Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάπου η λίστα με τα δημοκρατικά βασανιστίρια που πρέπει να εφαρμόζονται στα "τσουτσέκια", για να ξέρουμε και εμείς οι αυταρχικοί;

• Like 2
Δημοσ.

τσο και λο στις σαυρες που νομιζουν οτι μπαινωντας σε ενα κομα επιασαν τον παππα απο τα φρυδια και μπορουν να συμπεριφερονται οπως θελουν

το νουμερο ενα προβλημα των πανεπιστημιων ειναι τα κομματα και τα προβατα τους.ειναι δυνατον μετα απο οσα εχει κανει η νεα δημοκρατια και το πασοκ να τους βλεπεις να υπερασπιζονται με σθενος τις παραταξεις και να τραμπουκιζουν οσους με επιχειρηματα τους λενε οτι ειναι ζωα?κατευθυνομενα κομματοσκυλα που ευελπιστουν οτι μετα απο τετοια προσηλωση στο αφεντικο τους θα βολευτουν σε καμια δουλεια

Δημοσ.

Οποτε κραταμε την πολιτικοποιηση για τους λιγους, και οι αλλοι δεν θα επρεπε να εχουν γνωμη αρα και να μην ψηφιζουν.

Τουλαχιστον να διαλεξουμε αν θελουμε τον Σταλιν ή τον Χιτλερ?

2-3 φορες που ημουν επιτροπη σε εκλογες...δεν μπορει να βαλει ο νους σου τι ΖΩΑ ηρθανε να ψηφισουν...ΖΩΑ! ουτε που ψηφιζαν δεν μπορουσαν να ανακαλυψουν.Αλλοι φερνανε τους γεροντες τους με τα ψηφοδελτια ετοιμα τοποθετημενα στην τσεπη τους...

Εγω προτιμω να γινεται καλυτερη ενημερωση του λαου..σε διαφορα θεματα...και μετα να ψηφιζει.

Αρνουμαι δηλ να καθοριζουν τα πολιτικα δρωμενα τετοια ΖΩΑ.

Βεβαια φαινομενα "ψηφιζω γιατι ειναι ο μπατζανακης μου,θα βαλει το παιδι μου στο δημοσιο , ειναι απο το χωριο μου" κλπ δυσκολα θα εκλειψουν....

Δημοσ.

Μη συνεχιζετε γιατι θα βγει ο non-point liopyr να σας μαθει τροπους αναγοντας την συμπεριφορα σας με αυτα που βλεπουμε στο βιντεο. Σας ξερει εξαλλου ως ανθρωπους, μεσα απο τα ποστ σας. Γελαει ο κοσμος.

• Like 1
Δημοσ.

2-3 φορες που ημουν επιτροπη σε εκλογες...δεν μπορει να βαλει ο νους σου τι ΖΩΑ ηρθανε να ψηφισουν...ΖΩΑ! ουτε που ψηφιζαν δεν μπορουσαν να ανακαλυψουν.Αλλοι φερνανε τους γεροντες τους με τα ψηφοδελτια ετοιμα τοποθετημενα στην τσεπη τους...

Εγω προτιμω να γινεται καλυτερη ενημερωση του λαου..σε διαφορα θεματα...και μετα να ψηφιζει.

Βεβαια φαινομενα "ψηφιζω γιατι ειναι ο μπατζανακης μου,θα βαλει το παιδι μου στο δημοσιο , ειναι απο το χωριο μου" κλπ δυσκολα θα εκλειψουν....

Με το ζόρι πάντως ενημέρωση δεν γίνεται. Και από ποιον να γίνει; Από την τηλεόραση; Ειδικά σήμερα, είναι πολύ εύκολο να ενημερωθείς για το οτιδήποτε, πόσο μάλλον με τη χρήση του ιντερνετ. Ίσα ίσα, που η ανάδειξη των εκλογών σε κάτι ασήμαντο, ή και κακό (που ακούγεται εδώ μέσα, αλλά και αλλού), είναι αυτό που στρέφει τον κόσμο στο να ψηφίζει με αναντικειμενικά κριτήρια. Εγώ πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος και πάει να ψηφίσει χωρίς να δει τις θέσεις του κόμματος που ψηφίζει, και μερικά πολιτικά debate (όχι μονόλογους) για να κρίνει αν πήρε τη σωστή απόφαση.

Τώρα για τους παππούδες, όντως γίνεται, διαβασα και για περίπτωση που πήγανε άρρωστο παππου σχεδόν σε κόμμα (πιασμένο χειροπόδαρα, σχεδόν χωρίς αισθήσεις) να ψηφίσει. Σε αυτό φταίνε 100% τα παιδιά του (εκτός κι αν δεν τον πήγαν τα παιδιά του να ψηφίσει, οπότε δηλώνουν απλά μια απαγωγή).

Δημοσ.

Και εδω ερχεται το καθηκον του καθενος πρωτα στον εαυτο του και μετα στην υπολοιπη κοινωνια, να πολιτικοποιηθει.

Να μαθει τι παιζει, τι ειναι σωστο και οχι να ψηφιζει αβλεπι ενα μονο κομμα ή τον συμπατριωτη που θα τον "φτιαξει".

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα οπως ειπε ο τολης , μεμεντο...ενημερωση με το ζορι δεν γινεται.

Αρα γιατι να γινεται δεκτο να ψηφιζουν ολοι ??Εγω προφανως και γουσταρω να ψηφιζουν ολοι για να μην ψηφιζουν λιγοι και εχουμε εντονα φαινομενα διαφθορας , παραποιησης αποτελεσματων κλπ.

Αλλα αμα τα ΖΩΑ ψηφιζουν ο,τι ναναι  ...ε δωρο αδωρο.

Τεσπα το θεμα μας ειναι τα κομματοποιημενα ΖΩΑ εντος πανεπιστημιακων χωρων.

Κατ'εμε δεν θα πρεπε να επιτρεπουν συσταση κομματων εντος τετοιων χωρων.Αν θελουνε να δραστηριοποιηθουν πολιτικα , εκτος της πυλης.

Μεσα πας για να σπουδασεις.Οργανωσε οτι ειδους ομαδες εξω"σχολικων" δραστηριοτητων θες...αλλα οχι κομματικες...γιατι ο φανατισμος που δημιουργειται...τα κανει σκατα ολα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα οπως ειπε ο τολης , μεμεντο...ενημερωση με το ζορι δεν γινεται.

Αρα γιατι να γινεται δεκτο να ψηφιζουν ολοι ??Εγω προφανως και γουσταρω να ψηφιζουν ολοι για να μην ψηφιζουν λιγοι και εχουμε εντονα φαινομενα διαφθορας , παραποιησης αποτελεσματων κλπ.

Αλλα αμα τα ΖΩΑ ψηφιζουν ο,τι ναναι  ...ε δωρο αδωρο.

Τεσπα το θεμα μας ειναι τα κομματοποιημενα ΖΩΑ εντος πανεπιστημιακων χωρων.

Κατ'εμε δεν θα πρεπε να επιτρεπουν συσταση κομματων εντος τετοιων χωρων.Αν θελουνε να δραστηριοποιηθουν πολιτικα , εκτος της πυλης.

Μεσα πας για να σπουδασεις.Οργανωσε οτι ειδους ομαδες εξω"σχολικων" δραστηριοτητων θες...αλλα οχι κομματικες...γιατι ο φανατισμος που δημιουργειται...τα κανει σκατα ολα.

Επειδή αναφερθηκα μέσα στο ποστ, να τονίσω ότι εγώ δεν το πήγαινα εκεί.

Όσον αφορά τα κόμματα στα πανεπιστήμια, ακόμα και με κάποια απαγόρευση, δεν θα άλλαζε κάτι (εκτός ίσως του ότι τα τραπεζάκια τους θα ήταν απλά τραπεζάκια, και όχι "ντυμένα" με αφίσες). Ο καθένας θα ήταν ελεύθερος να κομματικοποιείται όπου θέλει (εκτός αν γυρνούσαμε σε εποχές όπου κάποια κόμματα ήταν παράνομα).

Για τις εκλογές πάντως, οι φοιτητές ψηφίζουν εκπροσώπους τους για το συμβούλιο της σχολής. Τώρα για το αν τυχαίνει οι εκπρόσωποι αυτοί να ανήκουν σε κάποιο κόμμα, είναι θέμα ψηφοφόρων, το είπα και σε πιο πίσω σελίδα, κάποιες σχολές έχουν και ανεξάρτητους υποψήφιους (δεν τους επιλέγουν όμως οι φοιτητές). Τώρα αν το πρόβλημα είναι η συμμετοχή φοιτητών στο συμβούλιο, αυτό είναι εντελώς άλλο θέμα.

Δημοσ.

Θυμαμαι που πηγαινα για φαι στην λεσχη ...και ηταν 10 ατομα με τις εφημεριδες του τάδε κόμματος.

και μεχρι να φτασεις στην εισοδο της λεσχης λες και παλευες με τα κυματα ...για να περασεις...

Ε αντε παρτε δρομο .....

Ή στις εκλογες που εβλεπες που τρεχανε οι "υποψηφιοι" και πρηζανε @@ σε φιλους γνωστους να πανε να ψηφισουν...αλλοι που ειχανε και αυτοκινητο τους φορτωνανε και τους πηγαινανε να ψηφισουν..για να μην κουραστουν....

Δηλαδη κατανταει και λιγο κουραστικο το θεμα ...με τα κομματα....

Ναι οκ να εχουν εκπροσωπο οι φοιτητες στα συμβουλια της σχολης..αλλα οχι κομματοποιημενα...

Δημοσ.

Θυμαμαι που πηγαινα για φαι στην λεσχη ...και ηταν 10 ατομα με τις εφημεριδες του τάδε κόμματος.

και μεχρι να φτασεις στην εισοδο της λεσχης λες και παλευες με τα κυματα ...για να περασεις...

Ε αντε παρτε δρομο .....

Ή στις εκλογες που εβλεπες που τρεχανε οι "υποψηφιοι" και πρηζανε @@ σε φιλους γνωστους να πανε να ψηφισουν...αλλοι που ειχανε και αυτοκινητο τους φορτωνανε και τους πηγαινανε να ψηφισουν..για να μην κουραστουν....

Δηλαδη κατανταει και λιγο κουραστικο το θεμα ...με τα κομματα....

Ναι οκ να εχουν εκπροσωπο οι φοιτητες στα συμβουλια της σχολης..αλλα οχι κομματοποιημενα...

Και μη κομματοποιημένο να τον έχουν, πάλι τα ίδια θα κάνει, και το ίδιο θα σε πρήζει. Ο ακομματοποίητος θέλει να χάσει στις εκλογές; :P

Δημοσ.

Οποτε κραταμε την πολιτικοποιηση για τους λιγους, και οι αλλοι δεν θα επρεπε να εχουν γνωμη αρα και να μην ψηφιζουν.

Τουλαχιστον να διαλεξουμε αν θελουμε τον Σταλιν ή τον Χιτλερ?

Δεν οφείλουν να είναι όλοι πολίτες του κράτους. Μερικοί πρέπει απλά να ζουν μέσα σε μια χώρα μόνο για να δουλεύουν, χωρίς άποψη. Στα παλιότερα χρόνια εφαρμοζόταν κι αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ που δείξατε τις αντιδημοκρατικές μου τάσεις.

ΟΧΙ, το οτι εγώ δεν μίλησα για κατάργηση της ψήφου ή άλλες μεθοδους που εφαρμόστηκαν σε απολυταρχικά καθεστώτα (χιτλερ, σταλιν) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Σημασια εχει να πειτε την ατακοδορικη εξυπναδα σας βουτηγμενη στην υπερβολη αφου εχουνε γινει αυθαιρετες επαγωγες καταλληλες για το αμφιθεατρικο ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ.

Τελoς παντων. Μιλαω για το οτι η Ελλαδα δεν εχει ανάγκη απο μαζική πολιτικοποίηση αλλά απο παιδεία.

Καργα πολιτικοποιημενους λαοί σαν τον ελληνικό δεν ξέρω, πέρα απο ισπανούς και Ιταλούς. Ισως ο θερμοαιμος νοτος, τι να πω...

Για κάποιον λόγο οι προηγμένοι λαοί γελάνε με αντιπαραθεσεις τυπου αριστερά-δεξιά. 

Δεν ντρέπεται ένας σπουδαγμενος Αγγλος, Γερμανος, Δανος να πει οτι δεν ενδιαφερεται να μιλαει για πολιτικά.

Εκεί οι κουτόφραγκοι αντιμετωπίζουνε την πολιτική ίσως όπως (δυστυχώς οχι όλοι) οι Έλληνες, την Ιατρικη. Δεν είναι ντροπή να πείς "α, δεν ξέρω, ο,τι πεί η αυθεντία δηλ o γιατρός".

Οχι όμως εδω. Στο ελληνικό πανεπιστήμιο αμα δεν έχεις άποψη για τον Μπακούνιν, τον Πινοσέτ, τους ταγματασφαλίτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Τσαβες τον Μεταξά και τον Βελουχιώτη σημαίνει οτι είσαι ζώον. Άρα πρέπει να τα ξεπετάξεις έτσι για το γαμώτο, γιατί πως να το κάνουμε είναι ντροπή να είσαι Ελλην, Ανήρ και να μην εχεις μια γ@μημ3νη πολιτική άποψη για όλα. 

Η συνταγή αυτή υπάρχει αιώνες, λέγεται πολιτική κουβέντα καφενείου που συμμετέχουνε ΟΛΟΙ οι φωστηρες, γιατί όπως προείπαμε με την δημιουργικη ετυμολογία ειναι καθήκον να πολιτικοποιείται αν θέλει να λέγεται πολιτης :whistle: .

Όπως και να έχει δεν θέλω να αλλάξω την γνώμη σας για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο εξαναγκασμός που επιβάλλουμε ως κοινωνία στην τριβή με τα πολιτικά ΣΕ ΟΛΟΥΣ. 

Απλά, κάτι τελευταίο. Για κάθε βλάκα πολιτικό (που ηγήθηκε γιατί ήτανε ισχυρογνώμων και φωνακλάς) που λέτε μακάρι να μην είχε ασχοληθεί με τα πολιτικά αντιπαραθέστε στο μυαλό σας ΕΝΑΝ που λέτε "ε τουλάχιστον όμως βγήκε ΑΥΤΟΣ που αξίζει και με το παραπάνω"

• Like 2
Δημοσ.

Τελoς παντων. Μιλαω για το οτι η Ελλαδα δεν εχει ανάγκη απο μαζική πολιτικοποίηση αλλά απο παιδεία.

Καργα πολιτικοποιημενοι λαοί σαν τον ελληνικό δεν ξέρω πέρα απο ισπανούς και Ιταλούς. Ισως ο θερμοαιμος νοτος, τι να πω...

Αυτά τα δυο συνδέονται, αν έχεις παιδεία, είναι αρκετά πιθανό να έχεις και πολιτική άποψη.

Για κάποιον λόγο οι προηγμένοι λαοί γελάνε με αντιπαραθεσεις τυπου αριστερά-δεξιά. 

Δεν ντρέπεται ένας σπουδαγμενος Αγγλος, Γερμανος, Δανος να πει οτι δεν ενδιαφερεται να μιλαει για πολιτικά.

Η κλίμακα αριστερά-δεξιά, καλώς ή κακώς υπάρχει, και χαρακτηρίζει πολιτικά πρόσωπα ή παρατάξεις/κόμματα, ανάλογα με τις θέσεις τους. Αφού είναι διαφορετικές, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, να λέμε με το ζόρι ότι είναι ίδιες;

Ο σπουδαγμένος βορειοευρωπαίος δηλαδή θεωρεί λογικό να μην ασχολείται με το μέλλον της χώρας του;

Εκεί οι κουτόφραγκοι αντιμετωπίζουνε την πολιτική ίσως όπως (δυστυχώς οχι όλοι) οι Έλληνες, την Ιατρικη. Δεν είναι ντροπή να πείς "α, δεν ξέρω, ο,τι πεί η αυθεντία δηλ o γιατρός".

Οχι όμως εδω. Στο ελληνικό πανεπιστήμιο αμα δεν έχεις άποψη για τον Μπακούνιν, τον Πινοσέτ, τους ταγματασφαλίτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Τσαβες τον Μεταξά και τον Βελουχιώτη σημαίνει οτι είσαι ζώον. Άρα πρέπει να τα ξεπετάξεις έτσι για το γαμώτο, γιατί πως να το κάνουμε είναι ντροπή να είσαι Ελλην, Ανήρ και να μην εχεις μια γ@μημ3νη πολιτική άποψη για όλα. 

Η συνταγή αυτή υπάρχει αιώνες, λέγεται πολιτική κουβέντα καφενείου που συμμετέχουνε ΟΛΟΙ οι φωστηρες, γιατί όπως προείπαμε με την δημιουργικη ετυμολογία ειναι καθήκον να πολιτικοποιείται αν θέλει να λέγεται πολιτης :whistle: .

Ανάγεις την πολιτική σε κάτι με το οποίο θα πρέπει να ασχολείται η ελίτ του κάθε κράτους, σε κάτι που δήθεν δεν αφορά τον απλό εργαζόμενο.

Το να έχεις άποψη για κάθε θέμα δεν είναι πάντως κακό, το αντίθετο. Άλλο το να επιβάλεις με το ζόρι την άποψή σου φυσικά.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά τα δυο συνδέονται, αν έχεις παιδεία, είναι αρκετά πιθανό να έχεις και πολιτική άποψη.

Η κλίμακα αριστερά-δεξιά, καλώς ή κακώς υπάρχει, και χαρακτηρίζει πολιτικά πρόσωπα ή παρατάξεις/κόμματα, ανάλογα με τις θέσεις τους. Αφού είναι διαφορετικές, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, να λέμε με το ζόρι ότι είναι ίδιες;

Ο σπουδαγμένος βορειοευρωπαίος δηλαδή θεωρεί λογικό να μην ασχολείται με το μέλλον της χώρας του;

Ανάγεις την πολιτική σε κάτι με το οποίο θα πρέπει να ασχολείται η ελίτ του κάθε κράτους, σε κάτι που δήθεν δεν αφορά τον απλό εργαζόμενο.

Το να έχεις άποψη για κάθε θέμα δεν είναι πάντως κακό, το αντίθετο. Άλλο το να επιβάλεις με το ζόρι την άποψή σου φυσικά.

Αρκετά πιθανό: το πιστεύω. Οχι απαραίτητο, ούτε καθήκον.

Έχει κάποιος τις αντίστοιχες ευαισθησίες και προβληματισμούς; Φυσικά και να πολιτικοποιηθεί, δηλαδή να ενδιαφερθεί να μάθει την σχετική ιστορία, να ενημερωθεί γύρω απο την τρέχουσα κατάσταση, να ψάξει εμπειριστατωμένες απόψεις και να διευρύνει ορίζοντες.

Όχι όμως να νιώθει πιεσμένος οτι τώρα που μπήκε στο πανεπιστήμιο πρέπει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ να πολιτικοποιηθεί για να μην τον θεωρήσουνε οι άλλοι τούβλο. Δηλαδή να νιώθει τύψεις αν δεν, λες και μιλάμε για 25χρονο παρθένο.

Δεν μιλάω για καμια ελίτ. Απλά να ωριμάσει η κοινωνία και να μην πορώνεται με τα πολιτικά και να αφήσει χώρο να αναπνεύσει, άρα και τροφοδητηθεί η κοινωνία απο ήπιους υποψηφιους που δεν δίνουνε σώου, αλλά και επιφυλακτικούς ψηφοφόρους δυο τομείς που έχει και έλλειμα.

Δεν σημαίνει οτι πρέπει να αδιαφορείς για την χώρα σου. Οχί υποχρεωτικά, απλά ως επιλογή.

Απλά να μπορείς απενοχοποιημένα να πεις "είναι πάρα πολύ σύνθετα αυτά τα θέματα, δεν εχω σχηματισμένη άποψη από το να έχω μια λειψή και πρόχειρη, προτιμώ να απέχω" χωρίς να δεχθείς την ειρωνία του τραμπακουλα ψηφοφορου που αν και έχει IQ μονοψηφιο θα θεωρείται ανώτερος απο σένα. Αυτό λεω!

• Like 1
Δημοσ.

Ολα ειναι θεμα παιδείας.

Αλλα τι να πεις στα σημερινα τσουτσεκια που το μονο που ξερουν ειναι το facebook?

Ανοιξαν ποτε κανενα βιβλιο να ξεστραβωθουν?

Ενα θα σας πω, για να καταλαβετε την απολυτη καταντια και χρεωκοπια, της χωρας μας,  και της ελληνικης νεολαίας:

γνωστη μου σε βιβλιοθηκη τριτοβαθμιου ιδρυματος μου το λεγε, και αδυνατουσα να την πιστεψω:

σε χαρτια στη βιβλιοθηκη που επρεπε να υπογραψουν τα παιδια εκει που γραφει 'ο αιτων', τα παιδια εγραφαν την ηλικία τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατι προφανως, δεν ξερουν ότι άλλο το 'αιτών' και άλλο το 'ετών'!

Απο εκεί και πέρα, τι να πει κανείς;

Είμαστε τελειωμένοι σαν λαός.

Όποιος είναι αξιος και δουλεύει, προκοπή μονο στο εξωτερικό θα βρει, γιατί με τόσα ζώα αναμεσά μας δεν γίνεται να προχωρήσεις.

Κρίμα για την κατάντια του ελληνικού έθνους. :(

Δημοσ.

Θεωρω οτι εχω παιδεια..αλλα θεωρω οτι δεν αξιζει η ελληνικη πολιτικη σκηνη να ασχοληθω μαζι της.Ισως μονο για ιστορικους λογους .

Αλλα σιγουρα για να πω αυτο ηταν πολιτικα σωστο ή το αλλο πολιτικα λαθος...θα πρεπει να χω περισσοτερες πολιτικες γνωσεις που προφανως δεν εχω..και δεν ψηνομαι ιδιαιτερα να αποκτησω.

Αν η κλιμακα αριστερα-δεξια υπαρχει ακομα...να με χεσεις...Δες απλα την τρικομματικη μας κυβερνηση....Γνωστη αριστερη βουλευτης  ηταν σε Δεξιο κομμα καποτε...Τι μου λετε τωρα για δεξια και αριστερα...κοροιδευομαστε?Σαν βατραχια πηδανε απο κομμα σε κομμα και απο παραταξη σε παραταξη...

Το να εχεις αποψη για καθε θεμα δεν ειναι κακο..να την υλοποιεις με την ψηφο ειναι το κακο :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...