυτή τη στιγμή.

Αν αποφασίσεις να το κάνεις κύριο επάγγελμα, μπορείς να ονειρευτείς τα διπλά και τα τριπλά.

Μέχρι τότε ενοίκιο και Άγιος ο Θεός.

Δημοσ.

για να τα νοικιασω ρωτησα.επειδη ειναι ολο το χωραφι μονοκοματο 200 στρεμματα 80 ευρω το στρεμα μου παν.απλα καλλιεργωντας τα πιστευω οτι μπορω να βγαλω τα διπλα και τα τριπλα

Ο νέο-Έλληνας στο μεγαλείο του. 

Φυσικά μπορείς να βγάλεις τα διπλά και τα τριπλά εάν τα καλλιεργήσεις. ΕΑΝ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΕΣΥ. 

Ξέρεις να το κάνεις; ΟΧΙ, όπως έχεις πει. 

Μπορείς να αφιερώσεις χρόνο (=χρόνια) να το μάθεις; ΟΧΙ, όπως έχεις πει. 

Ξέρεις εν γένει από τέτοιου είδους δουλειές; ΟΧΙ, όπως έχεις πει. 

Και τώρα θες με μία μαγική συνταγή, να αρμέξεις την αγελάδα που σου έτυχε για να βγάλεις το μέγιστο αλλά χωρίς να δώσεις τίποτα.

Guess what.. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. 

Ή θα συνεχίσεις την δουλειά που έχεις στην πόλη και θα τα δώσεις σε κάποιον να στα δουλεύει ή θα παρατήσεις την δουλειά στην πόλη και θα πας να γίνεις αγρότης. 

Εάν πας να γίνεις αγρότης, ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ τι σε συμφέρει και τι όχι, ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. 

Μία καλή λύση είναι να μοιραστείς τα κέρδη με τον άνθρωπο που θα στα δουλεύει και να του δώσεις όλες τις ευθύνες. Τίμιο. Εσύ βάζεις το κεφάλαιο και αυτός το ρίσκο, την προσωπική ενασχόληση και την εργασία. Αλλιώς, βρες εσύ ποια θα είναι η επόμενη καλλιέργεια έτσι ώστε να μην μπεις μέσα από τα μεροκάματα που θα δίνεις και πάρε πάνω σου τις ευθύνες. Όπως, πάρε πάνω σου τις ευθύνες για την οργάνωση της παραγωγής (πότισμα, προμηθευτές γεωργικών προϊόντων, γεωπόνοι κτλ). 

Αλλά αυτό που θες να κάνεις, ήτοι το να βγάλεις λεφτά επειδή και μόνο έχεις 200 στρέμματα και εσύ απλά να διαλέξεις τι θα καλλιεργήσεις, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Στο λένε τόσοι άνθρωποι. 

Υ.Γ. Και η ενοικίαση είναι καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρω εάν θα βρεις κάποιον. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. 

• Like 1
Δημοσ.

οχι φιλε σε καμια περιπτωση δεν θελω να πουλησω γη.κατι που εκανε ο παππους μου με κοπο και ιδρωτα δεν θα παω εγω να το πουλησω.εγω εχω την δουλεια μου οποτε θελω να τακ αλλιεργησω για να εχω εξτρα εισοδημα.και προσανατολιζομαι σαυτες τις καλλιεργιες που δεν θελουν πολυ φροντιδα ποτισματα κτλ κτλ.

Ενώ τα δικά μου τα χωράφια απλά φύτρωσαν εκεί δεν τα έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου.Στην οικονομία φίλε μου δεν χωράνε συναισθηματισμοί.Και εμείς τα λεφτά μας από την πώληση των χωραφιών δεν τα φάγαμε στα μπουζούκια σε διαβεβαιώ για αυτό αλλού αξιοποιήθηκαν.Τεσπα η λύση να τα δουλεύει ο Αλβανός είναι σωστή καθώς οι απαιτήσεις του θα είναι μικρές έτσι τους είχαμε και εμείς στα χωριά μας μέσα στα σπίτια μας οπότε με στέγη και φαγητό εξασφαλισμένα οι απαιτήσεις τους ήταν μικρές αλλά πρέπει να ξέρεις και εσύ τα πάντα για το αντικείμενο. Βασική θεωρία της επιχειρηματικότητας είναι ότι παρόλο που ξέρω τα πάντα για την δουλειά μου δεν ξέρω τίποτα και προσλαμβάνω τους καλύτερους σε αυτό το αντικείμενο ώστε να την πραγματοποιήσουν αλλά να μην με πιάνουν και κότσο.Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνεις.

Δημοσ.

Λοιπον συμφωνα με την κατασταση σου εχουμε τα εξης.

1. Δεν σε συμφερει να καλλιεργησεις φυτα μεγαλης καλλιεργειας (δηλ. βαμβακι, καλαμποκι, σιτηρα κλπ). Ο λογος ειναι πως δεν θα τα δουλευεις εσυ και πρεπει να δινεις μεροκαματο. Τα λεφτα που θα σου μεινουν ειναι τα ιδια ή λιγοτερα σε σχεση με το νοικιασμα, εχοντας και το ρισκο που εχει η καθε καλλιεργεια.

2. Λεφτα παραπανω μπορεις να κερδισεις σε καλλιεργεια κηπευτικων. Εδω τα πραγματα ομως δεν ειναι τοσο απλα. Τα κηπευτικα δεν ειναι καλαμποκι. Πρεπει να ψαχτεις καταρχην πολυ οσον αφορα το που θα δωσεις το προιον. Επειτα η επενδυση και το κεφαλαιο που που πρεπει να διαθεσεις για την καλλιεργεια ειναι πολυ μεγαλυτερο. Τα εξοδα ειναι παρα πολλα γενικως (φυτικο υλικο, λιπασματα, φαρμακα, νερα, μεροκαματα κλπ). Και αν φας και κανενα πιστολι την εβαψες... Ασε που τα 200 στρεμματα ειναι παρα πολλα για κηπευτικα. Η διαχειρηση εξ' αποστασεως εχει μεγαλο ρισκο για τετοια επενδυση.

3. Το να βαλεις δεντρα πιστευω ειναι ακομα πιο ριψοκινδυνο. Εδω μιλαμε για πολυετη επενδυση και εκει αν θελει ψαξιμο.

4. Το χειροτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι αυτο που σκεφτηκες αρχικα πιστευω. Ιπποφαες, γκοτζι μπερι και αλλες αμφιβολες καλλιεργειες που υποσχονται λαγους με πετραχηλια. Μακαρι να ισχυαν τα παραμυθια αυτα να γινομασταν ολοι πλουσιοι...

Φυσικα για να καλλιεργησεις εσυ πρεπει να εχεις και τα βασικα τουλαχιστον μηχανηματα.

Με 80 ευρω το στρεμμα και το γεγονος οτι εσυ δεν μπορεις να ασχοληθεις δεν χρειαζεται ουτε λεπτο σκεψης...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...