Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήταν ad hominem αν στόχευα απευθείας στην άποψη που εκφράζεις αλλά αν δεν το παρατήρησες, δεν το έκανα καν. Κι αυτό γιατί η εναντίωσή μου δεν εστιάζεται σε αυτή αλλά στην διατήρηση βέβαιης άποψης για ένα ζήτημα για το οποίο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με βεβαιότητα κι αυτό για προφανείς λόγους μιας και τα στοιχεία που δεν γνωρίζουμε είναι πολλά και απρόσητα. Εκτός και αν είσαι πράκτορας της cia.

Πριν προλάβεις να μου πεις πως δεν γίνεται να μην έχουμε άποψη για κάτι που δεν ξέρουμε με βεβαιότητα γιατί τότε δεν θα είχαμε ποτέ, σου λέω πως συμφωνώ αλλά δεν χάνω το δικαίωμα να κρίνω την δυνατότητα διατήρησης άρτιων απόψεων σε σχέση με τα δυνατά παρεχόμενα στοιχεία που ανάλογα με την ύπαρξή τους μπορώ να την κρίνω ως περισσότερο, λιγότερο ή και καθολου βάσιμη. Ναι και πως υπάρχει θεός δικαιούσαι να μου πεις όπως κι εγώ να το κρίνω ως βάσιμη ή όχι άποψη και να ερμηνεύσω και την συμπεριφορά που καταφεύγει σε αβάσιμες απόψεις. Αν ενώ το κάνω αυτό ευγενικά εσύ προσβήθείς τότε είναι δικό σου θέμα.

Φυσικά αντίστοιχη εναντίωση έχω και με αυτούς που προσκολώνται στην αντίπερα όχθη αλλά εστίασα στην δική σου άποψη γιατί εντόπισα περισσότερα απόλυτα άτομα (φυσικά δεν αναφέρθηκα μόνο σε σένα) ενώ στην άλλη πλευρά διέκρινα και απόψεις πιο διαλακτικές και ενδιάμεσες. Για τις απόλυτες απόψεις της άλλης πλευράς έχω αντίστοιχη άποψη.

Άποψη όπως λες, δεν γίνεται να μην εξέφρασα καθώς οτιδήποτε εκφράζεις είναι άποψη. Πιθανώς να εννοείς πως δεν εξέφρασα άποψη για το θέμα οπότε να είσαι πιο ακριβής γιατί έτσι γίνεσαι προσβλητικός και εμμέσως ad hominemist.

Ως προς το trolling δεν θεωρώ πως είναι γιατί τελικά δεν είναι τόσο εκτός θέματος αυτό που λέω και νομίζω πως εστιάζει στην ουσία του μιας και τονίζει την απρόσιτη φύση του. Αν είναι, μισό trolling δικό σου και μισό δικό μου.

Επομένως εσύ μου φαίνεσαι περισσότερο ad hominemist τελικά με την επίκλιση και την οχύρωση πίσω από μια έννοια της ρητορικής, λόγω υπέρμετρης ευθυξίας.

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι ad hominem. Ad hominem είναι όταν στοχεύεις έμμεσα μια άποψη, σχολιάζοντας τα άτομα που ασπάζονται αυτή την άποψη και όχι την ίδια την άποψη.

Τα λόγια σου:

Αυτοί που προτιμούν να δεχτούν την επίσημη άποψη από το ... το κάνουν από αντίδραση στις ... άτομα χαμηλού πνευματικού επιπέδου κυρίως. (δεν παρέλειψα κάτι ουσιαστικό)

Και αμέσως μετά διατυπώνεις την άποψη πως αυτοί που το κάνουν προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι χαζοί ή γέροι, άλλη μια ad hominem ψυχανάλυση του κώλου.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ω θεε μου...

Λιγη γνωση των γεγονοτων να ειχε,τετοιες παπαριες δεν θα εγραφε..

Ευχαρίστως να διαβάσουμε την άποψή σου.

Δημοσ.

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι ad hominem. Ad hominem είναι όταν στοχεύεις έμμεσα μια άποψη, σχολιάζοντας τα άτομα που ασπάζονται αυτή την άποψη και όχι την ίδια την άποψη.

Τα λόγια σου:

Αυτοί που προτιμούν να δεχτούν την επίσημη άποψη από το ... το κάνουν από αντίδραση στις ... άτομα χαμηλού πνευματικού επιπέδου κυρίως. (δεν παρέλειψα κάτι ουσιαστικό)

Και αμέσως μετά διατυπώνεις την άποψη πως αυτοί που το κάνουν προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι χαζοί ή γέροι, άλλη μια ad hominem ψυχανάλυση του κώλου.

Καλά άδικα έγραψα ολόκληρο σεντόνι για να μου πεις το ίδιο τελικα. Ξαναλέω πως αν δεν κατάλαβες δεν ασχολήθηκα καν με την άποψη σου αλλά με την διατήρηση βέβαιης άποψης γιά ένα ζήτημα με μη προσβάσιμα στοιχεία την οποία κρίνω ως αβάσιμη γι αυτόν τον λόγο και παράλληλα ερμηνέυω την συμπεριφορά μιας τέτοιας στάσης.

Επίσης είπα 852 φορές πως όσο ψυχανάλυση του κώλου είναι η κρίση μου άλλο τόσο του κώλου είναι οτιδήποτε στο οποίο έχεις άποψη στο οποίο δεν είσαι ειδικός (καλή ώρα).

Επιπλέον κάτι το οποίο είπα και που δεν στόχευε εσένα συγκεκριμένα δεν σημαίνει πως δεν είναι αληθές αν δεν ισχύει για σένα.

Νομίζω όμως πως αρκετά τράβηξε, αποσαφηνίστικαν οι θέσεις.

Δημοσ.

Καλά άδικα έγραψα ολόκληρο σεντόνι για να μου πεις το ίδιο τελικα. Ξαναλέω πως αν δεν κατάλαβες δεν ασχολήθηκα καν με την άποψη σου αλλά με την διατήρηση βέβαιης άποψης γιά ένα ζήτημα με μη προσβάσιμα στοιχεία την οποία κρίνω ως αβάσιμη γι αυτόν τον λόγο και παράλληλα ερμηνέυω την συμπεριφορά μιας τέτοιας στάσης.

Επίσης είπα 852 φορές πως όσο ψυχανάλυση του κώλου είναι η κρίση μου άλλο τόσο του κώλου είναι οτιδήποτε στο οποίο έχεις άποψη στο οποίο δεν είσαι ειδικός (καλή ώρα).

Επιπλέον κάτι το οποίο είπα και που δεν στόχευε εσένα συγκεκριμένα δεν σημαίνει πως δεν είναι αληθές αν δεν ισχύει για σένα.

Νομίζω όμως πως αρκετά τράβηξε, αποσαφηνίστικαν οι θέσεις.

Εσύ είσαι που δεν κατάλαβες τι έγραψες. Το να έχεις άποψη για ένα θέμα με βάση κάποια στοιχεία δεν είναι "του κώλου" (άσχετα αν είσαι ειδικός ή όχι), το να προβαίνεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς ατόμων που δεν γνωρίζεις και χωρίς καθόλου στοιχεία είναι.
Δημοσ.

Εσύ είσαι που δεν κατάλαβες τι έγραψες. Το να έχεις άποψη για ένα θέμα με βάση κάποια στοιχεία δεν είναι "του κώλου" (άσχετα αν είσαι ειδικός ή όχι), το να προβαίνεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς ατόμων που δεν γνωρίζεις και χωρίς καθόλου στοιχεία είναι.

Πάλι λογικό άλμα. Δεν έκανα χαρακτηρισμό επειδή είδα την φάτσα σου και δεν μου άρεσε, έκρινα την διατήρηση σίγουρων απόψεων σου για ένα θέμα που κρίνω πως δεν υπάρχουν προσβάσιμα στοιχεία και έκανα απόπειρα ερμηνείας αυτής της συμπεριφοράς που για σένα μπορεί να μην ισχύει επειδή είσαι γαμάτος αλλά δεν στόχευε αποκλειστικά εσένα.

Όπως αντίστοιχα θα έλεγα σε έναν χριστιανό που πιστεύει ενώ δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία πως δεν κρίνω βάσιμη την στάση του και θα έκανα και μια απόπειρα ερμηνείας αυτής της στάσης (φόβος π.χ. κτλ).

Αν είσαι εύθυκτος και θες να οχυρώνεσαι πίσω από ρητορικούς και κατακριτέους όρους όπως το ad hominem τότε το σέβομαι.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Λυομένο ατσάλι χύνονταν ενώ δεν αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες αρκετά ικανές να λιώσουν ατσάλι (επιτροπή NIST).Η επιτροπή αυτή δεν έκανε έρευνα για ύπαρξη εκρηκτικών ούτε ενήργησε την έρευνα σύμφωνα με τα στάνταρντ Nfpa 921 ενώ βρέθηκαν ίχνη θερμίτη.

Αυτόπτες μάρτυρες και τα βίντεο από το wtc δείχνουν ύπαρξη θερμίτη.

Οι mythbusters  και το national geographic "απέδειξαν" ότι δε μπορεί ο θερμίτης να λιώσει ατσάλι.

Ανεξάρτητος ερευνητής κάνει πειράματα με θερμίτη και αποδεικνύει ότι μπορεί να λιώσει και να κόψει ατσάλινα δοκάρια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...