Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε Adon1s εχω την εντυπωση πως νομιζεις πως ο σκυλος δεν προσεχτηκε οσο επρεπε κλπ. Και οτι νομιζεις οτι ειμαι κανας ιδιοκτητης του σορου που παιρνω ενα ζωο και το παραταω και του πεταω ψωμια να φαει.

Περα απο τον σκυλο που εχασα,εχω αλλα 2, εναν ελληνικο ποιημενο που πηρα απο την φιλοζωικη της Πατρας και ενα τεριερ το οποιο το βρηκα στον δρομο με τον πατερα μου και το πηραμε σπιτι για να μην το πατησει κανα αμαξι. Και τα 3 σκυλια ζουσαν σε ενα οικοπεδο 700 τ.μ, ειχαν κανει ολα τους τα εμβολια και συνεχεις αμπουλες για τσιμπουρια. Μαλιστα, και τα 3 τρωγανε συνεχως royal canin αναπτυξης (φανταζομαι πως γνωριζεις ποσο κοστιζει να ταιζεις 3 σκυλια royal canin).

Aπο την πρωτη στιγμη που ηρθε ο κτηνιατρος στο σπιτι, ο πατερας μου του ειπε να γινει καλα ο σκυλος ανεξαρτητως κοστους.

Καταλαβαινω την δυσαρεσκεια σου απο την καθημερινη τριβη με αδιαφορους ιδιοκτητες αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειμαι τετοιος.

Για να απαντησω και στο ερωτημα σου, ναι χωρις δευτερη σκεψη. Οπως εκανα στο παρελθον οπου πληρωσα για εγχειρηση,γιατρους,θεραπεια οταν το προηγουμενο σκυλι μου εβγαλε καρκινο. Οπως ξαναεκανα στο παρελθον οταν ενα απο τα γατια που γυρναγαν στην αυλη μου δεν γεννησε καλα (εμεινε ενα γατακι μεσα) και ξαναπληρωσα για εγχειρηση-αφαιρεση γεννητικων οργανων. Προσεξε, οχι για γατι που ηταν στο σπιτι μου μεσα, για 1 απο τα 20 που γυρναγαν στην αυλη μου και το βρηκα πισω απο μια γλαστρα ετοιμο να πεθανει .

Οπως ειπα και πριν, η οδηγια στον κτηνιατρο ηταν " Να γινει καλα ανεξαρτητως κοστους" .

Μην απολογείσαι καλό μου παιδί, είναι φανερό από την αρχή ότι είσαι οκ ως προς τα ζώα, καμιά φορά ο κόσμος τα βάζει με τους ζωόφιλους πιό εύκολα, παρά με τους δήθεν .Αυτό είναι για μένα ένα μυστήριο άλυτο, το γιατί.. φιλιά, νάσαι καλά πάντα

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φιλε Adon1s εχω την εντυπωση πως νομιζεις πως ο σκυλος δεν προσεχτηκε οσο επρεπε κλπ. Και οτι νομιζεις οτι ειμαι κανας ιδιοκτητης του σορου που παιρνω ενα ζωο και το παραταω και του πεταω ψωμια να φαει.

Περα απο τον σκυλο που εχασα,εχω αλλα 2, εναν ελληνικο ποιημενο που πηρα απο την φιλοζωικη της Πατρας και ενα τεριερ το οποιο το βρηκα στον δρομο με τον πατερα μου και το πηραμε σπιτι για να μην το πατησει κανα αμαξι. Και τα 3 σκυλια ζουσαν σε ενα οικοπεδο 700 τ.μ, ειχαν κανει ολα τους τα εμβολια και συνεχεις αμπουλες για τσιμπουρια. Μαλιστα, και τα 3 τρωγανε συνεχως royal canin αναπτυξης (φανταζομαι πως γνωριζεις ποσο κοστιζει να ταιζεις 3 σκυλια royal canin).

Aπο την πρωτη στιγμη που ηρθε ο κτηνιατρος στο σπιτι, ο πατερας μου του ειπε να γινει καλα ο σκυλος ανεξαρτητως κοστους.

Καταλαβαινω την δυσαρεσκεια σου απο την καθημερινη τριβη με αδιαφορους ιδιοκτητες αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειμαι τετοιος.

Για να απαντησω και στο ερωτημα σου, ναι χωρις δευτερη σκεψη. Οπως εκανα στο παρελθον οπου πληρωσα για εγχειρηση,γιατρους,θεραπεια οταν το προηγουμενο σκυλι μου εβγαλε καρκινο. Οπως ξαναεκανα στο παρελθον οταν ενα απο τα γατια που γυρναγαν στην αυλη μου δεν γεννησε καλα (εμεινε ενα γατακι μεσα) και ξαναπληρωσα για εγχειρηση-αφαιρεση γεννητικων οργανων. Προσεξε, οχι για γατι που ηταν στο σπιτι μου μεσα, για 1 απο τα 20 που γυρναγαν στην αυλη μου και το βρηκα πισω απο μια γλαστρα ετοιμο να πεθανει .

Οπως ειπα και πριν, η οδηγια στον κτηνιατρο ηταν " Να γινει καλα ανεξαρτητως κοστους" .

Κακώς δίνεις αναφορα και κακώς άνοιξες ένα τοσο λεπτό θέμα σε ένα τέτοιο φόρουμ ..η βλακεία σε αυτο το φόρουμ ειναι ανεξάντλητη..να ξέρεις οτι πίσω απο την οθόνη βρίσκονται παιδάκια με πολλά κόμπλεξ γι αυτο δεν τα κατηγορώ και δίνω κι εγω τόπο στην οργή ..

Τα συλλυπητήρια μου ειλικρινά λυπάμαι μιας κι εγω έχω μια γάτα και την προσέχω σαν παιδί. Οποτε χρειαστεί την πάω στο γιατρό χωρίς να σκεφτώ τα χρήματα ή οτι χρήζει μικρότερης προσοχής οπως κακως νομιζουν μερικοι..όπως θα έκανα για το οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας.

Πολυ παλιά είχα ένα λυκοσκυλο δυστυχώς δεν ήξερα τότε οτι έπρεπε να στειρωθει ούτε με είχε συμβουλευσει ο κτηνίατρος να κάνω κατι τετοιο..αποδειχτηκε έγκλημα...

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κάνει άλματα πανω απο την αυλή και να το χανω.. Μεχρι και μακριά αλυσίδα πολλών μετρων του είχα βάλει για να μπορει να κινείται σε όλη την αυλή αλλα την έσπαγε συνέχεια! Φοβερή δύναμη!

Πέθανε απο galazar σε ηλικία μολις 3 ετών ..

• Like 4
Δημοσ.

λινκιν οχι και συγγνώμη εκ μέρους μου αν το μετέφρασες έτσι  ., δεν ειχα κάποια πρόθεση,

Εγω απλά τοποθετήθηκα και περιέγραψα την εικόνα και την κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τους παράγοντες που περικλείουν και εμπλέκονται με  τον Κτηνιατρικό κλάδο συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών , ζώων και Κτηνιάτρων .

Oκ φιλε μου, μην αγχωνεσαι, δεν παρεξηγηθηκα, απλα τοποθετηθηκα λιγο πιο αναλυτικα για να αποφευχθουν παρεξηγησεις και παρερμηνειες καποιων καταστασεων... Οπως ειπα και στο πρωτο μηνυμα μου, o bruno ηταν κομματι της οικογενειας, γι αυτο και θαφτηκε στο οικοπεδο μας, διπλα απο την προηγουμενη σκυλιτσα που εχασα πριν λιγα χρονια...δεν τον πεταξα σε καναν καδο οπως κανει η μεγαλη πλειοψηφια των ''ζωοφιλων''.

Ακομα,για την κατασταση που επικρατει σημερα στον χωρο των ζωων σημαντικο μεριδιο εχουν και καποιοι συναδελφοι σου οι οποιοι βλεπουν το επαγγελμα του κτηνιατρου χρηματοθυρικα και κοιτανε να τσιμπησουν την 400αρα της εγχειρησης απο οπου μπορουν...

Γνωστος κτηνιατρος στην περιοχη μου το κανει αδιαλειπτως προτεινοντας εγχειρηση για το παραμικρο. Και για τσιμπουρια να του πας εναν σκυλο (που λεει ο λογος), θα σου προτεινει εγχειρηση.

Τεσπα, δυστυχως ακρη δεν βγαινει μεσα απο ενα φορουμ οποτε ας κλειδωθει το θεμα...

Σας ευχαριστω ολους για την συμμετοχη σας και για την συμπαρασταση...

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

χθες έχασα τον σκύλο μου  το σκυλί την προηγουμενη μέρα ήταν εντελώς καλά... και όταν πήγα την επομενη μέρα να δω πως είναι για να το ταΐσω το σκυλί ήταν εντελώς αδύναμο και δεν μπορούσε να κουνηθεί δεν μπορούσε να στάθη καλά στα πόδια του και αναγκαστικά το ταΐζαμε και το δίναμε νερό με ορο... την επομενη μέρα που ήταν και η τελευταία του ήταν λίγο καλύτερα μπορούσε να περπατήσει λίγο καλύτερα και έπινε νερό κανονικά... μετά κατά τις 2 το βραδυ όταν πήγα να δω άμα είναι καλά ήταν ακόμα καλτυερα και έπεσα για ύπνο "χαλαρός" και όταν ξύπνησα πήγα να δω άμα είναι καλά και παρατήρησα ότι δεν ήταν πουθενά στο σπίτι... ρώτησα τον πατέρα μου τι έγινε και μου είπε πως πήγε να δει τι κάνει και το βρήκε πεθαμένο... δεν υπάρχει περίπτωση φόλας! το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω εδώ και 24 ώρες είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ξέρω τι να κάνω...

αυτό ήταν το σκυλί μου

...: smnj.jpg

Δημοσ.

Τσίλαρε, όλα στο παιχνίδι είναι. Να σκέφτεσαι πως όσο έζησε, γνώρισε αγάπη και φροντίδα και πως αν δεν το είχατε κρατήσει, θα είχε πεθάνει στο δρόμο, κακοποιημένο και δυστυχές. Μια χαρά την έβγαλε ο μάγκας, να αισθάνεσαι καλά που τον φρόντισες και τυχερός που πέρασες όσο χρόνο πέρασες παρεάκι μαζί του.

• Like 6
Δημοσ.

Σε γιατρο δε το πηγατε, τι ειπε?

Καλο του ταξιδι....

ο γιατρός μας έδωσε κάτι φάρμακα αλλα δεν τα καταφέραμε...

ευχαριστώ...

Δημοσ.

ο γιατρός μας έδωσε κάτι φάρμακα αλλα δεν τα καταφέραμε...

ευχαριστώ...

Έτσι όπως τα περιγράφεις, αφού δεν ήταν φόλα, τότε μάλλον μόρβα είχε. (αν και πιστεύω πως δηλητηρίαση ήταν απλά ο κτηνίατρος θα ήταν από τους "καλούς"..προς ρουμανία μεριά..)

Επιπλέον σε αυτές τις περιπτώσεις, εγώ δεν ξέρω να δίνουν φάρμακα.. Αφού το σκυλί δεν μπορεί να φάει.. Ίσα ίσα πίνει νερό..

Συνήθως κάνουν ενέσεις ατροπίνης. (0,2 mm ανά κιλό ζώου)

Όπως είπαν και πάνω, χαλάρωσε.. Πάρε άλλο σκύλο...

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς, τα γιατί δεν έχουν νόημα από την στιγμή που χάνεται η ψυχούλα του.

Είναι μεγάλη η απώλεια γιατί πραγματικά είναι μια ζωή που μεγαλώνει δίπλα σου και μαζί σου.
Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό θα είναι να μην έρχονται "κτηνιατροι κατ' οίκον" αλλα να τον πηγαίνετε σε κάποιο κτηνιατρείο ή το καλύτερο σε κλινική κατοικιδίων. Υπάρχουν μηχανήματα, τεχνολογία κτλ που δείχνει περισσότερο ακριβή αποτελέσματα.

Λυπάμαι πραγματικά για την απώλεια και θεωρώ πως είναι καλό αυτή την αγάπη που σε διακατέχει να την βγάλεις σε ένα επόμενο ζωάκι.

Πραγματικά θα ήταν πολύ όμορφο να μπορούσαμε όλοι να υιοθετούσαμε ένα ζωάκι αδέσποτο. Χθες βρήκα σε ένα πάρκο έναν σκύλο ταλαιπωρημένο και με οδύνη απελευθέρωσα από το λαιμό του μια ανθρώπινη ζώνη περασμένη μάλιστα δύο φορές.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...