simply88 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2013 Γεια σας... Αν καποιος εχει υπογραψει συμβαση πχ 6 μηνων σε μια εταιρεια και θελει να φυγει 2-3 μηνες πριν τελειωσει η συμβαση του πρεπει να πληρωσει τιποτα ο εργαζομενος στην εταιρεια; Ειναι ελευθερος να φυγει οποτε θελει;
Apoll Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Εξαρτάται τί λέει το συμβόλαιο σε αυτή την περίπτωση.
41ex Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Θα έπρεπε να προβλέπεται στη σύμβαση τι γίνεται τόσο σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης όσο και πρόωρης απόλυσης. Αν δε προβλέπεται συζήτα το με τον εργοδότη και τουλάχιστον δέξου να μείνεις μέχρι να βρει κάποιον άλλο και του δείξεις τη δουλειά. Δε σου λέω τι πιστεύω εγώ ότι ισχύει γιατί θα πέσουν πάλι να με φάνε οι δικηγόροι το φορουμ
black_widow Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Μία φορά που έπρεπε να σταματήσω λίγο πριν λήξει μία σύμβαση ορισμένων μηνών ειδοποίησα 2 εβδομάδες πριν και έκανα το training στους νέους για να φύγω ( είχε έλλειψη προσωπικού το κατάστημα τότε , ήταν και περίοδος που είχε δουλειά ) , σε σύμβαση ορισμένου χρόνου πρέπει να υπογράψεις την παραίτηση. Οι 2 εβδομάδες είναι εθιμοτυπικές πιο πολύ. Κοιτάς βέβαια και τη σύμβαση που έχεις υπογράψει καλού κακού. Για Ελλάδα μιλάμε πάντα ,ε ;
dimpa16 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Δημοσ. 1 Απριλίου 2013 Γεια σας... Αν καποιος εχει υπογραψει συμβαση πχ 6 μηνων σε μια εταιρεια και θελει να φυγει 2-3 μηνες πριν τελειωσει η συμβαση του πρεπει να πληρωσει τιποτα ο εργαζομενος στην εταιρεια; Ειναι ελευθερος να φυγει οποτε θελει; Συγχωρεστε με,για το ασχετο του ποστ μου,αλλα ειχα καιρο να ακουσω εργαζομενο να θελει να φυγει απο την εργασια του και να ψαχνει τον τροπο...και "χαρηκα" με το θεμα του ts. Τα τελευταια χρονια,το μονο που ακουω ειναι...απολυσεις...απολυσεις...απολυσεις... Στο θεμα τωρα.Καλο ειναι να ενειμερωσεις τον εργοδοτη σου 2-3 εβδομαδες νωριτερα,ωστε να μπορεσει και αυτος να λαβει τα μετρα του,στο θεμα της αντικαταστασης σου. Μην ξεχνας οτι καλο ειναι να μην κλεινεις "πορτες" στην ζωη σου, γιατι ποτε δεν ξερεις πως μπορει να τα φερει ο καιρος.Μια λυση συνεργασιας με τον εργοδοτη σου με "τιμιο" τροπο,σου κραταει την "πορτα" ανοιχτη σε περιπτωση που "σπασει ο διαολος το ποδαρι του" και βρεθεις εσυ στην αναγκη και αυτος με μια θεση κενη.
black_widow Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Συγχωρεστε με,για το ασχετο του ποστ μου,αλλα ειχα καιρο να ακουσω εργαζομενο να θελει να φυγει απο την εργασια του και να ψαχνει τον τροπο...και "χαρηκα" με το θεμα του ts. Τα τελευταια χρονια,το μονο που ακουω ειναι...απολυσεις...απολυσεις...απολυσεις... Kαλά μην το αποκλείεις κιόλας, μία γνωστή μου είχε αναγκαστεί να κάνει οικειοθελή πριν τη λήξη της σύμβασης ( χωρίς να έχει βρει κάτι άλλο ), είχα φτάσει και εγώ πολύ κοντά στην παραίτηση όταν άρχιζα να πέφτω στη μέση του δρόμου από την κούραση. Γίνονται " οικειοθελείς αποχωρήσεις " ακόμα. Προφανώς ο topic starter βρήκε κάτι πιο σταθερό από τη σύμβαση που έχει αλλά βιάζεται να φύγει να μην χάσει τη δουλειά , αυτό καταλαβαίνω...Αν είχε αορίστου και δεν είχε κλείσει χρόνο θα του έλεγα ούτε 2 εβδομάδες ( γιατί οι εργοδότες μπορεί να σε απολύσουν ASAP εκείνο το διάστημα χωρίς προειδοποίηση χωρίς αποζημίωση, ξαφνικά μόνο εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε ακόμα υποχρεώσεις ).
dimpa16 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Δημοσ. 2 Απριλίου 2013 Kαλά μην το αποκλείεις κιόλας, μία γνωστή μου είχε αναγκαστεί να κάνει οικειοθελή πριν τη λήξη της σύμβασης ( χωρίς να έχει βρει κάτι άλλο ), είχα φτάσει και εγώ πολύ κοντά στην παραίτηση όταν άρχιζα να πέφτω στη μέση του δρόμου από την κούραση. Γίνονται " οικειοθελείς αποχωρήσεις " ακόμα. Προφανώς ο topic starter βρήκε κάτι πιο σταθερό από τη σύμβαση που έχει αλλά βιάζεται να φύγει να μην χάσει τη δουλειά , αυτό καταλαβαίνω...Αν είχε αορίστου και δεν είχε κλείσει χρόνο θα του έλεγα ούτε 2 εβδομάδες ( γιατί οι εργοδότες μπορεί να σε απολύσουν ASAP εκείνο το διάστημα χωρίς προειδοποίηση χωρίς αποζημίωση, ξαφνικά μόνο εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε ακόμα υποχρεώσεις ). Ναι βρε συ,δεν με καταλαβες πως το ειπα. Δεν θα εστεινα και κ@λ@ αν ειχα δουλειά και δουλευα σαν δουλος και μετα να προβληματιζομαι πως θα φυγω. Μιλαω για νορμαλ καταστασεις,σε περιπτωσεις που, ο.κ.,βρεθηκε μια καλυτερη δουλεια και πρεπει να φυγω απο την παλια μου,με το κεφαλι ψηλα.Κύριος ηρθα και κύριος φευγω...που λεει και το τραγουδι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα