Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

. Ερχεται επι τοπου ο κτηνιατρος (μεγαλης ηλικιας και με πολυ καλη φημη και τεραστια εμπειρια) και το κοιταει, Του βαραει ενεσεις (δεν ξερω τι ακριβως)

αυτο δειχνει ποσο πισω ειναι σε αυτη την χωρα η κτηνιατρικη.πολυ απλα οτι γινεται για εναν ανθρωπο μπορει να γινει και για εναν σκυλο.

δηλ.εξετασεις αιματος,ακτινογραφια,υπερηχογραφημα,τομογραφο,radiographs, MRI scans and CT κτλ...

εχω γνωστο που μου ειχε πει καποια πραγματα. σχεδον οτι εβγαζε(μικρος σε ηλικια) τα χει δωσει σε νεες τεχνικες και σεμιναρια-ταξιδια-οργανωσεις!

τεσπα απλα πρεπει να βρεις κλινικη( ή κτηνιατρο που συνεργαζετε με καλες κλινικες) που να ξερεις οτι εχει μερικα μηχανηματα ή εστω να ξερεις οτι θα παρεις γρηγορα καποιες απαντησεις(μικροβιολογικο)....

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χωρίς να υποτιμάω τους σκύλους θα σου κάνω μια ερώτηση. Θα ήσουν διατεθιμένος να πληρώσεις τα χρήματα για εξετάσεις, θεραπείες κτλ για έναν σκύλο που θα πλήρωνες για έναν συγγενή σου για παράδειγμα;

Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που είναι "πίσω" η κτηνιατρική χωρίς να έχω κάποια γνώση στο θέμα, υπόθεση κάνω.

Δημοσ.

Καλό μου παιδί για να μην τρελαθείς, γιατί τόχω περάσει και δεν ξεπερνιόταν, να σκέφτεσαι μόνο, ότι πέρασε καλά μαζί σου, και ήταν τυχερό.Αυτό και μόνο αυτό.Συλλυπητήριά πραγματικά και απο μένα....

Κοίτα τώρα σύμπτωση.Η φωτο που έχω βάλει, είναι της μικρής μου που τώρα είναι στον παράδεισο με πολλά όμορφα αγοράκια γιατί ξέρω ότι της άρεσαν χιχιιιιιιιι

α) Ο γιατρος ειπε πως ηταν ιος... Πως τον κολλησε τον ιο μεσα σε περιφραγμενο οικοπεδο? Πως και δεν τον κολλησαν τα αλλα 2 μου σκυλια?

β) Ειναι δυνατον ιος να ξεπαστρεψει ετσι τοσο γρηγορα εναν υγιεστατο σκυλο 20 μηνων?

γ) Πως ειναι δυνατον να πεθανε ενω ειχε αρχισει να γινεται πολυ καλυτερα με το που του εβαλε ο κτηνιατρος τον ορο?

Μπορεί τα άλλα να είναι απλά φορείς, ΄΄η μπορεί να μην τον κόλλησαν.

Γατί που έχω τώρα, έχει ιό, από τη μάνα του, γιατί το πήρα μικρό μικρό από το δρόμο..

Μήπως και ο δικός σου το είχε από τη μάνα του;

Μπορεί γ) να ήταν το κύκνειο άσμα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς .

Πολλοί ιδιοκτήτες πλέον δεν θα φέρουν το ζώο στο Ιατρείο παρα μόνο όταν θα χτυπιέται στο πάτωμα ή οταν θα εχει να φάει 1 μηνα , ή όταν θα του έχει πέσει όλο το μαλλί .

Και παρα πολλοί ιδιοκτήτες δεν είναι διατεθημένοι να πληρώσουν καν για αιματολογικές , βιοχημικές , καλλιέργειες κλπ . Με αποτέλεσμα ο Κτηνίατρος να αρκείται απλά και μόνο σε ενα χάπι κινούμενος στα τυφλά και κάνοντας τον σταυρό του . Γιατί υπάρχουν εξετάσεις που βοηθάνε να έχει μια πιο καλή εικόνα του περιστατικού και να κινηθεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση , ωστόσο αυτές είναι και ακριβές και ο εκάστοτε Κτηνίατρος σαφως και δεν γίνεται να τα βάλει απο την τσέπη του . (τέτοιοι ιδιοκτήτες είναι και αυτοί που λένε "ελα , θα έρθω Δευτέρα να στα δώσω " και δεν έρχονται ποτέ νομίζοντας πως ο Κτηνίατρος δουλεύει τόσες ώρες εθελοντικά ) .

Ειδικά αν τους πεις πως χρειάζεται MRI , θα γελάσουν .

Οπότε , το γεγονός οτι κάποιοι Κτηνίατροι έχουν συμπεριφορά και προσέγγιση γιατρού του ΙΚΑ , ναι μεν οφείλεται στην φιλοσοφία και νοοτροπία τους ( ευτυχως τέτοιοι γιατροί είναι πλέον μεγάλης ηλικίας και ευτυχώς σταδιακά συνταξιοδοτούνται ή τεσπα είναι πάνω απο 40 ετων , οπότε και σιγα σιγα απομακρύνονται απο την αγορά . Οι νέοι Κτηνίατροι είναι διαφορετικής νοοτροπίας και το βλέπω καθημερινά )

ΑΛΛΑ

και στο γεγονός οτι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες είναι πίσω ως προς την ανάληψη ευθυνών , τις υποχρεώσεις και την σχέση τους με τα ζώα .Δεν μπορούν αν φανταστούν πως ιδιες σχεδόν ανάγκες περίθαλψης , πρόληψης και διαγνωσης που εχει ο άνθρωπος , έχουν καιτ α ζώα . Με τέτοιους ιδιοκτήτες απο την στιγμή που ενω η Κτηνιατρική Επιστήμη στην Ελλάδα είναι σε συγκρίσιμο επίπεδο με αντίστοιχες κλινικές του εξωτερικού , η νοοτροπία των ιδιοκτητών και η μη συνεργασία , αναγκάζει την Επιστήμη και την διάθεση να μένουνσ το ράφι .

Επομένως ναι μεν υπάρχει η άποψη οτι ο ταδε Κτηνίατρος ,"εκανε μια ένεση και τελος" , 

Ωστόσο τα μάτια μου έχουν δει πολλά .

Και απο την στιγμή που κανείς μας δεν γνωρίζει τον κάθε ιδιοκτήτη (απο την στιγμή που δεν ξερουμε το περιστατικο ) και δεν ξέρουμε :

- τι είπε στον Κτηνίατρο

- τι του είπε ο Κτηνίατρος

- τι εξετάσεις πρότεινε ο Κτηνίατρος

- τι εξετάσεις και λύσεις δέχτηκε ο ιδιοκτήτης ( αν δηλαδη του πρότεινε καλλιέργειες , αιματολογικα κλπ και ο ιδιοκτήτης είπε "οχι , πληρώνω μονο να τον δεις και να του δωσεις κανα φάρμακο" ==> προσέγγιση στα τυφλά και ο θεος βοηθός )

- στο τέλος τί πραγματικά έγινε

κρατάμε μικρό καλάθι

και αρκούμαι απλά στο συλληπητήρια .

Δημοσ.

Τη δική μου την πάτησε αυτοκίνητο, στο γιατρο την πήγαινα, ήταν 9.5 και θεόμουρλη ακόμα και σε φάσεις αφραγκίας, τα φιλαράκια θα κάνουν εξετάσεις και λπ, εγώ όχι.Θα φάνε θα πιούνε, εγώ όχι, και σκασίλα μου κιόλας.Για μένα προηγούνται, γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι στη φυλακή που τους δημιουργήσαμε και τα αναγκάζουμε να ζούνε..

Και έτσι πρέπει.Adonis.Καλά λες, αλλά και ο φιλος μας γιατί να τα λέει λίγα;Ας μη ψάχνουμε ευκαιρία και να ξεσπάμε σε όποιον λέει τον πόνο του

Δημοσ.

Τη δική μου την πάτησε αυτοκίνητο, στο γιατρο την πήγαινα, ήταν 9.5 και θεόμουρλη ακόμα και σε φάσεις αφραγκίας, τα φιλαράκια θα κάνουν εξετάσεις και λπ, εγώ όχι.Θα φάνε θα πιούνε, εγώ όχι, και σκασίλα μου κιόλας.Για μένα προηγούνται, γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι στη φυλακή που τους δημιουργήσαμε και τα αναγκάζουμε να ζούνε..

Και έτσι πρέπει.Adonis.Καλά λες, αλλά και ο φιλος μας γιατί να τα λέει λίγα;Ας μη ψάχνουμε ευκαιρία και να ξεσπάμε σε όποιον λέει τον πόνο του

Φίλε μου δεν ξεσπάω σε κανέναν , ειδικά απο την στιγμή που είναι στεναχωρημένος .

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να εκληφθεί έτσι , 

απλά απο την εμπειρία μου λέω πως με τους ιδιοκτήτες πρέπει να είσαι επιφυλακτικός . Κάθε μέρα σχεδόν βλέπω ζώα και ότι λογής ιδιοκτήτες μπορείς να φανταστείς . Απο σοβαρούς που ειναι σωστοι τυπικοι και συνεργασιμοι μέχρι ιδιοκτήτες που δεν θέλουν να δώσουν μια , που εχουν τα ζωα τους σε αυλες και τα βλεπουν μια φορά την εβδομάδα και τα ταΐζουν φασόλια και ψωμοτύρια . Γενικά είμαι άνθρωπος επιφυλακτικός σε όλα .

• Like 3
Δημοσ.

ευτυχώς έχω ξεκόψει κάθε επαφή με τις φιλοζωούδες και εχω βρει την ησυχία μου ( με νοιώθεις πιστεύω )

• Like 1
Δημοσ.

Nai, γιατί κάθε μέρα βλέπω διάφορα και είμαι πικραμένη..για τα € δε με νοιάζει, αρκεί να βοηθήσω, άφραγκη είμαι, αλλά εγώ την αντέχω την αφραγκία, σκασίλα μου.

Δημοσ.

Σαφώς , δεν αντιλέγω . Όποτε μπορώ και βλέπω πως ο άλλος όντως δεν αντέχει , βοηθάω και προσπαθώ να το κάνω καλά . Απο την άλλη όμως σκέψου πως αυτό που κάνεις δεν το κάνεις για χόμπυ , αλλά για να ζήσεις .

Δημοσ.

Nai κατάλαβα είσαι κτη/τρος.Και το ξέρω ότι γίνεται χαμός, μέχρι που σας αφήνουν απέξω ζωάκια και φεύγουν.... τι να πεις χρυσέ μου..Είμαστε τα χειρότερα πλάσματα, άλλωστε δεν λέω κάτι νέο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε Adon1s εχω την εντυπωση πως νομιζεις πως ο σκυλος δεν προσεχτηκε οσο επρεπε κλπ. Και οτι νομιζεις οτι ειμαι κανας ιδιοκτητης του σορου που παιρνω ενα ζωο και το παραταω και του πεταω ψωμια να φαει.

Περα απο τον σκυλο που εχασα,εχω αλλα 2, εναν ελληνικο ποιημενο που πηρα απο την φιλοζωικη της Πατρας και ενα τεριερ το οποιο το βρηκα στον δρομο με τον πατερα μου και το πηραμε σπιτι για να μην το πατησει κανα αμαξι. Και τα 3 σκυλια ζουσαν σε ενα οικοπεδο 700 τ.μ, ειχαν κανει ολα τους τα εμβολια και συνεχεις αμπουλες για τσιμπουρια. Μαλιστα, και τα 3 τρωγανε συνεχως royal canin αναπτυξης (φανταζομαι πως γνωριζεις ποσο κοστιζει να ταιζεις 3 σκυλια royal canin).

Aπο την πρωτη στιγμη που ηρθε ο κτηνιατρος στο σπιτι, ο πατερας μου του ειπε να γινει καλα ο σκυλος ανεξαρτητως κοστους.

Καταλαβαινω την δυσαρεσκεια σου απο την καθημερινη τριβη με αδιαφορους ιδιοκτητες αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειμαι τετοιος.

Χωρίς να υποτιμάω τους σκύλους θα σου κάνω μια ερώτηση. Θα ήσουν διατεθιμένος να πληρώσεις τα χρήματα για εξετάσεις, θεραπείες κτλ για έναν σκύλο που θα πλήρωνες για έναν συγγενή σου για παράδειγμα;

Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που είναι "πίσω" η κτηνιατρική χωρίς να έχω κάποια γνώση στο θέμα, υπόθεση κάνω.

Για να απαντησω και στο ερωτημα σου, ναι χωρις δευτερη σκεψη. Οπως εκανα στο παρελθον οπου πληρωσα για εγχειρηση,γιατρους,θεραπεια οταν το προηγουμενο σκυλι μου εβγαλε καρκινο. Οπως ξαναεκανα στο παρελθον οταν ενα απο τα γατια που γυρναγαν στην αυλη μου δεν γεννησε καλα (εμεινε ενα γατακι μεσα) και ξαναπληρωσα για εγχειρηση-αφαιρεση γεννητικων οργανων. Προσεξε, οχι για γατι που ηταν στο σπιτι μου μεσα, για 1 απο τα 20 που γυρναγαν στην αυλη μου και το βρηκα πισω απο μια γλαστρα ετοιμο να πεθανει .

Οπως ειπα και πριν, η οδηγια στον κτηνιατρο ηταν " Να γινει καλα ανεξαρτητως κοστους" .

Επεξ/σία από linkin
  • Like 3
Δημοσ.

αυτο ηθελα να γραψω.ναι ολα αυτα που εγραφα ειχαν κοστος.

απλα θα επρεπε να πει οτι υπαρχει και η προταση β.δηλ. να κανεις αυτο και αυτο απλα θα ανεβει το κοστος.

απλα ηταν old school κατασταση...

@λινκιν ο ιδιος κτηνιατρος σου εκανε εγχειρηση,θεραπεια κτλ.?!

Δημοσ.

αυτο ηθελα να γραψω.ναι ολα αυτα που εγραφα ειχαν κοστος.

απλα θα επρεπε να πει οτι υπαρχει και η προταση β.δηλ. να κανεις αυτο και αυτο απλα θα ανεβει το κοστος.

απλα ηταν old school κατασταση...

@λινκιν ο ιδιος κτηνιατρος σου εκανε εγχειρηση,θεραπεια κτλ.?!

Ναι φιλε μου, ο ιδιος.

Δημοσ.

λινκιν οχι και συγγνώμη εκ μέρους μου αν το μετέφρασες έτσι  ., δεν ειχα κάποια πρόθεση,

Εγω απλά τοποθετήθηκα και περιέγραψα την εικόνα και την κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με τους παράγοντες που περικλείουν και εμπλέκονται με  τον Κτηνιατρικό κλάδο συμπεριλαμβανομένων ιδιοκτητών , ζώων και Κτηνιάτρων .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...