Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Καλησπέρα παιδά, σκέφτομαι να ανοίξω ένα λογαριασμό στην τράπεζα (κατά προτίμηση στην εθνική) ή στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Αλλά θέλω να είναι σε ξένο νόμισμα, δολλάριο ΗΠΑ ή ελβετικό φράγκο, το δεύτερο επειδή έχει χαμηλό επιτόκιο. Θέλω να έχω κάποια χρήματα σ'αυτό το λογαριασμό. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πώς θα τον ανοίξω, θέλει εκκαθαριστικό, όμως δεν έχω κάνει ποτέ φορολογική δήλωση (είμαι φοιτητής και έχω 0 εισόδημα, είμαι προστατευόμενο τέκνο), παρούσα διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο που όμως είναι στο όνομα του πατέρα μου και επίσης ασκούμενο επάγγελμα και παρούσα επαγγελματική διεύθυνση, όμως δεν δουλεύω. Γίνεται να τα βρω όλα αυτά ή δεν παίζει να ανοίξω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
slygeo87 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Για το νόμισμα δεν ξέρω αλλά με ταυτότητα μπορείς να ανοίξεις έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου.
mphxths Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Και γιατι δεν ανοιγουν οι γονεις σου τον λογαριασμο που θες και να σε βαλουν συνδικαιουχο. Ετσι και εσυ θα τον χειριζεσαι και αυτοι (π.χ. να σου βαζουν κανα χρημα...σκεψου το )
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Και γιατι δεν ανοιγουν οι γονεις σου τον λογαριασμο που θες και να σε βαλουν συνδικαιουχο. Ετσι και εσυ θα τον χειριζεσαι και αυτοι (π.χ. να σου βαζουν κανα χρημα...σκεψου το ) ρε συ το σκεφτηκα, αλλά δεν συμβαδίζουν οι ώρες μας κατα πρώτον, και κατα δευτερον πού να τους απασχολώ τωρα... Γι'αυτο θα θελα να μαθω αν γινεται να ανοιξω εγω τελικά
tolis_01 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Για το νόμισμα δεν ξέρω αλλά με ταυτότητα μπορείς να ανοίξεις έναν απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου. Δεν είναι τόσο απλά πια. Ζητάνε και εκκαθαριστικό (ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποχρεούσαι να κάνεις φορολογική δήλωση), λογαριασμό δεκο και τηλεφώνου, και βεβαίωση αποδοχών αλλά με αυτό είναι ελαστικοί (δείχνεις μια φοιτητική ταυτότητα ή κάρτα ανεργίας). Προς τον OP, ο λογαριασμός που ζητάνε για να ταυτοποιήσουν τη διεύθυνση του σπιτιού σου δεν χρειάζεται να είναι στο όνομά σου, ας είναι και στων γονιών σου.
mphxths Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δες εδω η Εθνικη τι εγγραφα χρειαζεται http://www.nbg.gr/wps/wcm/connect/fa4c2bf8-c9dc-4511-872d-8cc04111bd7c/%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%95.pdf?MOD=AJPERES στο 6ο δεξια κοιτα..τελευταια βουλα...δηλ να προσκομισεις καποιο εγγραφο που να δειχνει οτι δεν υποχρεουσαι να κανεις φορολογικη δηλωση... ολα τα αλλα λογικα τα χεις
z4rx07 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Εισαι φοιτητής αρα πας στην εφορια και ζητας να κανεις υπευθυνη δηλωση οτι δεν εχεις εισοδημα στο ονομα σου, και ζητας και μια βεβαιωση αποδοσης ΑΦΜ. Πάνω από μιση ωρα δεν σου παιρνει. Επιπλεον θα εχεις μαζι σου εναν λογαριασμο ΔΕΗ ή νερού και έναν λογαριασμό τηλεφώνου. ας μην ειναι στο ονομα σου. Τέλος θα εχεις ακι την φοιτητική στην περιπτωση πο στη ζητησουν, δεν θα χρειαστει τπτ αλλο και θα στον ανοιξουν αμεσως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα