Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω. Θα ήθελα να συνδέσω δύο κτήρια που απέχουν 15 χλμ απόσταση, αλλά έχουν οπτική επαφή. Απ όσο έψαξα, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω δύο συσκευές mikrotik metal τις οποίες και θα τοποθετήσω σε δυο πιάτα solid dish (ακόμα δεν έχω αποφασίσει  πόσα db πρέπει να είναι). Απο όσο έχω δεί όμως το mikrotik metal είναι μια συσκευή δύσκολη στις ρυθμίσεις της και εγώ δεν έχω και πάρα πολλές γνώσεις απο δίκτυα για να ξέρω να την ρυθμίσω. Ξέρει κανείς αν είναι δυνατό απο έναν απλό χρήστη να ρυθμίσει τέτοιες συσκευές (αλλιώς να μην την αγοράσω καθόλου); Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να μου προτείνεται και εσείς κάποια άλλη συσκευή.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Mikrotik  είναι by far η καλύτερη λύση απλα πρέπει να ασχοληθείς και να διαβάσεις

άμα δεν μπορείς παίρνεις κάτι από την ubiquiti που είναι εύκολα

Επεξ/σία από biomecanoid
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πας για Mikrotik ή ubiquiti καρφωτός.

πο mikrotik δε ξερω να σου πω αλλα αμα πας για ubiquiti για ενα αξιόπιστο link θα πάρεις Airgrid + rocket.

Τα dbi που επιτρέπονται ειναι 27dbi ( Output power + antenna gain). Δηλαδή αμα η κεραία σου έχει gain 22dbi [edit] εσυ μπορεις να βαλεις το output power sto 5 (ξεχασα να το γράψω!) [/edit]

Αν το Mikrotik έχει TPC Support τοτε μπορεις να πας στα 30dbi.

Εκτός απο οπτική επαφή πρεπει να δεις αμα είναι καθαρο και το fresnel zone.

Αμα μπεις σε youtube νομίζω οτι θα βρεις videakia με το interface της καθε κεραιας :-)

Επεξ/σία από DaRkAnGeL999
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας,

Εάν πάρω το mikrotik metal, πόσα dpi κεραία μπορώ να πάρω;

Επίσης, τι κεραία θα ήταν καλύτερη; μια τύπου grid  ή μια solid dish; Θα ήθελα δηλαδή να μου πεί κάποιος τις διαφορές τους αν τις γνωρίζει..

Δημοσ.

Αν και σου προτεινα grid λόγω € νομίζω οτι για PtP link και για μεγάλες αποστάσεις η solid dish είναι πιο καλή αλλα δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Δημοσ.

οι επιλογές είναι πολλές:

Range               ---            Price              ---                        WindResistance               ---            Quality

Yagi                                  yagi                                                 SatDish                                       Yagi

Grid                                  Grid/Sat Dish                                  Solid Dish                                    Grid

Solid Dish                                                                                    Grid                                       SatDish

Sat Dish (Best)                  Solid Dish (Most Expensive)           Yagi   (Best wind Res.)          Solid Dish (best)

Noμιζω το Satelite Dish ειναι ο νικητης.

post-203815-0-53122200-1366820352_thumb.jpg

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας,

θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι τελευταίο,

έως πόσα μέτρα καλώδιο utp μπορώ να χρησιμοποιήσω για να συνδέσω την κεραία με το router; Έως πόσα δηλαδή το καλώδιο rj45 δεν έχει απώλειες;

Δημοσ.

Τώρα πλέον υπάρχει και cat7 άρα ότι σε παίρνει χρηματικά βάζεις.

πιο ειδικό για εξωτερικές εγκατάστασης είναι το Ubiquiti TOUGH Cable Carrier class δηλαδή αντέχει σε κακουχιες, όμως δεν είναι cat7 είναι cat5e.

Δημοσ.

<p>Τώρα πλέον υπάρχει και cat7 άρα ότι σε παίρνει χρηματικά βάζεις.<br><br>

πιο ειδικό για εξωτερικές εγκατάστασης είναι το Ubiquiti TOUGH Cable Carrier class δηλαδή αντέχει σε κακουχιες, όμως δεν είναι cat7 είναι cat5e.</p>

Αν γνωρίζεις, να μου πεις τις διάφορες τους όμως για να δω αν όντως αξίζει τα παραπάνω χρήματα..

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Στην περιπτωση σου πρεπι να βαλεις  Ubiquiti TOUGH Cable Carrier class γιατι παει μεχρι gigabit εξαλου routerboard με ethernet πανω απο giga δεν υπαρχει. Aφου ειναι εξωτερικη εγκατασταση σε νoιαζει να αντεχει το καλωδιο στον ηλιο στην βροχη, υγρασια, etc: Αυτο ομως  δεν σημαίνει πως δεν θα περασεις το καλωδιο απο καποιο σωληνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...