Προς το περιεχόμενο

Intel: Ξεκίνησε την διάθεση των Haswell επεξεργαστών σε OEM συνεργάτες της


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πληροφορίες θέλουν την Intel, να έχει ξεκινήσει ήδη την σταδιακή διάθεση των νέων Haswell επεξεργαστών της σε πολλούς OEM συνεργάτες της. Η εταιρεία από την μεριά της δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την κυκλοφορία των συγκεκριμένων επεξεργαστών, αναμένεται όμως να προβεί σε μια τέτοια κίνηση την επόμενη εβδομάδα.Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που θα εξοπλιστούν με τους νέους επεξεργαστές, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Ιούνιο του 2013. Τα συγκεκριμένα chips είναι βασισμένα στην αρχιτεκτονική των 22nm όπως και οι Ivy Bridge που είναι ήδη στην αγορά, εντούτοις όμως έρχονται με εντελώς νέο σχεδιασμό που λέγεται ότι θα είναι πολύ πιο αποδοτικό.

 

Έντονες είναι οι φήμες ότι η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση Windows Blue 8.1 θα είναι συμβατή με Haswell-based PCs, προκειμένου να καταστεί εφικτή η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με άλλες Windows 8 συσκευές. Άλλωστε ο πρόεδρος της Intel, Paul Otellini, δήλωσε πρόσφατα ότι «η νέα αρχιτεκτονική των Haswell επεξεργαστών φέρνει την μεγαλύτερη αύξηση από γενιά σε γενιά στην διάρκεια της μπαταρίας, σε ολόκληρη την ιστορία της Intel» .

 

Τα Intel Core i7 chips βασισμένα στην αρχιτεκτονική Haswell θα έρθουν εξοπλισμένα με τέσσερις πυρήνες και οχτώ threads με 8MB μνήμης cache ενώ τα Core i5 με τέσσερις πυρήνες, τέσσερα threads και 6MB μνήμης cache.

 

Να αναφερθεί τέλος, ότι τα Bay Trail, οι διάδοχοι δηλαδή των Clover Trail και τα οποία προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε Windows 8  tablets θα κάνουν το ντεμπούτο τους προς το τέλος του 2013.

 

Link.png Site: cnet.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως ακουγεται οτι δε θα εχουν δραματικη αυξηση επιδοσεων. Λογικα θα εχουν ομως αρκετα λιγοτερη καταναλωση...

Για να δουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα δω διαφορά?

στην τιμή? όσο ήταν η αρχική των laptops με Ivy θα είναι κι αυτή των Haswell... Επεξ/σία από ThReSh
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυνατά γραφικά και αυτονομία είναι το κλειδί για την επιτυχία στα laptop,στα desktop δεν το παλεύει γιατί ακόμα έχει τα ινία στην δύναμη επεξεργασίας και έτσι και αλλιώς το hardware είναι είδη πολύ προηγμένο σε σχέση με το software όχι μόνο απο intel αλλά και απο amd με χαμηλό κόστος ένας fx8xxx/i5 τα κάνουν όλα άρα stay there and be cool.

άσχετο αλλά το παιχνίδι φαίνεται ωραίο :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...