Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι υπαρχουν αρκετα μαγαζια που εχουν πολιτικη ο πελατης να μην πληρωνει πριν να το ζητησει ο ιδιος. Τουλαχιστον προς το παρον. Δεν ειναι ολα τα μαγαζια κλαμπακια.

Μερικοί δεν έχετε καταλάβει πως η απόδειξη κόβεται με την πώληση και όχι με την πληρωμή.

Δηλαδή: Με το που σου παραδώσει τον καφέ/ποτό πρέπει να σου φέρει και την απόδειξη, διότι η πώληση πραγματοποιήθηκε.

Έπεται η εξόφληση.

Ομοίως και στις ταβέρνες. Κανονικά για το κάθε τι που φέρνει στο τραπέζι πρέπει να φέρνει απόδειξη ή δελτίο παραγγελίας το οποίο θα κλείσει στο τέλος με απόδειξη.

Μη μπερδεύετε τη στιγμή της έκδοσης απόδειξης με τη στιγμή της πληρωμής.

Δεν είναι "πρόφαση για να μην πληρώσει". Η απόδειξη πρέπει να κόβεται αμέσως.

Ας του κάνει και μια μηνυσάρα τώρα του μάγκα στο κατάστημα και αν το κλείσει θα γλυτώσουμε όλοι από ένα κακό επιχειρηματία.

• Like 7
  • Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μερικοί δεν έχετε καταλάβει πως η απόδειξη κόβεται με την πώληση και όχι με την πληρωμή.

Δηλαδή: Με το που σου παραδώσει τον καφέ/ποτό πρέπει να σου φέρει και την απόδειξη, διότι η πώληση πραγματοποιήθηκε.

Έπεται η εξόφληση.

Ομοίως και στις ταβέρνες. Κανονικά για το κάθε τι που φέρνει στο τραπέζι πρέπει να φέρνει απόδειξη ή δελτίο παραγγελίας το οποίο θα κλείσει στο τέλος με απόδειξη.

Ας του κάνει και μια μηνυσάρα τώρα του μάγκα στο κατάστημα και αν το κλείσει θα γλυτώσουμε όλοι από ένα κακό επιχειρηματία.

Του έκαναν από οτι είπαν στις ειδήσεις  σχηματίστηκε δικογραφία για τους τραμπούκους κ αφέθηκαν ελεύθεροι.Ούτε ΚΑΝ αυτόφορο. Κοινώς ούτε καν θα τους αγγίξουν. Άρα επιβράβευσαν έμμεσα τις πράξεις τους. Έγω ένα συμπεραίνω ότι το κράτος και οι λειτουργοί του(μη χέσω)  επικροτούν κ προωθούν την αυτοδικία. Θα γίνουμε μεγαλύτερη ζούγκλα απ' ότι είμαστε...

Δημοσ.

Αν σταματήσουν όμως να πηγαίνουν οι φοιτητές στο μαγαζί του, να δω πως θα δουλεύει με τα μεμέτια.

Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι.

Δημοσ.

λάθος κατάλαβα.

εγώ συνήθως όταν δεν παίρνω απόδειξη πληρώνω λιγότερο από την αξία του προϊόντος.

παπούτσια 140ευρω τα πλήρωσα 99ευρω

Παπούτσια που αν ψαχτείς κατά πάσα πιθανότητα θα τα αγόραζες 50 ευρω; Γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μου και Ελλάδα όλοι δουλεύουν με 300-400% κέρδος

Δημοσ.

Σημερα ζητησα αποδειξη οταν ηρθε η σερβιτορα να πληρωθει.Παει μεσα, φερνει αποδειξη και 3 ευρω ρεστα.Τα 2.5 σε μονοευρα και 50λεπτα και τα υπολοιπα σε μονολεπτα προφανως για καψονι.Πηγα μεσα στο μαγαζι και ζητησα απο την αλλη κοπελα στο ταμειο να μου δωσει 2ευρω και μου δωσε.Ηταν και το αφεντικο εκει προφανως θα τους εχει δασκαλεψει να κανουν τετοια καψονια σε πελατες που ζητανε αποδειξη.Αυτη ηταν η πρωτελευταια φορα που παω στο συγκεκριμενο μαγαζι, την τελευταια θα παω μονο με 199 μονολεπτα ωστε ειτε να μην τα μετρησει ειτε να χρειαστει να τα μετρησει 2 φορες για να δει αν ειναι σωστα...

υγ:Καθως εγραφα αυτες τις γραμμες συνειδητοποιησα οτι εδωσα 3 ευρω και πηρα πισω 2,συνηθισμενος απο αλλη καφετερια που πληρωνω 3 ευρω το τσαι!Αφησα και 1 ευρω μπουρμπουαρ!!!!!! :confused:

Μου διαφεύγει ποιος νόμος είναι, αλλα απαγορέυεται συναλλαγή με περισσότερα απο 40 κέρματα....  

Για την επόμενη φορά  B)

Δημοσ.

Παλια λεγαμε "Αγαπας την Ελλαδα? Αποδειξη!". Τωρα πρεπει να λεμε "Αγαπας τον υπερπλουτισμο των υπουργων/βουλευτων και διαφορων αλλων μεγαλοκαρχαριων? Αποδειξη!".

Παλιοτερα παντα ζητουσα αποδειξη εστω και για το ελαχιστοτερο πραγμα. Τωρα να ζητησω γιατι? Για να παρουν τον ΦΠΑ και να τον πανε στις τραπεζες στην Ελβετια? Ή μηπως φτιαξανε τα πραγματα και ολα λειτουργουν καλα? Δεν με πειθει πλεον τιποτα. Δυστυχως....

Μου διαφεύγει ποιος νόμος είναι, αλλα απαγορέυεται συναλλαγή με περισσότερα απο 40 κέρματα....  

Για την επόμενη φορά  B)

Απο 50 ή απο 40?

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ γιατί σε όποια κεφετέρια πάω πάντα μου φέρνουν απόδειξη ?

(δε μιλάω σε κανα ψιλικατζίδικο - φούρνο).

Στις καφετέριες πάντα με το που παραγγέλνω τους λέω να είναι μαζί η απόδειξη για να τους πληρώσω όταν τους φέρνουν ( να δω και τι ώρα έχει κοπεί κιόλας ), αν τύχει να δω πρακτικές να φέρει παραγγελία και να έχει ξεχάσει την απόδειξη και εντελώς τυχαία να μην τη φέρνει στο τέλος βρίσκω το σημείο που έχουν την ταμειακή και λέω επιτόπου τι έχω παραγγείλει, σε ποιόν και ότι δεν μου έχουν κόψει απόδειξη και πληρώνω εκεί. Αλλού δεν έχω πρόβλημα , κρατάω τα λεφτά στο χέρι με τρόπο που να φαίνεται τι δίνω ( ώστε να ετοιμάζει ρέστα ) και χρήματα-ρέστα ταυτόχρονα με την έκδοση απόδειξης.

Σε μπουζουκομάγαζα όταν κάποτε πήγαινα δεν το τόλμησα ποτέ...

Δημοσ.

Έπεται η εξόφληση.

Το δικο μου ποστ γιατι το εκανες quote? Δεν ειπα εγω κατι διαφορετικο. Περι πληρωμης μιλησαμε. Οι αποδειξεις θα πρεπει να βρισκονται επι του τραπεζιου (εμεις χρησιμοποιουμε ενα ποτηρι που ειναι για τις αποδειξεις σε καθε τραπεζι) και οταν με το καλο ερθει ο τελικος εξοφλητικος εκει ειναι που ξεκιναν τα γλεντια. Βλεπεις ορισμενοι αρνουνται να καταλαβουν οτι οι αποδειξεις αυτες εχουν ηδη περαστει ηλεκτρονικα και δεν μπορει να μου "φαει" καποια κρυβοντας τη μου.

Εκει ξεκιναει και το κακο ομως. Μα εγω δεν πηρα κατι τετοιο, εμεις παραγγειλαμε μονο 5 σουβλακια και οχι 8, 4 heinken ηρθαν στο τραπεζι οχι 6... γενικα τετοια σκηνικα επειδη καποιος εδωσε το δικαιωμα να κανουν τετοιου ειδους καταχρησεις. Δεν μπορεις να περιμενεις απο τον πελατη να ειναι συνεπης, με τιποτα και για διαφορους λογους. Με αυτες τις προφασεις λοιπον εχουμε τετοια σκηνικα γιατι κακα τα ψεματα δεν μπορει ο αλλος να καταλαβει οτι στα περισσοτερα μαγαζια το συστημα ειναι ετσι δομημενο που ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ προιον μεσα απο το μαγαζι χωρις την αποδειξη (και ηλεκτρονικη και χαρτακι).

Δημοσ.

Αν το έκαναν σε μπουζούκια αυτό, θα τους έβρισκαν κομμάτι, κομμάτι μέχρι την Θεσσαλονίκη.

Το κράτος έχει τρόπο να πιάσει τους φοροφυγάδες, τους φακελωμένους γιατρούς, τους τζαμπατζήδες του μετρό ΑΛΛΑ δεν θέλει, για να μιζάρονται οι εφοριακοί, για να φακελώνονται οι γιατροί και για να διορίζουν αβέρτα στο μετρό.

ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ απόδειξη παντού, γιατί όταν δεν το κάνετε, αφενός σας κλέβει ο μαγαζάτορας, αφετέρου, τα λεφτά που χάνει το κράτος από εσάς θα τα ζητήσει πάλι με φόρους και βρισκόμαστε οι μλκες οι μεροκαματιάρηδες να πληρώνουμε τα λαμόγια δύο φορές.

Δημοσ.

Κάτσε γιατί δεν κατάλαβα. Πήρε κάτι χωρίς να πληρώσει γιατί δεν του κόπηκε απόδειξη; Δεν το έχω πιάσει.

Sent from my iPhone using Insomnia

Καπως ετσι αλλα μην περιμενεις να μαθεις ποτε την απολυτη αληθεια.

Δημοσ.

Αυτό δεν θα το μάθεις ποτέ βασικά! Υποθέσεις κάνουμε απλά και θεωρούμε πως έχουμε δίκιο ο καθένας για την πάρτη του.

Και άντε πες πως το έκαναν επίτηδες, δικαιολογεί όλο αυτό το να σου σπάσει κάποιος το σαγόνι???

Γνωρίζοντας ότι το επίπεδο των περισσότερων ατόμων που γράφουν εδώ μέσα είναι υψηλό απορώ με την λογική με την οποία κάθεσαι και γράφεις όσα γράφεις billdanos. Οι 2 παρακάτω διατυπώσεις που θα κάνω δεν αποτελούν επιχειρήματα αλλά γενικές αλήθειες που οφείλει να τις σέβεται ο οποιοσδήποτε από εμάς είτε του αρέσει είτε όχι: α) Είναι μεγάλη αμαρτία να "κλέβεις" χρήματα από μεροκαματιάρη, σερβιτόρο στην εν λόγω περίπτωση, βρίσκοντας φτηνές δικαιολογίες και β) όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Αυτό που θα σου πω δεν μπορείς να το καταλάβεις ή/και να το επιβεβαιώσεις μέσα από εδώ αλλά αν με γνώριζες προσωπικά σαν χαρακτήρα θα σου έκανε εντύπωση το πόσο γαλήνιος είμαι και το ότι η χρήση βίας είναι για εμένα σε κάθε περίπτωση η έσχατη λύση... Παρ'όλα αυτά πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να αντιληφθεί ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην θεωρία και στην πράξη και αυτό που έκανε ο φοιτητής μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο προκλητικό και κατακριτέο, συνεπώς και άξιο τιμωρίας (βλέπε β) ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...