Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θα είχα και τόσο πρόβλημα. αλλά το θέμα είναι οτι σε ένα μήνα γράφω πανελλήνιες. Φάγαμε τον γάιδαρο, ας μην αφήσουμε την ουρά. Και τον τελευταίο καιρό πραγματικά έχω πρόβλημα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. 

Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια εννοείται πως ειναι ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Ζητώ συγνώμη στον TS που παρεμβαίνω, αλλά είναι κάτι σχετικό.

Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό έχω καταπτώσεις (δεν ξέρω αν το λέω καλά). Ζαλάδες, δεν έχω διάθεση για τίποτα κλπ.

Δεν θα έλεγα πως έχω την καλύτερη διατροφή, αλλά σπάνια τρώω κι έξω.

Είναι κάποια βιταμίνη που θα μπορούσε να με βοηθήσει;

Να αναφέρω πως κάθομαι πολλές (6-7) ώρες μπροστά στον υπολογιστή καθημερινά, κάτι που πιθανότατα να επηρεάζει τα παραπάνω.

μια εξεταση αιματος θα σου δωσει ολες τις απαντησεις που χρειαζεσαι

Δημοσ.

Παντώς σε όσους φοβούνται για υπερβίταμινωση από σκευάσματα C, επειδή έπαιρνα κάποιες πολύ δυνατές για μεγάλο διάστημα, το μόνο που έκαναν είναι να σου φέρνουν απίστευτα άθλια γεύση στο στόμα άντε κ καμια διάρροια. Καμία σχέση με άλλες. Αυτό ειδικά αν είσαι καπνιστής, δε το παθαίνεις που να χτυπάς το κώλο σου κάτω, καθώς οι τοξίνες του καπνού την καταστρέφουν την βιταμίνη C,το ίδιο κάνει και το ρυπογόνο περιβάλλον πχ δουλειά σε εργοστάσια,κέντρα πόλεων, βαριά μηχανήματα. Πχ υπερβιταμίνωση από βιταμίνες E έχει πολύ σοβαρότερες επιπτώσεις όπως αιμορραγίες κ πρηξιμο. Καλό θα είναι όταν αισθανόμαστε αδυναμία κ χαμηλή ενέργεια, να αρχίζουμε πρώτα από τη διατροφή, έπειτα από τον ύπνο (ποιότητα έναντι ποσότητας) ,σωματική άσκηση (δεν εννοώ γυμναστήρια εννοώ να σπάμε το μοτίβο της καθιστικής ζωής) κ τέλος τον ψυχολογικό παράγοντα. Αν βάλουμε σε τάξη τα πρώτα, τα τελευταία 2 έρχονται πιο εύκολα. Συμπληρώματα χρειάζονται όταν πχ δε μπορούμε να βρούμε τα είδη που θέλουμε ή όταν πωλούνται σε τιμές εξοργιστικές για την συγκεκριμένη εποχή.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τη διατροφή του μπορεί να κατεβάσει αυτό εδώ

http://cron-o-meter.en.softonic.com/

και να καταγράψει οτιδήποτε τρώει για καμιά δεκαριά μέρες.

Και μετά να δει σε ποιά στοιχεία ακριβώς έχει έλλειψη,και να τα αναπληρώσει είτε απο τη διατροφή είτε με συμπληρωματα.

Έχει το πρόγραμμα περασμένες κάποιες συνιστώμενες δόσεις και σου λέει τι ποσοστό παίρνεις.

Εγώ για παράδειγμα που προσέχω τη διατροφή μου και τρώω και πολύ (πάνω απο 2500 θερμίδες) έχω έλλειψη σε κάλλιο,μαγνήσιο και ασβέστιο και απο βιταμίνες σε Ε κ Κ..

Ειδικά το κάλλιο είναι μεγάλο παλούκι να πάρεις όσο χρειάζεται. Μην ακούτε αυτούς που λένε να φας 1-2 μπανάνες.Δεν καλύπτεται έτσι έυκολα..

Μόνο έτσι γίνεται δουλειά.

Επίσης βλέπεις πόση πρωτείνη/υδατ/λίπη/θερμίδες τρως.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Τα τελευταια χρονια, οταν δεν εχω πορτοκαλια να στιψω(και μιλω για την εποχη τους-χειμωνα),

εχω καθιερωσει καθε 2η μερα να παιρνω αναβραζον δισκιο βιταμινης c.

Δεν ξερω αν ειναι μονο αυτο που με βοηθησε, καθως γενικοτερα προσεχω πολλα πραγματα(αλλα παντα τα προσεχα αλλα...αρρωσταινα!),

αλλα ομως εχω παρατηρησει οτι πλεον ολο το χρονο αρρωσταινω ελαχιστα, και κυριως μιλω για τις απλες/καθημερινες αρρωστιες,

κρυωματα, συναχια, βηχες, καταρροη, βλεννες κλπ.

Δεν ημουν ποτε κανενας 'στιβαρος' τυπος, οποτε προσωπικα θεωρω οτι και η βιταμινη c εχει συμβαλλει τα μεγιστα στην βελτιωση αυτη, αυτη την εκτιμηση εχω.

Δημοσ.

Η βιταμίνη C δεν μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κοινού κρυολογήματος στο γενικό πληθυσμό. Φαίνεται να τη μειώνει κατά το ήμισυ σε ανθρώπους που εκτίθενται σε σύντομες περιόδους έντονου σωματικού στρες (π.χ. μαραθωνοδρόμοι και σκιέρ). Η τακτική πρόσληψη βιταμίνης C (προφυλακτική χρήση) φαίνεται να μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων, ενώ οι υψηλές δόσεις βιταμίνης C μετά την έναρξη των συμπτωμάτων (θεραπευτική χρήση) δεν έδειξε συνεπή επίδραση στη διάρκεια ή σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Δεδομένων των προαναφερθέντων και του χαμηλού κόστους και ασφάλειας, ίσως αξίζει να εξετάσουν οι ασθενείς σε ατομική βάση αν τους ωφελεί η θεραπευτική βιταμίνη C.

Πηγή: Vitamin C for preventing and treating the common cold

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...