Προς το περιεχόμενο

Πιθανή ανακοίνωση των Vertex 5 SSDs τον επόμενο μήνα


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η OCZ συνεχίζει την επιτυχημένη, κατά πολλούς, πορεία της που έχει διαγράψει στο χώρο των SSDs ετοιμάζοντας την κυκλοφορία των νέων OCZ Vertex 5, η διάθεση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.Οι συγκεκριμένοι SSDs θα είναι διαθέσιμοι σε χωρητικότητες των 128GB, 256GB & 512GB και θα έρθουν εξοπλισμένοι με την πλατφόρμα Barefoot 3 όπως και οι Vector ενώ θα διαθέτουν και MLC NAND flash των 20-nanometer.

 

Τα νέα drives, λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθούν και ως ένα μέσο πίεσης και ανταγωνισμού της Samsung, η οποία έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς με τους 840 και 840 Pro, υιοθετώντας μάλιστα η τελευταία μια επιθετική πολιτική τιμολόγησης, ειδικά για τους 840.

 

Υπενθυμίζεται ότι η OCZ διέθεσε και μια έκδοση των 20-nanometer του Vertex 3, γνωστή ως Vertex 3.20 που έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά έρχεται όμως με μικρότερα NAND flash chips. Κορυφαίο μοντέλο θεωρείται ο Vector των 7mm που προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής εως 550MB/s και 530MB/s αντίστοιχα.

 

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα η αγορά ενός Vector SSD προσφέρει δωρεάν για κατέβασμα το Far Cry 3 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2013.

 

Link.png Site: techspot.com

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελπιζω να μην βγει αποτελεσμα οτι μονο στα νουμερα θα εχει διαφορά με τον vertex 4 .Οχι πως θα αγορασω τον 5 εφοσων με καλυπτη ανετα ο 4 και δεν κοιταω τα νουμερα μόνο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν αλλάξει η τεχνολογία και να μπορούμε να γράφουμε - σβήνουμε ανεμπόδιστα τί να το κάνεις.

 

Δεν έχω SSD , αλλά άτομα που έχουν , το σκέφτονται να κάνουν re-install ένα πρόγραμμα.... ή τα ίδια τα windows.

 

Κάποτε ΄γνωστός μου έκανε secure erase για να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα, και τώρα σκέφτεται να ξανακάνει λίγο πριν τελειώσει η εγγύηση. 

 

Γενικά έχουμε δει το θέμα με φόβο. Και το μόνο εντυπωσιακό είναι η απόκριση στο Load, access time Κλπ, Όλοι δουλεύουν τους SSD λές και είναι read only.

 

Σε μηχανικό δίσκο ομως κανείς δεν "ντράπηκε" φορματ, copy, delete , double copy, torrent, multi download και ότι άλλο ζόρισμα μπορείτε  να φανταστείτε.

 

Προσωπικά έχω Image-file του συστήματός μου με διφορετικά settings και προγράμματα που ΄τρέχουν "ορισμενες φορές" και ποτέ δεν σκέφτηκα να το εαναφέρω σε μηχανικό δίσκο. Θα το έκανα σε SSD να πανωγράφω 20-30GB σε εβομαδιαία βάση ?

 

Δεν ξέρω. Έχω πει πολλές φορές ότι θα πάρω έναν να πειραματιστώ , αλλά πιστεύω ότι η τεχνολογία της επανεγγραφής δεν έχει ωριμάσει ακόμα σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ επίπεδο.

 

Θα ήθελα να ακούσω ότι κάι τέτοιο δεν ισχύει πλέον με τους καινούριους (πάντως όσους ξέρω με SSD 1 χρόνο πίσω όλοι θέλουν να τους αλλάξουν για τους χ λόγους μέγεθος, απόδοση , τυχαία θέματα firmware, πάλι με SSD βέβαια....)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με τις επιδόσεις το έχουμε ξαναπεί..

Έχω τον Intel 320 80GB και οι επιδόσεις του είναι ακριβώς ίδιες μετά από 1.5 χρόνο..

 

Τέρμα όλα τα πιάνει με τους τελευταίους RST, 280MB/s Seq Read/92MB/s Seq Write.

Βέβαια, αν τον τιγκάρεις τον SSD θα πέσει η ταχύτητά του και θα είναι αισθητή, όμως είναι τόσο γρήγοροι που δεν σε νοιάζει.

Κυρίως τα Access Times θα έχουν θέμα.

 

Και του έχω ρίξει καμιά 10αριά Format..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με ssd απο το 2006 αν θυμαμαι καλα..
Οσους και αν εχω παρει δεν συναντησα ποτε προβλημα.
Στο main  pc το οποιο το δουλεύω καθε μερα..
Ας σταματησει αυτη η καραμελα με τις επανεγγραφες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...