doctorkostis Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 1ο βημα. Αξιοπρεπης καρδιολογος. Βλεπει ρυθμο, πιθανον και με χολτερ. Αν χρειαζεται (κατα τη γνωμη του) κανεις υπερηχο. 2ο βημα. Παντα με την καθοδηγηση του καρδιολογου, ελεγχεις θυρεοειδη και διορθωνεις την αναιμια σου. Δεν καταλαβαινω γιατι πολλες νεες κοπελες κυκλοφορουν με 30 αιματοκριτη αντι να παιρνουν που και που λιγο σιδηρο. 3ο και τελευταιο. Μονο αν ολα αυτα(και οτι αλλο προτεινει ο γιατρος σου) ειναι οκ, σκεφτεσαι να το αποδωσεις σε αγχος. Καλα ξεμπερδεματα με τον ΕΟΠΥΥ και τα κωλοταμεια.
andaluz Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Ό,τι έγραψε ο Λούσι. Εγώ είχα ανακαλύψει από μικρή ένα φυσηματάκι, το οποίο είναι κληρονομικό και δεν έλεγε πολλά πράγματα. Επίσης έχω αναιμία σοβαρού βαθμού (για την ακρίβεια 2 διαφορετικά είδη που έχουν "μπλεχτεί"), το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας που τσοντάρει και αυτό στη φάση του κακού κυκλοφορικού και ορθοστατική υπόταση. Παρόλαυτα με την καρδιά δεν είχα κάποια ενόχληση εκτός αν το παράκανα στο τρέξιμο και την ζόριζα. Φέτος στα 22 κατά τη διάρκεια τρελού στρες και γενικά πιεσμένη ψυχολογικά είχα έκτακτες (ή αλλιώς αρρυθμίες ή, κοινώς, "φτερούγισμα"), ειδικά το βράδυ που θα ξάπλωνα για ύπνο. Τις καταλαβαίνεις σαν να σταματάει η καρδιά σου για λίγο και μετά να "φορτσάρει" για να ανακτήσει τον χαμένο χτύπο. Όχι πολύ ευχάριστο γενικά, ειδικά από τη στιγμή που ο γιατρός μου είπε ότι όντως σταματάει για λίγο η καρδιά. Έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στον καρδιολόγο ο οποίος αμέσως εντόπισε πρόπτωση μιτροειδούς αλλά και ανεπάρκεια σε όλες τις βαλβίδες (αυτό επιδεινώνει την κατάσταση κάπως). Όπως ειπώθηκε ήδη, πρόκειται για μια συχνή κατάσταση, ειδικότερα σε γυναίκες μετά τα 20 και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείς. Απλώς, οι βαλβίδες δεν κλείνουν πολύ καλά με αποτέλεσμα να διαφεύγει λίγο αίμα προς τα πίσω. Επίσης να θυμάσαι πως αν και κληρονομική, οι περισσότερες κοπέλες που εμφανίζουν πρόπτωση είναι και λίγο λιποβαρείς δηλ. τις παίρνει να πάρουν και λίγο βάρος ακόμη. Σε ελαφριές περιπτώσεις αυτό μάλιστα λύνει και το πρόβλημα. Weissheit, συγγνώμη αν επαναλαμβάνω πράγματα που έχουν ήδη ειπωθεί, επειδή δεν διάβασα όλο το θρεντ, αλλά αν θες να είσαι και 100% σίγουρη για το τι παίζει με τους παλμούς σου, αν έχεις αρρυθμίες ή ταχυπαλμίες (που είναι διαφορετικά πράγματα) ή και τίποτα από τα δυο, συζητάς με τον γιατρό σου το ενδεχόμενο να σου βάλουν ένα holter ρυθμού που θα καταγράψει τους παλμούς σου για ένα 24ωρο.
weissheit Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Κάθε συμβουλή, ευπρόσδεκτη. Τελικά κατάλαβα τι είναι το περιβόητο φτερούγισμα γιατί λίγες μέρες μετά το τόπικ το ένιωσα κι αυτό (ή κοινώς είναι να μην μπει κάτι στο μυαλό, αμέσως το δημιουργεί ). Εννοείται όμως ότι αυτές τις μέρες θα πάω για κάποιες εξετάσεις. Για την ακρίβεια εγώ νιώθω από τότε που και που έναν παλμό να χάνεται όντως, αλλά η καρδιά δεν φορτσάρει μετά, απλά συνεχίζει κανονικά. Απ' αυτά που ξέρω, προσπαθώ να κάνω μια σύνδεση, π.χ ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο άγχος όπως και ότι έχουν ως επί το πλείστον πρόπτωση μιτροειδούς. Ίσως είναι και τελείως ατυχής η σύνδεση, αλλά εσύ τι λες, αν δεν είχες τρελό άγχος θα είχες και αυτά τα συμπτώματα που σε οδήγησαν στον καρδιολόγο; Δηλαδή, τα συμπτώματα είναι του άγχους ή της πρόπτωσης; Και η πρόπτωση είναι άσχετη με το άγχος; Γιατί και στην δική σου περίπτωση βλέπω πως συμπίπτουν χρονικά αν και έχεις και άλλα θέματα υγείας. Επίσης, είχες κάτι άλλο; Π.χ πόνο αριστερά στο στήθος;
andaluz Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Η πρόπτωση ως κληρονομική (κατάσταση? πάθηση? δεν είμαι και γιατρός για να ξέρω ακριβώς τον χαρακτηρισμό) είναι κάτι που προϋπάρχει, απλώς, εγώ για παράδειγμα, επειδή πρώτη φορά στον καρδιολόγο είχα πάει 9-10 χρονών κοριτσάκι μου είχε διαγνωσθεί μόνο το φύσημα, διότι ακόμη δεν υπήρχε πλήρης αναπτυξη. Το άγχος, η στεναχώρια και το στρες, ναι, επιβαρύνουν τα συμπτώματα της ήδη υπάρχουσας πρόπτωσης σε σημαντικό βαθμό. Αν δεν ζοριζόμουν εκείνη την περίοδο τόσο και δεν είχα ενοχλήσεις για να πάρω χαμπάρι οτι κάτι παίζει ίσως και να μην είχα πάει στον καρδιολόγο και τώρα να μην ήξερα καν ότι έχω πρόπτωση. Και όντως μαζί με τις αρρυθμίες (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση) άλλα συμπτώματα που είχα συγχρόνως και που ο γιατρός μου επιβεβαίωσε πως δημιουργούνται από την πρόπτωση, ήταν μια πολύ ενοχλητική δύσπνοια (όλο το 24ωρο όμως), κόπωση και καμιά φορά και πόνο αριστερά στο στήθος, ειδικά στην εκπνοή, τόσο που στην αρχή ο παθολόγος με έστειλε για ακτινογραφία. fun fact: ο καρδιολόγος μου είπε επίσης πως οι γυναίκες με πρόπτωση συνήθως είναι αγχώδεις χαρακτήρες και τελειομανείς. Τώρα, αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο σαν γενικός κανόνας, δεν ξέρω, τι να πω.
nicoc89 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 εγω εχω κάνει εξετάσεις για τα πάντα και δεν έχω τίποτα , κανένα πρόβλημα σημφωνα με τους doctorsΣτις προπονήσεις οταν δοκιμάσω να σπάσω το ρεκόρ μου και για παράδειγμα απο 80kg πιέσεις στήθους με την μπάρα πάω στα 90 θα πιέστω τόσο που να αποτύχει να βγει η τελευταία επανάληψη. Αν σηκωθώ απότομα ζαλίζομαι και μου έρχεται εμετός γιαυτό περιμένω μερικά sec πριν σηκωθώ σε τέτοια σετ.Ολα οκ αλλα μια φορά το χρόνο στο περίπου μπορεί να τύχει το παρακάτωΑφου σηκωθώ και αρχίσω να βρίσκω τις αναπνοές μου νιώθω λες κ σταματάει κ ξεκινάει η καρδιά μου ή χτυπάει πολύ γρήγορα , δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει , ειναι σαν φτερούγισμα αλλα παίρνω μια βαθιά ανάσα κ σταματάει αμέσως.σαν τι σας ακούγεται ?ο καρδιολόγος που ειχα ρωτήσει πριν κανα χρόνο μου λέει δεν ειναι τίποτα (????) και ρώτησα κ άλλον και μου ειπε επίσης οτι δεν έχω κάτι .έχω αλλεργικό ασθμα και νομίζω οτι το έχω πάθει μόνο περιόδους που με πιάνουν αλλεργίες , όχι οτι χρειάζομαι φάρμακα , έχω δεκαετία++ να πάρω , αλλα κανενα συνάχι και καμια φαγούρα στο μάτι θα παίξει.μην μου πείτε για εξετάσεις , έχω κάνει σχεδόν τα πάντα , οπως λένε οι γιατροί ειμαι οκ αλλα αυτό που δε μπορώ να χονέψω ειναι οτι οταν συμβαίνει αυτό δεν το νιώθω σαν κάτι normal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα