Προς το περιεχόμενο

Goodbye facebook... δε σφάξανε!


Dr_Slump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χτες έλαβα ένα email από το facebook που μου ζητάνε να τους στείλω pic από ID (ταυτότητα, διαβατήριο, κτλ), καθώς το όνομά μου τους φάνηκε περίεργο (μάλλον) ενώ απαιτούν μόνο αληθινούς χρήστες.

Νόμισα πως πρόκειται για κάποιο scam, μέχρι που σήμερα μου ζήτησε το ίδιο το facebook μετά το login να κάνω upload το ζητούμενο έγγραφο, με διορία 15 ημέρες μέχρι να μου το κλείσουν οριστικά.

Από το 2007 που έχω λογαριασμό εκεί, δεν ήμουν ποτέ με αυτούς που θάβουν αυτό το κοινωνικό δίκτυο. Ταυτόχρονα, ποτέ δεν το πήρα πολύ στα σοβαρά, ώστε να ορκίζομαι στο όνομά του.

Πλέον, δεν έχω την παραμικρή όρεξη να συνεχίσω να είμαι μέλος σε μια απέραντη παιδική χαρά με αυστηρούς δασκάλους, που την είδαν επιτιρητές. Κρίμα, γιατί κρατούσα ενδιαφέρουσες επαφές.

 

Όχι πως έχω να κρύψω το παραμικρό, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τόσο "ελαφρύ" και χαζό όπως το facebook, να συνδέεται με κρατικά έγγραφα και την αληθινή ζωή.

 

Έχει συμβεί και σε άλλους το ίδιο; Γίνεται τυχαία ή κάποιος κάνει report; Όχι πως έχει και ιδιαίτερη σημασία... από εδώ κι ύστερα Google+ ή οτιδήποτε άλλο (μέχρι πάλι να ζητήσουν ID).

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

We apologize, but the only way we will be able to verify ownership of this account is if you reply to this email with an attachment of scanned, government-issued photo identification confirming your full name and date of birth. If you do not have access to a scanner, a digital image of your photo ID will be accepted as well. Rest assured that we will permanently delete your ID from our servers once we have used it to verify the authenticity of your account. Again, please note that we will not be able to process your request unless you send in proper identification. We apologize for any inconvenience this may cause.

Thanks, Joseph

User Operations Facebook

Δυστυχώς το insomnia δεν μου επιτρέπει να βάλω σκέτη την παράθεση, διότι τα αναγνωρίζει ως greeklish. Μάλλον βλέπω ότι πρέπει μεγάλο ποσοστό των χαρακτήρων να είναι Ελληνικοί. Οπότε γράφω αυτό το ανούσιο μήνυμα ώστε να έγγριθεί η παράθεση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε κάποιο σημείο της παράθεσης σου λέει το έξης:

 

Again, please note that we will not be able to process your request unless you send in proper identification. We apologize for any inconvenience this may cause.

 

Μήπως και εσύ έκανες κάποιο request, γιατί δεν φαίνεται να στο έστειλαν έτσι ξεκάρφωτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.facebook.com/help/183256078471165/
 

Να δείχνει καθαρά το όνομα, τη φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησής σας
.
.
.
Καλύψτε όσα προσωπικά δεδομένα δεν χρειαζόμαστε για να εξακριβώσουμε την ταυτότητά σας (π.χ. τον αριθμό πιστωτικής κάρτας ή τον ΑΜΚΑ).

Εν τάξη,ακούγετε αρκετά άσχημο το όλο θέμα,αλλά από την άλλη είναι και κατανοητό,το fb είναι συνεχώς στο στόχαστρο και πρέπει να προσέχει τα συμφέροντά του,δεν είναι κοινωφελές ίδρυμα αλλά επιχείρηση.

Πρέπει τουλάχιστον να κάνει σαν να ενδιαφέρεται για το ότι δεν μπαίνουν διάφοροι μόνο για να τρολλάρουν να κάνουν mobbing ή το χειρότερο μόνο για να σπαμμάρουν διαφημίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι όμως δεν έχω κάνει κανένα request. Είναι πράγματι παράξενο, μάλλον το κάνουν paste όπως είναι. Όπως και να έχει, έχω διορία και δεν έχω καμία όρεξη να τους στείλω τίποτα.

Edit: Τώρα που το λες, πριν κάνα μήνα είχα προσθέσει το μεσαίο μου όνομα (παράδοση, είμαι μισός Βρετανός) το οποίο δεν φάνηκε μετά την προσθήκη και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.

 

Τουλάχιστον λύνεται το "μυστήριο" της αιτίας, αλλά για μένα παραμένει αδικαιολόγητο. Όχι πως δεν έχουν δικαίωμα να ζητάνε ό,τι θέλουν, αλλά και εγώ έχω δικαίωμα να μην το δέχομαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ίδιο περίπου είχαν ζητήσει και από μια φίλη μου, μου είχε πει πέρσι την ιστορία. Μάλλον είχε κάνει αναφορά για ψεύτικο λογαριασμό κάποιος πρώην της, τουλάχιστον έτσι κατάλαβα...Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η κοπέλα ΔΕΝ χρησιμοποιούσε το αληθινό της όνομα στο facebook, ενω είχε περιορισμένες και λίγο θολές φωτογραφίες προφίλ. Μήπως κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωσή σου;

 

Πάντως, θυμάμαι ότι μου είπε πως είχε απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (δεν κατάλαβα γιατί) αλλά δεν έβγαλε άκρη από εκεί....Της απαγόρευσαν προσωρινά την πρόσβαση στο λογαριασμό, αλλά έστειλε email στο facebook, όπου διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είχαν δικαίωμα να της ζητήσουν να στείλει σκαναρισμένα προσωπικά δεδομένα μέσω email (δεν τα έστειλε τελικά). Εν τέλει, μετά από λίγες μέρες αποκαταστάθηκε η πρόσβαση, λέει, κανονικά στο λογαριασμό, και μέχρι σήμερα δεν έχει πρόβλημα απ'οσο ξέρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος με το facebook θα ασχοληθει.εδω υπαρχουν εκει εξω παιδεραστες κτλ με το fb Θα ασχολειται ο κοσμος.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...