Προς το περιεχόμενο

Τρίτη εκδήλωση, ανοικτή για το κοινό, από το CAFE SCIENTIFIQUE


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη χρήση των νέων τεχνολογιών τηλεπικοινωνιών για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Αθήνα, πραγματεύεται η τρίτη εκδήλωση, ανοικτή για το κοινό, του καινοτόμου θεσμού CAFE SCIENTIFIQUE, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Απριλίου. Ομιλητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, Επίκουρος Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

Το κόστος της μετακίνησης στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις (και όχι μόνο) αυξάνει συνεχώς. Κι ενώ δεν θα ανεχόμασταν μια πόλη στην οποία το δίκτυο παροχής ηλεκτροδότησης θα δυσλειτουργούσε κάποιες ώρες κάθε ημέρα, παραμένουμε παθητικοί όσον αφορά στα δίκτυα μεταφορών. Η ανάπτυξη νέων δικτύων δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αντίθετα, πρέπει να στραφούμε στη βέλτιστη διαχείριση των υφιστάμενων υποδομών, χρησιμοποιώντας τις αναδυόμενες τεχνολογίες συλλογής και ανταλλαγής δεδομένων, και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις. 

 

Στην παρουσίαση “ Μετακινήσεις στην εποχή της πληροφορίας: Προοπτικές και προκλήσεις” θα γίνει αναφορά σε σύγχρονες εξελίξεις που βοηθούν στην απάντηση ορισμένων ερωτημάτων όπως: Πως μπορούμε να δημιουργήσουμε πληροφόρηση για τους οδηγούς, η οποία λαμβάνει υπόψη της την αντίδραση των οδηγών σε αυτή (την πληροφόρηση); Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε στοιχεία χρήσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για την εκτίμηση της κινητικότητας; Πως μπορούν τα κοινωνικά δίκτυα να μας βοηθήσουν να προβλέψουμε τους πόλους κυκλοφοριακής συμφόρησης σε μία πόλη; Τι σημαίνουν οι εξελίξεις αυτές για την ιδιωτικότητά μας;

 

post-1-0-73371400-1366032911_thumb.jpg

 

Υπενθυμίζεται ότι το CAFE SCIENTIFIQUE είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, και στην Ελλάδα αποτελεί πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων επιστημόνων. Περιλαμβάνει μια σειρά επιστημονικών διαλέξεων ανοιχτών και προσιτών στο κοινό, που δίνει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν δωρεάν για επιστημονικά θέματα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά.

 

Οι ομιλίες διεξάγονται στο χώρο του Άστυ 68 (Κωσταντινουπόλεως 68, κοντά στη στάση μετρό Κεραμεικός), μια φορά το μήνα, ημέρα Τρίτη (19:00).

 

post-1-0-44151800-1366032934_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...