Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρκετά πιθανό: το πιστεύω. Οχι απαραίτητο, ούτε καθήκον.

Έχει κάποιος τις αντίστοιχες ευαισθησίες και προβληματισμούς; Φυσικά και να πολιτικοποιηθεί, δηλαδή να ενδιαφερθεί να μάθει την σχετική ιστορία, να ενημερωθεί γύρω απο την τρέχουσα κατάσταση, να ψάξει εμπειριστατωμένες απόψεις και να διευρύνει ορίζοντες.

Όχι όμως να νιώθει πιεσμένος οτι τώρα που μπήκε στο πανεπιστήμιο πρέπει ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ να πολιτικοποιηθεί για να μην τον θεωρήσουνε οι άλλοι τούβλο. Δηλαδή να νιώθει τύψεις αν δεν, λες και μιλάμε για 25χρονο παρθένο.

Δεν μιλάω για καμια ελίτ. Απλά να ωριμάσει η κοινωνία και να μην πορώνεται με τα πολιτικά και να αφήσει χώρο να αναπνεύσει, άρα και τροφοδητηθεί η κοινωνία απο ήπιους υποψηφιους που δεν δίνουνε σώου, αλλά και επιφυλακτικούς ψηφοφόρους δυο τομείς που έχει και έλλειμα.

Δεν σημαίνει οτι πρέπει να αδιαφορείς για την χώρα σου. Οχί υποχρεωτικά, απλά ως επιλογή.

Απλά να μπορείς απενοχοποιημένα να πεις "είναι πάρα πολύ σύνθετα αυτά τα θέματα, δεν εχω σχηματισμένη άποψη από το να έχω μια λειψή και πρόχειρη, προτιμώ να απέχω" χωρίς να δεχθείς την ειρωνία του τραμπακουλα ψηφοφορου που αν και έχει IQ μονοψηφιο θα θεωρείται ανώτερος απο σένα. Αυτό λεω!

Έτσι όπως τα θέτεις τώρα, ακούγονται λογικά. Αλλά εγώ να σου πω την αλήθεια, δεν τα έχω δει ποτέ αυτά. Ούτε φοιτητές να νιώθουν υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με την πολιτική (οι περισσότεροι ψηφίζουν τα κόμματα στα οποία συμμετέχει κάποιος φίλος τους), ούτε πωρωμένους πολίτες-ψηφοφόρους (οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε μια θέση από το κόμμα που ψηφίζουν).

Δημοσ.

σε χαρτια στη βιβλιοθηκη που επρεπε να υπογραψουν τα παιδια εκει που γραφει 'ο αιτων', τα παιδια εγραφαν την ηλικία τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γιατι προφανως, δεν ξερουν ότι άλλο το 'αιτών' και άλλο το 'ετών'!

Μυρίζομαι ουρμπανιά :P

Δημοσ.

Μυρίζομαι ουρμπανιά :P

Μη μυριζεσαι καθολου. Μου το πε η ιδια, που δουλευει εκει, δεν το ακουσα απο αλλον.

Και λιγα λέει... :(

Δημοσ.

Τι βλεπουμε; Φασιστες ή επαναστατες; (δεν εχω ηχο και δεν μπορω να το διακρινω)

ο ηχος δεν εχει οπτικη υποσταση....μονο υπο την επιρρεια καποιων ψυχοτροπικων κοκτεηλ :)

Δημοσ.

Αν η κλιμακα αριστερα-δεξια υπαρχει ακομα...να με χεσεις...Δες απλα την τρικομματικη μας κυβερνηση....Γνωστη αριστερη βουλευτης  ηταν σε Δεξιο κομμα καποτε...Τι μου λετε τωρα για δεξια και αριστερα...κοροιδευομαστε?Σαν βατραχια πηδανε απο κομμα σε κομμα και απο παραταξη σε παραταξη...

Το να εχεις αποψη για καθε θεμα δεν ειναι κακο..να την υλοποιεις με την ψηφο ειναι το κακο :)

E, το κακό με την κλίμακα αριστερά-δεξια είναι ότι προκύπτει με δυο τρόπους. Πρώτα από τις θεωρητικές θέσεις της παράταξής σου, και έπειτα από τις πράξεις σου. Αν φτιάξεις την κλίμακα με τον δεύτερο τρόπο, υπάρχει ακόμα. Αλλά το αριστερά-δεξιά, είναι πολύ γενικό. Και οι κομμουνιστές και οι νεοφιλελεύθεροι (σοσιαλδημοκράτες κυρίως) αριστεροί θεωρούνται, αλλά δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση μεταξύ τους. Δεν σημαίνει πως όλοι οι αριστεροί έχουν κοινές θέσεις, και όλοι οι δεξιοί επίσης.

Όσον αφορά την ψήφο, αν θες να έχεις δημοκρατία, αναγκαστικά ο καθένας θα υλοποιεί την άποψη του με την ψήφο του.

Δημοσ.

Δεν εχουμε δημοκρατια...

Σας παραπεμπω σε ενα ωραιο αρθρο της wikipedia.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1

Προσεξτε τα εξης...

"Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού"

"Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και «κράτος» (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία)." (δωστε σημασια στην 1η παρενθεση)

Σημερα εχουμε πολιτικους..που απαξ και εκλεχτουνε..πιστευουν οτι ο,τι ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ειναι και αυτοματα η θεληση του λαου..μιας...και τους εκλεξανε....δηλαδη μιλαμε και γαμω τις επαγωγικες σκεψεις!!

Δεν με ενδιαφερει ο πολιτικος αν ειναι δεξιος αριστερος κεντρωος και μαλακιες...θελω σε βασικα σημεια διακυβερνησης (υγεια , οικονομια , ασφαλεια κρατους , εξωτερικη πολιτικη κλπ κλπ) να παιρνει τις ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Μπορει?Αν ναι εχει καλως..αν οχι ..ΠΟΥΛΟ.

Δημοσ.

Δεν εχουμε δημοκρατια...

Σας παραπεμπω σε ενα ωραιο αρθρο της wikipedia.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1

Προσεξτε τα εξης...

"Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού"

"Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και «κράτος» (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία)." (δωστε σημασια στην 1η παρενθεση)

Σημερα εχουμε πολιτικους..που απαξ και εκλεχτουνε..πιστευουν οτι ο,τι ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ειναι και αυτοματα η θεληση του λαου..μιας...και τους εκλεξανε....δηλαδη μιλαμε και γαμω τις επαγωγικες σκεψεις!!

Δεν με ενδιαφερει ο πολιτικος αν ειναι δεξιος αριστερος κεντρωος και μαλακιες...θελω σε βασικα σημεια διακυβερνησης (υγεια , οικονομια , ασφαλεια κρατους , εξωτερικη πολιτικη κλπ κλπ) να παιρνει τις ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Μπορει?Αν ναι εχει καλως..αν οχι ..ΠΟΥΛΟ.

Η δημοκρατία είναι γενική έννοια, και στην σημερινή εποχή, σκέτη η λέξη δεν σημαίνει τίποτα. Έτσι λοιπόν, δεν έχουμε άμεση δημοκρατία (καθώς ο λαός δεν αποφασίζει μέσω συνελεύσεων για κάθε ζήτημα), έχουμε όμως κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Άμεση δημοκρατία δεν έχει εξάλλου καμία χώρα στην γη, η πλειοψηφία έχει δημοκρατίες ακριβώς σαν τη δική μας.

Τώρα βέβαια για το τελευταίο, λογικά αντιλαμβάνεσαι πως οι σωστές αποφάσεις που λες, είναι σωστές για εσένα. Για κάποιον άλλον μπορεί να είναι λάθος. Για αυτό το λόγο και τα υποψήφια κόμματα στις εκλογές έχουν διαφορετικές θέσεις. Καμία δεν είναι σωστή ή λάθος γενικά, κρίνεται από τον ψηφοφόρο.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ που δείξατε τις αντιδημοκρατικές μου τάσεις.

ΟΧΙ, το οτι εγώ δεν μίλησα για κατάργηση της ψήφου ή άλλες μεθοδους που εφαρμόστηκαν σε απολυταρχικά καθεστώτα (χιτλερ, σταλιν) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Σημασια εχει να πειτε την ατακοδορικη εξυπναδα σας βουτηγμενη στην υπερβολη αφου εχουνε γινει αυθαιρετες επαγωγες καταλληλες για το αμφιθεατρικο ΚΛΑΠ ΚΛΑΠ.

Τελoς παντων. Μιλαω για το οτι η Ελλαδα δεν εχει ανάγκη απο μαζική πολιτικοποίηση αλλά απο παιδεία.

Καργα πολιτικοποιημενους λαοί σαν τον ελληνικό δεν ξέρω, πέρα απο ισπανούς και Ιταλούς. Ισως ο θερμοαιμος νοτος, τι να πω...

Για κάποιον λόγο οι προηγμένοι λαοί γελάνε με αντιπαραθεσεις τυπου αριστερά-δεξιά. 

Δεν ντρέπεται ένας σπουδαγμενος Αγγλος, Γερμανος, Δανος να πει οτι δεν ενδιαφερεται να μιλαει για πολιτικά.

Εκεί οι κουτόφραγκοι αντιμετωπίζουνε την πολιτική ίσως όπως (δυστυχώς οχι όλοι) οι Έλληνες, την Ιατρικη. Δεν είναι ντροπή να πείς "α, δεν ξέρω, ο,τι πεί η αυθεντία δηλ o γιατρός".

Οχι όμως εδω. Στο ελληνικό πανεπιστήμιο αμα δεν έχεις άποψη για τον Μπακούνιν, τον Πινοσέτ, τους ταγματασφαλίτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Τσαβες τον Μεταξά και τον Βελουχιώτη σημαίνει οτι είσαι ζώον. Άρα πρέπει να τα ξεπετάξεις έτσι για το γαμώτο, γιατί πως να το κάνουμε είναι ντροπή να είσαι Ελλην, Ανήρ και να μην εχεις μια γ@μημ3νη πολιτική άποψη για όλα. 

Η συνταγή αυτή υπάρχει αιώνες, λέγεται πολιτική κουβέντα καφενείου που συμμετέχουνε ΟΛΟΙ οι φωστηρες, γιατί όπως προείπαμε με την δημιουργικη ετυμολογία ειναι καθήκον να πολιτικοποιείται αν θέλει να λέγεται πολιτης :whistle: .

Όπως και να έχει δεν θέλω να αλλάξω την γνώμη σας για τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει ο εξαναγκασμός που επιβάλλουμε ως κοινωνία στην τριβή με τα πολιτικά ΣΕ ΟΛΟΥΣ. 

Απλά, κάτι τελευταίο. Για κάθε βλάκα πολιτικό (που ηγήθηκε γιατί ήτανε ισχυρογνώμων και φωνακλάς) που λέτε μακάρι να μην είχε ασχοληθεί με τα πολιτικά αντιπαραθέστε στο μυαλό σας ΕΝΑΝ που λέτε "ε τουλάχιστον όμως βγήκε ΑΥΤΟΣ που αξίζει και με το παραπάνω"

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα γράφεις...

Το θέμα είναι τελικά όμως το πως αντιλαμβάνεται κανείς την λέξη "πολιτικοποίηση".

Αν όπως λες ο Νεοέλληνας είχε την απαραίτητη παιδεία, θα μπορούσε να συμμετέχει στα κοινά με υγιή τρόπο, πάντα στο βαθμό που του αναλογεί, χωρίς να υποπίπτει σε πλάνες, ξερολισμούς κλπ.

Ένας άνθρωπος χωρίς παιδεία θα κατεβάσει αμάσητα τα όσα του πετάνε Τραγκαουνάκηδες και λοιποί φωνακλάδες, θα θεωρήσει το κάθε ουρανοκατέβατο blog "εναλλακτική" μορφή ενημέρωσης, ενώ στο τέλος, πεπεισμένος από τον εκάστοτε φωστήρα, ωθούμενος από τον χαρακτηριστικό ναρκισσισμό που προσδίδει η ημιμάθεια και με σιγουριά πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια, θα καταλήξει υπέρμαχος οποιασδήποτε σκαλωμένης (και δυστυχώς πολλές φορές ακραίας) παπαριάς.

Αν όμως είχαμε στοιχειώδη έστω παιδεία και κριτική σκέψη θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά. Δεν βρίσκω κακό το να γνωρίζει ο πολίτης ενός κράτους σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τους κυβερνώντες για την ζωή του. Είναι, για μένα, θεμιτό το να ασκεί ο πολίτης κριτική όταν εκτιμά πως η κυβέρνησή του κινείται προς λάθος κατεύθυνση.

Εν τέλει, ναι, είναι υποχρέωση του κάθε πολίτη να "πολιτικοποιηθεί", να ασχοληθεί εφόσον έχει δικαίωμα ψήφου έστω και μια φορά στη ζωή του με το τι πρεσβέυει π.χ. η κάθε πολιτική παράταξη. Να προβληματιστεί, ακόμα και αν δεν καλύπτεται από κάποιο κόμμα ή ιδεολογία, σχετικά με τις επιπτώσεις στην κοινωνία που θα είχε η ανάληψη εξουσίας από συγκεκριμένες δυνάμεις κλπ.

Εφόσον με την ψήφο του επηρρεάζει εμμέσως και τις ζωές άλλων ανθρώπων, οφείλει νομίζω να αφιερώσει λίγο χρόνο στα παραπάνω. 

Στο φινάλε όποιος δεν επιθυμεί εμπλοκή με τη φάση ας μην ψηφίζει. Αν το κάνει συνειδητά βέβαια, πάλι πολιτικοποιημένος είναι πιστεύω.

;)

Δημοσ.

Οι σωστες αποφασεις ειναι σωστες για την χωρα , κρατος.Προφανως οχι για τον καθενα ξεχωριστα αλλιως δεν θα εβγαινε ακρη.

Και προφανως δεν γινεται να ζητανε την γνωμη του λαου σε καθε νομοσχεδιο.Σιγουρα ομως θα μπορουσανε να κανουν δημοψηφισματα σε καιρια θεματα.

Θελετε μνημονιο??Ή να γυρισουμε δραχμη ?(με πληρη ενημερωση τι σημαινει η καθε περιπτωση)

Θελετε να μπουμε στο ευρω?(υπερ / κατα , αντικειμενικα)

Μην μου πεις οτι οι πολιτικοι μας κοιτανε το συμφερον μας σε καθε αποφαση τους.Εχουμε καταντησει αποικια των ΒορειοΕυρωπαιων και οι πολιτικοι μας , εκατονταρχοι....

Δημοσ.

Ελβετια

"Το καθένα από αυτά έχει δική του κυβέρνηση και μεγάλη αυτοδιοικητική αυτονομία. Αλλά οι αντιπρόσωποι των καντονίων σχηματίζουν το κεντρικό ομοσπονδιακό συμβούλιο, που ο πρόεδρός του είναι και πρόεδρος της ομοσπονδιακής δημοκρατίας."

Για τα καντονια μιλαει που εχει χωριστει η Ελβετια.Κατι τετοιο δεν υπηρχε και στην Αρχαια Ελλαδα με τις πολεις-κρατη?

Και ειχανε ξεσκιστει να πλακωνονται μεταξυ τους ?

Η ελβετια εχει χεστει στο ταληρο.και δικτατορια να ειχανε , δεν θα τον απασχολουσε τον κοσμακη....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...