Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλά δε ζητάμε απόδειξη γι'αυτό και όλοι κάνουν τους κινέζους

Αυτό ακριβώς.

Μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει να ζητήσω απόδειξη αφού έχω πληρώσει και να μην μου έχουν δώσει. Πολλές φορές δεν φέρνουν για διάφορους λόγους(ξέχασε ο σερβιτόρος ή είναι πάγια πολιτική του μαγαζιού), ζητάς απόδειξη και τέλειωσε η υπόθεση. Έχει επικρατήσει στην Ελλάδα ότι δεν είναι ανάγκη να ζητήσεις απόδειξη για να μην φανείς κακός.

Το θέμα είναι ότι είναι υποχρέωση του μαγαζιού να σου κόψει απόδειξη. Υπάρχει όμως και μεγάλη αδιαφορία από τους πελάτες. Σε περίπτωση που δεν κόψει απόδειξη, σχεδόν πάντα κανένας δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Είναι η νοοτροπία που υπήρχε πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό αλλά το θέμα είναι πότε.

• Like 1
  • Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόνο τους ντελίβερι στεναχωριέμαι όταν τους ταλαιπωρώ να γυρίσουν πίσω με την απόδειξη. Τους άλλους λατρεύω να τους βλέπω να με κυνηγάνε.

καλά τους κάνεις,

τους έχω βαρεθεί όλους αυτούς που προκειμένου να γεμίσουν την τσέπη τους, πλήττουν το γενικό καλό.

Δημοσ.

λαμόγια οι φοιτητές;

γιατί;

Τι γιατι? Γιατι σε κομπινες τυπου "δεν το πηρα, δεν το παραγγειλα αρα δεν το πληρωνω" ή ακομα και να σε φεσωσει (εχω πληρωσει απο την τσεπη απειρα φραγκα απο φοιτητες που την εκαναν εκει που δεν κοιταγα) ειναι number one (με διαφορα) υπευθυνος. Το παραπανω φυσικα συμβαινει γιατι σχεδον κανεις τους δεν εχει ριξει αιμα και ιδρωτα για να δει πως βγαινουν αυτα τα λιγοστα φραγκα που θα σε φεσωσει.
  • Like 2
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς.

Μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει να ζητήσω απόδειξη αφού έχω πληρώσει και να μην μου έχουν δώσει. Πολλές φορές δεν φέρνουν για διάφορους λόγους(ξέχασε ο σερβιτόρος ή είναι πάγια πολιτική του μαγαζιού), ζητάς απόδειξη και τέλειωσε η υπόθεση. Έχει επικρατήσει στην Ελλάδα ότι δεν είναι ανάγκη να ζητήσεις απόδειξη για να μην φανείς κακός.

Το θέμα είναι ότι είναι υποχρέωση του μαγαζιού να σου κόψει απόδειξη. Υπάρχει όμως και μεγάλη αδιαφορία από τους πελάτες. Σε περίπτωση που δεν κόψει απόδειξη, σχεδόν πάντα κανένας δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Είναι η νοοτροπία που υπήρχε πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό αλλά το θέμα είναι πότε.

εμένα δεν είναι ότι δε με νοιάζει, βράζω από μέσα μου, αλλά δυστυχώς δε μιλάω από την ακατανίκητη ανάγκη να είμαι πάντα αρεστή. 

Αλλά πλέον, δε με νοιάζει, δε θέλω να είμαι αρεστή, ας γίνω αντιπαθητική

Δημοσ.

50 εκαναν 50 πληρώσαμε

έκοψε απόδειξη για 25

λάθος κατάλαβα.

εγώ συνήθως όταν δεν παίρνω απόδειξη πληρώνω λιγότερο από την αξία του προϊόντος.

παπούτσια 140ευρω τα πλήρωσα 99ευρω

Δημοσ.

Τι γιατι? Γιατι σε κομπινες τυπου "δεν το πηρα, δεν το παραγγειλα αρα δεν το πληρωνω" ή ακομα και να σε φεσωσει (εχω πληρωσει απο την τσεπη απειρα φραγκα απο φοιτητες που την εκαναν εκει που δεν κοιταγα) ειναι number one (με διαφορα) υπευθυνος. Το παραπανω φυσικα συμβαινει γιατι σχεδον κανεις τους δεν εχει ριξει αιμα και ιδρωτα για να δει πως βγαινουν αυτα τα λιγοστα φραγκα που θα σε φεσωσει.

αυτοί είναι μαλάκες, που δεν πληρώνουν

λάθος κατάλαβα.

εγώ συνήθως όταν δεν παίρνω απόδειξη πληρώνω λιγότερο από την αξία του προϊόντος.

παπούτσια 140ευρω τα πλήρωσα 99ευρω

ναι αλλά μετά πληρώνεις το χαράτσι της ΔΕΗ

μη νομίζεις ότι τα κερδίζεις αυτά τα λεφτά

στην καλύτερη θα πληρώσεις ένα χαράτσι στο κράτος, στη χειρότερη δε θα έχεις δουλειά γιατί η ανεργία είναι στα ύψη

Όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα

κι εγώ που δε ζητάω αποδείξης για να φαίνομαι καλή

• Like 2
Δημοσ.

<p>Ρε παιδιά μονο εγώ κάνω το λάθος και πληρώνω πρώτα και μετά ΑΝ είναι σου δίνουν την απόδειξη?</p>

<p>Πώς παίρνεις τα λεφτά σου πίσω σε αυτήν την περίπτωση?</p>

<p>Με ξύλο? :P</p>

Κανονικά το κάθε κατάστημα είναι υποχρεωμένο πρώτα να σου δίνει απόδειξη και μετά να πληρώνεις.

Άλλο αν όλοι περιμένουν να πάρουν λεφτά πρώτα για να δούμε τι ρέστα πρέπει να σου δώσουν.

Πάντως σε όλες σχεδόν τις καφετέριες, σου φέρνουν απόδειξη όταν έρχεται η παραγγελία. Εγώ ζητάω μόλις έρθει η παραγγελία αν δεν μου δώσουν.

Αν είμαι δε φαγάδικο - ταβέρνα δεν ζητάω λογαριασμό στο τελος, αλλά απόδειξη για να σας πληρώσω... Ποτέ με αυτό τον τρόπο δεν μου έχουν δώσει το κλασικό ταρβενοχαρτο με την παραγγελία, όπως έκαναν παλιά.

• Like 1
Δημοσ.

Και γιατι δεν παει ο σερβιτορος με την αποδειξη στο χερι και να ζητησει τα λεφτα εκεινη τη στιγμη ?

• Like 1
Δημοσ.

ναι αλλά μετά πληρώνεις το χαράτσι της ΔΕΗ

μη νομίζεις ότι τα κερδίζεις αυτά τα λεφτά

στην καλύτερη θα πληρώσεις ένα χαράτσι στο κράτος, στη χειρότερη δε θα έχεις δουλειά γιατί η ανεργία είναι στα ύψη

Όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα

κι εγώ που δε ζητάω αποδείξης για να φαίνομαι καλή

ναι, απλά πλέων ισχύει ο νόμος του ''σώσε το τομάρι σου''

• Like 1
Δημοσ.

πάντως χαίρομαι γιατί βλέπω ότι πολλοί από σας ζητάτε απόδειξη,

Μπράβο!

ναι, απλά πλέων ισχύει ο νόμος του ''σώσε το τομάρι σου''

νομίζεις ότι το σώζεις

το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε την αίσθηση οτι αυτά τα λεφτα θα πάνε σε έναν κοινό κουμπαρα ο οποίος θα είναι για τα έξοδα όλων μας.

και πως να το πιστεύουμε αυτό όταν όντως δεν χρησιμοποιούνται τα λεφτα του κράτους για έργα και υποδομές....

Πρέπει  να καταλάβουμε ομως ότι όπως σε μια συγκατοίκηση υπάρχει ένα κοινό ταμείο για τα έξοδα του σπιτιού στο οποίο όλοι συμμετέχουν έτσι και με τους φόρους όταν κλέβεις με φοροδιαφυγή, κλέβεις ουσιαστικά από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Φυσικά, θα πρέπει να απαιτήσουμε αυτα τα χρηματα όντως να χρηματοδοτούν δραστηριότητες που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής όλων των πολιτών και όχι να πηγαίνουν στις τσέπες δημάρχων και πολιτικών.

Δημοσ.

αυτοί είναι μαλάκες, που δεν πληρώνουν

Μαλακες, ξεμαλακες ειναι οι περισσοτεροι που το κανουν. Θεωρω πως τα τελευταια 3 χρονια -αμεσης- εμπειριας μου με αυτους οτι εχω αρκετη πειρα για να το παιζω κερβερος απο πανω τους. Εσενα πως θα σου φαινοταν να δουλευες σερβιτορα και ενα τραπεζακι 25-30 ευρω λογαριασμο να την εκανε με ελαφρα τα οποια θα τα πληρωνες εσυ απο την τσεπη σου ή με την δικαιολογια οτι επειδη δεν εφερες αποδειξη "δεν πληρωνω" (οπου και παλι εσυ θα τα πληρωσεις απο την τσεπη σου)?
Δημοσ.

Ειναι απλα πραγματα,την επομενη φορα που θα παρεις χαμπαρι  πως το μαγαζι  δεν κοβει αποδειξεις,ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΣ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ.

Και αμα προκειτε να περασεις θα ειναι για να σπασεις στο ξυλο πελατες,γιατι ειναι ζωα,ναι ΖΩΑ που δινουν λεφτα σε τετοιους Μ-Α-Λ-Α-Κ-Ε-Σ,γιατι αμα δεν υπηρχαν αυτα τα ΖΩΑ,οι Μ-Α-Λ-Α-Κ-Ε-Σ θα τα ειχαν κλεισει τα μπουρδελομαγαζα τους και θα ηταν στην ουρα του ΟΑΕΔ(ετσι και αλλιως οι περισσοτεροι της εστιασης και λοιπων μαφιοζικων τυπου λειτουργιας μαγαζιων στην ουσια ειναι αχρηστοι που δεν θα ειχαν στο ηλιο μοιρα).Το κωλοκρατος μας ειναι ενα μπουρδελο και μισο,μην περιμενετε τιποτα απο αυτο...

-Ειμαι και εγω απο αυτους τους ''γυφτους'' που ζητανε αποδειξη τα 7-8 ευρω αρχοντες....

• Like 11
Δημοσ.

Και γιατι δεν παει ο σερβιτορος με την αποδειξη στο χερι και να ζητησει τα λεφτα εκεινη τη στιγμη ?

Γιατι υπαρχουν αρκετα μαγαζια που εχουν πολιτικη ο πελατης να μην πληρωνει πριν να το ζητησει ο ιδιος. Τουλαχιστον προς το παρον. Δεν ειναι ολα τα μαγαζια κλαμπακια.
Δημοσ.

Μαλακες, ξεμαλακες ειναι οι περισσοτεροι που το κανουν. Θεωρω πως τα τελευταια 3 χρονια -αμεσης- εμπειριας μου με αυτους οτι εχω αρκετη πειρα για να το παιζω κερβερος απο πανω τους. Εσενα πως θα σου φαινοταν να δουλευες σερβιτορα και ενα τραπεζακι 25-30 ευρω λογαριασμο να την εκανε με ελαφρα τα οποια θα τα πληρωνες εσυ απο την τσεπη σου ή με την δικαιολογια οτι επειδη δεν εφερες αποδειξη "δεν πληρωνω" (οπου και παλι εσυ θα τα πληρωσεις απο την τσεπη σου)?

καλά δε νομίζω να είναι και ο κανόνας να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν

μάλλον η εξαίρεση..

και όπως είπα αυτό είναι μαλακία, αλλά όπως είπε και κάποιο άλλο παιδί, πήγαινέ τους την απόδειξη για να μην μπορούν να πουν κάτι..

Δημοσ.

Γιατι υπαρχουν αρκετα μαγαζια που εχουν πολιτικη ο πελατης να μην πληρωνει πριν να το ζητησει ο ιδιος. Τουλαχιστον προς το παρον. Δεν ειναι ολα τα μαγαζια κλαμπακια.

Και καπου εκει στην πορεια και αναμεσα στα ποτα να χαθει και το μετρημα και να μην φερουν και αποδειξη.Δεν νομιζω να το κανουν απο σεβασμο στο πελατη , ουτε θα διαμαρτυρηθει ο πελατης αν ξερει οτι ειναι γενικοτεερρη πολιτικη.Ας ρουφηξουν το ρισκο του φεσιου τοτε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...