Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κανα 3μηνο πεθανε ο σκυλακος μου, ενας αρσενικος κουκλος boxerακος, 1,5 χρονoυ περιπου. Μεχρι τωρα δεν ηθελα να το σκεφτομαι αλλα με βασανιζει το γεγονος πως δεν ξερω πραγματικα απο τι πεθανε γι αυτο και ανοιγω αυτο το thread μηπως και καποιος εχει καμια ιδεα.

Λοιπον,το σκυλι το βρηκε ο πατερας μου πολυ αργα το βραδυ μιας Παρασκευης να ειναι μεσα στο σπιτι του,να τρεμει απο το κρυο, και να μην βγαινει καθολου εξω ουτε για να φαει ουτε για να δει τους δικους μου. Ο σκυλος αυτος ηταν υπερδραστηριος και πολυ δεμενος με τα μελη της οικογενειας και γενικα δεν υπηρχε η παραμικρη περιπτωση να τον φωναξει ο πατερας μου και να μην παει κατευθειαν.

Καταλαβαινει ο πατερας μου οτι κατι παει στραβα και τον βαζει μεσα στο σπιτι, στο υπογειο πανω σε μια κουβερτα με μια σομπα διπλα του να τον ζεσταινει καθως το σκυλι ειχε παθει υποθερμια.Δεν ετρωγε και δεν επινε νερο καθολου. Ακομα, ηταν πολυ αδυναμο και δεν περπατουσε καλα. Ερχεται επι τοπου ο κτηνιατρος (μεγαλης ηλικιας και με πολυ καλη φημη και τεραστια εμπειρια) και το κοιταει, Του βαραει ενεσεις (δεν ξερω τι ακριβως) και μας συμβουλευει να περιμενουμε λιγο να δουμε πως θα αντιδρασει το σκυλι και πως θα ειναι το επομενο πρωι υποθετοντας πως εχει παθει γαστριτιδα/γαστρεντεριτιδα. 

Το επομενο πρωι (πρωι Σαββατου) το σκυλι συνεχιζει να μην ειναι καλα και ερχεται ο κτηνιατρος,του βαζει δαχτυλο και βλεπει πως εχει ματωσει και αξιολογει πως ισως εχει καποια εσωτερικη αιμοραγια. Τον παιρνει ο γιατρος και τον παει στο υπογειο στο σπιτι του οπου του βαραει και αλλες ενεσεις και τον συνδεει σε ορο. Το βραδυ της ιδιας μερας ο σκυλος εχει παρει τα πανω του και φαινεται πως την γλυτωσε και πως θα γινει καλα. Δεν ειναι εντελως καλα αλλα σηκωνεται,τρωει,πινει νερο και εχει μεγαλη διαθεση. Ο κτηνιατρος τον ξανα-δαχτυλωνει και το αιμα εχει ξεραθει (σταματησε η αιμοραγια??). Ο κτηνιατρος μας λεει πως τον γλυτωσε τον κινδυνο,πως θα ζησει και πως αμα συνεχιστει η βελτωση ισως αυριο το πρωι θα μπορεσουμε να τον παρουμε πισω σπιτι. 

Το επομενο πρωι (πρωι Κυριακης) παει ο αδερφος μου να δει πως ειναι ο σκυλος και ο σκυλος εχει ξεψυχησει. Και κανεις δεν ξερει το γιατι. Ο γιατρος λεει ιωση-γαστριτιδα πολυ δυνατης μορφης. Εγω ρωταω, ειναι δυνατον να πεθανει ο σκυλος απο ιωση απο το πουθενα?

• Το σκυλι ζουσε με αλλα 2 σκυλια στον ιδιο χωρο τα οποια ειναι υγιεστατα.
  • Αποκλειεται το ενδεχομενο φολας.
  • Αποκλειεται να κολλησε κατι απ'εξω καθως εκεινη την περιοδο εβρεχε και δεν τον ειχαν βγαλει καθολου βολτα εξω.
  • Αποκλειεται να κρυωσε τοσο πολυ καθως ειχε ξαναπερασει χειμωνα το σκυλι (οταν ηταν μαλιστα 6 μηνων) και δεν ειχε προβλημα με το κρυο.

Γιατι πεθανε, απο τι πεθανε και πως ειναι δυνατον να πεθανε ενω ειχε αρχισει να γινεται πολυ καλυτερα μετα απο 12 ωρες που μπηκε στον ορο? Καμια ιδεα?

Σορρυ για το σεντονι, αλλα 3 μηνες μετα ακομα με βασανιζει πως χαθηκε αυτος ο κουκλος. Θαφτηκε στο οικοπεδο του σπιτιου μου, διπλα απο εναν θηλυκο γερμανικο ποιημενικο(εξισου απιστευτος σκυλος) με τον οποιο μεγαλωσα και πεθανε ενω ηταν 12. Οταν ειχα χασει τον γερμανικο ποιημενικο και ημουν σκατα για καιρο αλλα με τον boxerακο εχω αρρωστησει κανονικα καθως δεν προλαβε να ζησει, 20 μηνων σκυλος ηταν.Οποιος εχει χασει σκυλι μπορει να καταλαβει.

Απιστευτος,δυνατος,απιστευτα αθλητικος και αλτικος με τεραστιο δεσιμο με μενα,τον πατερα μου και τον αδερφο μου,απιστευτο αισθημα ευθυνης του χωρου του και προστασιας της οικογενειας.Κριμα.

Μια φωτογραφια του κουκλου.

post-140655-0-18928800-1364623035_thumb.jpg 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Νεκροτομή θα μπορούσες να είχες ζητήσει να κάνει ο Κτηνίατρος ή κάποια Κτηνιατρική σχολή .

Αλλά 3 μήνες μετά , και μόνο διαβάζοντας αυτά που μας γράφεις , δεν μπορώ να φανταστώ κάτι .

Συλλυπητήρια πάντως :/

• Like 3
Δημοσ.

Εγω το Νοεμβριο του 12 εχασα ενα westy terrie 7 χρονων απο οξυ νεφρική ανεπαρκεια.

Ειχε κολλήσει ενα μικροβιο στα νεφρα και παλεψαμε πολυ.

Ο πρωτος κτηνιατρος ηταν χασαπης του βαρεσε ενεσεις χωρις να εχει κανει εξετασεις αιματος και το εγχειρησε για πυομητρα.

Τελικα ηταν οξεια νεφρικη ανεπαρκεια που το βρηκε ο δευτερος γιατρος αλλα ηταν ηδη ταλαιπωρημενο το σκυλι και αργα για να θεραπευτει.

Οταν το χαμε βαλει με ορό ακριβως τα ιδια μας ειχανε πει. Περιμενουμε μεχρι το πρωι.

Και φυσικά ειχε ξεψυχίσει... Ολα αυτα στη κρητη απο ενα χωριο 2-3 μερες πηγαιναμε Χανια και πισω.

Αλλα τα κοινα σημεια ειναι αυτά:

Δεν ειναι εντελως καλα αλλα σηκωνεται,τρωει,πινει νερο και εχει μεγαλη διαθεση.

Και ειχα παρει μια χαρά τοτε.

Τεσπα αυτο δεν ξεπερνιέται ευκολα. Εχουν περασει τοσοι μηνες και εχω ακομα μια πικρα μεσα μου. ειδικα ο πατερας μου που του κανε παρεα παντου, μεχρι και στις παραλίες.

Το χειροτερο παντως που δεν μπορω να ξαναδω ειναι το τελευταιο του βραδυ οι 2 γατες μου ειχαν ξαπλώσει διπλα του να το ζεστανουν και ο αρσενικός την χαιδευε στο κεφαλι. Μεχρι και η θυληκια γατα που τσακονοτανε συνεχεια με την σκυλα μου (ειδικα αν χαιδευα ενα απο τα δυο), ειχε ξαπλωσει απο πανω της να την ζεστανει.

Λενε πως οι γατες καταλαβαινουν τον θανατο.

Φιλε μου σε καταλαβαινω... Τι να κανεις ομως...

edit: Με αυτα τα συμπτωματα του σκυλου σου που διαβασα ηταν ιδια με του δικου μου.

Νεφρα, παχυ εντερο καπου εκει ηταν το προβλημα. Οπως του δικου μου.

Στην αρχη ενας αγροτικος κτηνιατρος μας ειχε πει γαστρεντεριτιδα δυνατης μορφης και μας ειχε δωσει ενεσεις να του κανουμε. Ειχε "φτιαξει" για κανα μηνα αλλα μετα χειροτερεψε και εγιναν τα παραπανω.

Εσενα εγιναν ολα ξαφνικα... :unsure:

Δημοσ.

Να τονίσω , πως αυτό σε καμία των περιπτώσεων ΔΕΝ σημαίνει πως και ο σκύλος του Linkin είχε την ίδια ασθένεια με τον σκύλο του aris1986 

Πρόκειται για 2 διαφορετικά ζώα , με διαφορετικό ιστορικό , τρόπο , τόπο διαβίωσης και άλλες παραμέτρους .

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά το θέμα πιστεύω δεν είναι τι είχε το σκυλί, μια και φαντάζει αδύνατον να γίνει διάγνωση μέσω internet. 

Το θέμα είναι να μας πεί ένας κτηνίατρος ή ένα απλα "γνώστης" τους αντικειμένου ΑΝ ενήργησε σωστά ο συγκεκριμένος κτηνίατρος. Δηλαδή, αυτή είναι η διαδικασία. Απλα ενέσεις και βλέπουμε και κάνουμε; 

Εχω και εγω σκύλο, μπαίνει στα 13 σε λίγους μήνες και την σώσαμε στο παρατσάκ απο πυομήτρα πριν κανα 5 χρονο και απο αμάξι πριν ένα χρόνο (ευτυχώς ήταν smart, αλλα την βάρεσε χωρίς να πατήσει καν φρένο και την γλίτωσε με μία σπασμένη μύτη).

Δημοσ.

Ρε παιδιά το θέμα πιστεύω δεν είναι τι είχε το σκυλί, μια και φαντάζει αδύνατον να γίνει διάγνωση μέσω internet. 

Το θέμα είναι να μας πεί ένας κτηνίατρος ή ένα απλα "γνώστης" τους αντικειμένου ΑΝ ενήργησε σωστά ο συγκεκριμένος κτηνίατρος. Δηλαδή, αυτή είναι η διαδικασία. Απλα ενέσεις και βλέπουμε και κάνουμε; 

Εχω και εγω σκύλο, μπαίνει στα 13 σε λίγους μήνες και την σώσαμε στο παρατσάκ απο πυομήτρα πριν κανα 5 χρονο και απο αμάξι πριν ένα χρόνο (ευτυχώς ήταν smart, αλλα την βάρεσε χωρίς να πατήσει καν φρένο και την γλίτωσε με μία σπασμένη μύτη).

Το smart να φανταστώ διαλύθηκε? :P

Δημοσ.

Ο δικός μου όταν είχε πάθει γαστρεντερίτιδα ( δεν ξέραμε τότε ότι δεν κάνει να του δίνουμε ούτε τα κόκκαλα που βγάζουν για τους σκύλους ) στην αρχή ήταν γενικά άκεφος , μη κινητικός, δεν έτρωγε, έπινε πολύ νερό και μετά έκανε εμετό. Είναι μικρόσωμος , ημίαιμος γκριφόν-   γιορκσαίρ. Αναλόγως υποθέτω ανάλογα με τη ράτσα και το ιστορικό θα υπάρχουν και διαφορετικές περιπτώσεις .

Του κάνανε εξετάσεις αίματος , ακτινογραφία , του βάλανε ορό και μας γράψανε και κάποια φάρμακα που έπρεπε να παίρνει. Για τη διατροφή δε θυμάμαι ακριβώς , για κάποιες ημέρες μας είχαν συστήσει συγκεκριμένη διατροφή .

Σε άλλη περίπτωση που ο μούργος το έσκασε μέσα από το λουρί κατά τη διάρκεια βόλτας και βρέθηκε όταν τον χτύπησε αμάξι παρακολουθούσαν τη θερμοκρασία του, εξετάσεις πολλές πάλι ( περισσότερες από ό,τι στην περίπτωση της γαστρεντερίτιδας ) αλλά τον είχαν κρατήσει εκεί 1 μέρα για παρακολούθηση, ορό , να δουν αν κατουράει κανονικά κ.λ.π. και την επόμενη μέρα κάναμε επαναληπτικές πάλι. Όμως η όλη ιστορία αυτή με τις εξετάσεις και τις επαναληπτικές έγινε για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει εσωτερική επειδή ηταν φανερό ότι είχε χτυπηθεί από " βαρύ αντικείμενο " οπότε υπήρχε ο φόβος αυτός εξαρχής.

Στην περίπτωση του σκύλου σου αφού ούτε είχε φάει κάτι περίεργο ούτε είχε χτυπήσει δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο κτηνίατρος , ίσως άμεσα εξετάσεις; Δεν είμαστε κτηνίατροι οπότε ό,τι και να πούμε τώρα δε θα έχει νόημα...

Δημοσ.

Το smart να φανταστώ διαλύθηκε? :P

Βγαίνει μία κότα απο το smart, κοιτάει τον προφυλακτήρα (δεν μας μιλάει καν), βλέπει οτι δεν έχει ζημιά και έφυγε.

Δημοσ.

αδερφε κριμα συλλυπητηρια και απο μενα. Και εγω εχει 1 χρονο που εχασα/πεθανε το κατοικιδιο μου. Ειχα μια γατα, την βρηκαμε νεογεννητη σε ενα παρκακι με αλλο ενα γατακι, τα οποια ακομα καλα καλα δεν ειχανε ανοιξει τα ματια τους ητανε πολυ μικρα μην σου πω ημερων. Τα πηραμε και τα δυο αλλα το ενα δεν αντεξε δεν ξερω και τι ειχε, ισως και απο τοσο μικρη ιλικια δεν συνηθισε το δικο μας γαλα και ηθελε της μητερας, μπορει κιολας επειδη ητανε χειμωνας να μην αντεξε και το κρυο και να την αρπαξε. Τελος παντων ετυχε η κακια στιγμη οπου ελειπαν ολοι απο το σπιτι και η καημενη ηθελε να βγει εξω και σφηνωσε αναμεσα στο παραθυρο (το ειχαμε ανοιχτο προς τα πλαγια) και ακομα δεν μπορω να βγαλω τον καημο και τον πονο μου απο μεσα!!!

• Like 1
Δημοσ.

Συλλυπητηρια για το μελος που εχασες...

εαν του βαρεσε ενεσεις για φολα γιατι το πρωτο που συμβαινει ειναι τρεμουλο και κανεις την 1η ενεση στον σκυλο μετα αφου κανει εμετο εαν θυμαμαι καλα και μετα απο καποια αλλη ωρα την 2η..

εαν του εκανε την ενεση και δεν ειχε τπτ απλα τον χειροτερεψε.

απο την φωτο αυτο που καταλαβαινω απο το τριχωμα του οτι φαινεται υγιεστατος τουλαχιστον εμφανισιακα περιποιημενος .

τωρα απο μ@λ@κες γιατρους υπαρχουνε πολλοι και εγω την ειχα πατησει με 1 γιατρο.

εαν θες ενημερωσε μας ποιος ητανε περιοχη κλπ..

Εαν εισαι απο αθηνα μπορω να σου συστησω την δικια μου γιατρο που την εμπιστευομαι με κλειστα ματια μετα απο πολυ ψαξιμο.

και τιμες φυσιολογικες.

Κριμα παντως πολυ Κριμα να παει χαμενο ετσι αυτος ο κουκλος..

Υπομονη κανε.

τι τροφη ετρωγε ο σκυλος?

Δημοσ.

Βγαίνει μία κότα απο το smart, κοιτάει τον προφυλακτήρα (δεν μας μιλάει καν), βλέπει οτι δεν έχει ζημιά και έφυγε.

Επρεπε να της κανεις εσυ ζημια στο προφυλακτηρα...της παλιοσαυρας! :mad:

Εντιτ: απο τα νευρα μου που διαβασα το παραπανω, ξεχασα να πω συλληπητηρια... εχω χασει 4 σκυλια τα τελευταια 20-25 χρονια (2 φολες, 1 γηρατεια, 1 gay που το εσκασε με τον αρσενικο γατο μου) οποτε συμμεριζομαι αυτο που περνας.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ ολους και ολες για τις απαντησεις σας. Ανοιξα αυτο το θεμα περισσοτερο για να κανουμε brainstorming καθως διαγνωση μεσα απο ενα φορουμ δεν μπορει να γινει.

Για να απαντησω σε καποιες ερωτησεις, νεκροψια/νεκροτομη δεν εγινε καθως ο πατερας και ο αδερφος μου που ανελαβαν τον σκυλο (εγω ειμαι Καναδα), ηταν ψυχολογικα χαλια υστερα απο τον θανατο του και δεν ειχαν το κουραγιο να τρεξουν μια τετοια διαδικασια. Και δεν τους κατηγορω, τιποτα δεν θα τον εφερνε πισω....

@kezar o σκυλος μεγαλωσε με royal canin αναπτυξης και μετα με ενεργειας.

@firewalker ακτινογραφια δεν του εγινε,οχι.

Προσωπικα, δεν νομιζω πως αμφισβητω τον κτηνιατρο. Ειναι πολυ γνωστος στον χωρο,με καλο ονομα,τον χρησιμοποιουμε γυρω στα 15 χρονια και ποτε δεν ειχαμε θεμα. Ο ανθρωπος σηκωθηκε απο το κρεβατι του στις 1 το βραδυ της παρασκευης και οδηγησε 25 χλμ για να ερθει να δει τον σκυλο. Ακομα,δεν τον κατηγορω που δεν του εκανε ακτινογραφιες κλπ. Τον εβαλε τον σκυλο στον ορο,μετα απο 5 ωρες ειχε αρχισει να δυναμωνει και μετα απο αλλες 5 σηκωνοτανε,ετρωγε,επινε νερο και ειχε διαθεση και φαινοταν οτι θα γινει καλα.

Οι κυριες ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

α) Ο γιατρος ειπε πως ηταν ιος... Πως τον κολλησε τον ιο μεσα σε περιφραγμενο οικοπεδο? Πως και δεν τον κολλησαν τα αλλα 2 μου σκυλια?

β) Ειναι δυνατον ιος να ξεπαστρεψει ετσι τοσο γρηγορα εναν υγιεστατο σκυλο 20 μηνων?

γ) Πως ειναι δυνατον να πεθανε ενω ειχε αρχισει να γινεται πολυ καλυτερα με το που του εβαλε ο κτηνιατρος τον ορο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...