Toufas Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Τηγάνησμα με παρθένο ελαιόλαδο -αν αντέχει η τσέπη σας φυσικα. Αποθήκευση του περισσευούμενου λαδιού στο ψυγείο και επαναχρησιμοποιήση μέχρι άλλες 2 φορές μάξιμουμ. Τα διάβασα σε μια έρευνα πανεπιστημίου αυτά για τον πλέον υγιεινό τρόπο. Αλλά και αρκετά ακριβό, ειδικά αν κάποιοι τηγανίζουν συχνά. Σωστο τηγανισμα, σε σωστη θερμοκρασια και για την σωστη ωρα που το φαγητο ειναι ετοιμο ειναι το σημαντικο μιας και δεν γινεται να εχουμε λαδοτσουπιασμα στα φαγητα Τα παρθενα ελαιολαδα εχουν πολυ νοστιμη γευση, αλλα με το μαγειρεμα αλλιωνεται καπως και βγαζει πικριλα. Επειδη ομως το πιο μεγαλο ποσοστο των σπιτιων δεν ξερει καν να τηγανισει, καλυτερα να παμε σε ενα λαδι με ακομα πιο υψιλη θερμοκρασια καπνισματος/καψιματος που συγχωρει τα πιο πολλα λαθη. Το πυρηνελαιο για παραδειγμα ειναι πολυ πιο καλο υλικο για τηγανισμα αν φυσικα γινει σωστα και ειναι απο ελιες.
mary Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Α ωραια γιατι και εμεις πυρηνελαιο χρησιμοποιουμε στο τηγανισμα! 1
yannis27gr Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Τι να σου πω ρε φίλε. Ή ξέρω καλά να τηγανίζω ή έχω συνηθίσει, γιατί αυτή την πικρίλα που λες δεν την αντιλαμβάνομαι
siracos Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Σωστο τηγανισμα, σε σωστη θερμοκρασια και για την σωστη ωρα που το φαγητο ειναι ετοιμο ειναι το σημαντικο μιας και δεν γινεται να εχουμε λαδοτσουπιασμα στα φαγητα Τα παρθενα ελαιολαδα εχουν πολυ νοστιμη γευση, αλλα με το μαγειρεμα αλλιωνεται καπως και βγαζει πικριλα. Επειδη ομως το πιο μεγαλο ποσοστο των σπιτιων δεν ξερει καν να τηγανισει, καλυτερα να παμε σε ενα λαδι με ακομα πιο υψιλη θερμοκρασια καπνισματος/καψιματος που συγχωρει τα πιο πολλα λαθη. Το πυρηνελαιο για παραδειγμα ειναι πολυ πιο καλο υλικο για τηγανισμα αν φυσικα γινει σωστα και ειναι απο ελιες. Πυρηνελαιο ραφηναρισμένο;
zoranb Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Βρε παιδιά, λέω να το φτιάξω μόνος μου τελικά γιατί δεν βρίσκω κάτι καλό, κοιτάξτε εδώ http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/284283/Default.aspxτι κάνουν, αλλά... που θα βρώ όμως ωραία μπουκάλια αλλά και αυτά τα ανοξείδωτα μπεκ για να τα βάλω σε φελούς κλπ.
leftermann Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 μπουκάλια έχει σε καταστήματα με γυαλικά κλπ. Ακόμα και στο ΙΚΕΑ έχει. Εναλλακτικά, πάνε σε μια κάβα και ψάξε τα κρασιά, τις μπύρες και τα λικέρ, ή τέλος πάντων ψάξε τα ποτά όλα, διάλεξε όποιο μπουκάλι σε αρέσει περισσότερο, πιές το περιεχόμενο και κάνε το περίβλημα λαδωτήρι. Στόμιο ανοξείδωτο θα βρεις και στα σούπερ μάρκετ ακόμα. Εγώ νομίζω είχα πάρει από το τζάμπο, και το έβαλα σε ένα μπουκάλι μπύρας που μου άρεσε.
zoranb Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 στόμιο ανοξειδ. εννοείς το φελό με το σωληνάκι;
zoranb Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 μπράβο τέτοια θέλω αλλά να έχει στο jumbo τέτοια;
leftermann Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δεν θυμάμαι σίγουρα. Νομίζω από εκεί τα πήρα. Και στο L.A. μπορεί να έχει (Laiki Agora, σε κάναν πάγκο με διάφορα ψιλολόγια). Και σε κάνα σούπερ μάρκετ.
eSATA Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Εγώ ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα μπιτόνι Castrol για το ελαιόλαδο αλλά δεν ήξερα πως να το καθαρίσω.Αν ενδιαφέρεσαι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα