Rebirth Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Καλησπέρα παιδιά. Προσπαθώ εδώ και δυο ημέρες να αναγκάσω το Netgear να συνεργαστεί ως router με το Crypto σε σπίτι φίλης (είμαι ο λιγότερο ...άσχετος μάλλον από το περιβάλλον της), και με έχει φτάσει στα όριά μου. Έχω διαβάσει πάνω από 20 τρόπους στο διαδίκτυο για ενεργοποίηση του WDS, ωστόσο κάτι πάει στραβά. Το κυριότερο πρόβλημά μου είναι το Crypto, που έχει σαφώς πιο "μπλεγμένο" (για εμάς τους μη ...κατέχοντες) interface. Να σας πω εν τάχει τι έκανα, και πείτε μου τι λάθος έχω κάνει. Πρώτα απ' όλα σέταρα και τα δυο στις ίδιες ρυθμίσεις (disabled security, channel 11, ίδιο ssid κ.λπ). Έβαλα το netgear από τα wireless settings να δουλεύω ως repeater και στην επιλογή για remote mac, έβαλα το mac address του Crypto. Στη συνέχεια ενεργοποίησα το WDS στο Crypto και το όρισα ως root. To Crypto έχει και μια αναζήτηση για MAC (scan), όπου βρήκε αυτόματα το Netgear. Καθώς ωστόσο μου έδινε το MAC με μια παραλλαγή δοκίμασα και με τη MAC διεύθυνση που μου έδινε το DGN. (και πάλι ...τίποτα). Ένα από τα προβλήματα που είχα στην αρχή είναι ότι στο Crypto το WDS έχει τρία modes: Bridge, Repeater, Crude. (διάλεξα το repeater, φαντάζομαι ...σωστά. Δεν καταλαβαίνω ωστόσο τι είναι αυτά τα uplink, downlink που έχει εκεί). Καθώς εξακολουθούσε να μη δουλεύει απενεργοποίησα και το DHCP από το Netgear όπως όριζαν κάποιες σελίδες. Η πλάκα ήταν πως όταν το δοκίμαζα δεν είχε καν σύνδεση το Crypto! Τελικά απενεργοποίησα το WDS για να μην της αφήσω το δίκτυο ...χειρότερο απ' ό,τι το βρήκα. Ένα από τα πράγματα που δε δοκίμασα ήταν να ορίσω ίδιο πεδίο IP. (μου είχαν ήδη σπάσει τα νεύρα). Παίζει να φταίει αυτό; Ευχαριστώ όποιον μπει στον κόπο και απαντήσει ΥΓ Σκέφτηκα μέσα στην απελπισία μου (χαχα) να βάλω το Netgear ως βασικό router και το Crypto ως repeater, όμως φοβάμαι μήπως δεν καταφέρω να σετάρω σωστά το Netgear για να έχει ...απλή σύνδεση του Connx, και τα κάνω ...θάλασσα. ΥΓ2: Physical MAC Address είναι η LAN address? (γιατί το crypto είχε LAN MAC, USB MAC, και DSL MAC).
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 Δημοσ. 8 Απριλίου 2013 to wds ειναι γενικα δυσκολο για να παιξει και πολλες φορες υπαρχουν απειρα Limitations>πχ σε thomson παιζει μονο με ιδια μοντελα και παιζει μονο μe wep .δεν παιζει δηλαδη με wpa.για μενα αν θες να μεταδωσεις ασυρματα παρε ενα φτηνο Tp link repeater να κανεις την δουλεια σου εκτος αν μπορεις να ενωσεις αυτα τα 2 με καλωδιο μεταξυ τους. β.crypto sucks 1
Rebirth Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Γεια σου poulinos. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από routers, ωστόσο χειρότερο interface δεν πρέπει να υπάρχει από αυτό του crypto. Δυστυχώς στο σπίτι δεν υπάρχει δυνατότητα να τραβηχτεί καλώδιο. Επομένως ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε την αγορά ενός tp-link, όπως λες. Υπάρχει κάποιο που μπορείς να προτείνεις; ΥΓ Το να έβαζα ως router το Netgear και ως repeater το crypto πόσες πιθανότητες έχει να με στείλει για ηρεμιστικά;
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Γεια σου poulinos. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από routers, ωστόσο χειρότερο interface δεν πρέπει να υπάρχει από αυτό του crypto. Δυστυχώς στο σπίτι δεν υπάρχει δυνατότητα να τραβηχτεί καλώδιο. Επομένως ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε την αγορά ενός tp-link, όπως λες. Υπάρχει κάποιο που μπορείς να προτείνεις; ΥΓ Το να έβαζα ως router το Netgear και ως repeater το crypto πόσες πιθανότητες έχει να με στείλει για ηρεμιστικά; συνηθως το wds ειναι αμφιδρομο.δηλαδη πρεπει να γινει και στα 2 ρουτερ οποτε και αναποδα να τα βαλεις δεν αλλαζει κατι.οποτε ας αφησει το netgear για adsl router και ας παρει ενα Repeater ειτε της tp link που ειναι οτι πιο φτηνο Px wa701nd η καποιος της dlink Που ειναι καλυτερο αλλα πιο ακριβο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα