Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και 2-3 βδομάδες το pc "παγώνει" σε τυχαιες στιγμες εντελως και πρεπει να πατησω το reset δηλαδη δεν λειτουργει τιποτα ουτε το mouse cursor δεν κουνιεται.

Στην αρχη νομιζα οτι ειναι θεμα RAM, ετρεξα το memtest για 14 ωρες και δεν βρηκε κανενα error, μετα νομιζα οτι ειναι οι beta drivers της GPU εκανα clean install τους official και δεν ειχα crashes για 2 μερες, σημερα ομως ειχα παλι την ωρα που επαιζα game. ΟΙ σκληροι μου ειναι ενταξει συμφωνα με το HD sentinel.

Στο event viewer εχω μερικα errors οπως "registry failed unrecoverably cannon flush the hive file" καθε φορα που κανω restart και βρηκα οτι το avast πιθανοτατα το κανει αυτο μαζι με crashes. Το εβγαλα και δεν εχω ποια το error αλλα κρασάρει και πάλι..  :mad:  Εκανα format φυσικα και τιποτα freeze ξανα, αρχιζω και υποπτευομαι οτι εχει προβλημα η GPU η το τροφοδοτικο ειναι στα τελευταια του(αγορασμενο Μαιο του 2010 αν θυμαμαι καλα)

Τωρα εριξα την gpu απο stock 975/1500 σε 925/1400 να δω μηπως εκει στην vtx3d την κλοκαραν παραπανω απ'οσο τραβαει και για αυτο και τα freeze(Δεν ειχα αλλο απο τοτε αλλα μολις το εκανα). Να πω επισης οτι χτυπαει κατι 80αρια που και που αλλα ποτε παραπανω, επισης εχει κολλησει το pc και σε desktop use αρκετες φορες χωρις stress στην GPU.

Με εχουν τρελάνει τα κολληματα ειμαι σε φαση να παραγγειλω μια evga 670 και να σπασω με κανενα σφυρι την AMD..  :mad:  Πριν το κανω, σας φαινεται και εσας προβληματικη καρτα? Εκει εχω καταληξει εγω περισσοτερο, η παιζει και να ειναι το τροφοδοτικο στα τελευταια του?? Ειναι καλο brand με καλο efficiency οποτε λογικα δεν παιζει να ειναι αυτο τοσο γρηγορα αλλα ποτε δεν ξερεις και δυστυχως δεν μπορω να δοκιμασω αλλο ευκολα.

Αλλοι λογοι για αυτο το freeze?? 

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε μου, είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα αλλά μόνο όταν έπαιζα παιχνίδια. Από Πλαίσιο μου είπαν οτι έχει πρόβλημα η gpu και πήγα στα multirama από τα οποία είχα εγγύηση στη κάρτα αλλά δεν βρήκαν πρόβλημα. Με τα πολλά άλλαξα τροφοδοτικό αφού ήθελα από καιρό να το κάνω και αρχικά νόμισα οτι τα κολλήματα ξεπεράστηκαν αλλά πάλι εμφανίζονται αυτή τη φορά μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού.

Έχω καταλήξει στο οτι πρόκειται για την κάρτα γραφικών. Στο Furmark αν πατήσω σκέτο burn in αντί για burn in στην ανάλυση μου, παγώσε πάλι η οθόνη με τον ίδιο τρόπο που παγώνει όταν παίζω παιχνίδια. Προφανώς στρεσσάρεται η κάρτα με παρόμοιο τρόπο και για κάποιο λόγο κρασάρει όλο το σύστημα.

Κι εγώ έχω τρέξει 14 ώρες memtest χωρίς να βγάλει πρόβλημα στις μνήμες και είχα παρόμοιο θέμα με το avast αλλά τπτ από αυτά δεν έλυσε το πρόβλημα. Και επανεγκατάσταση των drivers 13.1 έκανα από τους beta με clean install και τπτ. Δεν ξέρω μήπως βάλω κάποια προηγούμενη έκδοση. Και η κάρτα μου μέχρι 65-70 βαθμούς πάει σε full load, δεν τίθεται θέμα υπερθέρμανσης.

Θα δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα να βάλω μια άλλη κάρτα γραφικών να δω τι γίνεται. Αν δεν συναντήσω κόλλημα, θα την πάω multirama και θα την παραδώσω στο χέρι και να κόψουν το λαιμό τους να μου βρουν μια ίδια ή να μου κάνουν πιστωτικό να πάρω καινούργια από τα public. (είχα ανοίξει και σχετικό θέμα)

Δημοσ.

Το τυχαίες στιγμές ισχύει και μετά το clean install των gpu drivers ή μόνο στα games πλέον;

Δοκίμασε με furmark την κάρτα σου κ το τροφοδοτικό σου με το OCCT να δεις αν σε Stress έχεις freeze και σε ποιο test.

Αν γίνει μία φορά το freeze πχ στο OCCT επανέλαβε το τεστ να δεις αν ήταν απλά τυχαίο.

Στο log του sentinel μήπως την ώρα του crash έχει κάποια αναφορά;

Δοκίμασες να αλλάξεις καλώδια στον δίσκο σου; Εστω και λίγο να χάσει την επαφή, το pc συμπεριφέρεται όπως ακριβώς περιγράφεις. Οπότε θα το έκανα και αυτό, μαζί με τα άλλα που σου προτείνω.

Δημοσ.

Thnx για τις απαντησεις, :) Και εγω για GPU το βλεπω περισσοτερο Grey Warden..

Karmen μετα το clean install στους drivers πριν κανω format εγινε random στο desktop, μετα το format εγινε 1 φορα μονο σε παιχνιδι σημερα. Furmark ετρεξα windowed 1600p για 30 λεπτα περιπου, η καρτα πηγε 78c max με το fan σε 44% αλλα underclocked σε 925/1400 και δεν κολλησε ουτε παρατηρησα κατι αλλο. To OCCT θα το κανω τωρα να δω, το HD sentinel μετα το format δεν το εβαλα ξανα οποτε δεν μπορω να δω log θα το ξαναβαλω τωρα αν ειναι.

Για τα καλωδια που λες τα αλλαξα με αυτα που ειχε η μητρικη μεσα αλλα θα τσεκαρω ξανα τις επαφες μετα το OCCT να δω.. 

Update:

Εκανα το PSU test του OCCT για 40 λεπτα χωρις να κολλησει, cpu temp εφτασε 58c (πρωτη φορα βλεπω τοσο) και της GPU 81, οκ εχω βαλει μαλλον αρκετη thermal paste γιατι με αυτη την ψυκτρα δεν δικαιολογειται τοσο και η GPU εχει χαλια συστημα ψυξης(Το ηξερα αυτο οκ.. :P) Αλλα δεν νομιζω οι θερμοκρασιες να παιζουν ρολο στο κολλημα.

Εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης:

furmark - 30 λεπτα περιπου

prime 95 blend και cpu only - 1 ωρα περιπου

OCCT psu test - 40 λεπτα

memtest - 14 ωρες

Uningine heaven 4-5 passes

SSD δεν εχω κανει benchmark απλα τον βλεπω στο HD sentinel να ειναι οκ, το pc φαινεται να περναει οτι stress test κανω αλλα να κολλαει random στιγμες, μηπως πρεπει να τα αφησω παραπανω? Απλα νομιζω οτι αν ειχε θεμα θα κολλαγε σχετικα γρηγορα στο test και δεν χρειαζεται να καψω εντελως το συστημα για να καταλαβω. Θα δω τωρα με το underclock αν θα το ξανακανει και αν ναι θα παω στη λυση nVidia και βαριοπουλα στην αλλη.. :P

Δημοσ.

Αυτό το πρόβλημα με το freeze το είχα και γω με την παλιά κάρτα γραφικών μου την άλλαξα και όλα οκ... Αν και το χω πάθει και με την καινούρια κάρτα αλλά μόνο όταν της είχα ανεβάσει κάμποσο την συχνότητα... Τώρα που την έχω στα recommended settings είναι μια χαρά και τρέχει...

Δημοσ.

Εκανα scan clear ειμαι απο ολα, θα την τρεξω underclocked μερικες μερες να δω αν θα το ξανακανει και αν ναι εχει φυγει οπως ειναι..  :mad:

Δημοσ.

Εχω μια 460 που μπορω να δοκιμασω και θα μπει στο επομενο freeze, τροφοδοτικο δυστυχως δεν εχω αλλα απο το test που εκανα δεν νομιζω να εχει θεμα..  :unsure:

Δημοσ.

Εκανα scan clear ειμαι απο ολα, θα την τρεξω underclocked μερικες μερες να δω αν θα το ξανακανει και αν ναι εχει φυγει οπως ειναι..  :mad:

Εχω μια 460 που μπορω να δοκιμασω και θα μπει στο επομενο freeze, τροφοδοτικο δυστυχως δεν εχω αλλα απο το test που εκανα δεν νομιζω να εχει θεμα..  :unsure:

Αυτα κανε

Δημοσ.

925/1400 την τρεχω τωρα απο 975/1500 που ηταν stock, εβαλα το fan manual σε 54% και ανεβαζει max 70c τωρα. Επαιξα 4 ωρες το ιδιο game που κολλησε πριν και μεχρι στιγμης οκ αλλα δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξος οτι λυθηκε γιατι φαινεται να ειναι σχετικα random.. Θα δοκιμασω μετα να την βαλω κοντα στα stock αλλα με το +20 στο ρευμα μηπως εφταιγε και αυτο..

Δημοσ.

925/1400 την τρεχω τωρα απο 975/1500 που ηταν stock, εβαλα το fan manual σε 54% και ανεβαζει max 70c τωρα. Επαιξα 4 ωρες το ιδιο game που κολλησε πριν και μεχρι στιγμης οκ αλλα δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξος οτι λυθηκε γιατι φαινεται να ειναι σχετικα random.. Θα δοκιμασω μετα να την βαλω κοντα στα stock αλλα με το +20 στο ρευμα μηπως εφταιγε και αυτο..

Ξανακολλησε σημερα την ωρα του browsing, εβαλα την 460 ξανα και αν δεν ξανακολλησει για 3,4 μερες παω για nVidia και πεταω απο το παραθυρο την αλλη..

Δημοσ.

Α σου κολλαγε και με underclock? δυσκολα τα πραγματα απο οτι φαινεται για τη καρτα σου. Εισαι o/c μηπως? τροφοδοτικο ειναι σιγουρα οκ? ετσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...