Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι είναι απολυτά λογικό να πέσουν τα κτήρια  το κλειδί στην υπόθεση είναι το υλικό κατασκευής ο χαλυβας

Ο χάλυβας η ατσάλι είναι κράμα  που περιέχει σίδηρο , άνθρακα , θείο και άλλα στοιχειά .

Όταν θερμανθεί σε υψηλές θερμοκρασίες σαν και αυτές που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό του κτηρίου από την καύση της κηροζίνης τα βασικά του στοιχειά και κυρίως ο άνθρακας αρχίζουν να καταστρέφονται αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η αντοχή του σε ένα ποσοστό που μπορεί να ξεπεράσει και το 25 % αυτό είναι καταστροφικό και όπως αποδείχτηκε η κατασκευή   δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο φορτίο έτσι κατέρρευσαν  τα ενισχυτικά στοιχειά( δεν χρειάζεται να λιώσουν ) και πέφτοντας(δυναμικό φορτίο ) παρέσυρε και τους άλλους  ορόφους  

Γι αυτο και στην βάρια βιομηχανία όταν θέλουμε να καμπυλώσουμε ένα έλασμα που θα χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα στο εξωτερικό περίβλημα ενός πλοίου δεν χρησιμοποιούμε θερμότητα άλλα πρέσες

Ναι δε διαφωνώ, ξεχνάμε το γεγονός μήπως ότι οι δίδυμοι είχαν κατασκευαστέι για να αντέχουν πιθανή σύγκρουση αεροπλάνου λόγω ατυχήματος; Βέβαια θα μου πεις το αεροπλάνο μπήκε σαν πυρωμένο μαχαίρι σε βούτυρο, άλλα έμεινε εκεί. Κι ο όγκος και η μάζα του κτιρίου που έπεσε δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το βίντεο παρακάτω, είναι το ντοκιμαντέρ που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο με θέμα αυτό το γεγονός.

(άκουσα πως ο σκηνοθέτης-michael moore, διώχθηκε για την παραγωγή του. Δεν ξέρω αν ισχύει...)

http://www.youtube.com/watch?v=Xjvjs8gdGas

Δημοσ.

Αυτοί που προτιμούν να δεχτούν την επίσημη άποψη από το να προβληματιστούν με τις θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν το κάνουν από αντίδραση στις λιακοπουλοθεωρίες που κυκλοφορούν για το οτιδήποτε και που θεωρείται έξυπνο να τις απαρνιέσαι επιδεικτικά μιάς και υιοθετούνται από άτομα χαμηλού πνευματικού επιπέδου κυρίως.

Ναι το ξέρουμε πως δεν υπάρχουν ελοχίμ και πως ο μέγας αλέξανδρος δεν είχε λέιζερ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προβληματιστώ για μια επίσημη άποψη που μπάζει από παντού σε ακραίο και γελοίο βαθμό.

Δεν χρειάζεται να αποδείξω πως δεν είμαι χαζός ή γέρος που ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας  αποδεχόμενος οτιδήποτε ασυνάρτητο.

Καλό θα ήταν να μην παίζεις τον ψυχολόγο με psychic δυνάμεις, όταν δεν ξέρεις ούτε για ποιό λόγο κάποιοι προτιμούν να δεχτούν κάποιες απόψεις και αν έχουν προβληματιστεί ή όχι για τις εναλλακτικές, ούτε τι και αν προσπαθούν να αποδείξουν.

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να μην παίζεις τον ψυχολόγο με psychic δυνάμεις, όταν δεν ξέρεις ούτε για ποιό λόγο κάποιοι προτιμούν να δεχτούν κάποιες απόψεις και αν έχουν προβληματιστεί ή όχι για τις εναλλακτικές, ούτε τι και αν προσπαθούν να αποδείξουν.

Γιατί υπάρχει κάτι σε αυτό τον κόσμο που μπορείς να ξέρεις με βεβαιότητα ώστε να το εκφράσεις χωρίς να παίζεις?

Είναι μια εκτίμηση όπως και οποιαδήποτε άποψη παραθέτει κανείς.

Αν προσβλήθηκες τότε είναι εξίσου προσβλητικό να λες πως παίζω τον ψυχολογο καθώς οποιοσδήποτε εκφράζει κάτι θα παίζει με την αντίστοιχη επιστήμη με βάση αυτή την λογική.

Δημοσ.

Ναι είχαν προβλέψει για σύγκρουση αεροπλάνου αλλά όχι για ένα Boeing  757

καποτε ειχε πεσει ενα b-27 η κατι παρομοιο στο empire state building...

Δημοσ.

Γιατί υπάρχει κάτι σε αυτό τον κόσμο που μπορείς να ξέρεις με βεβαιότητα ώστε να το εκφράσεις χωρίς να παίζεις?

Είναι μια εκτίμηση όπως και οποιαδήποτε άποψη παραθέτει κανείς.

Αν προσβλήθηκες τότε είναι εξίσου προσβλητικό να λες πως παίζω τον ψυχολογο καθώς οποιοσδήποτε εκφράζει κάτι θα παίζει με την αντίστοιχη επιστήμη με βάση αυτή την λογική.

Δεν προσβλήθηκα, όμως βλέπω ορισμένους να:

• συμπεραίνουν ότι δεν έχω διαβάσει/προβληματιστεί αυτά που έχω χαρακτηρίσει ως @@ρια
  • περιγράφουν το πνευματικό επίπεδό μου ή θεωρούν ότι κοιμάμαι
  • προσπαθούν να μου κάνουν ψυχανάλυση βρίσκοντας τι προσπαθώ να αποδείξω
Με βάση τα παραπάνω, ο χαρακτηρισμός του ψυχολόγου είναι αρκετά εύστοχος, σε αντίθεση με τις ταμπέλες που προσπαθείτε να μου κολλήσετε...

Υπήρχε εδώ ένας τύπος που έβαζε διάφορες πλάνες σε κάθε post, που είναι τώρα που τον χρειαζόμαστε;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν προσβλήθηκα, όμως βλέπω ορισμένους να:

• συμπεραίνουν ότι δεν έχω διαβάσει/προβληματιστεί αυτά που έχω χαρακτηρίσει ως @@ρια
  • περιγράφουν το πνευματικό επίπεδό μου ή θεωρούν ότι κοιμάμαι
  • προσπαθούν να μου κάνουν ψυχανάλυση βρίσκοντας τι προσπαθώ να αποδείξω
Με βάση τα παραπάνω, ο χαρακτηρισμός του ψυχολόγου είναι αρκετά εύστοχος, σε αντίθεση με τις ταμπέλες που προσπαθείτε να μου κολλήσετε...

Υπήρχε εδώ ένας τύπος που έβαζε διάφορες πλάνες σε κάθε post, που είναι τώρα που τον χρειαζόμαστε;

Λίγο θεωρία συνομωσίας μου κάνει όλο αυτό.

Επίσης αναρωτιέμαι αν μου μιλάς στον πληθυντικό ή αν απαντάς σε μένα με βάση συζητήσεις σου με άλλους.

Επιπλέον την δική σου άποψη είχαν κι άλλοι, δεν απευθυνόμουν αποκλειστικά σε σένα.

Οπότε όσο ψυχολόγος είμαι εγώ άλλο τόσο είσαι κι εσύ που με ψυχολόγησες ότι σου κάνω τον ψυχολόγο.

Επιπλέον είσαι πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος, ιστορικός και άλλα πολλά επειδή εκφράζεις ενίοτε απόψεις για θέματα αυτών των επιστημών.

Δεν κατάλαβα γιατί περίμενες να είναι στο απυρόβλητο η στάση σου, η αγένεια σαφώς είναι καταδικαστέα αλλά μην εμπλέκεις την ευγενικά εκφρασμένη άποψη μου, που ακόμη πιστεύω, με οποιαδήποτε αντιπαράθεση έχεις κάνει μέχρι τώρα στην ζωή σου.

Δημοσ.

Οταν αρχισει η πτωση, εχεις πλεον 30 οροφους (αρα αφου ολο το κτιριο υπολογιστηκε στους 500 χιλιαδες τονους, εχεις 150 χιλιαδες τονους) σε κινηση. Καμμια κολωνα δε γινεται να τους σταματησει 150 χιλιαδες τονους ακομη και με 1 χλμ ανα ωρα να πηγαιναν.

Οι δοκοι δεν ειναι καμμια ενιαια μαζα, κομματια των 3 και 4ων οροφων ειναι. Ενιαιο δοκο 300 μετρα...

Ναι είναι κομμάτια, δεν έχει όμως νόημα να παρατηρήσεις το καθένα ξεχωριστά γιατί αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα. Γι αυτό, αυτό που λες ότι καμιά κολόνα δε γίνεται να σταματήσει (ή εστω να επιβραδύνει λέω εγώ) τους 30 ορόφους, δε παίζει ρόλο, γιατί η αντίσταση δε προέρχεται μόνο από τα μερικά κομμάτια δοκών και κολώνων στο σημείο της κατάρρευσης, αλλά από όλο το σύστημα.

Γι αυτό λέω, μη βλέπουμε κάθε δοκό και κάθε κολόνα ή έστω και κάθε όροφο σα κομμάτια ντόμινο που επηρεάζονται μόνο απ το επόμενο κομμάτι και που συμπεριφέρονται ανεξάρτητα απ τα υπόλοιπα κομμάτια.

Πως γινεται να εσπασαν πρωτα οι κεντρικοι δοκοι, αφου το αεροπλανο περασε πρωτα απο τους περιμετρικους και τους τεμαχισε σε συνολο 10 οροφων; Και ποιοι κεντρικοι δοκοι εσπασαν, οταν ο Kirileman υποστηριζει οτι το κεντρο ηταν απο τοιχεια μπετον;

Η φέρουσα κατασκευή απ ότι ξέρω ήταν από χάλυβα κι όχι από μπετόν.  Μιλάω για το σημείο της κατάρρευσης. Ναι έσπασαν πρώτα κάποιοι εξωτερικοί από τη σύγκρουση του αεροπλάνου, αλλά  το κτήριο νομίζω έπεσε μόλις ξεκίνησε να υποχωρεί ο πυρήνας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τουλάχιστον κάπως έτσι πάει η επίσημη εξήγηση. Δε κολλάω όμως εδώ, από κάπου ξεκίνησε να πέφτει. Το προηγούμενο θέμα με προβληματίζει όμως κάπως, αν και δεν είμαι και ειδικός... οπότε η αδυναμία μου να κατανοήσω τη κατάσταση δε σημαίνει απαραίτητα κάτι...

Δημοσ.

Ναι είναι κομμάτια, δεν έχει όμως νόημα να παρατηρήσεις το καθένα ξεχωριστά γιατί αποτελούν ένα ενιαίο σύστημα. Γι αυτό, αυτό που λες ότι καμιά κολόνα δε γίνεται να σταματήσει (ή εστω να επιβραδύνει λέω εγώ) τους 30 ορόφους, δε παίζει ρόλο, γιατί η αντίσταση δε προέρχεται μόνο από τα μερικά κομμάτια δοκών και κολώνων στο σημείο της κατάρρευσης, αλλά από όλο το σύστημα.

Γι αυτό λέω, μη βλέπουμε κάθε δοκό και κάθε κολόνα ή έστω και κάθε όροφο σα κομμάτια ντόμινο που επηρεάζονται μόνο απ το επόμενο κομμάτι και που συμπεριφέρονται ανεξάρτητα απ τα υπόλοιπα κομμάτια.

Η φέρουσα κατασκευή απ ότι ξέρω ήταν από χάλυβα κι όχι από μπετόν.  Μιλάω για το σημείο της κατάρρευσης. Ναι έσπασαν πρώτα κάποιοι εξωτερικοί από τη σύγκρουση του αεροπλάνου, αλλά  το κτήριο νομίζω έπεσε μόλις ξεκίνησε να υποχωρεί ο πυρήνας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τουλάχιστον κάπως έτσι πάει η επίσημη εξήγηση. Δε κολλάω όμως εδώ, από κάπου ξεκίνησε να πέφτει. Το προηγούμενο θέμα με προβληματίζει όμως κάπως, αν και δεν είμαι και ειδικός... οπότε η αδυναμία μου να κατανοήσω τη κατάσταση δε σημαίνει απαραίτητα κάτι...

Ο πυρήνας του κάθε κτηρίου ήταν από τοιχεία μπετόν, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν τα κλιμακοστάσια και οι ανελκυστήρες. Το "ντόμινο" δε δικαιολογεί την κατάρρευση με σχεδόν ελεύθερη πτώση, οι κάτω όροφοι έπρεπε να επιβραδύνουν την πτώση.

Ε συμφωνειστε πρωτα μεταξυ σας, να ξερω κι εγω τι να απαντησω :)

Δημοσ.

Α με βάλανε σε καμιά ομάδα και δε το ξέρω;

Οχι, αλλα παρατηρω, οτι ενω "ξερετε" οτι δεν επεσε φυσιολογικα, δεν ξερετε απο τι ηταν φτιαγμενο και πως ηταν δεμενο.

Δημοσ.

Λίγο θεωρία συνομωσίας μου κάνει όλο αυτό.

Επίσης αναρωτιέμαι αν μου μιλάς στον πληθυντικό ή αν απαντάς σε μένα με βάση συζητήσεις σου με άλλους.

Επιπλέον την δική σου άποψη είχαν κι άλλοι, δεν απευθυνόμουν αποκλειστικά σε σένα.

Οπότε όσο ψυχολόγος είμαι εγώ άλλο τόσο είσαι κι εσύ που με ψυχολόγησες ότι σου κάνω τον ψυχολόγο.

Επιπλέον είσαι πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος, ιστορικός και άλλα πολλά επειδή εκφράζεις ενίοτε απόψεις για θέματα αυτών των επιστημών.

Δεν κατάλαβα γιατί περίμενες να είναι στο απυρόβλητο η στάση σου, η αγένεια σαφώς είναι καταδικαστέα αλλά μην εμπλέκεις την ευγενικά εκφρασμένη άποψη μου, που ακόμη πιστεύω, με οποιαδήποτε αντιπαράθεση έχεις κάνει μέχρι τώρα στην ζωή σου.

Εγώ έκανα συζήτηση χωρίς να κρίνω κάποιον από σας (πληθυντικός γιατί δεν είσαι ο μόνος που το έκανε). Γι'αυτό και σας χαρακτήρισα ψυχολόγους της πλάκας, διότι δεν υπάρχει λόγος να κρίνετε τι προσπαθώ ή όχι να αποδείξω.

Η συζήτηση είναι για το 9/11, αν έχετε να παρουσιάσετε στοιχεία, ας τα δούμε, τα άλλα αφήστε τα.

Δημοσ.

Έχει σχέση, διότι αν π.χ ήταν τρομοκρατία είναι ένα φαινόμενο που όσο νάνε μπορείς να το περιορίσεις αν όχι να το λύσεις (και εξάλλου αυτούς που αποκαλούν τρομοκράτες μην νομίζεις ότι έχουν καμιά δύναμη, κάτι φτωχοί είναι που δεν ζουν καν σε σπίτια και θέλουν να πιστέψουμε πως τέτοιοι λαοί είναι άξιοι για τέτοιες ενέργειες), ενώ αν είναι εκ των έσω για φαντάσου τι άλλα τέτοια ωραία σχέδια μπορεί να έχουν στο μυαλό τους για την χώρα τους και ολόκληρο τον κόσμο.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει κάποιος αν αποδέχεται τις επίσημες πηγές ή αν αποδέχεται τις συνωμοσίες, το μόνο που αρκεί είναι να βάζει όλες τις απόψεις στο μυαλό του και να βγάζει δικό του συμπέρασμα χωρίς να είναι απόλυτος για θέματα πάνω από τις δυνάμεις του. Εντάξει οι μπούφοι εξαιρούνται...

Δεν καταλαβες, αυτο που ρωταω ειναι γιατι μας νοιαζει αν ειχαν εκρηκτικα οι πυργοι ή το πενταγωνο ή το wc7

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...