Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) θελω να κάνω ένα guest στο wifi μου ώστε αν έρχεται κάποιος στο μαγαζί μου να του δίνω τον κωδικό για το guest και να μην μπορεί να μπει στο δικό μου δίκτυο

2) θέλω να συνδέσω δύο pc και να μοιράζομαι τα αρχεία τους, μόνο που αυτά τα αρχεία ειναι highly confidential κοκκινα και φοβάμαι ότι αν τα έχω διαθέσιμα κάποιος θα μπορέι να μου τα ψαρέψει, μπορώ να τα διασφαλίσω?

Δημοσ.

1) Εχεις hardware firewall? Επίσης πιο router έχεις; Αυτό που θες γίνεται εύκολα με DMZ.

2) Πόσα pc έχεις στο δίκτυο σου; π.χ εχεις 5 pc και θέλεις να συνδέσεις τα 2 μεταξύ τους για μεταφορά αρχείων, ή φοβάσαι αυτος που θα συνδεθεί στο wi-fi μην σου φάει τα αρχεία?

Δημοσ.

1) δεν ξέρω τι ειναι το hardware firewall, έχω το firewall των windows (νομίζω). Έχω το ρουτερ που έδινε η Χολ, ένα άσπρο, θα πάω να τσεκάρω και το μοντέλο αμα ειναι να σου πω... DMZ παλι δεν ΄ξερω τι ειναι...

2) έχω 2 πισιά και άντε να βάλω και κανα κινητό ή λαπτοπ. Οπότε ναι, φοβάμαι αυτόν τον αλήτη που θα μπει και θα μου καταπιει τα αρχεία!!!

Δημοσ.

Περιμένουμε την απάντηση σου σχετικά με το ποιο router έχεις!

Και σχετικά με τα αρχεία μην αγχώνεσαι, διότι όταν τα κάνεις κοινοχρηστα, ο άλλος πρέπει να βάλει username - password προκειμένου να μπορέσει να εχει πρόσβαση στον φάκελο που είναι τα αρχεία. Είναι λίγο δύσκολο ο άλλος να συνδεθει με το κινητό και να μπορεί να σου πάρει τα αρχεία κτλ..Ασε που πρέπει να ψάξει να βρει τον συγκεκριμένο φάκελο κτλ κτλ...Οπότε είσαι κομπλέ!

Κοιτα και απλά να βάλεις εναν καλο κωδικό wi-fi θα είσαι καλυμμένο

Φαντάζομαι δεν θα δίνεις σε οποιονδήποτε τον κωδικό απο το wifi σου!!

Δημοσ.

Άστο DMZ, WiFi isolation βάλε και τέλος. Για περισσότερη προστασία αλλάζεις υποδομή αρχικά (ρουτερ).

Sent from my Lumia 800

Δημοσ.

Βαλε στους κοινοχρηστους δικαιωματα χρηστων ετσι ωστε να βλεπουν τα αρχεια μονο οσοι εχουν τα δικαιωματα

Δημοσ.

Τώρα το θέμα είναι γιατί νομίζεις πως θα γίνεις στόχος επιθέσεως ?

Dεν νομίζω να εξής αρχεία που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια η εξής κάποια σχέδια μυστικής τεχνολογίας  χάχα :P

άμα αρχίσεις να διαβάζεις τώρα από το μηδέν σχετικά με θέματα ασφαλειας δεν θα εxεις άμεσα αποτελέσματα, γιαυτο άμα νομίζεις πως απείλησε τώρα άμεσα πάρε κάποιον ειδικό.

Και θύμα επίθεσης να γίνεις αυτό που ψάχνουν είναι λίγο internet δεν νομίζω πως ενδιαφέρεται κανεις για τα αρχεία σου.

Δημοσ.

Αυτο δε μπορεις να το ξερεις και ειναι πολυ αοριστο. εμενα σχεδον ολοι οι πελατες, μου ζηταν να τους κλειδωνω με χρηστες κ.λ.π. επειδη εχουν εταιρικα απορρητα. οικονομικα, ισολογισμους,, ακομα και μαυρα.... πως? 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο δε μπορεις να το ξερεις και ειναι πολυ αοριστο. εμενα σχεδον ολοι οι πελατες, μου ζηταν να τους κλειδωνω με χρηστες κ.λ.π. επειδη εχουν εταιρικα απορρητα. οικονομικα, ισολογισμους,, ακομα και μαυρα.... πως? 

πες τα χρυσόστομε!

εμένα αρχικα με ενδιαφέρει να μου εξηγήσει κάποιος (πολύ αναλυτικά) πως θα κάνω (αν μπορώ να κάνω) λογαριασμό για guest ώστε να χρησιμοποιούν οι πελάτες μου.

σε δευτερη φάση, θα με ενδιέφεραι (εφόσον έχω το guest) να μην μπορέι εύκολα να έχει προσβαση και στα αρχεία που μοιράζομαι εγώ μέσω του δικτύου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...