ikaruga24 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δεν είναι δικαιολογία αυτή για να μην τα κάνεις όλα πουτ@να αν γίνει το σκηνικό που περιγράφω παραπάνω. Δηλαδή αν έχει συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης με εσένα, να πληρώνεσαι το ΦΠΑ που θα καταφέρεις να κλέβεις από τα ποτά, aka για κάθε απόδειξη που θα γλυτώνεις από κάθε ποτό,, να τσεπώνεις 23%, εμείς θα σκεφτόμαστε ότι κανείς δεν θέλει να είναι σερβιτόρος και ότι εντάξει μωρά, ΠΛΗΡΩΝΩ εγώ ο μλκας 23% ακριβότερο ένα προϊόν για να τα παίρνει ο σερβιτόρος? Και γιατί να μην τα κρατήσω εγώ στην τσέπη μου, μλκας είμαι? Καταγγελία και απόλυση. Όση ανάγκη κι αν έχεις, υπάρχει και η γμημένη η αξιοπρέπεια πάνω απ' όλα. Αυτες τις φανταστικες ιστοριες που λες απο που προκυπτουν? Οι εργαζομενοι ειτε βγαλει αποδειξη το μαγαζι ειτε δεν βγαλει παλι με 2.5-3 ευρω την ωρα θα πληρωνονται. Δεν κερδιζουν τιποτα απο την ολη ιστορια. Ποιος σου ειπε εσενα οτι ο σερβιτορος παιρνει μερτικο απο μη εκδοση αποδειξης? 3 χρονια δουλευω στον κλαδο και εχω περασει απο απειρα μαγαζια, πουθενα δεν το ειδα. Καταγγελειες κανε οσες θες κατα του καταστηματος. Εμενα δεν με κοφτει. Ειτε κανεις ειτε δεν κανεις εγω παλι 2.5-3 ευρω θα παιρνω την ωρα.
NinjaMan Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 ασε με να μαντεψω. δαπιτης υπευθυνος οργανωσης παρτυ στο τει ανω κωλοτεροριστας Πνίγηκα ρε!! Χαχαχαχα...! Α ρε Ντινάρα έχεις χιούμορ και για αυτόν και μόνο τον λόγο +1. Δυστυχώς όμως πέφτεις πολύ έξω. Και όπως είπα επειδή μου αρέσει να απολαμβάνω την ανωνυμία που μου προσφέρει το internet δεν θα αποκαλύψω το πρόσωπό μου.
livewire Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Καλησπέρα. Το πράγμα είναι τραγικά απλό. Ζητήστε την απόδειξη που δικαιούστε όσο πιο ανθρώπινα γίνεται και θα την πάρετε. Δε χρειάζεται να γίνεστε ζόμπι. Βγαίνετε έξω και ψωνίζετε για να περάσετε καλά και να ψυχαγωγηθείτε. Μη βγάζετε κακοψυχία. Έχω δει πελάτες, νέους ανθρώπους, όχι θείτσες μουτζαχεντίν, ούτε γυμνασιόπαιδα μαγκάκια, ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, να ζητάνε γαβγίζουν σε αμήχανο σερβιτόρο για την έλλειψη απόδειξης για το έβδομο ποτό ξερωγώ(τη στιγμή που οι υπόλοιπες επιμέρους αποδείξεις είχαν κοπεί κανονικά και βρίσκονταν στο τραπέζι), λες και πήγε να τους πάρει το i-phone από την τσάντα*!!! Χαλαρώστε λίγο. Ας μην τρωγόμαστε μεταξύ μας, επειδή κάποιοι υπερμεγέθεις εγκέφαλοι αποφάσισαν να μας τρολλάρουν, βάζοντάς μας να βγάλουμε την άκρη μόνοι μας. Πληροφοριακά, ο σερβιτόρος έχει κάθε λόγο να είναι σωστός στο θέμα των αποδείξεων, γιατί αυτός έχει να αποκομίσει όφελος παύλα επιβράβευση παύλα φιλοδώρημα από ένα αποτελεσματικό-ικανοποιητικό σερβίρισμα, το οποίο ξεκινάει από το "καλημέρα" και τελειώνει στο "ορίστε τα ρέστα σας. ευχαριστούμε!" Συν ό,τι είπε ο ikaruga, όσον αφορά την οπτική γωνία του σερβιτόρου. Από την πλευρά του επιχειρηματία, δεν ξέρω, αλλά εγώ δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση κάποιου που έχει ξεκινήσει την επιχείρησή του με το δεδομένο του 9 και 11% ΦΠΑ για τρόφιμα και ποτά και να βρίσκεται από τη μια στιγμή στην άλλη να πρέπει να δίνει το ένα τέταρτο του τζίρου του στο κράτος. Πάντως, δεν θα κατέφευγα εύκολα σε δηλώσεις του τύπου "Στα αρκίδια μου για το λακαμά! Να το κλείσει το μπουρδελάκι του!~!!" Ως πελάτης, γιατί όλοι είμαστε πελάτες πέρα από κάθε άλλη ιδιότητα, λειτουργώ κατά περίπτωση. Σε επιχειρήσεις που λειτουργούν με μεγάλο ποσοστό κέρδους, όπως είναι ο καφές, επώνυμα ρούχα κ.α., θέλω την απόδειξη. Δεν απαιτώ. Αν δεν την λάβω, ρίχνω Χ. Αν την πάρω αβίαστα, επιβραβεύω. Σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, λειτουργώ κατά περίπτωση. πχ σε μαγαζιά που συχνάζω και ξέρω ότι υπάρχει δυσκολία, αλλά και αγνή πρόθεση, μπορεί μέχρι και να ενημερώσω ότι δεν χρειάζομαι απόδειξη. Inb4 burn the pariah! (*) Σχήμα λόγου, φυσικά. H θέση του i phone δεν είναι μέσα στην τσάντα, αλλά πάνω στο τραπέζι
bluesattack Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Παντως χαιρομαι που δειχνετε το πραγματικο σας προσωπο μερικοι. Ευχομαι και στα δικα σας οταν τα λεφτα του μπαμπακα ή οι δουλειες σας πατωσουν (για οσους σκεφτονται με τον ιδιο τροπο σαν τον δικο σου). Οχι απλα δεν τρωμε το δουλεμα μερικων.Ουτε μπορω να φανταστω που θα εφθαναν για αυτο το '' 3 και 60 '' μεροκαματο τους μερικοι.Και αν η παρεα ηταν μεγαλη και γεροδεμενη ? Αν ο πελατης ηταν μονος του αλλα εξω απο το μαγαζι τον περιμενε παρεα ? Εσυ τι θα εκανες για αυτο το μεροκαματο ? Και ποιος ειπε οτι ο πελατης δεν μαζευει αποδειξεις ? Σας ειπε κανεις οτι ειναι πλουσιος η οτι η εφορια τον προσπερναει αυτον ?
MJBulls23 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Πάντως η πινακίδα που υπάρχει τώρα τελευταία σε κάθε κατάστημα λέει συγκεκριμένα: "Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)" Αυτό εγώ με το φτωχό μου το μυαλό το αντιλαμβάνομαι ως "σαν καταναλωτής έχω δικαίωμα να αρνηθώ να πληρώσω αν το κατάστημα αρνηθεί να μου δώσει απόδειξη". Και όχι ως "έχω δικαίωμα να σηκωθώ και να φύγω χωρίς να πληρώσω εφόσον δεν μου φέρουν απόδειξη στο σερβίρισμα". Ναι, από το 2009 το κατάστημα έχει υποχρέωση να φέρνει απόδειξη με κάθε σερβίρισμα, αλλά πουθενά δεν έχω δει το ότι "ο πελάτης έχει το δικαίωμα να σηκωθεί και να φύγει αν δεν λάβει απόδειξη με το σερβίρισμα". Κατά την ταπεινή μου άποψη ο φοιτητής παρερμήνευσε το τι λέει η πινακίδα προκειμένου να μην πληρώσει. Ειναι ομως λαθος η ταπεινη σου αποψη. Παμε ξανα(το CTRL+C+V ειναι σπουδαιο πραγμα για ανθρωπους που δεν εχουν την ικανοτητα να κατανοησουν κατι οταν το διαβασουν μια φορα): Eαν πας σε μια καφετερια, καθησεις σε ενα τραπεζι, παραγγειλεις καφε και σου φερουν καφε χωρις αποδειξη, τοτε εαν τον πιεις και φυγεις(βεβαια το ηθικα σωστο ειναι να τους ζητησεις μια φορα να σου φερουν αποδειξη-και οχι να καθεσαι να τους παρακαλας οπως προτεινει ο NinjaMan) δεν υπαρχει κανενα προβλημα νομικο για εσενα. Η συναλλαγη εγινε κανονικα. Πηγες εκει και το καταστημα του χαρισε εναν καφε. Καμια παρατυπια, καμια παρανομια. Αν πας δηλαδη σε ενα μαγαζι και σου φερουν καποια αγαθα, τοτε εαν δεν σου δωσουν αποδειξη και εσυ τα καταναλωσεις(και προφανως δεν πληρωσεις αφου δεν σου εφεραν αποδειξη) τοτε δεν φταις εσυ αν φυγεις χωρις να πληρωσεις αλλά ο "πωλητης"(ιδιοκτητης του μαγαζιου) που σου εδωσε αγαθα δωρεαν. Για αυτο πρεπει την ωρα που σου φερνει τα αγαθα να σου δινει την αποδειξη της συναλλαγης και εσυ για ανταλλαγμα επι των αγαθων να του δινεις τα χρηματα. Εσυ ελαβες τα αγαθα, ο ιδιοκτητης τα χρηματα και το κρατος γνωριζει επι της συναλλαγης. Απλα πραγματα.... Επισης επρεπε να αναρωτηθεις εαν εχεις το δικαιωμα να αναπνεεις τζαμπα το οξυγονο του εκαστοτε μαγαζιου αφου δεν το εχεις δει πουθενα γραμμενο.... 1
De@th L0rd Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Αμα εσυ πληρωνεις τους αβασταχτους φορους εκεινος πληρωνει τους ιδιους φορους +υπαλληλους +φορους για το μαγαζι χαρατσια εκτακτο φπα κτλ.αμα τελειωσαν του μπαμπακα τα λεφτα να μην πας να πιεις καφε η αποδειξη η δικια σου θα σωσει την ελλαδα..... ελα να συζητησουμε οταν σου προτεινουν καμια εκπτωσαρα σε παπουτσια η ρουχα να σε δω εκει μαγκα. Λοιπόν αν κ οι δύο πρακτικές μη έκδοσης απόδειξης είναι κακές για το κοινωνικό σύνολο οφείλω να τις διαφοροποιήσω. Θα χρησιμοποιήσω απλά παραδείγματα κ συναφή με το φόρουμ. Λοιπόν κατεβαίνω στο Μαγαζί Υπολογιστών της γειτονιάς ψάχνοντας μητρική. Αυτή που έχω μπανίσει από το σκρούτζ κάνει 100 ευρώ σχεδόν παντού μαζί με το ΦΠΑ. Λέω στον μάγκα είναι ακριβή, καμια καλύτερη τιμή δε γίνεται; Μου λέει 87 ευρώ χωρίς ΦΠΑ χωρίς απόδειξη. Ωραία; ΔΕΝ τσέπωσε το ΦΠΑ. Μετά για να εγκαινιάσω την αγορά της μητρικής μου πάω στη Καφετέρια μαζί με τον κολλητό και του λέμε πιάσε 2 καφέδες αβανταντορτσίνο (5 ευρώ ο καθένας, ακριβά γούστα). Φέρνει καφέδες δε φέρνει απόδειξη, μας λέει 10 ευρώ. Κανονικά έπρεπε 8,70 εφόσον γλίτωσε το ΦΠΑ. Αλλά το λαμόγιο ο καφετεριούχος ΤΣΕΠΩΝΕΙ και το ΦΠΑ , δεν τον αποδίδει στο κράτος κ δεν εκδίδει απόδειξη ΚΑΙ δεν κάνει εκπτωση στον πελάτη. Είναι μια σημαντική διαφορά νομίζω, γιατί τόσα χρόνια έτσι δουλεύουν κ πάντα το κέρδος βγαίνει στον καφέ κ σε κανένα άλλο είδος. 1
pournaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Ειναι ομως λαθος η ταπεινη σου αποψη. Παμε ξανα(το CTRL+C+V ειναι σπουδαιο πραγμα για ανθρωπους που δεν εχουν την ικανοτητα να κατανοησουν κατι οταν το διαβασουν μια φορα): Eαν πας σε μια καφετερια, καθησεις σε ενα τραπεζι, παραγγειλεις καφε και σου φερουν καφε χωρις αποδειξη, τοτε εαν τον πιεις και φυγεις(βεβαια το ηθικα σωστο ειναι να τους ζητησεις μια φορα να σου φερουν αποδειξη-και οχι να καθεσαι να τους παρακαλας οπως προτεινει ο NinjaMan) δεν υπαρχει κανενα προβλημα νομικο για εσενα. Η συναλλαγη εγινε κανονικα. Πηγες εκει και το καταστημα του χαρισε εναν καφε. Καμια παρατυπια, καμια παρανομια. Αν πας δηλαδη σε ενα μαγαζι και σου φερουν καποια αγαθα, τοτε εαν δεν σου δωσουν αποδειξη και εσυ τα καταναλωσεις(και προφανως δεν πληρωσεις αφου δεν σου εφεραν αποδειξη) τοτε δεν φταις εσυ αν φυγεις χωρις να πληρωσεις αλλά ο "πωλητης"(ιδιοκτητης του μαγαζιου) που σου εδωσε αγαθα δωρεαν. Για αυτο πρεπει την ωρα που σου φερνει τα αγαθα να σου δινει την αποδειξη της συναλλαγης και εσυ για ανταλλαγμα επι των αγαθων να του δινεις τα χρηματα. Εσυ ελαβες τα αγαθα, ο ιδιοκτητης τα χρηματα και το κρατος γνωριζει επι της συναλλαγης. Απλα πραγματα.... Επισης επρεπε να αναρωτηθεις εαν εχεις το δικαιωμα να αναπνεεις τζαμπα το οξυγονο του εκαστοτε μαγαζιου αφου δεν το εχεις δει πουθενα γραμμενο.... Με μια μικρη διευκρινηση. Καθαρα νομιμα, ακομη και να στον κερασει ο μαγαζατορας τον καφε, πρεπει να κοψει αποδειξη με εκπτωση 100%. Το να μην κοψει αποδειξη εστω και με μηδενικο κοστος ειναι εξ αρχης παρανομο. 1
ikaruga24 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Οχι απλα δεν τρωμε το δουλεμα μερικων.Ουτε μπορω να φανταστω που θα εφθαναν για αυτο το '' 3 και 60 '' μεροκαματο τους μερικοι.Και αν η παρεα ηταν μεγαλη και γεροδεμενη ? Αν ο πελατης ηταν μονος του αλλα εξω απο το μαγαζι τον περιμενε παρεα ? Εσυ τι θα εκανες για αυτο το μεροκαματο ? Και ποιος ειπε οτι ο πελατης δεν μαζευει αποδειξεις ? Σας ειπε κανεις οτι ειναι πλουσιος η οτι η εφορια τον προσπερναει αυτον ? Φιλε δεν πας να κανεις τον καμποσο σε καποιο καταστημα της νυχτας οπως εκανε ο φοιτητακος με τα λεφτα του μπαμπακα. Ας ειναι οσο γεροδεμενοι θελει, ας ειναι οσα ατομα θελουν, με νυχτα δεν τα βαζεις. Με τετοια μαγαζια δεν τα βαζεις ουτε κανεις τον μαγκα. Απλα απεχεις και δεν πατας. Μπορουμε να αναλυουμε επι ωρες την ηλιθιοτητα του φοιτητη (και των απανταχου φοιτητων που νομιζουν οτι επειδη ο μπαμπακας πληρωνει θα κανουν το δικο τους) για το συμβαν αλλα δεν νομιζω οτι εχει καποια σημασια. Και οι θειτσες απο τα ανω Πετραλονα ξερουν οτι με μαφιοζους δεν τα βαζεις. Απο εκει και περα η κακια που βγαζεις προς καθε εργαζομενο σε ολοκληρο τον κλαδο ειναι ανησυχιτικη και να το κοιταξεις γιατι θα βρεθεις προ εκπληξεων. Το οτι τωρα σε πληρωνει ο μπαμπακας για να κανεις το γουστο σου και το κεφι σου και συναμα να το παιζεις ιστορια "δεν με νοιαζει, χεστηκα για τον σερβιτορο, να παραιτηθει να βρει μια αξιοπρεπης δουλεια" και αλλα τετοια το λιγοτερο αστεια μιας και μιλας εκ του ασφαλους. Τωρα το τι θα εκανα εγω στη θεση του σερβιτορου? Οτι κανω τα τελευταια 3 χρονια. Πληρωνω τις "μαγκιες" σας. Και δεν μιλαμε για μικροποσα, μιλαμε για ολοκληρες μερες επι μερων δωρεαν εργασιας προς τον εκαστοτε εργοδοτη μου. Αφου λοιπον εσενα δεν σε ενδιαφερει σε ποιον κανεις ζημια με τη σταση σου τοτε λυπαμαι αλλα καποια στιγμη προβλεπω οτι θα εισαι και εσυ ενας απο τους επομενους φοιτητες που του "εσπασαν τα μουτρα" γιατι δεν πληρωσε στο Χ μαγαζι.
Ntinaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Αμα εσυ πληρωνεις τους αβασταχτους φορους εκεινος πληρωνει τους ιδιους φορους +υπαλληλους +φορους για το μαγαζι χαρατσια εκτακτο φπα κτλ.αμα τελειωσαν του μπαμπακα τα λεφτα να μην πας να πιεις καφε η αποδειξη η δικια σου θα σωσει την ελλαδα..... ελα να συζητησουμε οταν σου προτεινουν καμια εκπτωσαρα σε παπουτσια η ρουχα να σε δω εκει μαγκα. αμα δε βγαινει μπορει να το κλεισει,και να παει στη παραλια να πουλαει κουλουρια και τυροπιτες. 1
bluesattack Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Φιλε δεν πας να κανεις τον καμποσο σε καποιο καταστημα της νυχτας οπως εκανε ο φοιτητακος με τα λεφτα του μπαμπακα. Ας ειναι οσο γεροδεμενοι θελει, ας ειναι οσα ατομα θελουν, με νυχτα δεν τα βαζεις. Με τετοια μαγαζια δεν τα βαζεις ουτε κανεις τον μαγκα. Απλα απεχεις και δεν πατας. Μπορουμε να αναλυουμε επι ωρες την ηλιθιοτητα του φοιτητη (και των απανταχου φοιτητων που νομιζουν οτι επειδη ο μπαμπακας πληρωνει θα κανουν το δικο τους) για το συμβαν αλλα δεν νομιζω οτι εχει καποια σημασια. Και οι θειτσες απο τα ανω Πετραλονα ξερουν οτι με μαφιοζους δεν τα βαζεις. Απο εκει και περα η κακια που βγαζεις προς καθε εργαζομενο σε ολοκληρο τον κλαδο ειναι ανησυχιτικη και να το κοιταξεις γιατι θα βρεθεις προ εκπληξεων. Το οτι τωρα σε πληρωνει ο μπαμπακας για να κανεις το γουστο σου και το κεφι σου και συναμα να το παιζεις ιστορια "δεν με νοιαζει, χεστηκα για τον σερβιτορο, να παραιτηθει να βρει μια αξιοπρεπης δουλεια" και αλλα τετοια το λιγοτερο αστεια μιας και μιλας εκ του ασφαλους. Τωρα το τι θα εκανα εγω στη θεση του σερβιτορου? Οτι κανω τα τελευταια 3 χρονια. Πληρωνω τις "μαγκιες" σας. Και δεν μιλαμε για μικροποσα, μιλαμε για ολοκληρες μερες επι μερων δωρεαν εργασιας προς τον εκαστοτε εργοδοτη μου. Αφου λοιπον εσενα δεν σε ενδιαφερει σε ποιον κανεις ζημια με τη σταση σου τοτε λυπαμαι αλλα καποια στιγμη προβλεπω οτι θα εισαι και εσυ ενας απο τους επομενους φοιτητες που του "εσπασαν τα μουτρα" γιατι δεν πληρωσε στο Χ μαγαζι. Παραλληρημα πραγματικο.Και καπου εδω σταματαει η κουβεντα.Τα παραπονα σας στην εφορια και για οσους σκοπευουν να κανουν τους καμποσους στην δικαιοσυνη.
spacefart Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 πολυ τεστοστερονη στο Insomnia γιαυτο δε μπαινει να γραψει ο Chuck norris , επειδη φοβαται τους αντρακλες που εχουμε μαζεψει! 1
Ntinaras Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 ρεαλιστικο ειναι αυτο που γραφει,για μενα η καλυτερη λυση ειναι να μη ξαναπατησω σε πορνομαγαζα και αυτο κανω. επιβιωνω και χωρις αυτα.
bluesattack Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Τωρα το τι θα εκανα εγω στη θεση του σερβιτορου? Οτι κανω τα τελευταια 3 χρονια. Πληρωνω τις "μαγκιες" σας. Τα παραπονα σου στον εργοδοτη σου 2
ntinosterpsis Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Οτι και να κανουμε αμα εισαι γυφτος τζαμπατζης....μονο την παρτη σας κοιτατε...ο ενας λεει μην δουλευεις...ο αλλος λεει να κλεισεις το μαγαζι ειναι δυνατον? Αμα δεν υπαρχουν μαγαζια να κινησουν χρημα πως θα πληρωθεις εσυ μαγκα γαμαουα που θειγεσαι γιατι δεν σου δωσανε αποδειξει και επαναστατεις και τιμωρεις το καταστημα φευγοντας αφου εχεις πει πρωτα το καφεδακι σου.Αφου ειστε νομοταγης οταν παρκαρετε παρανομα να πηγαινετε στο τμημα και να πληρωνετε ετσι το κρατος θα παρει τα πανω του και οχι απο τα 70 80 λεπτα απο τον ΦΠΑ της φραπας σας.
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Η λύση είναι να κόβονται οι αποδείξεις. Είναι τόσο απλό, όσο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα