Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Γειά σας παιδιά, νέος στο forum σας και πραγματικά χαίρομαι πολύ γιατι απ' οτι εχω δει μέχρι τώρα πρόκειται για ενα φορουμ με ενεργούς χρήστες που βοηθάνε πραγματικά, σε αντίθεση με άλλα φορουμ (γκουχ γκουχ). Λοιπόν, πρίν ξεκινήσουμε, περιμένω να φτιάξετε ενα καφεδάκι γιατι το θεμα ειναι μπερδεμένο. Περιμένω.... Έτοιμοι κι ολας... οκ. Πάμε... Έχω 2 σταθερούς υπολογιστές (σε 2 διαφορετικά δωμάτια) και ενα λάπτοπ (που αλλάζει δωμάτια). Μόλις πρόσφατα έμαθα και ψιλοκατάλαβα πως λειτουργεί το τοπικό δίκτυο. Οκ ντρέπομαι που το λεω αλλα έτσι ειναι. Στον υπολογιστή μου έκανα τις παρακάτω ρυθμισεις: Απ' ότι κατάλαβα, κλικάροντας τις συγκεκριμένες επιλογές, δίνεις πρόσβαση στα "δικά σου" έγγραφα (έγγραφα του χρήστη μεσω του οποιου είσαι συνδεμένος), στα "δικά σου" βίντεο κλπ κλπ. Όμως, ο χρήστης του δίπλα δωματίου, έχει πρόσβαση στα κοινόχρηστα αρχεία μου (του κοινόχρηστου χρήση). Όχι οτι με χαλάει, κάθε άλλο βοηθάει, αλλά δεν εχω πολυκαταλάβει τις ρυθμίσεις και γιατι συμβαίνει αυτο. Μπορείτε να μου εξηγήσετε εν συντομία ή ακόμη καλύτερα, υπάρχει κάποια σελίδα στα Ελληνικά κατα προτίμηση που να εξηγεί τα πάντα για τα τοπικά δίκτυα; (windows 7) Στο PC μου, έχω τον C: κι ακόμη 2 δίσκους (ας τους πούμε M:/ και N:/). Στον M έχω όλα μου τα δεδομένα και στον Ν είναι ενα αντίγραφο όλων των δεδομένων που πραγματοποιείται μεσω ενος προγράμματος που ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές στον M και κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται, την εφαρμόζει και στον N άμμεσα ή μετά απο Χ λεπτά/ωρες, ανάλογα με τις ρυθμίσεις. Αυτό γινεται με τους δίσκους ΜΕΣΑ στον υπολογιστή. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής: Ελπίζω να το σχεδίασα καλα. Όπως θα δείτε, εγώ ειμαι ενσύρματος κι έχουμε κι άλλες συσκευες που κάνουν σύνδεση στο ρουτερ. Ένας υπολογιστής (με ασύρματο στικ), ένα λαπτοπ, και μία τηλεόραση. Αυτο που θελω να πετύχω είναι οι δίσκοι (εξωτερικοί WD που θα έχουν μόνο σύνδεση ETHERNET) να εχουν - καθε νας ξεχωριστά - ξεχωριστές παραμέτρους πρόσβασης. Δηλαδή, εγώ να μπορώ να μπω σε όλους τους δίσκους, ενώ οι άλλοι χρήστες, ανάλογα πως θα τους ρυθμίσω, να μπορούν να μπούν ΜΟΝΟ στο sshared ή μόνο στο Other. Οπότε ρωτώ: - Θα χρειαστώ switch για αυτο; - Γιατί μου φαίνεται οτι κάποιος μπορει να αποκτήσει πολυ ευκολα πρόσβαση στο δίκτυο μου; βλέπετε, είμαστε συνδεμένοι στο ιντερνετ... - Ο δίσκος shared για παράδειγμα, αν θα υποθέσουμε ότι έχουν όλοι πρόσβαση, θα έχουν πρόσβαση και αυτοι που μπορεί να τους δανείσω τον κωδικό του wifi μου; ή μονο η οικιακή μου ομάδα; - Τωρα, για να αποκτήσω πρόσβαση σε Χ δεδομένα, πηγαίνω στο Δίκτυο->Επιλέγω το PC->Users->Επιλέγω χρήση->μπαίνω στα δεδομένα. Όταν ο σκληρός θα μπει επάνω στο ethernet/switch, πως θα γίνεται αυτό; Ευχαριστώ για συγνώμη για το μεγάλο μηνυμα παιδια.
leonidas_fs Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Λοιπόν αφεντικό, 1) Όταν κάνεις εναν φάκελο ή εναν σκληρό δίσκο κοινόχρηστο, μπορεί να τον δει οποιοσδήποτε είναι μέσα σε αυτό το δίκτυο. Είτε αυτο είναι pc είτε είναι laptop είτε είναι τηλεόραση ( καλα με την τηλεόραση γίνεται πιο δύσκολα, αλλα πάλι γίνεται). Απο την στιγμή που κάποιος μπορεί να δει οτι υπάρχει ενας κοινοχρηστος σκληρός δίσκος με όνομα M για παράδειγμα, μπορεί να επιχειρηση να συνδεθεί στον σκληρό δίσκο. Αν εχει τα σωστα username και password τότα θα μπορεί να δει τι περιέχει ο σκληρός δίσκος! 2) Τo switch που αναφέρεις, είναι μια συσκευή η οποία μοιράζει δίκτυο. Αυτό κανει. Π.χ εχεις 10 υπολογιστές στο σπίτι σου και θέλεις και οι 10 να έχουν internet. Μπορείς να πάρεις 10 καλώδια και να τα συνδέσεις όλα στο ρουτερ σου; Οχι βέβαια! Αρα παιρνεις αυτα τα 10 καλώδια, τα συνδεεις στο switch και μετα παίρνεις και το καλώδιο απο το ρουτερ - το καλώδιο του Internet δηλαδή- το βάζεις και αυτό στο switch και έχουν όλοι οι υπολογιστές internet!
viper2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Γειά σας παιδιά, νέος στο forum σας και πραγματικά χαίρομαι πολύ γιατι απ' οτι εχω δει μέχρι τώρα πρόκειται για ενα φορουμ με ενεργούς χρήστες που βοηθάνε πραγματικά, σε αντίθεση με άλλα φορουμ (γκουχ γκουχ). Λοιπόν, πρίν ξεκινήσουμε, περιμένω να φτιάξετε ενα καφεδάκι γιατι το θεμα ειναι μπερδεμένο. Περιμένω.... Έτοιμοι κι ολας... οκ. Πάμε... Έχω 2 σταθερούς υπολογιστές (σε 2 διαφορετικά δωμάτια) και ενα λάπτοπ (που αλλάζει δωμάτια). Μόλις πρόσφατα έμαθα και ψιλοκατάλαβα πως λειτουργεί το τοπικό δίκτυο. Οκ ντρέπομαι που το λεω αλλα έτσι ειναι. Στον υπολογιστή μου έκανα τις παρακάτω ρυθμισεις: Απ' ότι κατάλαβα, κλικάροντας τις συγκεκριμένες επιλογές, δίνεις πρόσβαση στα "δικά σου" έγγραφα (έγγραφα του χρήστη μεσω του οποιου είσαι συνδεμένος), στα "δικά σου" βίντεο κλπ κλπ. Όμως, ο χρήστης του δίπλα δωματίου, έχει πρόσβαση στα κοινόχρηστα αρχεία μου (του κοινόχρηστου χρήση). Όχι οτι με χαλάει, κάθε άλλο βοηθάει, αλλά δεν εχω πολυκαταλάβει τις ρυθμίσεις και γιατι συμβαίνει αυτο. Μπορείτε να μου εξηγήσετε εν συντομία ή ακόμη καλύτερα, υπάρχει κάποια σελίδα στα Ελληνικά κατα προτίμηση που να εξηγεί τα πάντα για τα τοπικά δίκτυα; (windows 7) Στο PC μου, έχω τον C: κι ακόμη 2 δίσκους (ας τους πούμε M:/ και N:/). Στον M έχω όλα μου τα δεδομένα και στον Ν είναι ενα αντίγραφο όλων των δεδομένων που πραγματοποιείται μεσω ενος προγράμματος που ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές στον M και κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται, την εφαρμόζει και στον N άμμεσα ή μετά απο Χ λεπτά/ωρες, ανάλογα με τις ρυθμίσεις. Αυτό γινεται με τους δίσκους ΜΕΣΑ στον υπολογιστή. Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής: Ελπίζω να το σχεδίασα καλα. Όπως θα δείτε, εγώ ειμαι ενσύρματος κι έχουμε κι άλλες συσκευες που κάνουν σύνδεση στο ρουτερ. Ένας υπολογιστής (με ασύρματο στικ), ένα λαπτοπ, και μία τηλεόραση. Αυτο που θελω να πετύχω είναι οι δίσκοι (εξωτερικοί WD που θα έχουν μόνο σύνδεση ETHERNET) να εχουν - καθε νας ξεχωριστά - ξεχωριστές παραμέτρους πρόσβασης. Δηλαδή, εγώ να μπορώ να μπω σε όλους τους δίσκους, ενώ οι άλλοι χρήστες, ανάλογα πως θα τους ρυθμίσω, να μπορούν να μπούν ΜΟΝΟ στο sshared ή μόνο στο Other. Οπότε ρωτώ: - Θα χρειαστώ switch για αυτο; - Γιατί μου φαίνεται οτι κάποιος μπορει να αποκτήσει πολυ ευκολα πρόσβαση στο δίκτυο μου; βλέπετε, είμαστε συνδεμένοι στο ιντερνετ... - Ο δίσκος shared για παράδειγμα, αν θα υποθέσουμε ότι έχουν όλοι πρόσβαση, θα έχουν πρόσβαση και αυτοι που μπορεί να τους δανείσω τον κωδικό του wifi μου; ή μονο η οικιακή μου ομάδα; - Τωρα, για να αποκτήσω πρόσβαση σε Χ δεδομένα, πηγαίνω στο Δίκτυο->Επιλέγω το PC->Users->Επιλέγω χρήση->μπαίνω στα δεδομένα. Όταν ο σκληρός θα μπει επάνω στο ethernet/switch, πως θα γίνεται αυτό; Ευχαριστώ για συγνώμη για το μεγάλο μηνυμα παιδια. μηπως να εφτιαχνες εναν server και να ηρεμουσες?
viper2005 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 μπορεις να βαλεις win server 2012 και να δωσεις παραπανω απο εναν ρολους στο μηχανηματακι...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Χμμ. Δεν το ηξερα. Θα το κοιταξω. thank you.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα