Προς το περιεχόμενο

Αγορά TV (χρώματος ασημί/γκρι) έως 500-600€


.::NikoS::.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, κοίταζα ένα άλλο θέμα που ρωτάει κάποιος άλλος για TV εως 500 (που είναι παρόμοιο με αυτο που ψάχνω) αλλά όπως λέω και στον τίτλο υπάρχει και περιορισμός του χρώματος στη δική μου περίπτωση (τον λόγο μην με ρωτάτε μιας και δεν θα είναι ακριβώς δικιά μου η TV αλλιώς εγώ μαύρη θα έπαιρνα)

Επίσης θέλουμε δυνατότητα να πληρωθεί με δόσεις χωρίς κάρτες κλπ (άρα μόνο Κώτσοβολο? ή υπάρχει και κάνα άλλο κατάστημα που γνωρίζετε εσείς? )
Απόσταση από την TV περίπου 2,5 μέτρα οπότε δε ξέρω τι θα ήταν ιδανικό για να είναι ξεκούραστο. Φαντάζομαι όχι πάνω από 40". Αλλά επειδή είναι αρκετά κοντά επίσης θα θέλαμε να φαίνεται καλά και από μεγάλη γωνεία μιας και μπορεί να κάτσει κάποιος όχι απέναντι ακριβώς αλλά αρκετά πιο δεξια/αριστερα.

Ευχαριστώ!

PS: ίσως θα μπορούσε να είναι και μαύρη αν το πλαίσιο της είναι μικρό και δε φαίνεται ιδιέταιρα. (πχ η samsung 6030 είναι οκ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα γιατί μου το χαλάς τώρα; Αφού διάβασα καλά σχόλια για την 6030, τόσο χαλια είναι τα πράμματα αν βλέπεις από γωνία; 

Όπως και να χει θα πάω σε κάποιο μαγαζί με πολλέεεες (πχ πλαίσιο, media) να δω από κοντά μερικές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μιλάμε για γωνία (απ' τον κεντρικό άξονα) από ~45 μοίρες και πάνω, είτε δεξιά είτε αριστερά, ντακς θα υπάρχουν κάποιες απώλειες. Οι απώλειες δεν αφορούν τόσο την ποιότητα της εικόνας, αλλά περισσότερο στο ότι χάνεις την απόδοση του οπίσθιου φωτισμού. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μου δίνει εμένα όσο έχω πειραματιστεί. Και πάλι όχι τίποτα τρελό. Π.χ. αν όταν κάθεσαι στο κέντρο απολαμβάνεις το 100% της οθόνης, στις 50-55 μοίρες μπορεί να είσαι στο 75-80%.

 

Η TV  είναι ευκαριάρα στην τρέχουσα τιμή που έχει τώρα (430 lowest) και προσωπικά τη θεωρώ ό,τι καλύτερο έχω αγοράσει τα τελευταία χρόνια σε ηλεκτρονικές συσκευές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απώλεια σε χρώματα μην έχει... Δε ξέρω οι νέες TV αλλά παλαιότερα θυμάμαι αν κοίταζες από το πλάι έβλεπες ότι να ναι από χρώματα :P (ναι δεν βλέπω τηλεόραση συχνά, μόνο από το PC μου)

Μάλλον από Κώτσο θα παίξει η αγορά όμως οπότε οι τιμές ίσως να είναι λίγο τσιμπιμένες. Βλέπω ότι υπάρχει και σε 32άρα η 6030. Είναι η ίδια ακριβώς απλά σε μικρότερη;

 

Επίσης βλέπω ότι σε ίδιες τιμές (περίπου στα 500) υπάρχουν και κάτι άλλες που είναι και SmartTV. Πως εξηγείται αυτό; Ότι δηλαδή με τα ίδια λεφτά παίρνεις κάτι πιο εξεληγμένο; Σε θέμα ποιότητας εικόνας δεν συγκρίνονται;

 

Γενικώς τι θα πρέπει να κοιτάω από χαρακτηριστικά για να ξέρω ότι θα πιάσουν τόπο τα λεφτά μου; Εννοώ ότι εντάξει θα πάω να δω απο κοντά να δω πως δείχνουν, αλλά όσον αφορά το πανελ τους πως θα ξέρω αν αξίζει; Κάτι που μπορώ να κοιτάξω με βάση τα χαρτιά και να πω ααα είναι καλό δεν παίζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νίκο, η συγκεκριμένη τηλεόραση μια χαρά είναι.

Απλώς όπως λέει και ο Γιώργος, μια σχετική απώλεια αν την κοιτάς απο μεγάλη γωνία θέασης, υπάρχει.

Το ίδιο ισχύει και σ' άλλα αρκετά ακριβότερα μοντέλα, δεν είναι κάτι που υπάρχει μόνο στην 6030.

Γνώμη μου είναι να πας τουλάχιστον σε 40αρα, γιατί εκεί αποδίδει καλύτερα το full HD.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, καλά θα κάνεις, όπως λες, να πας σε κάποιο μαγαζί να την δεις να παίζει και να "πειραματιστείς".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε ναι εντάξει αλλά στα καταστήματα που τις έχουν όλες μαζί και παίζουν δεν ξέρω αλλά δεν τις πολυεμπιστεύομαι γιατί ίσως τις κάνουν να παίζουν όπως να ναι :P Μπορεί να ρυθμίζουν τις καλές φθηνές να παίζουν χάλια ώστε να τραβάνε τα βλέματα κάποια άλλα μοντέλα πιο ακριβά ή που δεν πουλάνε τόσο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον την είδα απο κοντά και μου φάνηκε πολύ καλη και σε συγκριση με αλλες έβλεπα πολύ ομαλή κινηση και πολύ καθαρη εικόνα. Στη γωνια θεασης δε το συζηταω, ολες με καλυπτανε! Απλα αν ανεβουμε στα χρήματα, την lg 42LM640s πως την βλέπεις; Μου φάνηκε κι αυτή αξιόλογη επιλογή για τα χρήματα της.

Αλλά δε καταλαβαίνω, έβλεπα καποιες ακριβότερες που δε με ικανοποιούσε η εικόνα τους. Όχι απο άποψη Hz αλλά πως να το πω; πως είναι όταν ανεβαζεις την ευκρίνεια τέρμα και δε φαίνεται πολύ καθαρη ; κάτι τέτοιο. Η μια καλύτερη εξήγηση θα ηταν σαν να μην εχεις AA σε κάποιο game στο PC :P
Μάλιστα εφτασα στο σημείο να αμφισβητω τον υπάλληλο για το αν παιζουν με default ρυθμισεις .

 

Με την αναπαραγωγή .mkv αρχείων και εξωτερικούς υπότιτλους θα πρεπει να το ψάξω για να μπορεί  να το κάνει κάποια TV από την USB της; Η μπορούν να αναπαράγουν όλες πλέον; 

Επεξ/σία από .::NikoS::.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και η συγκεκριμένη LG που λες, είναι καλή πρόταση.

Απο περιέργεια, σε ποιό μαγαζί είδες τις τηλεοράσεις; Υπάρχουν κάποια που "σπρώχνουν" συγκεκριμένα μοντέλα.

Ξέρεις τώρα, τα γνωστά.  :ph34r:

Για το θέμα των ταινιών mkv μέσω usb, όλα τα μοντέλα samsung (ειδικά) αλλά και lg (εδώ και καιρό) κάνουν αναπαραγωγή με ελληνικούς υπότιτλους.

Η LG είχε ένα θέμα παλαιότερα με την αναπαραγωγή DTS, αλλά το μοντέλο που κοιτάς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο για τα mkv επειδή δεν έχω καλή εμπειρία από τους αποκωδικοποιητές mpeg4 ελπίζω οι τηλεοράσεις να κάνουν αυτό που λένε :P Αλλά οκ φαντάζομαι πως παίρνουν και firmware updates  ή κάνω λάθος; Γιατί αν ναι τότε ελπίζω να διορθώνονται τυχόν προβλήματα με κάτι τέτοιες περιπτώσεις. 

 

Όσον αφορά τα μαγαζιά; Πήγα μία βόλτα από media markt όπου είδα φάτσα μόλις πήγα στις τηλεοράσεις 3 samsung 6030 στην σειρά και λίγο πιο πέρα ξανα είχαν την ίδια να παίζει βίντεο και καλά ότι είναι smart TV... Δεν έδωσα σημασία μιας και ήξερα ότι έπαιζε κοροιδία. 

Μετά πήγα και στο πλαίσιο στο athens heart όπου πετυχα έναν υπαλληλο που από ότι έμαθα μετά ήταν και καινούριος εκεί και η πρώτη εντύπωση μου για αυτόν..... ασχολίαστη. Μου πέταγε μπαρούφες του τύπου:

-η τιμή που θες maximum θες να είναι το κόστος της TV ή στο ταμίο;

-τι εννοείς;

-Ε τι δε θα πάρεις και τίποτα έξτρα 30-50ευρώ; Κάνα πολύπριζο ασφαλείας κλπ κλπ...

 

μου ρθε να του χώσω μία με το υφάκι του... Και με είδε που κοίταζα και την 6030 και  μάλιστα την έψαχνα σε 40αρα που δεν την είχαν! Την είχε σε 32" και σε 46" και για κάποιο λόγο δεν ήθελε να μου πουλήσει καμία από αυτές...

 

Τέλος πάντων κι εγώ σκέφτηκα μήπως θέλουν να σπρώξουν ορισμένα μοντέλα αλλά συγκεκριμένα πάνω από την LG που ανέφερα είχαν μία Sony 40" στα 679€ (πιο ακριβή από την LG) η οποία ναι μεν ήταν πιο φωτεινή η εικόνα αλλά όχι και τόσο καθαρή. Οπότε γιατί  να θέλουν  να σπρώξουν την φθηνότερη την LG και όχι την Sony? (αφού και ο υπαλληλος προτιμούσε την LG)

 

Με τους υπαλλήλους στα καταστήματα ποτέ δεν τα πήγαινα καλά ούτε λαμβάνω υπόψην μου τις προτάσεις τους μιας και δεν τρώω κουτόχορτο, απλά μου την δίνουν ειδικά μερικοί μερικοί... (και ειδικά στο πλαίσιο που μόλις μπεις μέσα αποκτάς μια ουρά που σε ρωτάει συνέχεια: να βοηθήσω; άσχετα που δεν έχουν καν τις γνώσεις για να βοηθήσουν)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα έχεις πρόβλημα με τα mkv και τους εξωτερικούς υπότιτλους στις τηλεοράσεις που αναφέρεις πιο πάνω φίλε μου. Θα παίζουν μια χαρά.

 

Όσο για το άλλο που λες, αν θυμάμαι καλά έχει αναφερθεί ότι το plaisio τα 'χει σπάσει με τη Samsung και προωθούν άλλες μάρκες επίτηδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο Πλαίσιο ειδικά, έχει ακουστεί πολλές φορές ότι έχουν πάρει εντολή να "σπρώχνουν" τις LG και να ψιλο-θάβουν τις άλλες μάρκες.

Και ναι, οι media player των νέων μοντέλων (μιλάω κυρίως για LG και Samsung) δεν έχουν πρόβλημα με την αναπαραγωγή mkv και στα 720 και στα 1080p. Γίνεται και firmware update. Οπότε και σ' αυτό το θέμα καλύπτεσαι. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...