Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δε μου χρειάζεται κάτι τέτοιο. θα έχω μόνο σε ένα σημείο...

άρα θα τερματίζει σε πρίζα με 2 διαφορετικά καλώδια στην κάθε μία? ή θα έιναι ένα ζεύγος που θα μοιράζετε με splitter/διακλαδωτή?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

2 ξεχωριστα καλωδια.ενα για τηλεφωνο ενα για ιντερνετ.βαλε cat5e ftp.δεν υπαρχει λογος για κατι παραπανω αφου ετσι και αλλιως δεν θα παιζει δικτυο κτλ.

Δημοσ.

Μπορούνε να συνδεθούνε 2 καλώδια στον κατανεμητή ?

Αν βάλω ένα και το μοιράζω θα είναι χειρότερα ε?

Δημοσ.

Μπορούνε να συνδεθούνε 2 καλώδια στον κατανεμητή ?

Αν βάλω ένα και το μοιράζω θα είναι χειρότερα ε?

σε ολα τα σπιτια αυτο γινεται.και εφοσον εσενα ολα τα καλωδια θα πηγαινουν σε εναν κατανεμητη(patch panel) κανεις οτι θελεις μετα χωρις να εχεις απωλειες.

Δημοσ.

εγω νομιζα οτι θες να βαλεις παντου καλωδια για να εχεις για τηλεορασεις αποδικοποιητες και δεν ξερω τι αλλο.δεν καταλαβα οτι ειναι μονο για ενα δωματιο.

Δημοσ.

βαλε 6αρι αφου σαν καλωδιο η διαφορα θα ειναι μικρη σε τιμη.και επισης θα σου λεγα εφοσον θες σε μια πριζα ας σου περασει 3 καλωδια και το ενα αστο απο πισω σαν καβατζα .η στα περναει σε πλαστικο σωληνα η τα παιρνεις ftp/stp.

Δημοσ.

3 καλώδια επι 40μ δε νομίζω να μου βγεί και τόοοοσο  φτηνό...ειδικά και για Cat6... anyway το θέμα είναι το Cat6 θα μπορέσει να το περάσει οκ η θα το τσακίσει και δε θα κάνουμε δουλειά...

Πάντως όπως και να έχει μόνο 2 απο τα καλώδια που υπάρχουν μέσα δε θα χρησιμοποιήσει ο ηλεκτρολόγος? Ένα ζεύγος εννοώ

Δημοσ.

δεν ειναι τοσο ακριβο το καλωδιο ακομα και το cat6.

β.για τηλεφωνο ενα ζευγαρι .για ιντερνετ αμα μιλαμε για ethernet τοτε ενα καλωδιο ολοκληρο για gigabit η 2 ζευγαρια για 100 ethernet.

Δημοσ.

Οταν λέω θέλω ίντερνετ...μιλάω για ΣΥΝΔΕΣΗ... όχι λαν...

Πόσα ζεύγη χρειάζονται ? 1 σωστά? και 1 για τηλέφωνο...

Γιατί να μην συνδέσω 1 ΚΑΛΩΔΙΟ που μέσα έχει 4 ζεύγη στον κατανεμητή... και πάνω στο σπίτι να χωρίσω τα καλώδια με πρίζα ?

Δημοσ.

Οταν λέω θέλω ίντερνετ...μιλάω για ΣΥΝΔΕΣΗ... όχι λαν...

Πόσα ζεύγη χρειάζονται ? 1 σωστά? και 1 για τηλέφωνο...

Γιατί να μην συνδέσω 1 ΚΑΛΩΔΙΟ που μέσα έχει 4 ζεύγη στον κατανεμητή... και πάνω στο σπίτι να χωρίσω τα καλώδια με πρίζα ?

ενα ζευγος θες που θα το συνδεσεις απο τον οτε μεχρι εσενα και εκει θα βαλεις splitter για να βαλεις και τηλεφωνο και ιντερνετ.απο τον κατανεμητη ενα ζευγαρι θες.τα αλλα 3 θα περισσεψουν για αλλες 3 γραμμες θεωρητικα.οποτε  και ενα Utp θες μεχρι πανω και ενα μεσα στο σπιτι.το δευτερο θα ειναι μονο για backup αφου δεν θες lan

Δημοσ.

ε νομιζα οτι ηθελες Patch panel και διπλα καλωδια σε καθε δωματιο για τηλεφωνο και ιντερνετ.

λεω καινουριο σπιτιειναι θελει να το γεμισει καλωδια για τα παντα.αυτα τα απλα που θες πλεον ειναι τα default σε καθε σπιτι ΣΥΝΗΘΩΣ.utp δηλαδη απο κατανεμητη μεχρι πανω και απο πανω μεχρι το πριζακι που θες.συνηθως 5e περνανε μεσα σε πλαστικο σωληνα

Δημοσ.

όχι ρε δεν είναι νέο σπίτι...για την υπάρχουσα εγκατάσταση λέω να τραβήξω νέο καλώδιο για καλύτερα...

τα άλλα παίζει να είναι 40 χρονιά τώρα όλο και καμιά φθορά θα υπάρχει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...