Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαζι τα φαγαμε

Όχι φίλε Toufa αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι σαν εμένα που μόλις τελείωσαν τις σπουδές τους και παλεύουν μια ζωή για μια γαμ***νη αξιοκρατία επειδή μορφώθηκαν και πιστεύουν σε ένα σύστημα αξιών και ιδεών αλλά ξαφνικά "ξυπνάμε" απότομα μια μέρα και συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε κλέφτες και προδότες που στηρίζουν αυτό το σάπιο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο της χώρας που κατακρεουργείται καθημερινά με ασυδοσία και διαφθορά και αποτελεί τον ορισμό του "μέσου". Με βάση τον τρόπο με τον οποίο το βλέπω εγώ αυτές οι μέρες και αυτά τα άτομα έρχονται στο τέλος τους, καιρός ήταν. Και όπως προείπα όπου δεν πίπτει ο λόγος, πίπτει η ράβδος.

• Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ισχύει για τον καταστηματάρχη που δεν έκοψε απόδειξη, αλλά εσύ θες να φάει ξύλο (ασχολίαστο) ο άλλος. Συνοχή 0

Μαζί τα φάγαμε.

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζοντας ότι το επίπεδο των περισσότερων ατόμων που γράφουν εδώ μέσα είναι υψηλό απορώ με την λογική με την οποία κάθεσαι και γράφεις όσα γράφεις billdanos. Οι 2 παρακάτω διατυπώσεις που θα κάνω δεν αποτελούν επιχειρήματα αλλά γενικές αλήθειες που οφείλει να τις σέβεται ο οποιοσδήποτε από εμάς είτε του αρέσει είτε όχι: α) Είναι μεγάλη αμαρτία να "κλέβεις" χρήματα από μεροκαματιάρη, σερβιτόρο στην εν λόγω περίπτωση, βρίσκοντας φτηνές δικαιολογίες και β) όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Αυτό που θα σου πω δεν μπορείς να το καταλάβεις ή/και να το επιβεβαιώσεις μέσα από εδώ αλλά αν με γνώριζες προσωπικά σαν χαρακτήρα θα σου έκανε εντύπωση το πόσο γαλήνιος είμαι και το ότι η χρήση βίας είναι για εμένα σε κάθε περίπτωση η έσχατη λύση... Παρ'όλα αυτά πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να αντιληφθεί ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην θεωρία και στην πράξη και αυτό που έκανε ο φοιτητής μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο προκλητικό και κατακριτέο, συνεπώς και άξιο τιμωρίας (βλέπε β) ).

Σύμφωνα με το νόμο η μη έκδοση απόδειξης συνιστά ποινικό αδίκημα και ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να μην πληρώσει για το παρεχόμενο προϊόν.

Στην προκειμένη περίπτωση ο κλέφτης είναι ο ιδιοκτήτης του bar (που κλέβει 23% επί της αξία του ποτού) και ο νομοταγής πολίτης είναι ο φοιτητής που τηρεί πιστά το νόμο.

Επειδή λοιπόν το επίπεδό μας είναι υψηλό, θα έπρεπε να το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό και θα έπρεπε μάλιστα να πράττουμε αναλόγως στην καθημερινότητά μας.

• Like 2
Δημοσ.

Σύμφωνα με το νόμο η μη έκδοση απόδειξης συνιστά ποινικό αδίκημα και ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να μην πληρώσει για το παρεχόμενο προϊόν.

Στην προκειμένη περίπτωση ο κλέφτης είναι ο ιδιοκτήτης του bar (που κλέβει 23% επί της αξία του ποτού) και ο νομοταγής πολίτης είναι ο φοιτητής που τηρεί πιστά το νόμο.

Επειδή λοιπόν το επίπεδό μας είναι υψηλό, θα έπρεπε να το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό και θα έπρεπε μάλιστα να πράττουμε αναλόγως στην καθημερινότητά μας.

Και όταν ξύπνησες κατάλαβες ότι: <<Ξυλοκοπήθηκε όχι επειδή δεν ζήτησε απόδειξη.. αλλά επειδή το χρησιμοποίησε ως πρόφαση για να σηκωθεί από την θέση του μαζί με τους φίλους του, αφού ήπιαν τα σφηνάκια και να φύγει χωρίς να πληρώσει>>.

Περαστικά και καλή ανάρρωση και σε εσένα και σε αυτόν και σε όποιον σκέφτεται με αυτό τον τρόπο.  B) 

Δημοσ.

Και όταν ξύπνησες κατάλαβες ότι: <<Ξυλοκοπήθηκε όχι επειδή δεν ζήτησε απόδειξη.. αλλά επειδή το χρησιμοποίησε ως πρόφαση για να σηκωθεί από την θέση του μαζί με τους φίλους του, αφού ήπιαν τα σφηνάκια και να φύγει χωρίς να πληρώσει>>.

Περαστικά και καλή ανάρρωση και σε εσένα και σε αυτόν και σε όποιον σκέφτεται με αυτό τον τρόπο.  B) 

εχει καθε δικαιωμα να το κανει αυτο.

τι δεν καταλαβαινεις?

Δημοσ.

εχει καθε δικαιωμα να το κανει αυτο.

τι δεν καταλαβαινεις?

Η μόνη περίπτωση που θα είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει είναι αν κυριολεκτικά έπρηζε τον υπεύθυνο του καταστήματος ή/και τον barman να του δώσει απόδειξη και αυτός/αυτοί αρνιόταν/αρνιόντουσαν κατηγορηματικά να το κάνει/κάνουν. Αφού δεν έχετε δει αστυνομική κατάθεση και δεν ξέρετε τι ακριβώς συνέβη τι προσπαθείτε να καταφέρετε όλοι εσείς που υποστηρίζετε την στάση του φοιτητή; Φυσικά και αν ο άλλος αρνείται να σου δώσει απόδειξη έχεις κάθε δικαίωμα να φύγεις μιας και αυτό ονομάζεται φοροδιαφυγή αλλά ας μην γελιόμαστε, το να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο και εφόσον ούτε εγώ ούτε εσείς έχετε κάποια extra στοιχεία για να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη η συζήτηση λήγει εδώ (τουλάχιστον για εμένα), καληνύχτα.

Δημοσ.

απο τη στιγμη που ειναι υποχρεωμενοι να την εχουν στο τραπεζακι την ωρα που σου φερει το ποτο τοτε ειναι ηδη φοροδιαφυγη.αρα καλα εκανε.

Δημοσ.

Μεγάλε, θα στο πω όσο πιο ευγενικά μπορώ, για να μη ρίξω και το επίπεδο του forum:

Δεν είμαι υποχρεωμένος να κυνηγάω το κατάστημα για αποδείξεις. Έφερες απόδειξη; Πληρώνω. Δεν έφερες; Πιστόλα. Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές, ούτε τον καπνό δεν θα προλάβει να δει και τα σχετικά.

Την ταμπέλα: Το κατάστημα υποχρεούται στην έκδοση αποδείξεων αλήθεια τη θυμάται κανένας;

Άντε, γιατί παραέγινε το κακό με τα λαμόγια που τσεπώνουν το ΦΠΑ και έχτισαν περιουσίες εις βάρος μου.

Μπράβο στο παλληκάρι που απέδειξε ότι όταν έχεις να κάνεις με αλητήριους και θρασύδειλους ιδιοκτήτες, ο τζάμπας ζει.

PS Επειδή μορφώθηκες δεν σημαίνει απαραιτήτως οτι πιστεύεις σε ένα σύστημα αξιών. Και τα λαμόγια που μας ξεπούλησαν Harvard έχουν βγάλει.

Η μαγική λέξη είναι ΠΑΙΔΕΙΑ και δεν διδάσκεται σε κανένα σχολείο, παρά μόνο στο σπίτι από την οικογένεια.

PS 2 Πόσο ύποπτα μεροληπτείς υπερ του ιδιοκτήτη;

Xbox: Η μη έκδοση απόδειξης συνιστά φοροδιαφυγή. Το "ζήτα την" πέθανε.

• Like 8
Δημοσ.

απο τη στιγμη που ειναι υποχρεωμενοι να την εχουν στο τραπεζακι την ωρα που σου φερει το ποτο τοτε ειναι ηδη φοροδιαφυγη.αρα καλα εκανε.

De@th L0rd, on 03 Apr 2013 - 19:09, said:

Πάντως ποιος νόμος υπερισχύει στην περίπτωση του καφέ ας πούμε στο take-away(κι όχι μόνο):

1)Η απομάκρυνση του προϊόντος από το χώρο του καταστήματος χωρίς πληρωμή συνιστά κλοπή.

2)Η μη προσκόμιση απόδειξης αναιρεί την υποχρέωση του πελάτη να πληρώσει.

Στην περιοχή μου (Ελλάδα) το 98% των καταστημάτων κόβουν απόδειξη, αλλά έχουν και τις 2 πινακίδες την μια κάτω από την άλλη.

Εδώ σας θέλω. Πιστεύω πως η κλοπή υπερισχύει της απόδειξης.(να ξεκαθαρίσω ότι σε καμιά περίπτωση δε δίνω δίκιο σε αυτόν που δε κόβει)

Διαβάστε λίγο και τα προηγούμενα post, δεν κάνει κακό. Α και ξέχασα να το αναφέρω, τόση ώρα άδικα προσπαθώ να πείσω περί συμπεριφοράς απέναντι σε τέτοια άτομα, ο κάθε χαρακτήρας αντιδράει και διαφορετικά, εν τέλει, σε τέτοιες περιπτώσεις. Μόλις συνειδητοποίησα όμως ότι και νομικά πάλι δίκιο έχω οπότε "περαστικά".  B)  Viva la noche..!

Δημοσ.

Μόλις συνειδητοποίησα όμως ότι και νομικά πάλι δίκιο έχω οπότε "περαστικά".

yfw όταν δεν έχεις δίκαιο ούτε νομικά ούτε αλλιώς.

Ο τυπάς που λέει ότι "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος" θα μας το παίξει και νομιμόφρων. yeeeeeah right.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα γενικα με τα νυκτερινα μαγαζια γυνετε πανικος το 90% επρεπε να βαλουν λουκετο αλλα ασωψετε.

Οσο για το φιλο πιο πανω την αποδειξη την φερνεις με το που εχω παραγγειλει δεν ζηταω τιποτα και στην τελικη εαν εκανε πουστια ο φοιτητης δεν ειχε κανα δικαιομα ο αλλος να τον πλακωσει αλλα τον καταγκελνε οτι την εκανε και δεν πληρωσε αλλα προφανος ειχε χεσμενη την φωλια του...

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση που θα είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει είναι αν κυριολεκτικά έπρηζε τον υπεύθυνο του καταστήματος ή/και τον barman να του δώσει απόδειξη και αυτός/αυτοί αρνιόταν/αρνιόντουσαν κατηγορηματικά να το κάνει/κάνουν. Αφού δεν έχετε δει αστυνομική κατάθεση και δεν ξέρετε τι ακριβώς συνέβη τι προσπαθείτε να καταφέρετε όλοι εσείς που υποστηρίζετε την στάση του φοιτητή; Φυσικά και αν ο άλλος αρνείται να σου δώσει απόδειξη έχεις κάθε δικαίωμα να φύγεις μιας και αυτό ονομάζεται φοροδιαφυγή αλλά ας μην γελιόμαστε, το να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά σπάνιο και εφόσον ούτε εγώ ούτε εσείς έχετε κάποια extra στοιχεία για να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη η συζήτηση λήγει εδώ (τουλάχιστον για εμένα), καληνύχτα.

Μισο, που ακριβως το λεει ο νομος αυτο; Γραφει καπου "πρηξτε τον υπευθυνο, κι αμα δε σας δωσει αποδειξη το επομενο μισωρο, μπορειτε να φυγετε χωρις να πληρωσετε";

Εχεις καταλαβει οτι με οτιδηποτε σερβιρεται - πωλειται πρεπει να υπαρχει αποδειξη;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...