naftis Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Ηθικο διδαγμα? Οτι ο νομος ειναι ουσιαστικα μη εφαρμοσιμος και ενα παραπανω οταν μιλαμε για διασκεδαστηρια καθε τυπου (που εχουν ασφαλεια). Δεν ηταν απο την πρωτη στιγμη που τον σκεφτηκαν και ηδη σαν καταναλωτης εχω σκεφτει απειρους τροπους "κλεψιματος" που θα μπορουσαν να συμβουν απο το πουθενα και ειδικα σε τετοια μαγαζια. Δεν θα παρω το μερος του φοιτητη γιατι ξερω καλα ποσο λαμογια ειναι (αν μη τι αλλο μαζι τους ασχολουμαι ως πελατες τα τελευταια χρονια) και ειναι εξισου πιθανο να εκαναν πουστια και οι ιδιοι οσο πιθανο ειναι να μην εκοψε αποδειξεις το Χ μαγαζι. Σε καθε περιπτωση για αλλη μια φορα να πουμε οτι ο νομος ειναι γελοιος, δεν εφαρμοζεται απο κανεναν πλην αρμοδιων αρχων και καλα θα κανουν ορισμενοι desperados μαγκες τυπου "δεν πληρωνω γιατι δεν μου εδωσες αποδειξη" τουλαχιστον να σκεφτουν λιγο πριν κανουν την μαλακια. Λαμόγιο δεν είναι ο φοιτητής. Κλέφτης, φοροκλέπτης για την ακρίβεια, είναι ο καταστηματάρχης (αυτός χαράζει την πολιτική) και ο σερβιτόρος τσιράκι του. Μου έχουν τύχει τέτοιες περιπτώσεις και ζητάω απόδειξη. Εάν δω ότι γύρω μου δεν κόβονται αποδείξεις γενικότερα τότε ... 1517 καταγγελίες ΣΔΟΕ .... Το έχω κάνει, θα το ξανακάνω... Αρκετά ανεχθήκαμε τους φοροκλέφτες, μικρούς μεγάλους. 9
headbanger Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 θεωρώ ντροπή τους σερβιτόρους να δουλεύουν για 2 ευρώ την ώρα και ΧΩΡΙΣ νοοτροπία φιλοδωρήματος. (average 15-20% δίνεις εδώ. προσωπικά μόνο αν ο server είναι τερμα ντουνέκι θα δώσω 5-10% αλλιώς 20-30% ανάλογα). Και λογικό μιας και ο αδερφός μου είναι στο επάγγελμα εδώ, και εγώ το έκανα σαν παρτ time όταν πρωτοήρθα. Σκεφτήτε το αξίζει. Τώρα όσο στο ποιός την έχει πιο μεγάλη σε αυτό το τόπικ.. common sense, so rare it became a superpower.
naftis Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Αμα εσυ πληρωνεις τους αβασταχτους φορους εκεινος πληρωνει τους ιδιους φορους +υπαλληλους +φορους για το μαγαζι χαρατσια εκτακτο φπα κτλ.αμα τελειωσαν του μπαμπακα τα λεφτα να μην πας να πιεις καφε η αποδειξη η δικια σου θα σωσει την ελλαδα..... ελα να συζητησουμε οταν σου προτεινουν καμια εκπτωσαρα σε παπουτσια η ρουχα να σε δω εκει μαγκα. Αυτός πλήρωσε γιατί αυτός είναι ο νόμος. Δύσκολος νόμος αλλά νόμος. Εάν δεν μπορεί να το κλείσει. Εαν δεν θέλει ας πάει Βουλγαρία με 10% φορολογία... Φόρους θα πληρώσει και αυτός και όλοι μας. Εαν πληρώσουμε όλοι μας θα ενδιαφερθούμε όλοι και για την δημόσια παιδεία και υγεία και άλλα δημόσια αγαθά... κλπ Και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι... και τα αγροτεμάχια πχ. Έτσι θα πληρώσουμε λιγότερα...
ikaruga24 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Ikaruga, και εγώ στον ίδιο κλάδο είμαι όπως ξέρεις, αλλά εδώ που είμαι έχω γνωρίσει ένα σωρό άτομα που τους αρέσει η δουλειά που κάνουν. Επίσης το αφεντικό αν σε χρεώνει, θα σε χρεώνει κόστος, όχι τιμή καταλόγου Στην Αγγλια που ειναι χωρα, οχι στο μπουρδελο. Εδω πληρωνουμε το φουλ κοστος που χαθηκε.
Toufas Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Στην Αγγλία δεν πληρώνει κανείς κάτι. Είναι της επιχείρησης το "θέμα"
balander10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 θεωρώ ντροπή τους σερβιτόρους να δουλεύουν για 2 ευρώ την ώρα και ΧΩΡΙΣ νοοτροπία φιλοδωρήματος. (average 15-20% δίνεις εδώ. προσωπικά μόνο αν ο server είναι τερμα ντουνέκι θα δώσω 5-10% αλλιώς 20-30% ανάλογα). Και λογικό μιας και ο αδερφός μου είναι στο επάγγελμα εδώ, και εγώ το έκανα σαν παρτ time όταν πρωτοήρθα. Σκεφτήτε το αξίζει. Τώρα όσο στο ποιός την έχει πιο μεγάλη σε αυτό το τόπικ.. common sense, so rare it became a superpower. Εξαρτάται το μαγαζί και το σερβιτόρο. Σε κάτι σκατομάγαζα τις επαρχίας να πληρώνουμε τα ποτά 5-6 ευρώ και να αφήνουμε και φιλοδώρημα δεν παίζει με τίποτα πάντως. Φυσικά δεε φταίνε τα παιδιά οι σερβιτόροι αλλά οι μαγαζάτορες σε επαρχιακές πόλεις/χωριά το έχουν μονοπώλιο οπότε βαράνε όσο θέλουν. Α και τι φορολογικές δηλώσεις κάναν τα προηγούμενα χρόνια αυτοί οι τύποι? 6-7 χιλιάδες ευρώ με 3-4 άτομα προσωπικό ο καθένας.
ikaruga24 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Στην Αγγλία δεν πληρώνει κανείς κάτι. Είναι της επιχείρησης το "θέμα"Αυτο ειναι και το σωστο. Αλλα ειπαμε, μην συγκρινεις μπανανια με σοβαρη χωρα. Το να ειμαι σερβιτορος σε ενα σωστο μαγαζι (στη μπανανια που?) δεν με χαλαει.
The_Judas Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Το προηγούμενο πόστ που έβαλα δε θα το σχολιάσει κανείς; Ο νόμος για την κλοπή ΔΕΝ έχει πάψει να ισχύει. Ισχύει παράλληλα με τον αστείο νόμο για την απόδειξη. ΕΡΩΤΩ: Ποιός υπερισχύει; Είμαι σίγουρος ότι υπερισχύει της κλοπής. Ο νεότερος νόμος υπερισχύει το παλαιότερου και η ειδική νομοθεσία της γενικής.
MJBulls23 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Φυσικα και οχι. Αυτο που λεω οτι αν σε περιπτωση δεν δωσουν, αρνηθουν, οτιδηποτε την αποδειξη δεν θα πας να το παιξεις καμποσος και να φυγεις χωρις να πληρωσεις. Και τι κάνεις? Φυσικα και αν αρνηθουν να δωσουν αποδειξη τοτε σηκωνεσαι και φευγεις χωρις να πληρωσεις. Αλλά η αποψη σου ειναι διαφορετικη οποτε ειμαι περιεργος να ακουσω την απαντηση στο "Και τι κάνεις?".
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Τώρα είναι λίγο flame, αλλά σε άλλα threads με παρόμοιες συζητήσεις περί επαγγέλματος κάποιοι λέγανε "Να παν να βρουν μια άλλη τίμια δουλειά να κάνουν" όχι να είναι μπάτσοι πχ. Εσύ σερβιτόρε που συμβάλλεις στη φοροδιαφυγή με το να μη παραδίδεις αποδείξεις στα τραπέζια, με οδηγία του αφεντικού σου φυσικά, γιατί δεν παραιτείσαι κι έτσι. Έναν παραλληλισμό κάνω απλά. Δεν το υποστηρίζω σαν άποψη.
stavi Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Είναι εντυπωσιακό το τι τίτλους σκαρφίζονται ορισμένοι συντάκτες/"συγγραφείς" προκειμένου να γνωστοποιήσουν ένα συμβάν του οποίου η αλήθεια σχεδόν ΠΑΝΤΑ κρύβεται στις λεπτομέρειες και όχι στον τίτλο.. Διαβάστε από αξιόπιστη πηγή λοιπόν την εν λόγω είδηση και θα καταλάβετε γιατί ξυλοκόπησαν τον νεαρό φοιτητή. Το πιο εντυπωσιακό απ'όλα πάντως είναι το τι συζητήσεις μπορούν να χτιστούν πάνω σε μία ψευδή βάση και ενδεχομένως το τι μπορεί να προκαλέσουν αυτές οι φαινομενικά "αθώες" συζητήσεις.. Ξυλοκοπήθηκε όχι επειδή δεν ζήτησε απόδειξη.. αλλά επειδή το χρησιμοποίησε ως πρόφαση για να σηκωθεί από την θέση του μαζί με τους φίλους του αφού ήπιαν τα σφηνάκια και να φύγει χωρίς να πληρώσει. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=201309&catid=6 δεν έλεγε κανείς το αντίθετο, απλά τα παιδιά δεν πληρώσαν σύμφωνα με αυτά τα καρτελάκια που έχουν υποχρεωθεί οι καταστηματάρχες να βάζουν αν δε σου δώσουν απόδειξη δεν πληρώνεις Τι να σκέφτονταν άραγε? "Θα τους σπάσουμε στο ξύλο, ώστε την επόμενη φορά να πληρώσουν"....IQ ραδικιού που λένε.. ακριβώς αυτό! αναρωτιέμαι πως μερικοί ισχυρίζεστε ότι καλά έκαναν που τον πλάκωσαν στο ξύλο. Μου θύμισε το περιστατικό που ένας πορτιέρης σε μαγαζί σ'ενα νησι της Ελλάδας χτύπησε τόσο πολύ έναν Αυστραλό τουρίστα που το παιδί πέθανε, θα ταν δε θα ταν 20 χρονών...
ikaruga24 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Και τι κάνεις? Φυσικα και αν αρνηθουν να δωσουν αποδειξη τοτε σηκωνεσαι και φευγεις χωρις να πληρωσεις. Αλλά η αποψη σου ειναι διαφορετικη οποτε ειμαι περιεργος να ακουσω την απαντηση στο "Και τι κάνεις?". Πληρωνεις (για 2 λογους, πρωτον για να προστατεψεις τον εαυτο σου και δευτερον για να μην πληρωσει αλλος τα δικα σου σπασμενα) και δεν ξαναπατας εκει περα. Αν θες ριχνεις και μια καταγγελια. Αν ολοι απλα δεν πατουσαν τα ποδια τους εκει μεσα σε καθε μαγαζι που δεν κοβει αποδειξη τοτε δεν θα συζητουσαμε καν για τετοιου ειδους σκηνικα. Επειδη ομως αποδειξεις βγαινουν πλεον σχεδον απο καθε καταστημα αυτα που εμειναν που δεν εκδιδουν τις αποδειξεις ειναι ως επι το πλειστον νυχτομαγαζα (και συνεπως μαφια). Το να το παιξει καποιος εκει ιστορια ειναι το λιγοτερο αφελης. Ακριβως το λαθος που πηγε και εκανε ο φοιτητακος πανω στην (αν)απειρια του.
pournaras Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Λαμόγιο δεν είναι ο φοιτητής. Κλέφτης, φοροκλέπτης για την ακρίβεια, είναι ο καταστηματάρχης (αυτός χαράζει την πολιτική) και ο σερβιτόρος τσιράκι του. Μου έχουν τύχει τέτοιες περιπτώσεις και ζητάω απόδειξη. Εάν δω ότι γύρω μου δεν κόβονται αποδείξεις γενικότερα τότε ... 1517 καταγγελίες ΣΔΟΕ .... Το έχω κάνει, θα το ξανακάνω... Αρκετά ανεχθήκαμε τους φοροκλέφτες, μικρούς μεγάλους. Ωπα, ωπα φιλε, σε λιγο θα μας πεις κιολας οτι μαζι τα φαγαμε...
kage Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) η μικρομεσαια επιχειρηση στηριζει την οικονομια γιατι σε αυτη υπαγονται τα περισσοτερα μαγαζια.αν καταρευσei και αυτη η κατηγορια παει ντομινο μετα...η φορολογια ειναι μεγαλο θεμα και δεν το βλεπω να αλλαζει.γι αυτο και οι μεν και δεν ψαχνουν τροπους υπερ τους.θα μπορουσε η ελλαδα να ειχε και την εντελως διαφορετικη νοοτροπια.δηλ.φορολογικου παραδεισου....λες και η υψηλη φορολογια βοηθησε κανεναν.τον πλουσιο δεν μπορεις να τον φας το θεμα ειναι να κανεις την χωρα ελκυστικη για τους φορολογουμενους σου.η γερμανια εχει βιομηχανια ή ελλαδα ειναι μικρη χωρα!απο που θα βγαλει λεφτα?!απο τον συνταξιουχο και τον μικρομεσαιο?!(οι μεγαλες εταιρειες ετσι και αλλιως εχουν αλλη εδρα και πληρωνουν ηδη λιγοτερα απο τους υπολοιπους)ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ-καποιος θα πει ειδαμε την κυπρο.το σωστο ειναι ειδαμε και τα κρατικα λαμογια της κυπρου.υπαρχουν και σωστοι φορολογικοι παραδεισοι π.χ. μονακο,λιχτενσταιν,coordination centers στο ΒΕΛΓΙΟ κτλ-.ΜΗΝ κοιτατε τζιρους αλλα καθαρα εσοδα.ξερω αρκετους με γνωστα μαγαζια που μπαινουν μεσα ακομη και αν στο περισσοτερο κοσμο φαινονται σαν σουπερ επενδυση.απλα οι τυποι ειτε βγαζουν λεφτα απο αλλου και δουλευουν για την δοξα ή ξεπλενουν ή κανουν διακανονισμους στον διακανονισμο με ικα+φπα!τωρα 2ε την ωρα για σερβις το θεωρω υπερβολικα χαμηλο και νομιζω υπερβαλει οποιος το γραψε(εκτος και αν ειναι τρυπα ή καφενειο).και για να μην κοροιδευομαστε αυτη η δουλεια σε χωρο εστιασεων(σερβις,μπουφε,μπαριστας)εχει αρκετα φραγκα με ευκολιες πληρωμης αλλα εχει ημερ/νια ληξης!Δεν χρεωνουν ολα τα μαγαζια για ολες τις περιπτωσεις τους εργαζομενους και οχι σε κανονικες τιμες.ξερουν τι γινεται στο μαγαζι και τι κοσμο εχουν... Επεξ/σία 6 Απριλίου 2013 από kage
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 ΜΗΝ κοιτατε τζιρους αλλα εσοδα. ... κέρδη εννοείς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα