Προς το περιεχόμενο

Ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά χρήσης παρουσιάζει το Chrome OS της Google


z4rx07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλά έχουν συμβεί από την παρουσίαση των Windows RT και των Windows 8 πέρυσι, με μια μεγάλη μερίδα χρηστών και OEM συνεργατών της Microsoft να επικρίνει την χαμηλή αποδοχή που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στην αγορά.Χειρότερη όμως όπως φαίνεται είναι η κατάσταση για το Chrome OS της Google, τα ποσοστά χρήσης του οποίου βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

Ένα ποσοστό της τάξεως του 0.023% αντικατοπτρίζει την πραγματική χρήση Chromebook συσκευών. Έπειτα από την παρουσία του για δύο χρόνια στην αγορά, το μερίδιο αγοράς του είναι μικρότερο και από αυτό που τα Windows RT κατάφεραν να συγκεντρώσουν σε διάστημα τριών μηνών. Η κατάσταση φαντάζει ακόμη χειρότερη εν συγκρίσει με τα Windows 8, το ποσοστό χρήσης των οποίων ανέρχεται στο 3.31%. Ένα μεγάλο μέρος των κατασκευαστών τελευταία, αναπτύσσει οικονομικά Chromebooks της τάξεως των $250. Τέτοιοι κατασκευαστές είναι οι HP, Samsung, Acer και τέλος η Lenovo, ενώ η Google διαθέτει από την μεριά της το Chromebook Pixel με τιμή $1,300.

 

Πληροφορίες θέλουν να έχουν πουληθεί μόλις 500,000 Chromebooks μέσα σε δύο χρόνια, αριθμός μικρότερος από τις αντίστοιχες πωλήσεις των Surface RT που άγγιξαν το 1.1 εκατομμύριο.

 

Link.png Site: neowin.net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να καταλάβει η google ότι η επιτυχία που έκανε με το android δεν θα είναι το ίδιο εύκολη να ξανά γίνει όταν έχει να τα βάλει με μεγαθήρια.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου θυμίζει τα netbook και χειρότερα.

 

Όταν εγώ εχω μάθει να δουλεύω συγκεκριμένα προγράμματα δε θα πάρω chromebook για κύριο λαπτοπ. Οπότε παμε στην κατηγορία που θα το πάρει για σερφαρισμα οπότε μιλάμε ουσιαστικά για netbook ειδικά στισ κατηγορίες των 300ευρώ που παίζουν ΠΟΛΛΈΣ εταιρίες.

 

ΠΆΝΤΩΣ ένα που βγάζει η Samsung που είναι ίδιο με macbook είναι τέλειο. Θα το σκεφτόμουν αν μιλούσαμε για το πολύ 300ευρώ και μπαταρία που να κρατά τουλάχιστον 12ωρο κ φυσικά να φυσάει στα πολυμέσα. ΑΛΛΙΏΣ παίρνω κ ταμπλετ

 

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και πολύ είναι κιόλας.

λειτουργικό που βασίζεται στο internet είναι καταδικασμένο να αποτύχει αφού αναγκαστικά θα το λειτουργείς υπό προϋποθέσεις.

εδώ κάνουμε αμάν να ξεφυγουμε λίγο από τον εθισμο του διαδικτυου και πάνε και βγάζουνε λειτουργικό που θελει διαδίκτυο έτσι και αλλιώς ακόμα και για απλές δουλειές.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα μιλάμε για λειτουργικό τελείως εξαρτώμενο από το cloud. Πιο πολύ με browser θα το σύγκρινε κάποιος παρά με οποιοδήποτε άλλο σοβαρό λειτουργικό.

 

Και στην τελική όποιος θέλει λαπτοπ για σερφάρισμα γιατί να μην δώσει αλλά 50 ευρώ να πάρει ένα με Windows (και με καλύτερα χαρακτηριστικά ίσως); Γιατί να πάρει κάτι το οποίο δε θα έχει ούτε 10GB ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο και δε θα μπορεί να του έχει ούτε τραγούδι πάνω; Για να κάνει ωραία τη Google αγοράζοντας ένα διαφημιστικό προϊόν;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στο πάτο να μείνει. Το cloud το θέλουμε σαν alternative λύση όχι σαν primary. Ειδικά που σιγά σιγά, περνάει το cispa το τελευταίο που θέλουμε είναι να μας τα σβήνετε με το έτσι θέλω.

 

Google, κάνε καμία μαλακία να ενοποιήσεις android / cloud...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Google, κάνε καμία μαλακία να ενοποιήσεις android / cloud...

δε νομιζω να ειναι τοσο χαζοι και να αρχισουν τα πειραματα εκει 

 

στο chrome os εκαναν αυτες τις βλακειες γιατι δεν ειχαν και κατι να χασουν και ευτυχως που απετυχαν

 

παντως  το να τα ενοποιησουν ολα και να βγει android και για υπολογιστες μου φαινεται ανουσιο 

αλλο οι υπολογιστες, αλλο οι mobile συσκευες και απο οτι μας εδειξε και η ms η ενοποιηση μπορει να ακουγεται καλη σαν ιδεα αλλα δεν στη πραξη ειναι δυσκολο να γινει σωστα και επιτυχως 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιο σκεπτικο αλλα αργησε η Google, θεωρω πολυ καλυτερη επιλογη το Jolicloud στην ιδια κατηγορια.

 

Το μονο που μπορει να κανει για μενα ειναι δυο ή να ενωσει το Chrome OS με το Android ή να βγαζει μοντελα μεχρι 100-150 ευρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Chrome OS, είναι απλά ένας browser και ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω. Τώρα αν η Google, θέλει να μας το πουλήσει για λειτουργικό, πρόβλημα της. Και όντως έχει πρόβλημα, αν κρίνω από τα στατιστικά.

 

Είναι απορίας άξιο, που ενώ έχουν ένα τόσο κορυφαίο mobile OS (Android), δεν κάθονται να φτιάξουν μια διανομή linux, που να αλληλεπιδρά σε μέγιστο βαθμό με το Android, ώστε να καθιερωθούν και στην desktop αγορά, και να ανέβουν και τα ποσοστά του linux.

 

Δεν πειράζει, Google! Παίξε με το Chrome OS. Όταν θα έρθει η MS με τα blue και σου πάρει τα σώβρακα, μιας και ο κόσμος θέλει ενοποίηση στα μηχανήματα του (τι καλύτερο από το να έχεις μια οθόνη με ένα OS για touch και να συνδέεις πληκτρολόγιο και να έχεις ένα desktop OS), μην κλαις.

 

Ευελπιστώ ότι θα βγάλουν. Δε γίνεται να μην έχουν σκεφτεί android για desktop και σαν μόνη λύση για την αγορά να έχουν το Chrome OS. Απλά δε γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...