Pablo_Hasan Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Οι σωματέμποροι να σαπίσουν στην ψειρού, σε κελί με Μπαγκλαντεσιανούς, οι Μπαγκλαντεσιανοί χωρίς χαρτιά να γυρίσουν στο Μπαγκλαντές. Οι υπόλοιποι που έχουν χαρτιά να μείνουν και αν πιαστούν να εργάζονται ανασφάλιστοι, απέλαση. Γίναμε Τέξας, λογικό επόμενο ήταν. χαρτιά βγάζεις αν έχεις ενσημα, αν στα κλέβει ο αφεντικός πως να βγάλεις χαρτιά; ας δούμε πρώτα ποσο καιρο δουλευαν εκεί και πόσα τους οφείλει ο τσιφλικάς και μετά βγάζουμε συμπεράσματα 1
LRoi Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 και οι ελληνες που θα πιαστουν χωρις ασφαλιση ?στη φυλακη? Στη φυλακή ο εργοδότης τους και οι ανασφάλιστοι να πληρώσουν από την τσέπη τους τα ένσημα που δεν κολλήθηκαν. Να δούμε μετά θα δουλεύει κανένας ανασφάλιστος? 3
feodor Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Οι σωματέμποροι να σαπίσουν στην ψειρού, σε κελί με Μπαγκλαντεσιανούς, οι Μπαγκλαντεσιανοί χωρίς χαρτιά να γυρίσουν στο Μπαγκλαντές. Οι υπόλοιποι που έχουν χαρτιά να μείνουν και αν πιαστούν να εργάζονται ανασφάλιστοι, απέλαση. Γίναμε Τέξας, λογικό επόμενο ήταν. Κοιτα να δεις τι παιζει. Αμα δεν εχεις αδεια παραμονης, θεωρεισαι παρανομος. Για να βγαλεις ομως αδεια παραμονης, χρειαζεσαι βιβλιαριο υγειας, δηλαδη ασφαλιση, δηλαδη ενσημα. Εδω δεν τους ειχαν πληρωσει 6 μηνες τους ανθρωπους. Τους βαζουν να δουλευουν ηλιο με ηλιο. Και οταν πανε να ζητησουν τα δεδουλευμενα, τους γαζωνουν. Εσυ λες να τους πληρωνουν ενσημα και ασφαλιση; Ποιος φταιει που ειναι ανασφαλιστοι; Οι μεταναστες ή οι εργοδοτες και το κρατος που τους καλυπτει; Μην εξισωνουμε τους θυτες με τα θυματα! Και αυτα στα λεω, γιατι καποιες οικογενειες μεταναστων εχει χρειαστει να πληρωσουν 3 και 4 χιλιαρικα το χρονο για να μπορουν ν αβγαλουν αδεια παραμονης, για να μην ειναι οπως λες, παρανομοι. Κα ειναι υποχρεωση του εργοδοτη να κολλαει ενσημα. Κι αν εσυ θεωρεις καποιον παρανομο επειδη δεν εχει ασφαλιση, τοτε ολοι οι ανεργοι ειμαστε παρανομοι Στη φυλακή ο εργοδότης τους και οι ανασφάλιστοι να πληρώσουν από την τσέπη τους τα ένσημα που δεν κολλήθηκαν. Να δούμε μετά θα δουλεύει κανένας ανασφάλιστος? Δουλευε εσυ σαν σκυλι, και μετα πληρωνε και απ τη τσεπη σου ενσημα που σου οφειλει ο αλλος. Τι να πω ρε.... 1
johnieXoX Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 και οι ελληνες που θα πιαστουν χωρις ασφαλιση ?στη φυλακη? απέλαση και αυτοί 2
LRoi Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Κοιτα να δεις τι παιζει. Αμα δεν εχεις αδεια παραμονης, θεωρεισαι παρανομος. Για να βγαλεις ομως αδεια παραμονης, χρειαζεσαι βιβλιαριο υγειας, δηλαδη ασφαλιση, δηλαδη ενσημα. Εδω δεν τους ειχαν πληρωσει 6 μηνες τους ανθρωπους. Τους βαζουν να δουλευουν ηλιο με ηλιο. Και οταν πανε να ζητησουν τα δεδουλευμενα, τους γαζωνουν. Εσυ λες να τους πληρωνουν ενσημα και ασφαλιση; Ποιος φταιει που ειναι ανασφαλιστοι; Οι μεταναστες ή οι εργοδοτες και το κρατος που τους καλυπτει; Μην εξισωνουμε τους θυτες με τα θυματα! Και αυτα στα λεω, γιατι καποιες οικογενειες μεταναστων εχει χρειαστει να πληρωσουν 3 και 4 χιλιαρικα το χρονο για να μπορουν ν αβγαλουν αδεια παραμονης, για να μην ειναι οπως λες, παρανομοι. Κα ειναι υποχρεωση του εργοδοτη να κολλαει ενσημα. Κι αν εσυ θεωρεις καποιον παρανομο επειδη δεν εχει ασφαλιση, τοτε ολοι οι ανεργοι ειμαστε παρανομοι Δουλευε εσυ σαν σκυλι, και μετα πληρωνε και απ τη τσεπη σου ενσημα που σου οφειλει ο αλλος. Τι να πω ρε.... Να ξεκαθαρίσω ότι όλα τα παραπάνω τα συμμερίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι όλο αυτό έχει να κάνει με τα κυκλώματα και την ασυδοσία του κράτους που τα καλύπτει. Αντιλαμβάνομαι από την άλλη την ανάγκη για επιβίωση του μετανάστη. Όταν όμως αυτή η ανάγκη γίνεται άθλια εκμετάλλευση, το πρόβλημα εντοπίζεται στη συναλλαγή. Δίνει ο άλλος 25 ευρώ μαύρα μεροκάματο στον Μπαγκλατεσιανό χωρίς ωράριο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς τίποτα και εμείς βαράμε παλαμάκια επειδή αυξήθηκαν οι εξαγωγές της χώρας με την ανεργία στο 40%. Αν δώσει τα νόμιμα με τις υπερωρίες, θα προσελκύσει και Έλληνες εργάτες (και μη μου πει κανένας, ποιος Έλληνας θα πάει στα χωράφια εργάτης, ο ίδιος που πάει τόσα χρόνια στην οικοδομή, εκτός αν θεωρούμε την οικοδομή δουλειά γραφείου...) Παράνομος είναι όποιος εργάζεται ανασφάλιστος, όχι όποιος είναι άνεργος. Αν από την άλλη εργάζεσαι χωρίς ένσημα και παίρνεις και επίδομα ΟΑΕΔ είσαι δύο φορές παράνομος. PS Μην παραβλέπεις σκόπιμα την αναφορά που έκανα στην τιμωρία του εργοδότη. Από εκεί ξεκινάει το κακό, αλλά, αλήθεια, περιμένουμε από το κράτος να μπορέσει (ή να θελήσει) να ελέγξει όλο αυτό το θηρίο? PS 2 Όταν αγοράζεις κλεμμένο κινητό, είσαι παράνομος, ναι ή όχι?
Finn Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Αφού δεχεστε να δουλεύετε ανασφάλιστοι τι μου κραζετε τον εργοδότη; Αν δεν υπάρχει κόσμος να δεχθεί την ανασφάλιστη εργασία θα κολληθει κάποια στιγμή το μαμημενο το ενσημο. Και μη μου αρχίσετε το κλασσικό "αν έχεις ανάγκη τη δουλειά δουλεύεις και μαύρα". Αν δεχθείς να δουλέψεις με μαύρα τότε your argument is invalid κύριε. Εννοείτε ξύλο και πέος στους κυρίους που πήρανε τον κόσμο με τις καραμπίνες αλλά αν ο μπαγκλαντεσιανός και ο κάθε μπαγκλαντεσιανός βλέπει ότι κοκο μετά από δύο μήνες δουλειά δεν, τότε σηκώνεται και φεύγει. Αν δε φύγεις από μόνος σου κανείς δε σου φταίει. Ο εργοδότης δεν οπλιστηκε μόνος του. Εμείς του παραδώσαμε ρα όπλα. Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App 1
LogokrisiaGR Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 δεν φταίει ο βιαστής, η κοπέλα προκαλούσε... well done...
LRoi Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 δεν φταίει ο βιαστής, η κοπέλα προκαλούσε... well done... Έλα, μην το γ@μείς κι εσύ τώρα. Σταματήστε να στέκεστε επιλεκτικά εκεί που σας χτυπάει περισσότερο. Σε όλη μου τη ζωή δεν έχω δουλέψει ούτε μία ώρα χωρίς ένσημα, δουλεύω από τα 19 μου και πάντα είχα ανάγκη να δουλεύω. Το θεωρώ μεγαλύτερη ξεφτίλα να δουλεύω χωρίς ασφάλιση από το να είμαι άνεργος και να πεινάω. 1
Finn Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 <p>δεν φταίει ο βιαστής, η κοπέλα προκαλούσε... well done...</p> Δε φταίω εγώ που έφαγα το μήλο. Αυτό ήταν λαχταριστό. Καλά είμαστε σοβαροί; Παραλληλισμοί της πλάκας; Ο βιαστής είναι ψυχικά μη υγιες άτομο. Ο εργοδότης απλά εκμεταλλευεται τα παραθυράκια και την απουσία του νόμου. Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App
παπι Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Αν και φαινονται σκληρα αυτα που λεει ο LRoi, εχει δικιο. Οταν μιλαμε για εργοδοτη-εργαζομενο μιλαμε για διμερης δικαιοπραξια, και ευτυχος στην Ελλαδα ο εργαζομενος εχει μεγαλη δυναμη. Δυστυχος δεν την χρησιμοποιει. ΥΓ γενικα μιλαω, στη μανωλαδα εχουμε δουλεμποριο
qwertyqwerty Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Καταλαβαίνουμε λοιπόν ποιοί "επιδοτούν" τα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης. 1
LogokrisiaGR Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Έλα, μην το γ@μείς κι εσύ τώρα. Σταματήστε να στέκεστε επιλεκτικά εκεί που σας χτυπάει περισσότερο. Σε όλη μου τη ζωή δεν έχω δουλέψει ούτε μία ώρα χωρίς ένσημα, δουλεύω από τα 19 μου και πάντα είχα ανάγκη να δουλεύω. Το θεωρώ μεγαλύτερη ξεφτίλα να δουλεύω χωρίς ασφάλιση από το να είμαι άνεργος και να πεινάω. το τι θεωρείς εσύ ξεφτίλα πραγματικά δεν με νοιάζει. υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δουλεύουν ανασφάλιστοι και με μισθούς πείνας και προφανώς δεν είναι επιλογή τους. αν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά θα το έκαναν. τους ανθρώπους αυτούς τους εκμεταλλεύονται οι εργοδότες. με 30% ανεργία είναι και ακόμα πιο εύκολο. οποιαδήποτε προσπάθεια φόρτωσης της ευθύνης της μαύρης εργασίας στον εργαζόμενο που δέχεται να δουλεύει έτσι είναι αθώωση της τακτικής του εργοδότη. Απλά και ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει η ελευθερία της επιλογής για τον εργαζόμενο, είναι επιλογή επιβίωσης 1
Finn Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Όχι. Είναι η εύκολη λύση. Απ τη στιγμή που αν όλοι οι ανασφάλιστοι πάψουν να δουλεύουν υπό αυτό το καθεστώς ο εργοδότης θα δει ότι η μόνη λύση είναι η παροχη εργασίας με ασφάλιση. Όλοι έχουμε ανάγκη από επιβίωση. Δε βρέχει πουθενά λεφτά και φαγητό. Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App 1
feodor Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Όχι. Είναι η εύκολη λύση. Απ τη στιγμή που αν όλοι οι ανασφάλιστοι πάψουν να δουλεύουν υπό αυτό το καθεστώς ο εργοδότης θα δει ότι η μόνη λύση είναι η παροχη εργασίας με ασφάλιση. Όλοι έχουμε ανάγκη από επιβίωση. Δε βρέχει πουθενά λεφτά και φαγητό. Αποστολή από το HTC One X με τη χρήση Insomnia App Συγγωμη αλλα αυτο που λες ειναι ουτοπικο. Το λεω αυτο γιατι δεν εχει γινει ποτε στην ιστορια αυτο που λες. Αν ηταν εφικτο, αν υπηρχε πιθανοτητα να γινει, θα ειχαμε και καποιο ιστορικο παραδειγμα. Βρες μου μια περιπτωση, μια μονο, που οι εργατες αρνηθηκαν ΚΑΘΟΛΙΚΑ να δουλευουν. ΚΑΘΟΛΙΚΑ ομως. Γιατι αλλο να μην πανε μερικοι να δουλευουν για ψιχουλα, κι αλλο ΟΛΟΙ οσοι ειναι ανεργοι. Προς αποδειξη αυτων που λεω, εδω γινονται απεργιες και παντα υπαρχουν απεργοσπαστες. Εχουν γινει μαζικοτατες απεργιες στην ιστορια, οχι μονο της ελλαδας, ενω ερχονταν λεωφορεια με απεργοσπαστες. Και συ λες, να παραιτηθουν απ τη δουλεια ή να μην πανε καθολου εξαρχης. Μα θα βρεθει αλλος. Γιατι θα βρεθει.
παπι Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 feodor το προβλημα ειναι οτι πανε πολλοι να δουλεψουν μαυρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις