torq Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 ανοίγω το θέμα καθαρά από περιέργεια. συνάντησα χθες τυχαία 2 γνωστούς. ο ένας είχε τελειώσει ΤΕΙ πληροφορικής και ο άλλος ήταν στα τελειώματα. και μου είπαν ότι το σκεφτόταν να πάρουν αυτές τις πιστοποιήσεις τις cisco. δε ξέρω λεπτομέρειες.. είχα ακουστά για τη cisco ότι έχει όνομα, αλλά άτομα που έχουν τελειώσει πληροφορική να πάνε να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια της; είναι όντως τόσο καλά ή είναι αυτοί άσχετοι; σα να έχεις πτυχίο πληροφορικής και να πας να πάρεις το ECDL. (το έχω δει και αυτό)
SPANK Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 H cisco ειναι απο τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμος οσο αφορά τα δίκτυα υπολογιστών. H πιστοποίησεις που δίνει ειναι γύρω ακριβώς απο τα δίκτυα υπολογιστών και οτι αυτα περιλαμβάνουν, το πρώτο ειναι το CCNA μετα το CCNP και μερικές ακόμα ανάμεσα σε αυτες και κάποιες που ειδικεύονται στα ασύρματα δίκτυα, (καμία σχέση με ecdl άκυρο εντελώς) Γενικά ειναι πολύ καλή πιστοποίηση αν ασχολείσαι γενικά με πληροφορική η ειναι ο κλάδος σου γύρω απο τα δίκτυα, και αν δεις σε αγγελίες με δουλείες πάντα για πληροφορική συνήθως ζητάνε το CCNA αλλα προεραιτικά αλλοι υποχρεωτικά, γνώμη μου ειναι οτι αν σε ενδιαφέρει αυτος ο κλάδός και θέλεις να πάρεις και τις βάσεις η να μάθεις καινούργια πράγματα γύρω απο τα δίκτυα αξίζει με 1000.
Tmark Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Η Cisco έχει βγάλει αρκετές πιστοποιήσεις ανάλογα το επίπεδο.(CCNA-CCNP etc). Πλέον όμως ειδικά το CCNA το έχουν αρκετοί στον χώρο, οπότε δεν έχει την αξία που είχε πριν από 3-4 χρόνια..
torq Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 εγώ δεν ενδιαφέρομαι, δεν είμαι καν του χώρου. απλά μου φάνηκε περίεργο. σαν όνομα την ξέρω τη cisco. νόμιζα για κάποιον που έχει πτυχίο πληροφορικής είναι άχρηστο. και πάλι αυτά δε τα μαθαίνουν στη σχολή τους; τόσο υψηλό επίπεδο είναι; υπάρχει περίπτωση να πάει κάποιος για δουλειά με πτυχίο πληροφορικής και να του πούνε.. θέλουμε και το cisco, δε μας κάνεις;
Rabican Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 Δημοσ. 3 Απριλίου 2013 η cisco στην υλη των πιστοποιησεων της παρουσιαζει εννοιες και πρωτοκολλα του networking απο την αρχη και πως ειναι δομημενα και μετα στο πρακτικο κομματι τα εφαρμοζει πανω σε πλατφορμες δικες της. ετσι, ακομη και εαν δε θες να εχεις ενα router η ενα switch της cisco, απο την πιστοποιηση της μαθαινεις σε επαρκη βαθμο πως δουλευουν τα διαφορα routing protocols, το nat η το spanning tree και το trunking ουτως ωστε να μπορεις να τα εφαρμοσεις και σε devices αλλων κατασκευαστων. γιαυτο και εχουν τετοια αξια οι πιστοποιησεις της. επισης να εχεις κατα νου οτι εκτος απο τη γενικη κατευθυνση (routing & switching) υπαρχουν και concentrations στις πιστοποιησεις της. Service Provider, Voice, Security, Wireless και φυσικα σε όλα τα τα επιπεδα (απο το Α στο Ρ μεχρι και το ΙΕ - CCNA, CCNP, CCIE). Αντιστοιχα καποιος πληροφορικαριος μπορει να θελει να ασχοληθει με το κομματι systems οποτε να παρακολουθησει πιστοποιησεις της Microsoft, της Oracle, της Dell κ.ο.κ.
beastgr Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Δημοσ. 7 Απριλίου 2013 Τα πανεπιστήμια είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα και ως τέτοια δεν θα κάτσουν να σου μάθουν συγκεκριμένα πράγματα σε μια και μόνο τεχνολογία και ειδικά από μια και μόνο εταιρία. Το πιθανό είναι ότι οι φίλοι σου θα έχουν ήδη γενικές γνώσεις πάνω στο θέμα και να θέλουν να εξειδικευτούν συγκεκριμένα στη cisco. 1
QuantumWanderer Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Δημοσ. 9 Απριλίου 2013 Τα certifications πλέον έχουν σημαντική αξία, αλλά όχι ανώτερη από την εργασιακή εμπειρία. Καλό είναι όμως να ασχοληθεί κάποιος, καλύπτουν πολλά κενά σε όλους που νομίζουν ότι τα ξέρανε. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί με εργασιακή εμπειρία κόβονται στην εξέταση.
leonidas_fs Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Όπως είπε και ο beastgr απο πάνω, η εν λόγω πιστοποίηση είναι για να δείξει οτι ξέρεις πολύ καλα τα δίκτυα. Βέβαια η εργασιακή εμπειρία δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αυτη είναι η πικρή αλήθεια... Εχω πάει σε πολλά ακριβοπληρωμένα σεμιναρια, και οι αλήθεια είναι οιτ το 50-60% που λέγανε, το ήξερα απο την εμπειρία μου στην δουλεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα