Προς το περιεχόμενο

μαχαιρι chef!


lostresam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.ebay.co.uk/itm/Shapton-JAPAN-ceramic-whetstone-120-30000-for-professional-magnesia-stone-/281436672970?pt=UK_Kitchen_Accessories&var=580471218715&hash=item4186eed3ca

 

Αυτη ειναι πολυ καλη πετρα για να φτιαξεις την κοψη. Δεν θα κανει τρομερη δουλεια αν εχεις ξεσκισει το μαχαιρι και εχει φαει κουτουλιες σε κανα τραπεζι (ή σαν του allantin) μιας και εκει θες πιο λιγα grits για να φαει κανονικα το μεταλο.

 

Εγω εχω το edge pro με shapton πετρες, αλλα για μασατι εχω αυτο http://www.chefknivestogo.com/12distsacuro.htmlπου κανει πραγματικα καλη δουλεια. Τωρα θελω να αρχισω να κανω και stropping μιας και το μαχαιρι μου μπορει να κανει αυτο με stropping

 (το συγκεκριμενο μαχαιρι ειναι δικο μου, το ειχα στειλει για να αλλαχτει η λαβη)

Επειδή δεν έχω καταλάβει ποια η διαφορά μεταξύ πέτρας και μασάτι; Άμα έχει κάποιος μασάτι χρειάζεται και πέτρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 223
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

To μασάτι ουσιαστικά ισιώνει και σπάζει τα μικροσκοπικά διπλώματα και στραβώματα  που κάνει η λεπίδα από την χρήση. Η πέτρα "τρώει" ομοιόμορφα ολόκληρη την λεπίδα σε μήκος κάνοντας καινούργια κόψη.

Μασάτι κάθε μέρα πριν την χρήση (ή μετά, δεν ξέρω για κουζίνα, για μαχαίρια γενικά μιλάω), πέτρα όταν χάνει αρκετά την κόψη και δεν αρκεί το μασάτι. Για καλό ακόνισμα θες 2 πέτρες και μασάτι για συντήρηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα! Βλέπω δεν έχεις τίποτα :P Να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα.. Εγώ έχω ένα μαχαίρι solingen του chef.. Αυτά θεωρούνται καλά γενικά; Γιατί αν και χρησιμοποιώ μασάτι δεν έχει την απόδοση που βλέπω σε μερικά βιντεάκια σε πιπερίες,κρεμμύδια και ντομάτες.Που οφείλεται; Μήπως θα χρειαστώ πέτρες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ξερει κανεις τιποτα για αυτο το μαχαιρι?

 

Να πω την αμαρτια μου το παρηγγειλα, γιατι τα 40 ευρω δεν θα τα κλαψω πολυ αμα ειναι μουφα.

Φοβαμαι γιατι μου φαινεται αρκετα πιθανο να κοστιζει οντως καπου τοσο και η εκπτωση 90% να ειναι ψιλοαπατη.

Εψαξα λιγο για την μαρκα, αλλα με βγαζει παλι σε παρομοιες σελιδες που απλα τα πουλανε.

 ηρθε  το  μαχαιρι ?  και  εαν  ναι   για  πες  εντυποσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

τί γνώμη έχετε για τα royalty line, γιατί μου τα έφεραν σαν δώρο επειδή θα αρχίσω σε μια σχολή μαγειριής. Να τα κρατήσω ή να πάω να πάρω άλλα, απο θέμα λαβής στο χέρι μου κάλα μου φαίνονται σαν αίσθηση. Ευχαριστώ.

 

http://royaltyline.com/ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Ποια η γνώμη σας για το kasumi;

Στο YouTube φιγουράρει ως ένα απο τα πιο κοφτερά μαχαίρια και ειναι και πανέμορφο απο δαμάσκηνο ατσάλι.

Απο vg10 ειναι, και για τα λεφτα του υπαρχουν ΠΟΛΥ πιο καλα μαχαιρια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες προτάσεις!
Περί ακόνισματος θα ήθελα να ρωτήσω. Συγκεκριμένα έχω ένα victorinox santoku swissclassic (fluted edge) και αρχίζει να χάνει την κόψη του. Μου πρότειναν τον 'αυτοματο' ακονιστή που σερνεις τη λεπίδα μπρος πίσω και με ροδέλες ακονίζει το μαχαίρι. Αξιζει ή ειναι καλύτερα να πάρω πέτρες ακόνισματος;
Για ακόνισμα εχετε κάποια πρόταση για κάποιο κιτ (θα ήταν βολικό να κρατάει σταθερή τη γωνία ακόνισματος) για αρχάριο;

Επεξ/σία από getty
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες και ενδιαφερους προτάσεις!

Περί ακόνισματος θα ήθελα να ρωτήσω. Συγκεκριμένα έχω ένα victorinox santoku swissclassic (fluted edge) και αρχίζει να χάνει την κόψη του. Μου πρότειναν τον 'αυτοματο' ακονιστή που σερνεις τη λεπίδα μπρος πίσω και με ροδέλες ακονίζει το μαχαίρι. Αξιζει ή ειναι καλύτερα να πάρω πέτρες ακόνισματος;

Για ακόνισμα εχετε κάποια πρόταση για κάποιο κιτ (θα ήταν βολικό να κρατάει σταθερή τη γωνία ακόνισματος) για αρχάριο;

με ενδιαφέρει και εμένα.

Μπορείτε οι επαγγελματίες να μας πείτε πως ακονίζουμε σωστά ή να μας δώσετε κανένα βίντεο απο youtube?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα παιδιά!!
Ξεθάβω πάλι αυτό το θέμα μιας και χρειάζομαι τις απόψεις σας για την επιλογή του επόμενου μαχαιριού μου...
Είμαι ανάμεσα σε 3 διαφορετικα....
Εύρος τιμής 50 ευρω...

http://coozina.gr/store/product.php?productid=6052&cat=238&page=1&featured=Y

http://www.psistis.gr/%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%91/%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%91-CHEF/ZWILLING-TWIN-POINT-32321-201?limit=100&filter_manufact_id=22

http://maxairia.gr/series/brand-wusthof-solingen/SILVERPOINT/SILVERPOINT-Cook-knife-4561-20-cm

http://coozina.gr/store/product.php?productid=7353&cat=0&page=1

Αξίζει να επιλέξω το απλό βικτορινοχ ή αυτό με τις αυλακώσεις??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To μαχαίρι οπως είπα ήρθε με courier ems αλλά επειδή δεν με βρήκαν σπίτι πήγα εγώ και το παρέλαβα απο ταχυμεταφορές ελτα

 

 

maxeri1.png

maxeri2.png

Γεια χαρα φίλοι μου καινούργιος κι εγώ !

Μια ερώτηση μόνο , ποιο ειναι το όνομα αυτού του μαχαιριού η το μοντέλο του !

Θα ήθελα να το ψάξω !

Εχεις μείνει ευχαριστημένος ?

Αξίζει τα λεφτά που έδωσες ?

Και αν επιτρέπεται ποςα έδωσες ?

 

Ευχαριστώ για τον χρονο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...

Εγω μιας που δεν ειμαι και επαγγελματιας σεφ  και το θελω για οικιακή χρηση ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 .

http://www.aliexpress.com/item/New-top-grade-sharp-knife-440c-quality-8-inch-Frozen-meat-cutter-Chef-knife-kitchen-knife/32242650772.html

http://www.aliexpress.com/store/product/XINZUO-8-inches-chef-knife-Damascus-steel-kitchen-knives-high-quality-VG10-santoku-hasher-knife-wood/1280315_32446598186.html?spm=2114.10010108.100007.7.OglnUE

Καμμια ιδεα ποιο απο τα 2 να τσιμπησω  ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Καλημερα και απο εμενα...φερνω ξανα το θεμα στην επιφανεια γιατι βλεπω υπαρχουν παιδια που γμωριζουν απο μαχαιρια και καθωτι ασχετος θα θεσω τον προβληματισμο μου....

Θελω να παρω μαχαιρια τα οποια θα ειναι για οικιακή χρηση αλλα επειδη θα ηθελα κατι καλο σε ποιότητα συγριτικα με τα χυμα μαχαιρια προσανατολιζομαι σε αυτα

http://maxairia.gr/TYPES/KNIFE-SETS/SILVERPOINT-Knife-set-9815

http://maxairia.gr/TYPES/KNIFE-SETS/GOURMET-Knife-set-9675-3-piece-set

Βέβαια θα ηθελα κατι καλο ποιοτικα να μ κρατησει για χρονια...χρειαζοναι ενα μαχαιρι του chef και ενα γενικης χρησης για αρχη το μπατζετ μου για 2_3 μαχαιρια είναι 100 και για μεμονομενο μαχαιρι του σεφ 60ευρω... Θα με βοηθουσε οποιαδηποτε βοηθεια ωστε να αποφυγω τυχον λαθοι και χαμενα λευτα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...