Προς το περιεχόμενο

Νέα τεχνολογία μπαταρίας με 60% παραπάνω ενέργεια στο ίδιο μέγεθος


marios32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Hitachi Maxell έχει αναπτύξει μια καινούρια τεχνολογία μπαταρίας που δίνει 60% παραπάνω ενέργεια στο ίδιο μέγεθος.Για να καταλάβετε για πόσο μεγάλη διαφορά μιλάμε, φανταστείτε μια μπαταρία χωρητικότητας 3200mAh στο μέγεθος μιας μπαταρίας 2000mAh. Είναι η πρώτη φορά που τα λόγια δεν είναι απλά υποσχέσεις, καθώς η τεχνολογία για την οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή, υπάρχει και δεν είναι θεωρία.

Εκτός από την 60% παραπάνω χωρητικότητα που προσφέρει η καινούρια τεχνολογία της Hitachi Maxel, λέγεται ότι επιβραδύνει την υποβάθμιση της μπαταρίας με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 

Ίσως να αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό για εσάς που διαβάζεται το άρθρο ; Οι Full HD οθόνες και οι quad/octa επεξεργαστές είναι τα ποιο επιβαρυντικά μέρη ενός smartphone στις μέρες μας όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι οι κατασκευαστές έχουν δύο επιλογές : να θυσιάσουν το μέγεθος της μπαταρίας για το πάχος και το μέγεθος της συσκευής ή το αντίστροφο. Με την τεχνολογία της Hitachi Maxell, δεν χρειάζεται πλέον να υφίσταται αυτός ο διχασμός των δύο επιλογών. Θα μπορεί ο κάθε κατασκευαστής να φτιάχνει τηλέφωνα με μικρό μέγεθος(πάχος) χωρίς να θυσιάζεται η διάρκεια της μπαταρίας.

 

Ενημέρωση σχετικά με την τεχνολογία της Hitachi Maxell:

 

Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα λόγω της δημιουργίας μιας καινούριας τεχνολογίας με τη δυνατότητα παρακολούθησης των κινήσεων των ιόντων λιθίου μέσα στην μπαταρία σε πραγματικό χρόνο.

Λόγω των ευρημάτων, έγινε εφικτό να προσδιοριστεί ποσοτικά η κατανομή αντιδράσεων των ιόντων λιθίου. Ουσιαστικά αυτό που κατάφερε η Hitatchi Maxell είναι η ανάπτυξη μιας μπαταρίας με δομή ικανή να ελαττώσει την στασιμότητα των ιόντων λιθίου με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την μεγαλύτερη χωρητικότητα στο ίδιο μέγεθος.

 

Άγνωστο είναι προς το παρόν πότε θα φτάσει στα χέρια των καταναλωτών η εν λόγω τεχνολογία, όμως ελπίζουμε να γίνει σύντομα.

 

Source.png Πηγή: techflow.gr

Επεξ/σία από marios32
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

λλά το άρθρο πραγματικά δε λεει τιποτα περισσοτερο από τον τίτλο.

 

Ακριβώς αυτό όμως! :P Άντε μακάρι να προχωρήσουμε και σ' αυτό το θέμα, διότι η αλήθεια είναι ότι στη μπαταρία όλα τα smartphones πάσχουν. Όλα όμως. Άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο, αλλά όλα έχουν τραγική διάρκεια μπαταρίας.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι το βασικο ειναι να γινει συντομα γιατι εδω και 10 χρονια ακουμε για μπαταριες οτι να νε και ολα ειναι Projects που δεν φτανουν ποτε σε εμας.βαρεθηκα να ακουω για μπαταριες με υδρογονο με νερο με πορτοκαλαδα με κοκακολα που κρατανε ενα μηνα και ναμην βλεπω τιποτα στην πραξη.ας ελπισουμε να γινει γρηγορα γιατι πραγματι οι μπαταριες πασχουν παντου.απο λαπτοπ μεχρι κινητα.

  • Like 20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμήν και πότε να φτάσει στα κινητά τέτοια αναβάθμιση στο μέρος της μπαταρίας.
Είναι μεγάλο θέμα η διάρκεια της μπαταρίας.

Παιδιά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, γιαυτό. 
Ξέρω ότι όλοι περιμένουν πως και πως να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα.

Edit:
Εδώ είναι το σημαντικό κομμάτι φίλε πουλινέ, υποτίθεται ότι δεν είναι όνειρο απατηλό, όπως πολλά χρόνια ακούγονται παρόμοιες ειδήσεις.

Double Edit:
Βρήκα πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία, θα τις δημοσιεύσω μόλις τις μεταφράσω.

Triple Edit:
Ενημερώθηκε όσο καλύτερα μπορούσα από μετάφραση αυτού του άρθρου που είναι η αρχική πηγή.
Όσοι θέλουν να μάθουν αναλυτικά τι και πως για την τεχνολογία καλύτερα να διαβάσουν το άρθρο.
Εγώ έγραψα το ζουμί της υπόθεσης πιστεύω.

Επεξ/σία από marios32
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ καλά νέα,

αλλά ενώ η είδηση αρχικά μου άνοιξε την όρεξη με το "η τεχνολογία για την οποία μιλάμε αυτή τη στιγμή, υπάρχει και δεν είναι θεωρία" στο τέλος με ξενέρωσε με το "Άγνωστο είναι προς το παρόν πότε θα φτάσει στα χέρια των καταναλωτών η εν λόγω τεχνολογία, όμως ελπίζουμε να γίνει σύντομα"

...επομένος στην ουσία θεωρία είναι ακόμα

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ξενερώνεις, είναι κάτι που από ότι φαίνεται έχει περάσει το στάδιο της έρευνας.

Αν και καταλαβαίνω πως το βλέπεις το θέμα, δεν το λές θεωρία όταν η έρευνα έχει τελειώσει και έχει φέρει αποτελέσματα.

Τώρα το πότε θα το δει ο κόσμος στα χέρια του, εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και συμφέροντα ;) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόκειται για βελτίωση υπάρχουσας τεχνολογίας που αν προσφέρει 60% αύξηση στο εργαστήριο ίσως να μπορέσει να υλοποιηθεί με τη μισή βελτίωση στην παραγωγή. Δεν είναι άσχημα λοιπόν.

 

Και μια που ανακοινώθηκε από μεγάλη εταιρεία του χώρου και όχι από ερευνητικό κέντρο ή (χειρότερα) από κάποια start up φαίνεται πραγματοποιήσιμη πρακτικά τεχνολογία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενώ το πέρασμα από της μπαταρίες καδμίου '90 NiCd στις μπαταρίες υδριδίου του μετάλλου NiMh '95, στις ιόντων λιθίου Li-Ion 2000  και μετέπειτα Li Polymer 2003 κράτησε λίγα χρόνια, για μία δεκαετία δεν έχουμε δει κάποια ριζική αλλαγή στην τεχνολογία των μπαταριών. Έχουμε βαλτώσει στην τεχνολογία λιθίου. Σίγουρα έχουν γίνει πιο φθηνές από ποτέ και τις βλέπουμε και στις πιο φθηνές συσκευές.

 

Στην περίπτωση της καινούρια μπαταρίας αν και δεν υπάρχουν λεπτομερειακά στοιχεία , υποθέτω πως δεν έχουμε να κάνουμε με καινούρια τεχνολογία , αλλά συνδυασμό ποιοτικότερης κατασκευής με καινοτόμο επεξεργαστή φόρτισης, εκφόρτισης της μπαταρίας.

 

Πλέον το κόστος  είναι ο επεξεργαστής που βρίσκεται σε  όλες τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου. Για αυτό βλέπουμε μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή μεταξύ αυθεντικών και μαϊμού μπαταριών με την ίδια χωρητικότητα. Αν όχι σε όλες, στις περισσότερες μη αυθεντικές μπαταρίες που πωλούνται στο ίντερνετ και ειδικευμένα καταστήματα  (π.χ. Δήσιος, γερμανός , e-shop.gr κ.τ.λ. ) υπάρχουν άγνωστης ποιότητας επεξεργαστές ελέγχου της μπαταρίας. Αυτό μειώνει τον αριθμό  κύκλων φορτίσεων και την χωρητικότητα πολύ γρηγορότερα. Γενικά θέλει πολύ προσοχή γιατί πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος. Σίγουρα οι πολύ φθηνές μαϊμού μπαταρίες είναι ύποπτες και πρέπει να αποφεύγονται. Χρειάζεται απαραίτητη επίβλεψη κατά την διάρκεια τις φόρτισης και τουλάχιστον μία φορά τον μήνα εκφόρτιση και φόρτιση της μαϊμού μπαταρίας. 

 

Όσοι έχουν βασικές γνώσεις ηλεκτροτεχνίας μπορούν προσεχτικά να αφαιρέσουν το κέλυφος της παλιάς αυθεντικής μπαταρίας να αποκολλήσουν την πλακέτα του κυκλώματος φόρτισης/εκφόρτισης και να την ξανακωλύσουν στην καινούρια μαϊμού μπαταρία. Το έχω κάνει αρκετές φορές. Σίγουρα απαιτείται προσοχή αλλά αξίζει την προσπάθεια. 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, είναι μια βελτίωση ήδη υπάρχουσας τεχνολογίας, αλλά είναι κάτι καινούριο.

Στο post #5 έχω δημοσιεύσει την αρχική πηγή btw, και είναι άκρως ενδιαφέρων, για μένα τουλάχιστον μιας και 60 % δεν είναι καθόλου μικρό ποσοστό και οι εφαρμογές που μπορεί να έχει είναι άπειρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα και ενα 30% θα με ενθουσιαζε μιας και το μεγαλυτερο αρνητικο στοιχειο στα smartphoνια ειναι η διαρκεια ζωης, με το 60% ειμαι υπερευχαριστημενος γιατι οπως προαναφερθηκε δεν υπηρξαν και πολλα breakthroughs τη τελευταια δεκαετια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τις καλύτερες ειδήσεις που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Θα είναι πραγματικά τεράστια η διαφορά της μπαταρίας αν αυτό φτάσει σε εμάς τους καταναλωτές

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αμην και ποτε.εχουμε <<βρωμισει>>ολο τον πλανητη με καθε λογης παλια  χαλασμενη η τελειωμενη μπαταρια.μονο και μονο για να κονομανε χρημα οι εταιρειες κατασκευης συσωρευτων.εδω και χρονια θα επρεπε να υπαρχουν μπαταριες που δεν θα τελειωναν σε λιγοτερο απο 10 χρονια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...