Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, λοιπον θελω να μεταφερω ενα site απο τον host που ειναι τωρα σε εναν νεο host. Το θεμα ειναι οτι το site , δεν ξερω σε ποιον host ακριβως φιλοξενείται  (εννοω σε ποια εταιρια παροχης hosting) , ωστοσο εχω  username κ password που μπορω να συνδθεω στο site μεσω ftp . Eπικοινωνησα με την εταιρεια στην οποια θελω να μεταφερω το site κ μου ειπαν οτι αν τους δωσω τους κωδικους αυτους μπορουν να κανουν αυτοι την ολη μεταφορα. τα αρχεια του Site , την βαση κ τα email . Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν υπαρχει καποια αλλη διαδικασια που πρεπει να κανω , περα του τεχνικου μερους για την μεταφορα του site. εννοω πρεπει να αλλαξω καποια στοιχεια, επικοινωνώντας με τον παλιο host η  δεν χρειαζεται κατι ?

Eυχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Στο www.gr μπορεί να δει ποιος έχει κάνει register το domain και όχι ποιος έχει το host.

@troupdim Κανένα τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών δεν έχεις; Πού πληρώνεις τόσο καιρό για το hosting;

Ποιο είναι το site;

Δημοσ.

Το Site ειναι ενος φιλου, δεν ειναι δικο μου. Τις ολες διαδικασιες του site , καταχωρηση domain , ανανεωση hosting κλπ τα ειχε αναλαβει μια εταιρεια που ασχολειται με τυπογραφησεις κ γραφιστικα η οποια εταιρεια του εκοβε τιμολογιο. Οτι τιμολογιο δηλαδη εχουμε ειναι απο αυτη την εταιρεια αυτη  που εκανε τις δουλειες για λογαριασμο του γνωστου μου. Κ δεν ξερω αν ειναι ευκολο να επικοινωνησουμε μαζι τους.

Δημοσ.

Το Site ειναι ενος φιλου, δεν ειναι δικο μου. Τις ολες διαδικασιες του site , καταχωρηση domain , ανανεωση hosting κλπ τα ειχε αναλαβει μια εταιρεια που ασχολειται με τυπογραφησεις κ γραφιστικα η οποια εταιρεια του εκοβε τιμολογιο. Οτι τιμολογιο δηλαδη εχουμε ειναι απο αυτη την εταιρεια αυτη  που εκανε τις δουλειες για λογαριασμο του γνωστου μου. Κ δεν ξερω αν ειναι ευκολο να επικοινωνησουμε μαζι τους.

Αν η εταιρεία που είχε αναλάβει την καταχώρηση του domain, έκανε σωστά την δουλειά της, ο κάτοχος του domain που θα πρέπει να έχει δηλωθεί είναι ο φίλος σου. Άρα δες στο www.gr, ποια εταιρεία ειναι ο registrar, ύστερα επικοινώνησε μαζί τους και εξήγησε τους την κατάσταση, αν ο κάτοχος είναι ο φίλος σου με μερικά φαξ (ταυτοτητα),  θα βγάλεις άκρη. Αν όχι προσπάθησε να επικοινωνήσεις με την εταιρεία που ανέλαβε την καταχώρηση. Δεν μπορεί να άνοιξε η γη και να τους κατάπιε.

Αν όλα πάνε καλά και καταφέρεις να πάρεις το domain στην διαχείριση σου, τότε για να μεταφέρεις το site στο καινούργιο host, εκτός απο το να μεταφέρεις όλα τα αρχεία και τις βάσεις δεδομένων θα πρέπει επίσης να αλλάξεις τους nameservers απο το διαχειριστικό του domain σου. Για τους nameservers που πρέπει να βάλεις θα ενημερωθείς απο το νέο σου hosting provider.

Δημοσ.

Στο .gr θα δεις και τους dns και από εκεί ίσως μπορέσεις να καταλάβεις που φιλοξενείται το site σου.

Παρόλα ταύτα, αν έχεις πρόσβαση στα αρχεία/βάσεις κτλ, μπορείς να το μεταφέρεις και δεν χρειάζεται να ενημερώσεις κανέναν.

Χρειάζεται όμως να έχεις πρόσβαση στο panel του καταχωρητή του ονόματος .gr ώστε να μπορέσεις να αλλάξεις τους dns να δείχνουν στην καινούργια εταιρεία.

Η καινούργια εταιρεία μπορεί να σου πει και σε ποιον καταχωρητή είσαι, και που έχεις το site.

Δημοσ.

@platongr Οπότε το όλο θέμα έχει να κάνει περισσότερο με το domain name σωστα; 'Όταν μπαίνω στο  https://grweb.ics.forth.gr/ που πηγαίνω για να δω που φιλοξενείται το site;

Έλεγχος ονόματος χώρου .gr -> πληκτρολογείς το domain χωρίς το www -> πληκτρολογείς τον πενταψήφιο αριθμό που βλέπεις -> πατάς "Έλεγχος"

Δημοσ.

Λοιπόν, έγραψα το domain name στο σχετικό πεδιό κ μου έβγαλε τα κάποια στοιχεία οπου σε αυτα φαίνεται κ o registrar. (σας στελνω σχετικο screenshot) . Aπο εδω κ περα , μπορειτε να μου πειτε τι πρεπει να κανω ?

Eντωμεταξυ , μπαινω στην σελιδα της Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) κ το ονομα του Provider του site Μου το εμφανιζει στην λιστα των ΜΗ Ενεργών Καταχωρητών

post-252366-0-42260000-1365757737_thumb.png

Δημοσ.

Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στο google βρήκα εδώ το εξής:

The site was used by SEOHosting as their name servers. SEOHosting is an affiliate of Hostgator.com For example: sns234.websitewelcome.com sns233.websitewelcome.com

Δημοσ.

Παράτα το το host, δεν θα βρεις άκρη.

Επικοινώνησε με αυτόν εδώ που είναι ο πρώην καταχωρητής σου ( http://www.atweb.gr/v2/contact-2/ )

και ζήτησέ του να σου στείλει τον κωδικό εξουσιοδότησης για το domain. Ναι μεν δεν είναι ενεργός, αλλά έχει πρόσβαση read only ώστε να μπορεί να το βρει.

Αν δεν τα καταφέρεις από εκεί, ζήτησε από τον καινούργιο καταχωρητή να ζητήσει αποστολή κωδικού στο email του ιδιοκτήτη. Αν έχει γίνει σωστά η καταχώρηση, ο πελάτης σου θα πάρει τον κωδικό οπότε μετά προχωράς κανονικά.

Αν δεν βρεις ούτε εκεί άκρη, τότε επικοινώνησε με την EETT συμπληρώνοντας την καταγγελία προς καταχωρητή (τον αρχικό) που αρνείται να σου δώσει τον κωδικό ή που δεν εφίσταται πλέον.

Πάντως, αυτά που σου λέμε εμείς εδώ, έπρεπε να σου τα πει και η καινούργια εταιρεία που πας να συνεργαστείς. Το νου σου μην μπλέξεις πάλι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Βασικά επικοινώνησα με τον καινούργια εταιρεια που θα συνεργαστω κ μου ειπαν οτι εχουν στειλει στο mail του ιδιοκτητη τον κωδικο εξουσιοδοτησης για την μεταφορα του domain. Mέσω αυτου του κωδικου μου ειπαν θα γινει η μεταφορα του στον νεο provider . Απο εκει κ περα πρεπει να κανω κατι αλλο ? Κ κατι αλλο , πως γνωριζω οτι η atweb ειναι ο πρωην καταχωρητης?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι.

Αγόρασα από μία εταιρία χώρο κανονικά για 1 χρόνο και domain μαζί. Αλλά πραγματικά το 20% του καιρού η σελίδα είναι down και γενικά δεν μου απαντάνε στα mail και αδιαφορούν.

Για να μεταφέρω τα δεδομένα κλπ σε άλλο host πρέπει να ξαναπληρώσω και στην ουσία να χάσω τα λεφτά που έδωσα; 

Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...