Προς το περιεχόμενο

Πάγκαλος: Η Αλβανία δεν μας έχει ανάγκη


rezoma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στα επεισόδια που είχαν εκτυλιχθεί το 2006 σε διάφορες περιοχές της χώρας, όταν μερικοί από τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα θέλησαν να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας Αλβανίας επί της εθνικής Ελλάδας με 2-1 ανατρέχει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

 

Το σύνθημα που αντηχούσε τότε παρά την ήττα μας ήταν όπως αναφέρεται στο άρθρο το “Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέεε…”.

 

Η αναφορά βέβαια όπως λέει και ο ίδιος δεν είναι τυχαία, καθώς στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία από μια απόρρητη μελέτη της CIA, σύμφωνα με την οποία η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 24% σε αντίθεση με την Αλβανία που έχει 13% ανεργία.

 

Όσο για το έλλειμμα η Αλβανία έχει -3,3%, ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να μείνει στο -9,5%. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο κ. Πάγκαλος το δημόσιο χρέος της Αλβανίας είναι 60% του ΑΕΠ ενώ το αντίστοιχο της Ελλάδας είναι 161% του ΑΕΠ.

 

“Έτσι, η Αλβανία, συγκεντρώνοντας όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ, ασκεί μια συστηματική πολιτική αυτοδύναμης προσέγγισης προς την Ε.Ε. ή αν θέλετε με άλλα λόγια, δεν μας έχει ανάγκη”, γράφει ο Θ. Πάγκαλος για να καταλήξει ότι “Όσο σοβινιστής και πιθηκάνθρωπος και να είστε φαντάζομαι ότι δυσκολεύεστε να τραγουδήσετε τον στίχο με την ίδια αμεριμνησία που βασίλευε το 2006″.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...